صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۸  ، 
شناسه خبر : ۳۶۶۴۱۲
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): در باب واقعیّت نخبگی، حرف من این است که ما باید قدر کشورمان را و توانایی‌های ذهنی و فکری و هوشی کشورمان را که منجر به نخبگی میشود، بدانیم، بشناسیم و این داشته را شناسایی کنیم. یکی از بدترین آفتها برای یک انسان، یک فرد و یک جمع و یک کشور این است که داشته‌های خودش را نشناسد. از سوی بدخواهان ما، بدخواهان این کشور سعی میشود که داشته‌های ما را پنهان کنند یا انکار کنند؛ ما نباید این سعی آنها را بپذیریم، نباید تحمّل کنیم؛ باید سعی کنیم بعکس، داشته‌های کشور را بشناسیم. (11/7/1403)

دانلود PDF

دانلود WORD

  حرف روز 

 توهم فروریخته!

دیروز اولین سالروز عملیات غرورآفرین «طوفان‌الاقصی» رزمندگان مقاومت فلسطین(حماس) بود. وقایع این یک سال در حالی انجام می‌شود که سکوتی مرگبار همه جا را فرا گرفته و از هیچ‌کس طرحی برای نجات زنان و کودکان و پیران غزه و لبنان از دست سگ هار آمریکا درانداخته نمی‌شود؟!  اما مهم‌ترین سؤال و شبهه‌ای که در طول این یک سال از طریق شبکه اختاپوسی رسانه‌ای غرب و صهیونیسم جهانی طراحی شده و در توزیع ضریب خورده، این است که آیا کشتار بیش از 40 هزار نفر و بیش از دو برابر آن زخمی و مجروح از مردم غزه به همراه ترور ناجوانمردانه رهبران مؤثر آنها و تخریب زیرساخت‌های‌شان ارزش حمله حماس و گرفتن 1200 کشته و حدود350 اسیر صهیونیستی را داشت؟ در پاسخ به این پرسش لازم است به نکاتی توجه شود.  1ـ برخلاف گفته شبهه‌پردازها، فلسطین 75 سال است که درگیر ناآرامی و جنگ شده و آنها تنها از حقوق مسلم خود و آزادی سرزمین‌شان دفاع می‌کنند. اگرچه به دلایل متعدد که مجال طرح آن نیست، همواره طراحی و تهاجم با صهیونیست‌ها بوده، اما حمله 7 اکتبر از این نظر که ورق را برگرداند و مقاومت برای اولین بار دست برتر را داشت، با اهمیت تلقی می‌شود. رژیم صهیونیستی همواره این ادعا را در تبلیغات روانی مطرح می‌کرد که به دلیل ارتش قدرتمندش هر اراده‌ای برای منطقه را می‌تواند به کرسی بنشاند و برای نمونه اگر با چند ارتش دولت‌های عربی درگیر ‌شود، می‌تواند آن را شش روزه با پیروزی فیصله دهد. بنابراین، بزرگ‌ترین دستاورد حمله حماس زدودن توهم قدرت از ذهن بیمار امثال نتانیاهو در رژیم صهیونیستی بود.  2ـ به راستی جبهه نامتحد دنیای اسلام در قضیه فلسطین چقدر باید هزینه می‌کرد تا بتواند واقعیت وجودی همزاد با توحش و کودک‌کُشی رژیم غاصب را بی‌روتوش در مقابل چشم جهانیان قرار دهد؟ چقدر باید تبیین‌گران زحمت می‌کشیدند تا غبار نسیان از روی دوگانه «مظلومیت فلسطینی» را توأم با «سبعیت و آدم‌کُشی صهیونیست‌ها» برگیرند و این دو را با وضوحی فوق تصور در یک قاب به افکار عمومی دنیا نمایش دهند؟! آیا این دستاورد کم ارزش دارد؟ آیا برای مظلومان فلسطین راهی جز این برای نمایش زنده بودن خود و آرمان‌شان، یعنی آزادی مام‌میهن از سلسله‌ اسارت و اغتصاب دژخیم صهیونیستی وجود دارد؟! 3ـ امروز اگر رژیم صهیونیستی از سر جنون نتانیاهو به ترور فرماندهان جبهه بزرگ ضدصهیونیستی مقاومت دست می‌زند، قطعاً از سر توانمندی نیست؛ بلکه نگران فردای بدون جنگ و حرکتش در راهروهای دادگاه‌ها با انبوهی از پرونده‌های فساد اقتصادی و جنایت جنگی است. صهیونیست‌ها تمام توان خود و متحدان خود را به میدان آورده‌اند و آمریکا میلیاردها دلار کمک کرده است؛ اما آنچه امروز در صحنه جهان و منطقه به ویژه در فلسطین و لبنان می‌گذرد، خلاف هدفگذاری اینها در طول این جنگ؛ بلکه در طول تاریخ حیات نحس این رژیم بوده است. اینها معدودی از برکات حرکت حماس در 15مهر1402 است. (فتح‌الله پریشان)

