صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۹:۰۶  ، 
کد خبر : ۷۹۷۲۶

دوره‌ای استثنایی


فتح الله پریشان: حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، دوشنبه 6/6/85 همزمان با هفته دولت در دیدار با رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت، ضمن اشاره به رویکردهای اصولگرایانه و تبیین شاخص های دیگری از اصولگرایی، دوره کنونی را به لحاظ انطباق شعارها و اهداف دولت با مبانی انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره)، اعتماد مردم به دولت و همچنین ابهت و عظمت کم سابقه بین المللی ملت ایران و نظام اسلامی، «دوره ای استثنایی» خواندند و تصریح کردند: «دولت باید با حداکثر استفاده از این شرایط در جهت تحقق اهداف و شعارهای اعلام شده حرکت کند و وظیفه همه دلسوزان انقلاب و نظام اسلامی نیز کمک و یاری به دولت است.»
یک سال از عملکرد و فعالیت اجرایی و اداری دولت نهم سپری شد. یک سال پرکار، پرهیجان و پر نقد. نقد و بررسی عملکرد دولت از چند ماه قبل و با صدور «فرمان نقد دولت نهم» از اتاق های فکر و تئوری پردازی برخی جریانات سیاسی بازمانده از انتخابات نهم آغاز شد. در این مدت در قالب جلسات هم اندیشی و برگزاری کنگره های مختلف پرونده یک ساله دولت از زوایای گوناگون بازخوانی شد. در این رابطه عملکرد دولت نهم با شعارهای انتخاباتی دکتر احمدی نژاد بیشتر مورد توجه قرار گرفت. گاهی عنان صبر و تحمل و نقد عقلانی از کف ناقدان برفت و به صراحت دولت را ناتوان از برآوردن مطالبات مردم و انجام وعده های داده شده معرفی کردند.
بررسی و مطالعه واقع بینانه عملکرد دولت نهم در بخش های مختلف و بازبینی جهت گیری کلی آن نشان می دهد که حرکت دولت بر مبنای اهداف ترسیم شده در برنامه های چهارم توسعه و سند چشم انداز بیست ساله و در راستای عملیاتی نمودن وعده های انتخاباتی و برآوردن مطالبات واقعی بوده است. نکته ای که باید به آن توجه داشت، این است که این ارزیابی عملکرد یک ساله دولت که طراح و پیشنهاد دهنده اصلی آن خود رئیس جمهور است، باید نقاط قوت و ضعف را بدون تعصب و با استفاده از نظرات افراد دلسوز و کارشناس و متناسب با عملکرد، محذورات و مقدورات هر بخش در نظر گرفت.
روند مطلوب تحولات سیاسی بین المللی به نفع سیاست های نظام اسلامی، بیداری اسلامی ایجاد شده در ملل مسلمان به تأسی از انقلاب اسلامی، شرایط مطلوب داخلی به رشد علمی و فناوری و هماهنگی منحصربه فرد در بخش های ویژه سیاسی دولت، مجلس و نهادهای دیگر مملکتی و روی کار آمدن انسان های متعهد و مومن به انقلاب و آرمان های حضرت امام و اصول اساسی اسلامی از دوره فعلی دوره ای استثنایی ساخته است و ایران در این مقطع به الگویی برای جهان اسلام مبدل شده است.
به همین دلیل رهبر معظم انقلاب با نگاهی روشن دولت را به پیگیری جدی مطالبات مردم در چارچوب اولویت های سند چشم انداز 20 ساله تشویق می نمایند و به مثابه شاخص هدایت نکاتی را گوشزد می نمایند که یا به دلیل مشغله کاری زیاد از چشم برنامه ریزان دولتی پنهان مانده و یا به واسطه مانع تراشی ها از منصه عمل دور افتاده است:
1- معظم له ضمن تاکید بر لزوم مشخص شدن اولویت های کاری دولت و تمرکز بر آن اولویت ها تصریح فرمودند: «سیاست های سند چشم انداز باید در جهت گیری ها و برنامه های دولت لحاظ شود.»
2- ایشان ضمن تایید سفرهای استانی رئیس جمهور تاکید کردند باید با پرهیز از شتابزدگی و سرعت و دقت در کار، وعده های داده شده در این سفرها به مردم، به مرحله عمل برسد.
3- لزوم اهتمام به طرح و اقدامات بلند مدت در کنار توجه به مشکلات و مسائل جاری؛
4- استفاده از نظرات کارشناسان صادق و تعامل و هماهنگی اجتناب ناپذیر سه قوه؛
5-توجه بیش از پیش به پیشرفت علمی و لحاظ کردن بودجه تحقیقاتی برنامه چهارم و تزریق آن در بخش های گوناگون علمی، پژوهشی و فناوری و حمایت از نخبگان و پژوهشگران؛
6- مبارزه با فساد و برخورد بی محابا و همراه با تدبیر با تخلفات و فساد مالی و اداری و...

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات