(ويژهنامه چهره روزنامه صبح نو ـ 1395/07/26 ـ شماره 104 ـ صفحه 7)
مارک پالمر از استراتژیستهای معروف
آمریکایی است که از او به عنوان یکی از نوآوران سیاست خارجی ایالات متحده نام میبرند.
پالمر در دولتهای نیکسون، کارتر، ریگان و بوش در وزارت خارجه مشغول بوده و اکنون
علاوه بر اینکه مدیر دپارتمان تحقیقاتی مرکز سیاست خارجی سابان در مؤسسه
«بروکینگز» میباشد، عضو کمیته خطر جاری است که اخیراً و در پی تحولات پیش آمده پس
از یازده سپتامبر 2001 گزارشی تحت عنوان «ایران- آمریکا، رهیافت جدید» را به نگارش
درآورد.
کمیته خطر جاری در اوج جنگ سرد و در دهه 1970 میلادی و با مشارکت اساتید برجسته علوم سیاسی و مدیران سابقهدار سازمان سیا و پنتاگون تأسیس شد و یکی از موفقیتآمیزترین اقدامات در جریان رقابت دو ابرقدرت شرق و غرب، طراحی و اجرای مراحل گوناگون سناریوی فروپاشی ابرقدرت شرق از طریق «جنگ نرم» (Soft War) در سالهای پایانی دهه 1980 بود. مارک پالمر نویسنده گزارش ایران- آمریکا، رهیافت جدید در استدلال خود، صراحتاً با ایده تهاجم نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران مخالفت و اعلام کرده ایران به لحاظ وسعت سرزمینی، کمیت جمعیت، کیفیت نیروی انسانی، امکانات نظامی، منابع طبیعی سرشار و موقعیت جغرافیایی ممتاز در منطقه خاورمیانه و نظام بینالملل به قدرتی کممانند تبدیل شده که دیگر نمیتوان با یورش نظامی و جنگ سخت آن را سرنگون کرد. تنها راه مبارزه با نظام جمهوری اسلامی، پیگیری مکانیسمهای جنگ نرم و استفاده از تکنیکهای عملیات روانی تبلیغاتی با استفاده از 3 تاکتیک دکترین «مهار»، »نبرد رسانهای» و «ساماندهی و پشتیبانی از نافرمانی مدنی» است.
اما به راستی جنگ نرم چیست و تکنیکها و روشهای اجرایی آن کدامند؟ و چرا مقامات کاخ سفید برای اجرای آن علیه ایران وارد عمل شدهاند؟ جنگ نرم در حقیقت شامل هرگونه اقدام روانی و تبلیغات رسانهای است که جامعه یا گروه هدف را نشانه میگیرد و بدون درگیری نظامی و گشوده شدن آتش، رقیب را به انفعال یا شکست وا میدارد. اصطلاح جنگ روانی، خود مقوله مفصلی است، با شگردها و شیوههای متنوعی اجرا میشود و باید آن را یکی از اشکال و زیر مجموعههای جنگ نرم دانست. جنگ رایانهای و اینترنتی و راهاندازی شبکههای رادیویی و تلویزیونی و... نیز اشکال دیگر جنگ نرم هستند.
سرمایهگذاری هنگفت غرب در زمینه اطلاعات، بستر لازم برای راهاندازی جنگ مجازی (سایبر) علیه هر کشوری که در مغایرت با سیاستها و منافع آن باشد را فراهم کرده است. جنگ نرم در پی از پای درآوردن اندیشه و تفکر جامعه هدف است تا حلقههای فکری و فرهنگی آن را سست کند و با بمباران خبری و تبلیغاتی، در نظام سیاسی- اجتماعی حاکم تزلزل و بیثباتی تزریق کند. از دیگر راههای جنگ نرم آمریکا علیه ایران عبارت است از:
- راهاندازی سایتهای اینترنتی و ارائه نرمافزارهای جاسوسی به عوامل وابسته در داخل کشور، تا ابعاد گوناگون جنگ رسانهای به شکل اثربخشتر طراحی و اجرا شود.
- ایجاد تقابلهای سیاسی بین سران ارشد نظام اسلامی و القای اینکه «جنگ قدرت» در جمهوری اسلامی بین چند طیف در جریان است و نهایتاً فلان طیف یا فلان گروه از پیش، پیروز شده و یا شکست خوردهاند.
و...
در این مسیر و در جریان فعالیتهای دشمن از جمله نهادهای انقلابی و مهم نظام که میتواند این جنگ نرم را بهترین نحو خنثی کند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است آن هم از این باب که هم یک نهاد انقلابی و جوشیده از دل انقلاب است و هم وظیفهاش حفظ و حراست در مقابل هر گونه تهدید سخت و نرم است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میتواند با قدرت رسانهای جدی و برنامه ریزی تبلیغاتی و سازماندهی شبکههای تحلیل تخصصی و ایجاد شبکههای مردمی رفع شبهه و پاسخگویی به افکار انحرافی و باورهای غلط کاری کند که توطئه دشمنان خنثی شده و جنگ نرم آنها بیاثر شود.
«ما در مجموعه تنظیمات کشوری جایی را نداریم جز سپاه که برای پاسداری از عزیزترین حادثه تاریخی این کشور و حادثه جاری این کشور....یک وظیفه سازمانی برای خودش تعریف کرده باشد.»(1394/06/25)
http://sobhe-no.ir/newspaper/104-1/7/2865
ش.د9503043