صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۸۷ - ۱۲:۱۱  ، 
کد خبر : ۶۵۶۲۶

زمینه‌هاى پذیرش پروتکل

سردبیر

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
زمانى که عده اى از نمایندگان مجلس نامه سـرگشاده براى مقام معظم رهبرى نوشتند، هوشمندان سیاسى متوجه رخدادهایى شدند که در ماههاى آتى سرنوشت ساز خواهد بود . از آن مقطع فشارهایى از داخل و خارج به نظام جمهورى اسلامى وارد شد .بعضى از احزاب و باندهاى سیاسى که با وجود حضور در حاکمیت به معارضه با نظام اسلامى برخاسته اند، عملا به اهرم فشار براى کوتاه آمدن در مواجهه با دشمنان ایران تبدیل شدند .در همین مقطع ارگانهاى مطبوعاتى این طیف به مسائلى که مى توانست نظام سیاسى را غیر مـردمى یا ناکارآمد معـرفى کند پرداختند .بـزرگنمایى مقوله زندانیان سیاسى و مطبـوعاتى ، تحصن در مقابل دفتر سازمان ملل ، بـزرگنمایـى زنى که غـرب او را برگزیده بـود، مخفى خـواندن فعالیت هاى هسته اى ایران حتى بـراى نمایندگان مجلس ، زیرسؤال بردن فرماندهان نظامى کشور، فـراگیر معرفى کردن روزه سیاسى از جمله اقداماتى بود که در شرایط تهدید ایران از سوى آمریکایى ها از سوى باندهاى سیاسى در داخل دنبال شد .
از آن سو آمریکایى ها با نگاه به شرایط داخلى ایران تلاش کرد تا پیش از پایان دوره مجلس ششم در ایران ، جمهورى اسلامى را وادارد تا درهاى خـود را بـه روى جاسوس هایى که بـا پـوشش کـارشنـاس و بازرس مى آمدند، بـازنماید .موفقیتـى که آمریکایى ها در مـذاکـره با روس ها و سپس با اروپایى ها پیدا کرده بودند، حکایت از وضعیت تازه براى ایران مى کرد . به نظر مى آید روس ها به دلیل آنکه نمى خواهند با دستیابى ایران به سوخت هسته اى ، بـازار ایران را از دست بدهنـد و اروپایى ها بـه دلیل آنکه در مواجهه با اقتدار جهان اسلام موضع یکسانى با آمریکا دارند، در مقابل سیاست هاى هسته اى ایران صف آرایى کردند.
اقدام ایران در این شرایط از پیچیدگى فراوانى برخوردار بود .از یک سو ما حق نداشتیم دستاوردهاى علمى دانشمندان خود را حتى با تهدیدهاى نظامى به قربانگاه ببریم و از دیگر سو بعضى از باندهاى سیاسى که به صورت خنجر در پشت و پهلوى نظام قرار گرفته اند، تحرک را تا حد زیادى ناممکـن کـرده است .در این فضا جمـهـورى اسلامى در انتخاب بین حداقل ها و حداکثرها به حد وسط هایى تن داد و در عین حال مـیـدان را براى تـوسعـه و ارتقاء آن بـه حداکثـرهـا نبست .آنچه در توافقنامه چهارجانبه آمده است در صورت پایبندى طرف اروپایى به تعهداتش این امکان را فراهم مى سازد که جمهورى اسلامى ضمـن رفع تهدید ناشى از اجـمـاع قـدرتهاى جهانى عـلـیـه فعالیتهاى هسته اى کشور، بتواند مسیر استفاده صلح آمیز از فناورى هسته اى را ادامه دهد .

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات