بصیرت، «محمد البرادعی» در گفتگو با روزنامه «واشنگتن پست» در پاسخ به این پرسش که برخی در آمریکا مدعی هستند، از سال 2003 تا 2007 ، شما از ایران حمایت کردید، زیرا نمی خواستید شاهد حمله نظامی آمریکا به ایران باشید، با نگاهی به عقب، آیا فکر می کنید شما به ایران اجازه دادید تا از محدوده ها عبور کند، گفت: این یک سؤتفاهم کامل است. ما کارهای بسیار زیادی تا آنجا که می توانستیم در ایران انجام داده ایم تا مطمئن شویم که گذشته و وضعیت حال برنامه آنها را درک می کنیم تا تلاش کنیم تا آنجا که در حوزه مسؤولیت ماست، آنها را برای شفاف سازی تحت فشار قرار دهیم.خبرنگار واشنگتن پست در ادامه پرسید، آیا برنامه غنی سازی ایران اکنون تحت بازرسی قرار دارد و البرادعی پاسخ داد: ما اطلاع داریم که آنها بر حسب اورانیوم غنی شده چقدر تولید کرده اند.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در پاسخ به این پرسش که آیا اورانیوم غنی شده با غنای بالا بوده است، گفت: اورانیوم با غنای پایین بوده است. ایران حتی بسیار پیشتر نیز در حال همکاری بوده است.
آنها همکاری خود را هنگامی که در سال 2005 پرونده هسته ای به شورای امنیت برده شد، قطع کردند.
این یک تصمیم سیاسی بود... من در شش سال گذشته اعلام کرده ام که سیاست اعتمادسازی میان غرب (و به ویژه آمریکا) و ایران به طور کامل شکست خورده است. ما یک ذره هم جا به جایی نداشته ایم. البرادعی در ادامه گفت: ما باید گذشته را فراموش کنیم و درباره مشکلات حاضر صحبت کنیم. ایران در جهان اسلام بسیار مشهور است. ایران می تواند عامل بسیار مهمی در امنیت خاورمیانه باشد. موضوع هسته ای قطره ای از دریاست. موضوع هسته ای، موضوعات امنیتی، سیاسی و اقتصادی را تحت الشعاع قرار داده است و این چیزی است که اوباما درباره آن صحبت کرده است.
خبرنگار واشنگتن پست در ادامه به البرادعی گفت که شما با حمایت آمریکا به مدیرکلی آژانس انتخاب شدید و سپس آمریکا رفتار بدی با شما داشت.
البرادعی در پاسخ گفت: این موضوع به دور سوم انتخاب من مربوط است، یعنی هنگامی که «جان بولتون»، سفیر آمریکا در سازمان ملل اقداماتی برای جلوگیری از انتخاب جدید من انجام داد. آمریکا حتی یک کشور را نتوانست علیه من بسیج کند و در نهایت با اتفاق آرا انتخاب شدم.
وی در ادامه گفت که آمریکا دوست نداشت که ما بگوییم در سال 2003 ایران را در حال توسعه تسلیحات
ندیده ایم.
البرادعی تأکید کرد: ما مدرکی مبنی بر این که ایران سلاح هسته ای داشته ندیدیم... در سال 2007 برآورد جامعه اطلاعاتی آمریکا اعلام کرد که ایران از سال 2003 برنامه های خود را متوقف کرده است.