تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۶  ، 
شناسه خبر : ۳۰۲۳۳۲
رئیس اتاق فکر ستاد حسن روحانی

(روزنامه شرق ـ 1396/02/06 ـ شماره 2848 ـ صفحه 17)

اقدامات 4 سال اخير قاليباف در شهرداري تهران به هيچ عنوان قابل قبول نيست

رئیس اتاق فکر ستادحسن روحانی گفت: دکتر روحانی معتقدند دولت بعدی باید به‌لحاظ میانگین سنی جوان‌تر، پرتحرک‌تر و انگیزه‌دارتر باشد تا با توجه به زیرساخت‌هایی که در دولت یازدهم ایجاد شده، بتواند مطالبات را سریع‌تر محقق کند.

محمدعلی نجفی در نشست خبری خود که در حاشیه همایش مسئولان ستادهای فرهنگیان حسن روحانی برگزار شد، اظهار کرد: فرهنگیان قشر بزرگ و تأثیرگذاری در مسائل اجتماعی و فرهنگی کشور هستند و برای فعالیت‌های ستاد انتخاباتی، باید حساب ویژه‌ای روی آنان باز کنیم؛ بنابراین تصمیم‌گیری شد که ستاد مستقلی زیر نظر ستاد مرکزی دکتر روحانی مخصوص فرهنگیان ایجاد شود و در استان‌ها نیز ستاد فرهنگیان تشکیل خواهد شد که دکتر روحانی در جمع آنها حضور خواهد یافت.

رئیس ستاد فرهنگیان روحانی درخصوص وضعیت فرهنگیان در دولت یازدهم گفت: در دولت یازدهم مجموعه‌ای از اولویت‌ها در ارتباط با برنامه‌ریزی‌ها مدنظر بود که از‌این‌رو وزارت آموزش‌وپرورش هرچند در اولویت دولت بود، اما شاید در اولویت‌های بالا قرار نداشت؛ علت این امر آن است که مشکلات و مسائل متعددی در کشور وجود داشت و اگر به وضعیت کشور در سال ۹۲ بازگردیم، کاملا درک خواهیم کرد که چرا برخی مسائل، از جمله عبور از تحریم‌ها، منتفی‌کردن قطع‌نامه‌ها، کنترل و کاهش تورم بالای اقتصادی و... در اولویت بالاتری قرار داشتند.

وی ادامه داد: بااین‌حال، مطمئنا در دولت دوازدهم روحانی مسئله آموزش‌وپرورش و فرهنگیان را در اولویت‌های بالا و اول قرار خواهد داد؛ زیرا هم‌اکنون در چهار سال دولت یازدهم از بسیاری از مشکلات و تنگناهایی که داشتیم عبور کردیم و امروز در سال ۹۶ با تلاش‌های صورت گرفته بسیاری از زیرساخت‌ها ایجاد شده است.

رئیس ستاد فرهنگیان روحانی درخصوص حقوق و مزایای فرهنگیان در دولت یازدهم عنوان کرد: دولت در حد توان خود در زمینه حقوق و مزایای فرهنگیان اقدام کرد؛ به‌طوری‌که می‌دانیم در سال‌های ۸۸ تا ۹۱ درآمد نفتی کشور ۲۵۸‌میلیارد دلار بود، اما از ابتدای ۹۲ تا آخر ۹۵ درآمد نفتی کشور ۱۵۶‌میلیارد دلار بوده است. به‌این‌ترتیب اگر چهار سال دولت دکتر روحانی را با چهار سال دولت دکتر احمدی‌نژاد مقایسه کنید، حدود صد ‌میلیارد دلار، یعنی سالانه حدود ۲۵‌میلیارد دلار درآمد کشور از لحاظ نفتی کاهش یافته است. به‌این‌ترتیب طبیعی است در چنین تنگناهای مالی دولت نتواند تمام اهداف و اولویت‌های خود را به‌درستی اجرا کند.

نجفی اضافه کرد: بااین‌حال در دولت نهم متوسط حقوق فرهنگیان از یک‌میلیون‌و ۲۵۰ تا یک‌میلیون‌و ۲۸۰‌هزار تومان بود درحالی‌که در سال ۹۶ و دولت یازدهم متوسط حقوق فرهنگیان به دو‌میلیون‌و ۶۸۰‌ هزار تومان ارتقا پیدا کرد. به‌این‌ترتیب، شاهد افزایش ٢,١ تا ۲.۲ برابری حقوق فرهنگیان در دولت یازدهم هستیم.

وی در ادامه با بیان اینکه دولت در حد توان تلاش خود را برای افزایش حقوق و مزایای فرهنگیان انجام داده است، یادآور شد: هرچند همین دو‌میلیون‌و ۶۸۰‌هزار تومان هم در مقابل ارزش کار و تلاش فرهنگیان بسیار کم است، اما هنوز شکاف‌هایی بین درآمد و هزینه‌های فرهنگیان و طبقه متوسط جامعه وجود دارد که امیدواریم در چهار سال پیشِ‌رو این مسائل و مشکلات به حداقل برسد.

