همایش جریان مردمی جماران با عنوان «ایران آینده؛ اعتلای حکمرانی برای پیشرفت» با حضور بیش از هزار نفر از جوانان نخبه و اقشار گوناگون مردم، فعالان سیاسی و انقلابی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی کشور و پیشکسوتان ورزشی و فرهنگی در محل مجتمع فرهنگی سرچشمه برگزار شد.
محسن رضایی دبیر شورای عالی هماهنگی سران قوا، احمد نادری و سید نظام الدین موسوی اعضاء هیئت رئیسه مجلس، محمد حسین ساعی عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی، الهام آزاد، جلال رشیدی کوچی، معین الدین سعیدی، حجت الاسلام و المسلمین جواد نیکبین نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سینا کلهر معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، علیرضامعاف معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، میثم مظفر عضو شورای اسلامی شهر تهران از چهرههای شاخص حاضر در این همایش بودند که با هدف ایفای نقش جمعی برای اعتلای حکمرانی و پیشرفت ایران برگزار شد.
در جماران از ضرورت بازاندیشی سخن میگوییم
احمد نادری دبیرکل جریان مردمی جماران و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ابتدای این همایش با اشاره به اینکه ما در پایان مجلس آینده، ده سال از گام دوم را پشت سر خواهیم گذاشت بیان کرد: این روند نیازمند بازبینی حکمرانی در عرصههای گوناگون برای حرکت بهتر، پرشتابتر و موثرتر است. ما در جماران از ضرورت بازاندیشی سخن میگوییم. یک معنای بازاندیشی که در ادبیات مارکسیستی است که به معنای عدول از راه گذشته است که این مدنظر ما نیست، بلکه مقصود ما آن است که از عملگراییهای صرف و تکرار گذشته پرهیز کنیم. تجربیات سابق حکمرانی را چراغ راه قرار دهیم؛ اندیشیدن به ارتقای حکمرانی در آینده راهدف قرار دهیم.
وی تصریح کرد: من به عنوان یک معلم علوم اجتماعی نمیتوانم از مهاجرت میان نخبگان، چالشهای حجاب، فضای مجازی و … به سادگی عبور کنم. ما باید طرح روشنی متناسب با مولفههای اجتماعی و تاریخی خود داشته باشیم. یکی از عواملی که نظام حکمرانی ما را در برخی حوزه دچار سُستی کرده بحران بازتولید یا عدم چرخش نخبگان است. یعنی جایگزینی مدیران سالمند با نسل چهارم و پنجم که جوانان مومن و انقلابی هستند. نیروهای جوان باید با استفاده از تجربه از نسلهای اول و دوم انقلاب اسلامی، جایگزین آنها شوند.
وی گفت: دیگر مولفه لازم که جماران به دنبال آن است، بومی فکر کردن و جهانی عمل کردن است. این یکی از مولفههای جدی مکتب حاج قاسم است. کُنشگران این مکتب در مقابل غربزدگان و متحجران داخلی که فکر بومی و عمل جهانی ندارند، میایستد.
احمد نادری با اشاره به اینکه بومی فکر کردن یعنی مردمی و از جنس آنها بودن، اظهار کرد: به همین خاطر مردم حاج قاسم را دوست داشتند. زیرا او زندگی خود را به وسعت مردم گسترش داده بود. جهانی فکر کردن یعنی تلاش برای تبدیل شدن به یک قدرت جهانی برای ایفای نقش خود در نظم آینده جهان. به همین خاطر رهبر انقلاب حاج قاسم را ملّی ترین و اُمتی ترین فرد این امت میداند.
توجه به مسئله حکمرانی منجر به تشکیل نظام انقلابی خواهد شد
محسن رضایی دبیر شورای عالی هماهنگی سران قوا با حضور در این همایش اظهار کرد: عبارت «ایران آینده» مرا به ۲۵ سال پیش و زمانی که میخواستم از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خارج شوم برد که همایشی با عنوان «سپاه آینده» برگزار کردیم. در آن زمان دغدغهای داشتم که اگر نسل اول فرماندهان سپاه کنار روند، آیا فرماندهان بعدی همان اخلاص بسیجیهای سابق را خواهند داشت یا خیر؟ در آن سلسله نشستها دریافتم که نسلهای بعدی نیز همان روحیه انقلابی را دارند.
وی افزود: دغدغه شما دغدغه مقدسی است که مسئولیت سنگینی را بر دوش شما میگذارد؛ زیرا در این عبارت، حوادث بسیار سرنوشت سازی جای دارد.