گزارش روز 

دشمن واحد

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در نماز جمعه نصر با اشاره به سیاست‌های متفاوت نظامی، سیاسی،اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی دشمنان برای تفرقه‌انگیزی در میان امت اسلامی فرمودند: «دشمن ملت ایران همان دشمن ملت‌های فلسطین، لبنان،مصر، سوریه، عراق، یمن و دیگر کشورهای اسلامی است و همه دستورهای تهاجمی و تفرقه‌انگیز از یک اتاق فرمان صادر می‌شود و تنها تفاوت شیوه‌های متفاوت آن در کشورهای اسلامی است»

با وجود تفاوت ظاهرى در بین مسلمانان، در همه آنها وجوه مشترکى چون عقیده، آرمان،کتاب،پیامبر، قبله و....به چشم مى‌خورد. پس مى‌توان جهان اسلام را مجموعه‌ای از انسان‌ها دانست که حول محور خدا، قرآن و پیامبر اسلام گرد آمده‌اند. دشمنان اسلام اغلب از دو سلاح رعب و تطمیع علیه مسلمانان استفاده مى‌کنند و لذا دولت‌ها،روشنفکران و آحاد ملت اسلامى را گاهى مرعوب و گاه تطمیع می‌کنند. دوستی استکبار با برخی کشورهای اسلامی نیز تاکتیکی و در راستای اهداف و راهبردهای مزورانه آنان است.همان‌گونه‌ که در دوران پهلوی، ایران در راستای سیاست دو ستونی «نیکسون»، دوست و متحد آمریکا بود و تأمین منافع مالی و نظامی آن را به عنوان ژاندارم منطقه دنبال می‌کرد؛ اما پس از انقلاب اسلامی و تلاش ایران برای کسب استقلال، آمریکا که‌ منافع خود را در ایران و منطقه در خطر می‌دید، در مدت ۴۶ سال اخیر از طریق توطئه‌ نظامی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی به دنبال سرنگونی جمهوری اسلامی بوده است.آمریکا و رژیم صهیونیستی به منزله استکبار جهانی، دشمن اصلی مسلمانان هستند. بنابراین، این دشمن واحد،صرفاً به دنبال نابودی فلسطین و لبنان نیست؛ بلکه در ادامه برای نابودی سوریه، یمن، ایران و سایر جهان اسلام برنامه خواهد داشت. سیاست قرآن برای مسلمان‌ها این است که ملّت‌های مسلمان با یکدیگر همبستگی داشته باشند. بر اساس آیات قرآنی، وحدت امت سبب مصونیت دین، تأیید الهی و نصرت و نعمتی است که هیچ مسئله‌ای با آن برابری نمی‌کند.در آیه ۱۰۳ سوره «آل عمران» آمده است: «واعتَصِموا بِحَبلِ الله جَمیعاً و لاتَفَرَقوا...»؛ یعنی همگی به ریسمان الهی چنگ زنید و متفرّق نشوید و نعمت خدا را به خود یاد کنید، آنگاه که با هم دشمن بودید و او میان دل های شما الفت انداخت تا به لطف او برادر یکدیگر شدید و بر پرتگاهی از آتش بودید و او شما را از آن رهانید. این آیه شریفه از مسلمانان می‏خواهد که با اسلام از دنیا خارج شوند. رهبر معظم انقلاب نیز در برابر این دشمن واحد، نسخه وحدت، استقلال و عزت را تجویز کردند. «ما باید کمربند دفاع را، کمربند استقلال‌طلبی را، عزت را، از افغانستان تا یمن، از ایران تا غزّه و لبنان، در همه‌ کشورهای اسلامی و ملّت‌های اسلامی محکم ببندیم.» امروز در سالگرد عملیات طوفان‌الاقصی،گروه‌های کوچک مقاومت در فلسطین و لبنان، رژیم صهیونیستی را که به مدرن‌ترین تجهیزات نظامی‌ و امنیتی مجهز است، مستأصل کرده‌اند،حال اگر همه‌ کشورهای اسلامی در زیر پرچم وحدت، از مسلمانان مظلوم‌ فلسطین و قبله‌ اول خود در برابر اشغالگران دفاع کرده بودند، امروز اثری از این غده سرطانی و به تبع آن جنگ و جنایت نبود.