رئیس ستاد فرهنگیان روحانی درخصوص وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان اظهار کرد: صندوق ذخیره فرهنگیان، باید هرچه زودتر بیانیه و گزارش جامعی از آنچه بر این صندوق در چهار سال گذشته، گذشته است ارائه کند تا به‌طور شفاف و دقیق از وضعیت این صندوق آگاه شویم. باید تخلفات انجام‌شده و سوءاستفاده‌های مالی که در صندوق ذخیره فرهنگیان صورت گرفته، به ‌طور دقیق روشن شود و باید بدانیم چه بخشی از این تخلفات و سوءاستفاده‌ها مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان و چه بخشی مربوط به بانک سرمایه و وام‌هایی است که این بانک پرداخت کرده بود.

وی تصریح کرد: متأسفانه یک مسئله عمومی درخصوص بانک‌ها وجود دارد و آن این است که همواره بخشی از وام‌ها و تسهیلات بانکی با عنوان مطالبات غیرجاری یا معوق هنوز پرداخت نشده‌اند که الان همه بانک‌های کشور، از جمله بانک سرمایه به آن دچار هستند. به‌این‌ترتیب باید مشخص شود که چه مقدار از این پول‌ها مربوط به وام‌های بانک سرمایه است. روشن‌شدن این مسئله بسیاری از مشکلات و بدبینی‌های مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان را حل خواهد کرد.

نجفی همچنین خاطرنشان کرد: باید مشخص شود که تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان و همچنین وام‌ها و تسهیلات بانک سرمایه که تاکنون بازپرداخت نشده و برنگشته‌اند، چه میزان مربوط به دولت نهم و دهم و چه مقدار مربوط به دولت یازدهم است؛ زیرا در اطلاعاتی که دارم بخش عمده‌ای از این تخلفات و سوءاستفاده‌ها مربوط به دولت قبلی و بخش خیلی کمتری از آن مربوط به دولت یازدهم است. به همین دلیل از مسئولان این صندوق می‌خواهم هرچه زودتر دراین‌خصوص روشنگری کنند. وی افزود: البته در کنار همه این مسائل، باید بدانیم مسئولان آموزش‌وپرورش و صندوق ذخیره فرهنگیان تمام تلاش خود را می‌کنند که حقوق از‌دست‌رفته این صندوق و بانک سرمایه را باز‌گردانند و مسئولان امنیتی و قضائی هم در این راه کمک می‌کنند، این در حالی است که متأسفانه در مقطعی مسائل صندوق ذخیره فرهنگیان به صورت سیاسی مطرح شد و با شفاف‌سازی می‌توان هم حقوق از‌دست‌رفته را بازگرداند و هم خیلی از مسائل را حل کرد.

وی همچنین بیان کرد: در دولت یازدهم درخصوص آموزش‌وپرورش اقدامات خوبی صورت گرفت هرچند کافی نبود، اما دیدید که دکتر روحانی اول بنده را به‌عنوان وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش معرفی کرد اما مجلس شورای اسلامی به هر دلیلی رأی مثبت نداد و سپس دکتر فانی وزیر شدند؛ هرچند ایشان نقدی به عملکرد دکتر فانی نداشتند، اما به دلیل احترام به خواسته فرهنگیان درباره ایشان تصمیم گرفتند و دکتر دانش‌آشتیانی را جایگزین کردند. درحال‌حاضر نیز دکتر دانش‌آشتیانی در چند ماهی که روی کار آمده‌اند برنامه‌ها و اهداف جدیدی را مطرح کردند که امیدواریم در دولت بعدی به این مطالبات پرداخته شود.

رئیس ستاد فرهنگیان روحانی ادامه داد: آقای روحانی تاکنون درباره هیئت دولت بعدی و مسئولان هر وزارتخانه در دولت دوازدهم به شکل مصداقی تصمیم قطعی نگرفته‌اند و مشورتی دراین‌خصوص انجام نشده، اما شاکله کلی دولت بعدی را مشخص کردند و معتقدند دولت بعدی باید به لحاظ میانگین سنی جوان‌تر، پرتحرک‌تر و انگیزه‌دارتر باشد تا با توجه به زیرساخت‌هایی که در دولت یازدهم ایجاد شده، بتواند مطالبات را سریع‌تر محقق کند.

وی درخصوص نمادهای ستاد روحانی در انتخابات پیشِ‌رو گفت: تاکنون نماد دو انگشت جوهر خورده دکتر روحانی به‌عنوان نماد مردمی مشخص شده؛ هرچند ممکن است نماد رسمی ستاد مرکزی چیز دیگری باشد. بااین‌حال «برنمی‌گردیم» و «دوباره ایران» شعارهای اصلی ستاد مرکزی دکتر روحانی هستند.