وی تصریح کرد: نظریه نظام انقلابی رهبر انقلاب باید مبنای حرکت جریان مردمی جماران باشد. انقلاب اسلامی با کوله باری از تجربهها، دستاوردهای بزرگ و بعضی آسیبهای جدی خود را به امروز رسانده است. اولاً باید بدانیم چگونه به ایران آینده بیاندیشیم و سپس چگونه میتوانیم ان را بسازیم؟
به گفته وی، یکی از بزرگترین مشکلاتی که فاجعه صدر اسلام را به وجود آورد و شهادت حضرت زهرا (س) نماد آن شد، تخلیه نظام اسلامی از انقلابیگری بود. مثلاً ارزش سن و سال جای کارآمدی را گرفت. شاخصه نظام انقلابی رسول خدا(ص) کارآمدی و انقلابیگری بود؛ نه سن و سال افراد. گاهی از جوانان و گاهی از افراد سالمند استفاده میکردند.
رضایی اظهار کرد: توجه به مسئله حکمرانی، اخلاق، ارزشهای انقلاب و بازگشت به قواعد رفتاری، سنتها و روشهای دهه انقلاب و بازخوانی آنها در درون نظام منجر به تشکیل نظام انقلابی خواهد شد. ما باید فاصلهای که با این شاخصها گرفتهایم را کوتاه کنیم.
جریان جماران و ائتلاف شورای انقلاب باید صدای تودههای انقلاب باشد
علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیگر سخنران این مراسم با بیان اینکه امروز دو روایت درمورد وضعیت جمهوری اسلامی وجود دارد، اظهار کرد: یک نگاه معتقد است این مسیر چهل و پنج ساله قابل دفاع نیست و ما خجلت زده و شرمندهایم و بد عمل کردهایم؛ غربزدهها و نیویورک پرستان چنین روایت نلخ و سیاهی از وضعیت کشور دارند.
وی افزود: جهانبینی دوم، نگاه رهبر انقلاب است که مسیر را خجلت زده و عامل شرمندگی نمیداند اما معتقد است مشکلاتی وجود دارد که باید برای حل آن تلاش کنیم. جریان مردمی جماران، دولت، مجلس و اقشار مختلف مردم باید یک جمع بندی نسبت به صحت به این دو روایت داشته باشد.
معاف بیان کرد: آیا میشود بهتر از این حکمرانی را ارتقا داد؟ بله با خردگرایی، تفکر، اخلاص، کارتشکیلاتی و منظومهگرایی میتوان مسائل مزمن و انباشته را حل کرد.
معاون وزیر ارشاد تشریح کرد: جریان جماران و تشکیلات جبهه انقلاب و ائتلاف شورای انقلاب باید صدای تودههای انقلاب و عدالتخواهی باشد. اگر چنین نباشد از مردم فاصله خواهند گرفت.
وی گفت: جریان انقلاب باید در دفاع از آزادیهای فرهنگی اجتماعی مردم نباید لکنت داشته باشد. جریان انقلاب باید نسبت خود با آزادی را مشخص کند. باید نسبت خود با بعضی سختگیریهای فرهنگی که به اسم جریان انقلاب مطرح میشود را مشخص کرد.
علیرضا معاف عنوان کرد: باید به مسائل رویکرد حل مسئله داشت و در آن نگاه شایستهسالاری حاکم باشد. جریان انقلاب باید مدافع این نگاه باشد که انسانهای قوی و کاربلد را در جای خود بگذارد نه انسانهای متملق. دولت، مجلس، شورای شهر چنین منطقی باید داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: جریان جماران قائل به دوگانگی و اصطکاک نیست و امروز نیز وقت چنین کارهایی نیست. اگر ما فرهنگ اخوت و اخلاق را در نظام مدیریتی فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشور حاکم کنیم، قطعا موفق خواهیم بود.
سینا کلهر معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان و سخنگوی جریان مردمی جماران در ادامه تصریح کرد: ممکن است پاسخها و ابزارهای ما متفاوت باشد اما همگی درباره آینده ایران و تحقق ایران قوی و پیشرفته، نگرانیهای مشترکی داریم.
