صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۱  ، 
شناسه خبر : ۳۶۸۲۱۱
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): حزب‌الله در طول این سالهای متمادی، در این حدود مثلاً نزدیک به چهل سال، سی و چند سال، یک بار رژیم صهیونیستی را از بیروت وادار به عقب‌نشینی کرد، یک بار از صیدا وادار به عقب‌نشینی کرد، یک بار از شهر صور وادار به عقب‌نشینی کرد، یک بار هم بکلّی جنوب لبنان را و شهرها و روستاها و بلندی‌های لبنان را از وجود نحس رژیم صهیونیستی تخلیه کرده؛ یعنی این توانایی حزب‌الله بِمرور همین‌طور دائم افزایش پیدا کرده. از یک جمعِ کوچکِ مجاهدِ فی‌سبیل‌الله تبدیل شده‌اند به یک تشکیلات عظیمی که یک چنین قدرتی دارد. 17/8/1403

دانلود WORD

دانلود PDF

  حرف روز  

زبان قدرت، زبان مواجهه

یکی از پرسش‎هایی که پس از پیروزی اخیر «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا ذهن بسیاری از تحلیلگران و البته افکار عمومی را به خود جلب کرده، این است که نحوه مواجهه ترامپ و تیم وی در دولت جدید با مسئله مقاومت و تحولات میدانی در غرب‌آسیا و جمهوری اسلامی ایران چگونه خواهد بود؟ اینکه گفته می‌شود برای جمهوری اسلامی فرقی نمی‌کند چه کسی از کدام حزب در آمریکا سکان دولت را در دست بگیرد، آیا واقعاً نمی‌توان تمایزی بین رویکردها و روش‌های سیاست‌ورزی دموکرات‌ها و جمهوریخواه‌ها قائل شد؟

در این باره سخن بسیار است و ادراک درست این موضوع به شناخت و تأمل ما در ساختار‌ها و ایده‌های حاکمیتی آمریکا و تا حدودی تاریخچه و درک مسئله لابی‌گری و میزان نفوذ متفاوت ادیان، مذاهب، قومیت‌ها و ملیت‌های گوناگون در هیئت حاکمه این کشور برمی‌گردد. ایده حکومتی در آمریکا مبتنی بر تلفیقی ناهمگن و فرصت‌طلبانه از مکاتب و نحله‌های فکری لیبرالیسم، سکولاریسم و کاپیتالسیم با رویکرد امپریالیستی و استعماری شکل گرفته است. بنابراین، تأمین منافع به هر قیمت برایشان اصل مسلمی است و در اصول و راهبردهای اساسی، همانند جنگ، صلح، امنیت ملی، تضمین اقتصاد بازار و بهره‌گیری از ابزار قدرت برای بیشنیه کردن آن، که اساساً از سوی قوه‌ی قاهره‌ای از تراست‌ها و کارتل‌های سرمایه‌داری و صهیونیستی مدیریت میشود، تفاوتی در میان رویکردها و عملکردهای دو جریان و حزب غالب و مشهور در آمریکا دیده نمی‌شود. بنابراین، اگر گفته می‌شود در مواجهه آنها با جمهوری اسلامی میان رؤسای جمهور مختلف از دموکرات و جمهوریخواه تمایزی نیست، ناظر به همین اصول اساسی است که هویت و موجودیت آمریکا را شکل داده است.

آمریکایی‌ها سال‌هاست که نگاه‌شان به ایران اسلامی این است که ملت ایران با انقلاب اسلامی‌شان موج و زلزله‌ای در منطقه استراتژیک غرب‌ آسیا و حتی جهان انداخته است که قاطبه ارزش‌های هویتی و مؤلفه‌های موجودیتی و راهبردهای قدرت را در مواجهه با این کشور تغییر داده و ایران اسلامی تا زمانی که بر همین مدار سیر کند، در تقابل هویتی و موجودیتی با آمریکا و ارزش‌های آن تعریف می‌شود؛ اما مسلماً به لحاظ روشی تمایزات ریزی در نحوه عملکرد ترامپ با رقیب دموکراتش می‌توان یافت که یکی با چماق تهدید و دیگری با هویج تشویق و تدلیس مناسبات خود با ایران را تنظیم می‌کند. در اینجا ضروری است کلام رهبر حکیم انقلاب سرلوحه رویکرد و عملکرد مسئولان و مردم قرار گیرد که همواره بر تقویت بنیه‌های قدرت و ساخت درونی قدرت معنوی و مادی ایران اسلامی تأکید می‌کنند.

 (فتح ‎الله پریشان)


گزارش روز 

چرا ترامپ؟!

نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا با پیروزی مجدد «دونالد ترامپ» همراه بود. برخلاف بیشتر نظرسنجی‌ها هریس در این انتخابات با فاصله معناداری از ترامپ شکست خورد. در نظرسنجی‌های متعددی که در چند ماه اخیر صورت گرفته بود، همواره هریس از ترامپ جلوتر بود و حتی هفت ایالت نوسانی نیز از پیشتازی هریس حکایت داشت؛ اما در انتخابات وضعیت در این ایالت‌های نوسانی که به ایالت‌های «میدان نبرد» نیز شهرت دارند، تغییر کرد و ترامپ در بسیاری از این ایالتها پیروز شد. قطعاً عامل اصلی رأیآوری ترامپ، نارضایتی گسترده مردم آمریکا از وضعیت فعلی و تلاش برای تغییر سکاندار کاخ سفید در راستای عبور از وضعیت موجود است. «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌گوید: «این نتایج نباید مثل یک معما باشد، وقتی ۷۰ درصد مردم معتقدند آمریکا در مسیر اشتباهی قرار دارد و نامزد دموکراتها معاون رئیس جمهوری هست که آمریکا را در مسیر اشتباه قرار می‌دهد، پس احتمالاً شما شکست می‌خورید. به زبان ساده چهار سال گذشته بدبختی زیادی برای آمریکایی‌ها ایجاد کرده که به دلیل قیمت‌های بالا و دستمزدهای راکد نمی‌توانند از پس زندگی خودشان برآیند. جهان به معنای واقعی کلمه در آتش است. انتظار پیروزی برای دموکراتها در این شرایط هرگز قابل قبول نبود.» دولت بایدن ده‌ها میلیارد دلار کمکهای نظامی و تسلیحاتی به اوکراین تخصیص داد و از ابتدای جنگ غزه با ارائه حدود ۱۹ میلیارد دلار کمکهای تسلیحاتی به رژیم صهیونیستی به طور مستقیم مسئول تداوم و گسترش آتش این جنگ و نسلکشی فلسطینی‌ها به دست صهیونیستها بوده است. این رویکرد جنگ‌طلبانه بایدن با مخالفت گسترده در داخل آمریکا مواجه شد و از قضا ترامپ هم بر این موج سوار شده و در کارزار انتخاباتی، اتمام جنگ اوکراین و غزه را وعده می‌داد. البته سوءقصد نافرجام علیه ترامپ نیز در رأی آوردنش که او را به نماد استقامت تبدیل کرد، مؤثر بود. حمایت مالی میلیاردرهایی، مانند «ایلان ماسک» و تزریق منابع مالی به کارزار انتخاباتی ترامپ، او را در مبارزه تبلیغاتی علیه دموکراتها تقویت کرد. انتقادها و سخنان تند ترامپ علیه مهاجران، موجب حمایت برخی گروه‌های خاص از جمله جوانان از وی شد که نشان از روحیه نژادپرستی در آمریکاست. بحران اقتصادی و معیشتی مردم آمریکا و شعارهای اقتصادی ترامپ نیز یکی از دلایل پیروزی اوست. مجموع این عوامل داخلی و خارجی موجب ناامیدی بخش زیادی از جامعه آمریکا از دموکراتها شده و این مشکلات به پای هریس، نامزد آنها و معاون بایدن هم نوشته شد. روی آوردن به ترامپ، نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ به امید بهبود اوضاع داخلی و خارجی آمریکا هم در همین راستا قابل تحلیل است. نکته مهم آن است که پیروزی ترامپ به نوعی بازتاب اختلافات داخلی آمریکاست؛ نه اینکه ترامپ فرد محبوبی در جامعه آمریکا باشد.

(مصطفی علیجانزاده)

خبر ویژه 

پای منابع نفت و گاز در میان است!

«شموئل اورنیتز» نویسنده صهیونیستی در مقاله‌ای در مجله «زو هادراخ» متعلق به حزب کمونیست اسرائیل، نوشت: «قرار است عامل تل‌آویو، یک تاجر آمریکایی اسرائیلی به نام «مردخاي موتي كاهانا» طرحی جدید را برای غزه به اجرا گذارد.» به نوشته این یادداشت، رژیم صهیونیستی برای کنترل اوضاع در غزه تنها به ارتش خود متکی نخواهد بود، بلکه به سمت سناریویی شبیه به سناریوی کمک‌گرفتن از شرکت مشکوک آمریکایی بلک واتر در عراق می‌رود. بر اساس این یادداشت، این رژیم فراتر از سلطه امنیتی و شهرک‌سازی در نوار غزه، به دنبال تسلط بر نفت و گاز طبیعی این منطقه است، آن هم پس از اینکه آنجا را تا حد امکان از ساکنانش تخلیه کرده باشد. کلمه رمز در این نقشه «مردخای موتی کاهانا» یک تاجر یهودی صهیونیستی و یک فرد به‌اصطلاح خیّری است که در عملیات قاچاق آثار باستانی دست دارد و به سرقت نفت سوریه و دستیابی به نفوذ اطلاعاتی به نفع رژیم صهیونیستی در پوشش کارهای خیریه متهم است.

 

اخبار

زمان اخراج از سازمان ملل رسیده است!

نماینده جمهوری اسلامی ایران در نشست مشترک وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب با یادآوری مصوبات اولین نشست مشترک سران اسلامی عربی، خواستار توجه نشست فعلی به مواردی، همچون برقراری فوری آتش‌بس در فلسطین و لبنان، بازگشایی گذرگاه‌های بشردوستانه، آزادی تمامی زندانیان فلسطینی، بازگشت کرامت‌مندانه آوارگان به موطن خود و ارسال کمک‌های بین‌المللی برای آغاز بازسازی در غزه شد. «کاظم غریب‌آبادی» با توجه به اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه مشروعیت سازمان ملل، از جمله پاره کردن منشور سازمان ملل متحد، عنصر نامطلوب خواندن دبیرکل سازمان ملل متحد، ممنوعیت فعالیت‌های آنروا در اراضی اشغالی، کشتار صدها نفر از کارکنان سازمان ملل متحد و بی‌اعتنایی کامل به قرارهای موقت دیوان بین‌المللی دادگستری، نقض مفاد منشور سازمان ملل به‌ویژه ماده ۲ آن، تصریح کرد: «اکنون زمان اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل متحد فرارسیده است.»

این خیابان یک طرفه نیست

«سیدعباس عراقچی» وزیر خارجه کشورمان در واکنش به خبرسازی‌ها درباره تلاش ایران در ترور مقامات آمریکایی حساب ایکس خود نوشت: «آیا ترور اسماعیل هنیه بلافاصله بعد از مراسم تحلیف رئیس جمهور ما را به یاد میآورید؟ همه میدانند چه کسی و چرا آن را انجام داد. اکنون، با انتخاباتی دیگر، یک سناریوی جدید با هدفی مشابه ساخته شده است: البته از آنجا که قاتلی در واقعیت وجود ندارد، فیلمنامه‌نویسان یک کمدی پیش پا افتاده ساخته‌اند. کدام عقل سلیمی می‌تواند باور کند که یک قاتل فرضی در ایران نشسته و با FBI آنلاین صحبت میکند؟ اینجا حقایقی وجود دارد که باید مورد توجه واقع شود: مردم آمریکا تصمیم خود را گرفتهاند و ایران به حق آنها برای انتخاب رئیس جمهور مورد نظرشان احترام میگذارد. مسیر پیش رو نیز یک «انتخاب» است و این انتخاب، با «احترام» شروع می‌شود. ایران دنبال سلاحهای هستهای نیست، تمام! این سیاست مبتنی بر آموزههای اسلامی و محاسبات امنیتی ماست. اعتمادسازی به صورت متقابل مورد نیاز است. این خیابان یک طرفه نیست.»

هلاکت ۱۵ تروریست و دستگیری 33 نفر!

«سردار احمد شفائی» در جمع اصحاب رسانه، افزود: «رزمندگان اسلام در قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران، در رزمایش عملیاتی شهدای امنیت که از پنجم آبان ماه در استان سیستان و بلوچستان آغاز شده، تاکنون ضربات سنگینی بر پیکره تیم‌های تروریستی جنوب شرق کشور وارد کردند.» وی ادامه داد: «در ادامه اجرای عملیات پاک‌سازی در منطقه رزمایش، تعداد سه نفر دیگر از تروریست‌های مزدور دشمن به هلاکت رسیده و نه نفر دستگیر شدند.» «شفائی» تصریح کرد: «همچنین دو نفر دیگر از عناصر تیم‌های تروریستی خود را تسلیم رزمندگان اسلام کردند.» وی در ادامه گفت: «از ابتدای آغاز رزمایش در جنوب شرق کشور، تاکنون تعداد ۱۵ تروریست به هلاکت رسیده و ۳۳ نفر از آنان دستگیر و همچنین دو نفر دیگر خود تسلیم رزمندگان اسلام کرده‌اند.» شفائی در پایان خاطرنشان کرد: «فرماندهان و رزمندگان اسلام با همت و عزم جدی، مصمم به ادامه برخورد با تروریست‌ها و اشرار در منطقه هستند.»