به گزارش ایسنا، محمدعلی نجفی در ادامه در همایش مسئولان ستادهای فرهنگیان حسن روحانی که با حضور محمد شریعتمداری، رئیس ستاد مرکزی برگزار شد، گفت: شعار اصلی دولت نهم و دهم «ما می‌توانیم» بود؛ آنها ادعا کرده بودند که ظرف دو و نیم سال، بی‌کاری را ریشه‌کن می‌کنند. احمدی‌نژاد در فروردین سال ۹۰ اعلام کرد تا پایان سال مشکل مسکن به‌طورکلی در کشور ریشه‌کن خواهد شد و معضلی به نام مسکن نخواهیم داشت. آنها مدعی شده بودند که چرا مردم باید در آپارتمان زندگی کنند بلکه به هر ایرانی ۵۰۰ متر زمین می‌دهیم که ویلاسازی کنند. اینها همان پوپولیسم منفی عوام‌فریبانه است.

رئیس ستاد فرهنگیان دکتر روحانی ادامه داد: آقای قالیباف در اولین مصاحبه خود بعد از کاندیداتوری اعلام می‌کند که من پنج‌میلیون شغل ایجاد می‌کنم. درآمد ملی را دو و نیم برابر می‌کنم. این یعنی هر سال به‌طور متوسط، در چهار سال آینده، کشور رشد اقتصادی ٢٥,٥‌درصدی داشته باشد؛ درحالی‌که در هیچ جای دنیا چنین رشد اقتصادی در دو سال متوالی وجود ندارد و ایران نیز در بعد از انقلاب حداکثر رشد اقتصادی سه‌درصدی را تجربه کرده‌ است. به‌این‌ترتیب کسانی که به ایشان مشورت دادند یا نمی‌دانند اقتصاد چیست، یا دروغ می‌گویند.

نجفی ادامه داد: آقای جهانگیری به ایشان می‌گویند که چطور می‌توانید پنج‌میلیون شغل ایجاد کنید. مشاور قالیباف می‌گوید ما می‌توانیم. آنها نه راهکاری دارند نه چگونگی را توضیح می‌دهند. اینکه نمی‌شود هرکس بیاید و ادعا کند، بلکه چگونگی رسیدن به اهداف است که تعیین‌کننده است و مردم نباید فریب این حرف‌های پوپولیستی را بخورند. وی افزود: آقای قالیباف گفته بود من فقط در صورتی در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری شرکت می‌کنم که بر روی من اجماع باشد. در‌حالی‌که در جمنا بر روی ایشان اجماع صورت نگرفت و نفر چهارم شد و ایشان ادعا کرد در جمنا تقلب شده و آقای زاکانی و بذرپاش یک‌سری بسیجی را آورده‌اند و به ایشان رأی نداده‌اند. اگر قالیباف دروغ می‌گوید که هیچ، اما اگر درست می‌گوید گروهی که علیه خودشان تقلب می‌کنند با مردم چه خواهند کرد؟ و با مردم چگونه رفتار می‌کنند؟ رئیس ستاد فرهنگیان روحانی اضافه کرد: در انتخابات سال ۹۲ ریاست‌جمهوری، عضو شورای شهر تهران بودم و با قالیباف به ‌عنوان شهردار تهران همکاری داشتم. ایشان در آن زمان صراحتا گفتند من به تصمیم نهایی رسیده‌ام که در انتخابات یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری یا رئیس‌جمهور می‌شوم یا اگر نشوم هم قطعا شهردار تهران نمی‌مانم. اما دیدیم رئیس‌جمهور نشد و بعد از فردای همان روز شروع به لابی‌کردن کرد برای ماندن در سمت شهردار تهران. من همان زمان صراحتا به او گفتم که الان متهم به دروغ‌گویی می‌شوید و امروز کارنامه هشت ساله‌تان در شهرداری قابل قبول است، اما اگر بمانید همین کارنامه هشت ساله را هم خراب می‌کنید؛ زیرا گفته می‌شود که در شهرداری می‌مانید تا هزینه‌های انتخاباتی‌تان را از طریق اعتبارات شهرداری صاف کنید.

نجفی ادامه داد: قطعا اقدامات چهار ساله اخیر قالیباف در شهرداری تهران به هیچ عنوان قابل قبول نیست و همان تصوراتی هم که درخصوص ایشان در شهرداری وجود داشت، اتفاق افتاد. من اینها را می‌گویم؛ زیرا باید پوپولیسم فریب‌کارانه را افشا کنیم تا مردم دچار انحراف نشوند. نجفی با بیان اینکه هر دولتی قطعا نقاط قوت و ضعف دارد خاطرنشان کرد: مسائل متعددی برای نقاط ضعف دولت وجود داشت، مثل اینکه نگذاشتند دولت کار خود را انجام دهد، فضای سیاسی علیه دولت ایجاد کردند. براي مثال موضوع حمله به سفارت عربستان در ایران موضوعی بود که فضای منفی علیه دولت ایجاد کرد و می‌بینیم سردسته حمله به این سفارتخانه امروز به ستاد آقای قالیباف می‌رود. البته مواردی هم بود که در شرایط عمومی کشور یعنی همان زمانی که دولت یازدهم کشور را تحویل گرفت باعث شد که نتوانیم به برخی از برنامه‌های خود دست پیدا کنیم زیرا در آن زمان کشور دچار مشکلات متعددی بود.

http://www.sharghdaily.ir/News/119720

ش.د9600466