تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۹  ، 
شناسه خبر : ۳۰۵۱۱۹

(روزنامه جمهوري اسلامي – 1396/06/07 – شماره 10957 – صفحه 15)

سرپرست وزارت نیرو از حضور ژاپنی‌ها به پروژه تکمیل و توسعه نیروگاه‌های ری، شهید رجایی و شهید مفتح همدان خبر داد.

ستار محمودی افزود: فازهای عملیاتی تکمیل و توسعه این نیروگاه‌ها به‌زودی آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه پس از اجرایی شدن برجام، گشایش‌هایی در دریافت مطالبات، انتقال تجهیزات و... میسر شد، گفت: بیش از چند میلیارد دلار تفاهم نامه امضا شده اما همه اینها به قرارداد ختم نشده است.

سرپرست وزارت نیرو همچنین از امضای قرارداد با شرکت یونیت ترکیه برای احداث پنج هزار مگاوات نیروگاه خبر داد و گفت: این قرارداد در دو فاز تعریف شده که فاز نخست درحال پیگیری است.

محمودی گفت: صنعت آب و برق در قرارداد اعطای هشت میلیارد یورو تسهیلات توسط اگزیم بانک کره جنوبی دیده شده است، اما عدد دقیق آن هنوز مشخص نیست.

سرپرست وزارت نیرو در بخش دیگری از نشست خبری خود در مورد احیای دریاچه ارومیه گفت: در دولت یازدهم، کارگروهی برای احیای دریاچه ارومیه تشکیل شد و 19 برنامه برای این امر در دستور کار قرار گرفت.

وی با اشاره به اولویت‌بندی این 19 برنامه گفت: یکی از این اولویت‌ها، افزایش سهم دریاچه از سدهای موجود بود که در این ارتباط تاکنون یک میلیارد و 600 میلیون مترمکعب آب از سدها برای دریاچه رهاسازی شده؛این درحالی است که در ابتدای دولت و زمان پایش دریاچه، کل دریاچه ارومیه کمتر از 2 میلیارد متر مکعب آب داشت.

محمودی همچنین از توقف احداث 12 سد در حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: علاوه بر این سدها، تعدادی طرح‌های مطالعاتی نیز وجود داشت که متوقف شد.

سرپرست وزارت نیرو درباره آخرین وضعیت مطالبات و بدهی‌های وزارت نیرو گفت: وزارت نیرو به دلیل اجرای تعهداتش، بدهی‌هایی هم به سیستم بانکی و هم به بخش خصوصی (مشاوران، پیمانکاران و...) دارد. هم‌اکنون حدود 40 تا 50 هزار میلیارد ریال به بخش خصوصی و حدود 250 هزار میلیارد ریال نیز به سیستم بانکی بدهکار است.

وی با تاکید بر اینکه وزارت نیرو برای پرداخت بدهی‌های خود باید از منابع بودجه عمومی یا درآمد صنعت آب و برق استفاده کند، گفت: وزارت نیرو به دنبال تدوین یک بسته اقتصادی است تا به این ترتیب، روشی برای سامان دادن به مطالبات و بدهی‌های خود را در دستور کار قرار دهد.

محمودی یکی از موارد مورد توجه در این بسته اقتصادی را افزایش تعرفه‌ها عنوان کرد و گفت: وزارت نیرو از دولت و بخش‌های دیگر حدود 40 تا 50 هزار میلیارد ریال طلبکار است.

ستار محمودی در شرایطی که وزیر پیشنهادی نیرو (حبیب‌الله بیطرف) نتوانست در مجلس شورای اسلامی رای اعتماد نمایندگان را کسب کند و به عنوان سرپرست وزارت نیرو انتخاب شد؛ در پاسخ به این سوال که آیا رئیس جمهوری از شما برنامه خواسته است؟ گفت: رئیس جمهوری برنامه‌ای 100 روزه از همه دستگاه‌ها خواسته که وزارت نیرو نیز برنامه خود را ارائه کرده است.

وی به سوالات خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا او گزینه بعدی رئیس جمهوری برای تصدی وزارت نیرو است یا خیر پاسخ روشنی نداد.

سرپرست وزارت نیرو گفت: در همه سطوح می‌توان خدمت کرد؛ خدمت فقط در سطح وزارت یا قائم مقامی نیست؛ گمانه زنی‌ها را دنبال نمی‌کنم و هر چه رئیس جمهوری صلاح بداند همان می‌شود.

محمودی در پاسخ به سوالی دیگر در مورد برنامه وزارت نیرو برای تامین آب استان‌های جنوبی به ویژه خوزستان، گفت: از سالهای قبل برای استان خوزستان طرح‌های بزرگ و بلندمدتی شروع شده است که با تکمیل این طرح‌ها بخشی از مشکلات خوزستان برطرف می‌شود.

وی ادامه داد: در استان‌های ساحلی مانند بوشهر و هرمزگان افزایش ظرفیت آب شیرین کن‌ها یکی از مسائل مطرح است که در این زمینه امسال آب شیرین کن بوشهر با ظرفیت 20 هزار متر مکعب به مدار آمد.

وی با اشاره به اینکه خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان مشکلات و ظرفیت‌هایی در تامین آب شرب دارند، گفت: برای بخش آبرسانی به این استان‌ها نیاز به طرح‌های جدید نیست و تمرکز وزارت نیرو بر روی تکمیل این طرح‌ها است.

سرپرست وزارت نیرو در پاسخ به سوالی دیگر در مورد سیاست‌های انتقال آب در وزارت نیرو گفت: سیاست‌ها همان سیاست‌های قبلی است؛ هیچ آبی بجز برای مصرف شرب، نباید از جایی به جای دیگر انتقال داده شود. در این ارتباط، شرایط مبدا و مقصد و همچنین راه‌های انتقال هم باید دیده شود تا کمترین آسیب‌های محیطی را داشته باشد.

وی تاکید کرد: انتقال آب برای کشاورزی و صنعت، سیاست وزارت نیرو نبوده و نیست.

سرپرست وزارت نیرو در ادامه به برخی دستاوردهای این وزارتخانه در دولت یازدهم پرداخت و گفت: در چهار سال گذشته در حوزه آب حدود 3.2 میلیارد مترمکعب به ظرفیت تامین آب کشور اضافه شد؛ در حوزه آبیاری زهکشی نیز 190 هزار هکتار تحت پوشش شبکه‌های آبیاری و زهکشی قرار گرفت.

محمودی گفت: در این مدت حدود 370 میلیون مترمکعب فاضلاب تصفیه شد و در بخش برق نیز، هفت هزار و 900 مگاوات به ظرفیت تامین برق اضافه شد.

http://jomhourieslami.net/?newsid=146394

ش.د9602383