صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۸۷ - ۰۷:۵۷  ، 
کد خبر : ۷۰۷۹۹
رخدادها پیرامون مسائل ایران و آمریکا

مدت‌ها سرگرم صحبتیم


همین انـدازه که ایـران به اروپا تعهد داد که حاضـر اسـت NPT را به امضـا رساند و با آژانس انـرژى اتمى همکـارى نماید، کافى بود تا عصبانیت آمریـکـا را برانگیزاند . کنت بریل ، نماینده آمریکا در آژانس انرژى اتمى با ادعاى اینکه ایران همچنان برنامه هاى ساخت تسلیحات هسته اى خود را از دید آژانس مخفى نگه مى دارد، گفت :گزارش منتشره آژانس درباره فعالیت هاى هسته اى ایران نشان مى دهد که ایران در بیستم اکتبر در گزارش خود به آژانس ، برنامه هاى خود را مخفى نگه داشته است . بریل افزود :الگـوى مداوم فریب کارى و تعلل ایـران در فعالیت هاى اتمـى خود و همچنین اطلاعات خاصى کـه در گـزارش آژانس آمده است ارزیابى ما را درباره اینکه برنامه هاى اتمى ایران با اهداف اعلام شده آن سازگار نیست ، تقویت مى کند و در عین حال نشان مـى دهـد کـه ایـران عـزم خود را براى ساخـت سـلاح هسته اى جزم کرده است . وى ادامه داد :ایران باید به آژانس به عنوان یک مجمع بین المللى ثابت کند که همه تلاش خود را براى ساخت سلاح هسته اى کنار گذاشته است . بخشى از سخنرانى بوش در دانشگاه دفاع ملى ـ فورت لزلى مک نیر، نیز به ایران اختصاص یافـت .وى مدعى شـد :ایران مایل نیست از بـرنامه غنى سـازى اورانیوم خود که مى تواند مواد لازم را براى سلاح هاى هسته اى تولید کند، دست بردارد .ایالات متحده به همـراه متحدین خود در تلاش است تا اطمینان حاصـل شود که ایران به تعهدات خود عمل خواهد کرد و دست به تولید سلاح هاى هسته اى نخواهد زد .
جرج بوش که به دعوت ژنرال مایکل دان به سخنرانى مى پرداخت با اذعان به اینکه سى سال پیش کشورهاى اتمى توافق کردند تا کشورهاى غیراتمى را در استفاده صلح آمیز از نیروى اتمى یارى دهند، افزود :اما این پیمان داراى ابهاماتى است که توسط ایران مورد بهره بردارى قرار گرفته است و به خود اجازه داده است تا تحت پوشش برنامه هاى صلح آمیز موادى تولید کند که در ساخت سلاح هسته اى استفاده مى شود . رادیو سالم در واشنگتن در مصاحبه با آرمیتاژ تأکید کرد :ما هیچ شکى نداریم که ایران به فعالیت هاى هسته اى خود ادامه مى دهد .ایران به طور کامل به تعهداتش درقبـال آژانس انـرژى اتمى عمل نـکـرده است و لازم است که ما هـمـراه بـا یاران اروپایى مان به تلاش خود تا رعایت کامل این قوانین از سوى ایران ادامه دهیم .
معـاون وزیرخارجه آمریکا ادامه داد :مسـألـه ایـران به دقت زیـرنظر است و نگرانى ما این است که ایران تحت پوشش برنامه صلح آمیز فعالیت هاى دلخواهانه هسته اى خود را دنبال مى کند .به ویژه از طریق راکتور خود در بوشهر و این چیزى است که مدت هاست ما را سرگرم صحبت درباره اش نموده است . ریچارد آرمیتاژ که خود از ارایه دهندگان طرح مذاکره با ایران بود، در این باره گفت ، انتظار ندارد روابط ایران با آمریکا زمانى که ایران اختلافات داخلى خود را حل نکرده است بهبود یابد، اختلافاتى مانند منازعه روحانیون غیرمنتخب ایرانى به منظور کنترل کسانى که مى توانند به عنوان کاندید نمایندگى مجلس در انتخابات شرکت کنند . یکى از روزنامه هاى پاکستان نیز به نقل از جرج تنت آورد :ایران همچنان بر حفظ قابلیتش براى تولید سلاح هسته اى تأکید دارد .اگرچه ایران بیش از یک دهه فعالیت هسته اى مخفى اش را اعلام کرده است ، اما با این حال فناورى این کشور براى ساخت سلاح نیز مى تواند مورد استفاده قرار بگیرد . همچنین اولتیماتوم به ایران نیز برعهده جان بولتون گذارده شد .وى در ادعایى با متهم کـردن ایران به مخفـى کـردن برنامه هاى هسته اى خـود گفت :فشـارهـاى بین المللى باید تـا وادار کردن ایران به افشاى همه برنامه هاى هسته اى خـود ادامه یابد .
معاون وزیر امورخارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحاتى و امنیت بین المللى افزود :آمریکا و همپیمانان اروپایى خود و کشورهاى عضو شوراى حکام آژانس سرانجام باید تصمیم بگیرند که با تحت فشار قراردادن ایران این کشور را مجبور به افشاى برنامه هسته اى خـود سازند .ما نباید فشار بر ایـران را کاهش دهیم و فکـر مى کنیم که این فشارها براى افشاى چنین برنامه هایى بسیار ضرورى است .گرچه آمریکا در این زمینه قصد فشار بر شوراى حکام را ندارد تا پرونده ایران به شوراى امنیت سـازمان ملل ارجاع شـود، اما ایرانى ها هنوز در تلاش بـراى مخفى کـردن برنامه هاى هسته اى سرى خود هستند که این مسأله نگرانى بسیارى را موجب شده است . بولتون آنچه را که باعث بر ملا شدن پرونده هسته اى ایران شده فشار آمریکا خواند و گفت :از همیـن روست که آمریکا مصمم است تا از فشـارهاى خود بر تهران نکاهد .
* او نیز خودى نشان داد
مشاور امنیت ملى بوش در گفت و گوى اختصاصى با «گلوبال ویوبولینت» در دفتر ریگان از دیگر کسانى است که درباره انتخابات مجلس هفتم چنین سخن راند :آنچه کـه ایـن روزها در ایران اتفاق مى افتد، قلع و قمع است کـه اقـلـیـتـى غیرمنتخب و انتصابى علیه خواست اکثریت انجام مى دهند . کاندالیزا رایس در پاسخ به این سؤال که سرنگونى صدام به پیشرفت دموکراسى در انقلاب ایران برمى گردد، گفت :بسیارى از علماى دینى معتقدند که حکومت دینى موجود در ایـران مطابق با الگوى مناسب و مـورد نظر (آمریکا)نیست بلکـه برعکس ، اگر ما به عراقى ها کمک کنیم تا حکومت غیردینى که معترف به اهمیت اسلام نیز هست ، تشکیـل دهند این مسأله بـدون شک بر مسائل داخلى ایـران و مشروعیت آن نیز تأثیر قابل توجهى خواهد گذاشت و این از دلایل نگرانى علماى دینى در ایران است و همین نگرانى نیز ما را واداشت تا ایران را از دخالت در امور عراق (بهدلیل تأثیرپذیرى بیش از حد شیعیان و مردم عراق از الگوى انقلاب ایران ) بر حذر داریم . وى در مصاحبه بـا روزنامه دى ولت نیز مى گوید :رخدادهاى تـازه در ایران رهبـرى سیاسى آن کشـور را از تمامى جریانـات آزادیخـواه دور و منزوى ساختـه است .این درحالى است که ایرانیان به دنبال آزادى بیشترند و آنچه اکنون در ایران رخ مى دهد در واقع سرکـوب رویکردهاى لیبرالیسم است که نمایندگى اکثـریـت مردم را برعهده دارند .
* گزارشى از دل خصومت
وزارت خارجه ایالات متحده از طریق دفتر دمـوکـراسى ، حقوق بشر و کار خود درباره حقوق بشر و امنیت ملى در ایران گزارشى ارایه داد که در آن آمده است : ساختار حقوق بشر در ایران بدتر از قبل شده است و نظام جمهورى اسلامى بدون مورد بر روند انتخاباتى و قـانـونگذارى اعمال نفـوذ مى نماید .روحانیـون از مردم گرفته تا رفتار نامناسب ماننـد ارعاب ، خشـونت و حبس فعالیون مخال بر سـر موضوعاتى از قبیل آزادى بیان ، مانع مذاکرات و منازعات آزاد مى شوند و مخالفان حکومتى در سیاست و رسانه ها تحت فشار هستند . بنـابـرایـن گـزارش که بیشـتـر از مـنـابـع ضـدانـقـلاب اخـذ شـده ، اعـضـاى اصلاح طلب مجلس ایران مورد اذیت و آزار و پیگرد قرار گرفته و تهدید به حبس شده اند، دانشجویان معترض مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و هزاران نفر از جمله خبرنگاران طى تابستان بازداشت شدند .

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات