صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵  ، 
شناسه خبر : ۳۶۹۸۰۴
رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در واکنش به توافق اخیر ایران و آژانس در حوزه نظارت گفت: شما وقتی فعالیت هسته‌ای انجام می‌دهید و در حوزه‌ای که با مواد هسته‌ای سروکار دارید، به‌طور طبیعی تغییر مقیاس سطح نظارت را هم تغییر می‌دهد و این یک امر طبیعی است.

محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای و در واکنش به توافق اخیر ایران و آژانس در حوزه نظارت گفت: شما وقتی فعالیت هسته‌ای انجام می‌دهید و در حوزه‌ای که با مواد هسته‌ای سروکار دارید، به‌طور طبیعی تغییر مقیاس سطح نظارت را هم تغییر می‌دهد و این یک امر طبیعی است، افزایش ظرفیت دادیم و طبیعی است که باید تعداد بازرسی‌ها هم افزایش پیدا کند.

وی در ادامه گفت: ما طبق چارچوب آژانس فعالیت می‌کنیم و آژانس بر فعالیت ایران  نظارت دارد. طبیعی است وقتی که مثلاً سه واحد شما می‌شود پنج واحد، نظارت هم به همان نسبت افزایش پیدا می‌کند.

معاون رئیس جمهور افزود: این بحث‌هایی که ایجاد می‌شود و تحریفاتی علیه ما انجام می‌شود، این‌ها نشئت‌گرفته از رژیم صهیونیستی است که سال‌هاست علیه ما و فعالیت هسته‌ای ایران تبلیغ می‌کند، اینها به‌دنبال تحریک دنیا علیه ما هستند.

اسلامی گفت: ما در اسفند 1401 با دبیرکل آژانس بیانیه تهران را منتشر کردیم، در آن بیانیه به‌صراحت آمد که رابطه ایران و آژانس در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی است. ما با آژانس درباره دو مکان باقی‌مانده تعامل خواهیم کرد تا پرونده‌ها بسته شود. موارد ادعایی ساخته و پرداخته رژیم صهیونیستی است و رژیم از این نوع حرکت و پرونده‌سازی‌ها لذت می‌برد چون همه دنیا را مشغول می‌کند تا بتواند بهانه‌های خودش را علیه ایران ادامه دهد.

وی ادامه داد: ما در بند سوم بیانیه اسفند توافق کردیم طرفین بنشینند و یک مودالیتی استخراج کنند و این کار را انجام دادیم، رفت‌وآمدهایی که صورت می‌گیرد در همان چارچوب مودالیتی است.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: امروز آژانس همواره برای نظارت خودش در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی  دسترسی دارد و ما مانعی برای آن ایجاد نکردیم و نمی‌کنیم، ما در چارچوب پادمان  عمل می‌کنیم و آژانس هم طبق ضوابط عمل می‌کند.

اسلامی در مورد وضعیت پژوهش در سازمان انرژی اتمی با اشاره به سیاست درهای باز سازمان برای بخش‌های مردمی، دانشجویی و کارشناسی، افزود: در ارائه و به تصویر کشیدن دستاوردهایمان سعی کردیم به زبان‌ها و روش‌های مختلف فعالیت کنیم و این دستاوردها به سمت تجاری سازی برود.

وی همچنین درباره تولید برق هسته‌ای گفت: طرح 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای در دستور کار است و امیدواریم این میزان در 1420 به طور کامل تامین شود. بازدهی نیروگاه اتمی نزدیک به 100 است و حتی پسماندش قابل احیا و استفاده مجدد است.