تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۸  ، 
شناسه خبر : ۳۰۶۰۵۰
آیا دونالد ترامپ به قهقرا می‌رود؟
(روزنامه جمهوري اسلامي - 1396/04/26 - شماره 10921 - صفحه 10)

اوضاع ترامپ بسیار حساس‌تر شده است. رسانه‌ها از تعابیر تندی در باره وضعیت کنونی استفاده می‌کنند. تعابیری همچون "زلزله"، "غرق شدن"، "فروریختن"، "فاجعه" و... تعابیر غالب رسانه‌های غربی است. پرسش اساسی این است که انتشار ایمیل‌های ترامپ جونیور می‌تواند موقعیت پدرش را تهدید کند یا اینکه فقط موقعیت خود او را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟ آیا پسر برای نجات پدر این ایمل‌ها را منتشر کرده است؟ اگر تبانی با روسیه تائید شود چه می‌شود؟

آیا این بخشی از ماجراست یا تمام ماجرا؟ اکنون دیگر می‌توان گفت داستان ارتباط کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ با روسیه تبدیل به یک "رسوایی" شده است. هفته گذشته پسر ترامپ ایمیل‌هایی منتشر کرد که ثابت می‌کند که او با روس‌ها برای دریافت اطلاعاتی علیه هیلاری کلینتون مذاکره کرده است.

جنجال دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای پیروزی دونالد ترامپ وارد فاز تازه‌ای شده است. مدت هاست که ترامپ در فضای سیاسی آمریکا متهم است که برای پیروزی در انتخابات از روسیه کمک گرفته است. در این رابطه اف بی‌ای تحقیقاتی انجام داده و در همان روزهای ابتدایی آغاز به کار ترامپ، مایکل فلین مشاور امنیت ملی دولت او مجبور شد به خاطر ارتباط با روسیه استعفا دهد. اما اکنون اتهامات جدیدتری مطرح شده است. چند روز پیش روزنامه نیویورک تایمز گزارشی منتشر کرد که براساس آن "دونالد جان ترامپ جونیور" پسر بزرگ ترامپ و داماد او "جارد کوشنر" پس از قطعی شدن نامزدی ترامپ به عنوان نماینده جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری با یک وکیل روس دیدار و گفت و گو کرده‌اند. براساس گزارش نیویورک تایمز این دیدار پس از آن صورت گرفته که به تیم ترامپ وعده ارائه "اطلاعاتی مخرب" علیه هیلاری کلینتون داده شده است.

پس از انتشار گزارش دونالد ترامپ جونیور تایید کرد که با این وکیل به نام «ناتالیا وسلنیتسکایا» دیدار کرده است، اما افزود که "هیچ اطلاعات ارزشمندی" درباره کلینتون رد و بدل نشده است.

ملاقات با وسلنیتسکایا روز 9 ژوئن 2016 در برج ترامپ در نیویورک انجام شد که درست دو هفته پس از آن بود که دونالد ترامپ نامزدی حزب جمهوری خواه را به دست آورد. در این ملاقات جارد کوشنر داماد ترامپ و پل مانافورت رئیس وقت ستاد انتخاباتی او هم حضور داشته‌اند.

روایت اولیه پسر ترامپ

پس از افشاگری نیویورک تایمز پسر ترامپ توضیحاتی درباره این دیدار داد. او در بیانیه‌ای گفت که یک فرد آشنا از او خواسته بود "با شخصی که به من گفته شد ممکن است اطلاعات مفیدی درباره مبارزات انتخاباتی داشته باشد" ملاقات کند.

او نوشت: «من از پیش از نام این خانم خبر نداشتم. از جارد (کوشنر) و پال (مانافورت) خواستم در ملاقات شرکت کنند، اما چیزی درباره محتوای آن به آنها نگفتم. پس از خوش و بش، این خانم گفت که اطلاعاتی دارد از اینکه افراد مرتبط با روسیه به کمیته ملی حزب دمکرات کمک مالی و از خانم کلینتون حمایت می‌کنند.» او افزود: «اظهارات او مبهم و دو پهلو بود و معنی نمی‌داد. هیچ جزییات یا اطلاعاتی در حمایت از این اظهارات ارائه نشد. به سرعت معلوم شد که او اطلاعات موثری ندارد.»

ترامپ جونیور گفت: «خانم وسلنیتسکایا سپس گفت و گو را به برنامه معلق شده‌ای برای پذیرش کودکان روس از طرف آمریکایی‌ها به عنوان فرزندخوانده سوق داد. برای من روشن شد که این از ابتدا دستور کار واقعی دیدار بوده و ادعای ارائه اطلاعات بالقوه مفید بهانه‌ای برای ملاقات بوده است.»

روایت وکیل روس

اما "ناتالیا وسلنیتسکایا"، وکیل روس که به دیدار پسر ترامپ رفته است روایتی دیگر از ماجرا ارائه کرد. او گفت: «من اطلاعات مخربی در مورد کلینتون نداشتم... اما آن‌ها به شدت مشتاق چنین اطلاعاتی بودند.»

این سخنان افشا کرد که موضوع دیدار انتخابات ریاست جمهوری و به شکل مشخص رقیب انتخاباتی ترامپ "هیلاری کلینتون" بوده است. اما این وکیل روس این موضوع را از اساس رد کرده است.

به گزارش فرآرو، او گفت: «اصلا درباره کمپین ریاست جمهوری صحبت نشد.» این وکیل روس مدعی است دیدار با پسر ترامپ درباره "برنامه پذیرش فرزند خواندگی از روسیه" بوده است.

وسلنیتسکایا گفت ترامپ پسر، کوشنر و «پل مانافورت» مدیر وقت ستاد تبلیغاتی ترامپ تصور می‌کرده‌اند که قرار است در این دیدار اطلاعاتی دریافت کنند که می‌تواند به کلینتون ضربه بزند. او توضیح داد که "من هرگز به نمایندگی از سوی دولت روسیه کار نکرده‌ام و هرگز درباره هیچ کدام از این مسائل با نماینده دولت روسیه صحبت نکرده ام."

واکنش "کوشنر" و "مانافورت"

«جارد کوشنر» و «پل مانافورت» هنوز واکنشی به انتشار خبر دیدارشان با وسلنیتسکایا نشان نداده اند، هرچند وکیل کوشنر گفته که او موضوع دیدار را در فرم‌های امنیتی نوشته است. مانافورت هم ماجرا را به کسانی گفته است که از سوی کنگره آمریکا در حال تحقیق در مورد دخالت احتمالی روسیه در انتخابات هستند.

سخنگوی گروه وکلای ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا گفت که او از این دیدار مطلع نبوده و در آن شرکت نداشته است. رئیس دفتر رئیس‌جمهور آمریکا هم گفته است که سر و صداها در مورد این دیدار "هیاهو برای هیچ" است.

رابط چه کسی بوده است؟

درگزارش‌های منتشر شده و توضیحات ترامپِ پسر مشخص شده است که یک روزنامه نگار انگلیسی نزدیک به روسیه به کمپین ترامپ پیشنهاد دیدار با وکیل روس را داده است.

دونالد ترامپ جونیور می‌گوید کسی که در جریان مراسم دختر شایسته جهان در سال 2013 با او آشنا شده بود، ترتیب این ملاقات را داد.

روزنامه واشنگتن پست نوشته که این شخص راب گولدستون بوده که با چهره‌های موسیقی روسیه مرتبط است.

«راب گلدستون» روزنامه‌نگار سابق و برگزارکننده تورهای موسیقی است که می‌گوید این نشست را به سفارش «امین آگارالوف» خواننده آذربایجانی و داماد سابق «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور آذربایجان که ساکن روسیه و فرزند سرمایه‌داری است که سابقه تلاش برای مشارکت در یکی از پروژه‌های هتل‌سازی ترامپ را داشته، برگزار کرده است.

گلدستون از حامیان سرسخت روسیه است. او این کشور را خانه دوم خود می‌داند. در روز پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گلدستون تصویر از خود با تیشرتی که روی آن نوشته شده بود" روسیه" منتشر کرد. گلدستون ذیل این تصویر نوشته بود "بازی دو سربرد"، پس از افشاگری‌های اخیر گلدستون این تصویر را ازصفحات اجتماعی خود حذف کرده است.

ایمیل‌ها چه می‌گوید؟

این روایت‌ها تا پیش از این اعتبار و اهمیت داشت. اما هنگامی که پسر ترامپ ایمیل‌های خود و گلدستون را در در این رابطه را منتشر کرد همه چیز زیر رو شد. رسانه‌ها معتبر جهان با بررسی این ایمیل‌ها آن را یک "زلزله" می‌دانند. عده‌ای معتقدند ترامپ جونیوز مجبور به انتشار این ایمیل‌ها شده است، چرا که رسانه‌ها به آن‌ها دسترسی پیدا کرده‌اند و برای آنکه توسط رسانه‌ها منتشر نشود و بحران پیچیده‌تر نشود خود آنها را منتشر کرده است.

ایمیل‌های ترامپ جونیور و راب گلدستون منجر به دیدار پسر و داماد رئیس جمهور آمریکا با وکیل روس شده است. راب گلدستون به پسر ترامپ می‌گوید که دولت روسیه می‌خواهد به پدرش برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهور کمک کند.

این گفت و گو 5 ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری رخ داده است.

در بخشی از ایمیل گلدستون آمده است: «این اطلاعات آشکارا در سطح خیلی بالا و حساس است اما بخشی از روسیه و دولت آن در حمایت از آقای ترامپ است.»

گلدستون در ایمیلش گفته است که آگارالوف با دادستان دیدار کرده است که او گفته مایل است اطلاعاتی در اختیار کمپین انتخاباتی ترامپ بگذارد. با وجود اینکه نام دادستان مذکور به طور کامل ذکر نشده است اما گمانه زنی‌ها این است که احتمالا او "یوری چایکا" دادستان کل روسیه باشد که رابطه بسیار نزدیکی با کرملین و آگارالوف دارد. اما واکنش ترامپ جونیور به ایمیل‌های گلدستون بسیار مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است "اگر این همان چیزی است که می‌گویی من خیلی مشتاقم به خصوص که بعدا در طول تابستان به کار می‌آید"

اشاره پسر ترامپ به استفاده از اطلاعات در فصل تابستان در واقع نشان می‌دهد که او مشتاق است تا در اوج تبلیغات انتخابات آمریکا یعنی تابستان از این اطلاعات استفاده کند.

گلدستون در ایمیل دیگری به ترامپ جونیور می‌نویسد"امین از من خواست که میان شما و وکیل دولت روسیه که این پنجشنبه از مسکو با پروازی عازم است قرار ملاقاتی بگذارم."

این در حالی است که وکیل روس هر گونه ارتباط با دولت روسیه را رد کرده است.

همچنین در حالی که پیش از این ادعا شده بود جارد کوشنر داماد پرنفود ترامپ و پل مانافورت رئیس ستاد انتخاباتی او از موضوع بحث با وکیل روسی بی‌اطلاع بودند، اما ایمیل‌های منتنشر شده از گلدستون نشان می‌دهد این ایمیل‌ها از همان ابتدا در اختیار آنها هم قرار گرفته است.

در خط بالای ایمیل‌ها آمده است "به: جارد کوشنر، پال مانافورت"تحلیلگران می‌گویند این خط می‌تواند دردسر سیاسی برای کاخ سفید را افزایش دهد.

ردپای آسانژ

در کنار تمام این موارد رد پای یک فرد چالش برانگیز و مرموز دیگر در این پرونده به چشم می‌خورد که می‌تواند مسئله را دشوار‌تر کند. او کسی نیست جز "جولیان آسانژ" مدیر سایت افشاگر "ویکی لیکس".

او پس از انتشار ایمیل‌های ترامپ جونیور توئیتی جالب توجه منتشر کرد "امروز صبح با ترامپ جونیور تماس گرفتم و برایش توضیح دادم که چرا باید ایمیل‌هایش را منتشر کند [مثلا از طریق ما]. دو ساعت بعد، او خودش آن‌ها را منتشر کرد."

نفس ارتباط پسر ترامپ با آسانژ می‌تواند بر این ماجرا اثر گذار باشد. چرا که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سایت افشاگر «ویکی‌لیکس» با مدیریت «جولیان آسانژ» ایمیل‌های حزب دموکرات و کلینتون را منتشر کرد که به عقیده بسیاری از ناظران در نتیجه انتخابات اثر گذار بود.

ایمیل‌های افشا شده کلینتون مربوط به دوران وزارت خارجه او بود. همچنین ویکی لیکس ایمیل‌های از جان پودستا رئیس ستاد انتخابات کلینتون منتشر کرد که در کل تمام آنها به ضرر کلینتون تمام شد.

انتشار ایمیل‌های کلینتون باعث شد که «اف بی‌آی» بار دیگر در آستانه انتخابات در این باره تحقیق کند. تحقیق دوباره «اف بی‌آی» ضربه مهلکی به هیلاری کلینتون بود. در همان زمان ستاد انتخاباتی کلینتون انگشت اتهام را در رابطه افشای ایمیل‌ها به سمت دولت روسیه گرفت.

کمپین انتخاباتی کلینتون مدعی ود که دولت روسیه قصد دارد در نتیجه انتخابات آمریکا اثر گذار باشد. از نکات جالب توجه این است که چندی پیش جیمز کومی رئیس وقت اف بی‌ای که تحقیقات درباره کلینتون را در آستانه انتخابات آغاز کرده بود، توسط دونالد ترامپ از کار بر کنار شد. جیمز کومی در حال تحقیق و تفحص از ادعای ارتباط میان ستاد انتخاباتی و حلقه نزدیک به ترامپ و دولت روسیه بود.

http://jomhourieslami.net/paper/?newsid=141135

ش.د9602795