درباره ایران توافق داریم!

سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در جلسه کابینه، مسئولیت حملات با انفجار دستگاه‌های پیجر در لبنان را بر عهده گرفت. نتانیاهو درباره انفجار دستگاه پیجر در لبنان گفت: «من به هشدارها مبنی بر اینکه واشنگتن با این عملیات مخالفت خواهد کرد، گوش ندادم.» نخستوزیر رژیم صهیونیستی تصریح کرد: «انفجار دستگاه‌های پیجر و ترور نصرالله (سیدحسن نصرالله، دبیرکل سابق حزب‌الله) با وجود مخالفت مسئولان ارشد در نهاد امنیتی اسرائیل انجام شد.» نتانیاهو گفت: «وزیرانی با تصمیم‌هایی که من آنها را تأیید کرده بودم؛ همچون ترور حسن نصرالله و ورود به رفح مخالفت کردند.» وی درباره پیروزی ترامپ و ادامه همکاری میان دولت جدید آمریکا با دولت اشغالگر صهیونیستی نیز عنوان داشت: «با ترامپ سه بار طی روزهای اخیر صحبت کردم و ما درمورد «تهدید ایران» توافق داریم.»

اخبار کوتاه

«اسماعیل کوثری» نماینده مجلس، درباره برخی اخبار درباره آزمایش موشک‌های قارهپیما از سوی ایران گفت: «من نمی‌توانم وارد جزئیات این طرح شوم؛ اما در جهت بازدارندگی باید انواع سلاح‌ها را داشته باشیم و برای برقراری امنیت کشور عزیزمان ایران، قطعاً و یقیناً این مسائل را دنبال می‌کنیم و حتماً در جهت اینکه هرچه سریع‌تر آزمایش‌های مختلف صورت بگیرد، فعالیت می‌کنیم. ما برای رسیدن به اهداف تلاش می‌کنیم که یکی از آن مسائل موشکی است.»

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌منظور دیدار با مقامات عالیرتبه کشورمان، شامگاه چهارشنبه وارد ایران می‌شود. بنا به دعوت جمهوری اسلامی ایران، آقای «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌ منظور دیدار با مقامات عالیرتبه کشورمان، شامگاه چهارشنبه وارد ایران می‌شود. روز پنجشنبه ملاقات‌های رسمی مدیر کل آژانس در ایران آغاز خواهد شد.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین روسیه با اشاره به صحبتها و وعدههای «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوریخواه و پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تصریح کرد: «ترامپ برخلاف جو بایدن، رئیس جمهوری فعلی آمریکا از صلح صحبت میکند و به دنبال جنگ و رویارویی نیست.» وی افزود: «او (ترامپ) همچنین از تمایل به تحمیل یک شکست استراتژیک به روسیه صحبت نمیکند و این موضوع میتواند وجه تمایز دولت او با دولت بایدن باشد.»

رئیس سابق عملیات ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: «بنیامین نتانیاهو تا زمان آغاز ریاست‌جمهوری ترامپ خون نظامیان ما را هدر خواهد داد.» «یسرائیل زیف» رئیس سابق عملیات ارتش رژیم صهیونیستی گفت: «ما وارد مرحله جدیدی از جنگهای مستمر بدون حد و مرز و بدون اهداف شده‌ایم، ادامه جنگ در غزه تنها به ‌نفع نتانیاهوست.» وی ادامه داد: «پس از برکناری گالانت، اداره جنگ در اختیار شخص نتانیاهو قرار گرفته و اسیر منافع شخصی و سیاسی او شده است.»

رادیو ارتش اسرائیل گزارش داد، «رون درمر» وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی هفته گذشته سفری محرمانه به روسیه داشته است. بر اساس این گزارش، درمر به عنوان نماینده بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مسئولیت مذاکرات کنونی در خصوص آتش‌بس با لبنان را برعهده دارد.

روزنامه «اسرائیل هیوم» خبر داد، رژیم صهيونيستي پیام تهدیدآمیزی به «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه فرستاده است. در این نامه آمده است: «اگر از انتقال سلاح از خاک سوریه به لبنان جلوگیری نکنی، سرنوشتی مانند سرنوشت [شهید سید] حسن نصرالله خواهی داشت.» این تهدید در حالی صورت‌گرفته است که صهیونیست‌ها پیش ‌از این تلاش کرده بودند اسد را از طریق امارات و اردن و با ادعای بازسازی سوریه و کمک‌های مالی تطمیع کنند، ولی ظاهراً این اقدام آنان راه به جایی نبرده است.