(مصطفی علیجان‌زاده)

 

خبر ویژه

استفاده از بمب‌های اتمی در لبنان!

شیمیدانان لبنانی از جنایت هولناکی خبر دادند که صهیونیستها در جریان بمباران ضاحیه بیروت مرتکب شده‌اند. به گزارش «رأی الیوم»، بمباران وحشیانه مناطق از جنوب لبنان، به ویژه ضاحیه بیروت در حالی ادامه دارد که شیمیدانان لبنانی روایتی تلخ از استفاده رژیم صهیونیستی از سلاح ممنوعه در حمله به ضاحیه بیان کردند. اتحادیه شیمیدانان لبنانی بیانیه هشدارآمیزی درباره استنشاق گرد و غبار ناشی از بمباران ضاحیه جنوب بیروت و دیگر مناطق لبنان منتشر کردند. در بیانیه شیمیدانان لبنانی آمده است، حجم تخریب و نفوذ به ساختمان‌ها و ده‌ها متری زیر زمین نشان‌دهنده به کارگیری بمب‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده(Depleted Uranium) است که توان نفوذ و رخنه گسترده دارد و استفاده از این تسلیحات ممنوعه بین‌المللی و به ویژه در بیروت پرجمعیت به ویرانی شدید منجر می‌شود و غبار ناشی از این حملات نیز موجب بیماری‌های زیادی به ویژه هنگام استنشاق آن می‌شود.

  اخبار

آنچه ایران در اختیار دارد!

تحلیلگر معروف جهان عرب با اشاره به تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه ایران از «نتانیاهو» به عنوان هیتلر زمان نام برد که به دنبال کشاندن آمریکا به جنگ جهانی سوم است. «عبدالباری عطوان» نوشت: «ایران ممکن است که دفاع هوایی لازم و مناسب برای سرنگونی جنگنده‌های رادارگریز اسرائیل نداشته باشد؛ اما آنچه ایران در اختیار دارد، خطرناک‌تر است؛ یعنی احتمال واکنش فوری ایران با هدف قرار دادن پایگاه‌های هوایی اسرائیل و فرودگاه‌های آن دقایقی پس از تجاوز و با موشک های «فاتح» و هایپرسونیک است، به طوری که جنگنده های حمله کننده اسرائیلی پایگاه و مکانی برای فرود پس از مشارکت در حمله احتمالی نداشته باشند مگر اینکه برخی کشورهای عربی فرودگاه‌های خود را بگشایند.» وی اضافه می کند: «‌اگر مشارکت آمریکا در این حمله قطعی شود که هم اکنون تقریباً قطعی است، این یعنی اینکه ایران پایگاه‌های آمریکا در عراق، اردن و شرق سوریه و منطقه خلیج فارس و ترکیه را هدف قرار خواهد داد؛ جایی که بیش از ۴۰ هزار نظامی آمریکایی با تابوت به کشورشان بر می‌گردند.»