وی افزود: محور اصلی این همایش همین دغدغه مشترک است. خیلیها ممکن است در مقابل ناکامیها و شکستهای فردی تحمل داشته باشیم. اما وقتی نام ایران در میان است شکست برای همه ما تلخ خواهد بود. چنین تجربهای را در مسابقات ورزشی داشتهایم که همگی پیروزی ایران را فریاد میزنیم. به همین دلیل مردم ایران نسبت به توسعه و پیشرفت کشور خود در شاخص های مختلف حساس اند و نسبت به قرار گرفتن در میان بهترینها دغدغهمند هستند.
کلهر تصریح کرد: معنویت گرایی و استقلال گرایی ما افقهای بلند مردم اعصار محتلف بوده که ذیل طرح ایران قوی آمده است همانطور در بیانیه گام دوم به آن تاکید شده است. همه ما به آن باید فکر کنیم که ایران قوی چگونه در قرن پیش رو محقق میشود. این خواست همه ما که در ابتدای قرن زندگی میکنیم و آیندگان ما است. بنابراین ایران قوی یک شعار تبلیغانی نیست بلکه یک طرح راهبردی و یک کلان نقشه است که هم ما را نگه میدارد و هم افق آینده ما را روشن میسازد.
سخنگوی جریان مردمی جماران گفت: یکی از مهمترین مسئلههای امروز ما همین است که طرحهای ما نسبت به تحقق ایران قوی چیست. رهبر انقلاب در دیدار با ورزشکاران فرمودند ایران قوی، ورزش قوی میخواهد. چنین ایرانی اقتصاد و فرهنگ قوی و به دنبال ان مردم قوی نیز میخواهد. سهم و نقش و کارکارد ما در فعالیتهای فردی، گروهی و حزبی اینطور معنا پیدا میکند که چه نقشی در ایران قوی داریم.
وی عنوان کرد: آورده ما برای این سرزمین چیست و چه ارزشی را به عنوان دستاورد فعالیت خود تقدیم این خاک و وطن کردهایم. یکبار دیگر از خود بپرسیم که داده و ستانده ما از وطن چیست و نتیجه آن به نفع کدام ما است. حضور در عرصه سیاست هم به همین منظور معنا دارد وگرنه سیاست چیزی جز رقابتهای فردی برای کسب قدرتهای شخصی نخواهد بود. در چنین شرایطی سیاست پدر و مادر نخواهد داشت؛ زیرا طرح ملی و کلان را در خدمت منافع شخصی درمیآورد.
سینا کلهر بیان کرد: در فرهنگ سیاسی انقلاب و دوران جنگ رقابت بر سر از خود گذشتن، ایثار کردن و دیگری را بر خود شایسته دانستن بود که ناشی از طرح انقلاب و امام انقلاب بود. آنها سربازانی بودند که خود را برای اهداف انقلاب فدا میکردند.
معاون وزیر ورزش و جوانان تشریح کرد: هرکس شایستهتر است او مقدمتر است. این به معنای دوری از قدرت و نگاه منفی به قدرت سیاسی نیست بلکه قدرت را در خدمت برنامه ملی و کلان میخواهد نه منفعتهای شخصی.
وی گفت: جریان سیاسی که طرحی برای کشور دارد چه در قدرت باشد و چه نباشد، برای آینده کشور خود برنامه دارد و برای آن تلاش میکند. جریان جماران نیز با چنین هدفی شکل گرفته و ما برای یادآوری وظایف خود برای تحقق ایران قوی گرد هم آمدهایم.
الهام آزاد نماینده مردم نائین در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: جماران متشکل از جوانان پیشران و موتور محرک حرکت جامعه اسلامی ما به سوی تمدن نوین اسلامی هستند. جوانان ما هرجا که حضور فعال داشتند، توانستند چالشهای کشور را حل کنند.
وی افزود: به گفته رهبر انقلاب، نتیجه اول برای ما حضور حداکثری و مشارکت مردمی و سپس انتخاب نمایندگانی است که بتوانند مجلس قوی تشکیل دهند.
آزاد خاطرنشان کرد: امیدوارم همه ما با هم بتوانیم انتخابات پرشوری را در کنار هم رقم بزنیم. جریان مردمی جماران نسبت به همه خصوصا بانوان که انشاالله در مجلس دوازدهم حضور پررنگ تری از آنها را خواهیم بود، باز است.
حجت الاسلام والمسلمین جواد نیکبین نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: اگر نگاهمان به بیرون باشد ما قطعا شکست میخوریم. برای ماندگاری جریان جماران باید به خود بنگریم. مشکل ما با توسریهاست نه روسریها. باید افرادی را در گام دوم بیاوریم که فکرهای درست داشته باشند.