ایران برابر دو قدرت هسته‌ای ایستاده است!

«علم صالح» استادیار مطالعات خاورمیانه در دانشگاه ملی استرالیا در گفت‌وگو با روزنامه «هم‌میهن» با اینکه در عملیات وعده صادق ۲، ایران خود را در جایگاهی می‌بیند که بازدارندگی ایجاد کرده ‌است، اظهار داشت: «دست زدن به چنین اقدامی ممکن نیست، مگر در خود قدرت بازدارندگی را دیده‌ باشد. موضوع بسیار با اهمیت این است که طرف مقابل ایران از دو قدرت بسیار مهم برخوردار است. نخست اینکه اسرائیل قدرت اتمی است و دوم اینکه حمایت بی‌چون و چرای یک ابرقدرت را نیز پشت سر خود دارد. این دو ویژگی منحصربه‌فرد باعث می‌شود که برای طرف‌های مختلف در افتادن با اسرائیل بسیار مشکل شود و کمتر کشوری پیدا می‌شود که حاضر باشد با چنین طرفی در بیفتد.» صالح در ادامه با بیان اینکه حمله اول اکتبر (۱۰ مهر) ایران، یک حمله بازدارنده بود که در عین حال به لایه‌هایی از بازدارندگی اسرائیل نیز ضربه زد و آنها را زیر سؤال برد، تصریح کرد: «اینجا مسئله بازدارندگی صرفاً به معنای توفیق حمله نظامی و تعداد موشک‌هایی که شلیک شد و به هدف برخورد کرد یا نکرد، نیست؛ بلکه صرفاً همین که ایران تصمیم می‌گیرد به اسرائیل حمله کند، به خودی خود معنادار است. ما می‌دانیم که بیش از ۵۰ سال است که هیچ «کشوری» به اسرائیل حمله نکرده ‌است و این نخستین بار است که فهم بازدارندگی که اسرائیل در منطقه ایجاد کرده‌است، از بین می‌رود.»

اعتراف به شکست در برابر ایران

روزنامه «تلگراف» به نقل از «بن والاس» اذعان کرد پس از عملیات وعده صادق ۲، ناتوانی انگلیس در مقابل موشک‌های بالستیک ایران آشکار شد. والاس در گفت‌وگو با تلگراف به ناتوانی ارتش انگلیس در برابر قدرت موشکی ایران اعتراف کرد و گفت: «موشک‌های ضدموشکی نوع ۴۵ انگلیس در برابر موشک‌های بالستیک ایران ناتوان بودند. وزارت دفاع انگلیس در کنار مقامات نظامی آمریکا و فرانسه و اردن عنوان کرده که در عملیات رهگیری عملیات موشکی اخیر ایران شرکت داشته است.» تلگراف به نقل از کارشناسان حوزه دفاعی گزارش داد: «جنگنده‌های تایفون از تسلیحات لازم برای مقابله با موشک‌های شلیک شده از سوی ایران در طول عملیات وعده صادق ۲ برخوردار نبوده و ناتوان بودند.»

شرمساری از جشن مردمی!

«آنالنا بائربوک» در روزنامه آلمانی «بیلد» با ابراز حمایت قاطعانه از رژیم صهیونیستی وبدون اشاره به شهادت نزدیک به 42 هزار فلسطینی نوشت: «امنیت شما بخشی از دلیل وجودی ماست. اسرائیل حق دفاع از خود را در مقابل خشونت حماس و ترور موشکی ایران و حزب‌الله دارد.» وزیر خارجه آلمان در مقاله خود ضمن ابراز شرمساری از حمایت مردم در کشورش از فلسطینیان نوشت: «هفتم اکتبر یک نقطه عطف در آلمان بوده است. مایه شرم است که یهودیان از آن پس احساس امنیت کمتری می‌کنند و حملات علیه یهودیان در کشور ما افزایش یافته است و مردان یهودی می‌ترسند که هنگام عبور از خیابان کیپا بر سر داشته باشند و کودکان از صحبت به زبان عبری هراس دارند و اینکه حمله موشکی ایران علیه دولت اسرائیل در خیابان‌های آلمان جشن گرفته شد.»

اخبار کوتاه

همزمان با ساعت آغاز عملیات طوفان‌الاقصی در سال گذشته، رسانه دفتر رهبر  معظم انقلاب جمله‌ای از بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی را به زبان عبری در صفحه توئیتر (ایکس) به شرح زیر منتشر کرد: «عملیات طوفان‌الاقصی رژیم صهیونیستی را ۷۰ سال به عقب برگرداند.»

«سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش بیان کرد: «رژیم صهیونیستی اگر در پاسخ به این پاسخی که ما دادیم، به جنایتی دست بزند، حتماً پاسخ محکم‌تر و ویران‌کننده‌تری را دریافت خواهد کرد. ما هرچه گفتیم، عمل کردیم؛ آن‌ چنان که سید مقاومت می‌گفت و عمل می‌کرد، ما هم هرچه گفتیم به تبعیت از او به تبعیت از رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه‌ای هرچه بگوییم عمل خواهیم کرد. ممکن است برای زمانی صبوری کنیم و تلخی خویشتن‌داری را تحمل کنیم، اما حتماً عمل خواهیم کرد.»

«محمود قماطی» نایب رئیس شورای سیاسی حزب‌الله لبنان به خبرگزاری «رویترز» اعلام کرد: «پیکر سید حسن نصرالله در لبنان است و وی در ضاحیه جنوبی بیروت زمانی که شرایط اجازه دهد به خاک سپرده می‌شود.» قماطی درباره جانشین سیدحسن نصرالله نیز گفت: «حزب الله تا زمان انتخاب دبیر کل جدید به صورت شورایی اداره می‌شود. انتخاب دبیر کل جدید روندی زمانبر است.»

«سردار احمدرضا رادان» گفت: «ما امسال حتما تا ۲ میلیون نفر تبعه غیرمجاز را طرد می‌کنیم. تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار نفر را دستگیر کرده و طرد کرده‌ایم. بالغ بر ۲۵۰ هزار نفر هم خودمعرف شده‌اند.» او گفت: «نمی‌توان اجازه داد که عده‌ای به صورت غیرقانونی به کشور وارد شده و ساکن شوند و مشغول به کار شوند. مردم و صاحبان صنوف بدانند که اشتغال این افراد و اسکان دادن به اتباع غیرمجاز جرم است.»

«واشنگتن‌پست» به نقل از مقامات آمریکایی از اختلاف نظر در داخل دولت بر سر پاسخ به ایران خبر داد. این مقامات دولت بایدن گفتند: «ما معتقدیم که اسرائیل به دنبال واکنشی معتدل خواهد بود که منجر به انتقام‌جویی ایران نشود.» آنها افزودند: «به اسرائیل توصیه کردیم که قبل از هرگونه حمله تلافی جویانه‌ای تأمل کند.»

  منابع اردنی باز کردن حریم هوایی خود به روی هواپیماهای صهیونیستی برای هدف قرار دادن ایران را تکذیب کردند. یک منبع بلندپایه اردنی گفت، گزارش‌ها درباره اینکه اردن حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای صهیونیستی برای حمله به ایران باز خواهد کرد، صحت ندارد.

وبگاه «رادیو فردا» هرچند که گرایش‌های کاملاً صهیونیستی دارد، اما در ارزیابی خود نوشت: «تصاویر ماهواره‌ای از پایگاه هوایی «نِواتیم» پس از حمله موشکی جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل، ظاهراً یک حفره بزرگ ایجادشده در سقف آشیانه هواپیماهای این پایگاه را نشان می‌دهد.» رادیو فردا در عین حال از قول «بوعاز لوی» رئیس صنایع هوایی رژیم صهیونیستی افزود: «حمله ایران به اسرائیل، سنگین‌ترین حمله موشکی تاریخ جهان بود.»