صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۹  ، 
شناسه خبر : ۳۶۹۸۷۰
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): همسویی با رژیم صهیونیستی خطّ قرمز ملّت‎هاست. به دولت‎ها کار ندارم؛ آنها [جور دیگری] حرف می‎زنند، می‎گویند. از ملّت‎ها [اگر] سؤال کنید، مخالفند؛ اکثریّت قاطع ملّت‌ها مخالفند. البتّه رژیم صهیونیستی جنایت هم می‌کند، امّا جنایت کسی را پیروز نمی‌کند؛ نه جنایت رژیم صهیونیستی در لبنان، نه جنایتش در غزّه، نه در ساحل غربی که گروه‌های فلسطینی آنجا مشغول مبارزه هستند؛ جنایت‎های زیادی آنجا می‎کنند، امّا جنایت هیچ‌کس را پیروز نمی‎کند. (1403/9/21)

فایل word

فایل pdf

حرف روز       

       سیاست‌های قابل دفاع

تحلیل زوایای پیدا و پنهان رویداد مهم سقوط حاکمیت اسد و رصد تحولات سوریه پساسقوط به مثابه چهارراه حوادث مهم منطقه غرب آسیا بسیار اهمیت دارد. در این زمینه زیرسؤال بردن راهبردها و سیاست‌های دیروز جمهوری اسلامی در منطقه و سوریه به دلیل وضعیت امروز آن، یکی از مهمترین دستور کارهای این روزهای دشمن است و باید درباره آن با جامعه سخن گفت؛ چرا که شبههافکنی دشمن می‌تواند بر سرمایه اجتماعی نظام تأثیر بگذارد؛ از این رو باید  با جهاد تبیین اول صحنه را برای افکار عمومی، به ویژه جوانان کشور روشن کرد و غبار فتنهانگیزی دشمن را از حقیقت زدود و در وهله بعد، باید ریز به ریز سیاست‌ها و راهبردهای کشور را تشریح و تبیین کرد و به محضر ملت شریف گزارش کار داد.

این قلم مدعی است همه راهبردها و سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در تحولات منطقه به ویژه مقاومت قابل دفاع است؛ چرا که پشت تصمیم‌گیری‌های همه دولت‌ها عقلانیتی بوده که همواره از اجرایی‌سازی سیاست‌ها با دو ویژگی‌ مهم؛ «رعایت جایگاه کشور به لحاظ الهام‌بخشی در الگوی حاکمیت اسلامی» و «حفظ بیشینه منافع برای ملت ایران» در ذیل نظام ولایی حمایت قاطع کرده است. با لحاظ همین دو ملاحظه اساسی، جمهوری اسلامی با دعوت حاکمیت دمشق و در راستای کمک مستشاری به مسلمانانی که درخواست یاری و مساعدت ما را داشتند و با توجه به اینکه روندهای منطقه‌ای نشان می‌داد که باید مقابل تغییر محاسبات جبهه شرارت برای تغییر نقشه منطقه و گسیل بحران به ایران اسلامی ایستاد، در تحولات منطقه نقش‌آفرینی کرد و توانست با رشادت‌ها و شهادت‌های فرزندان این مرز و بوم مقدس ترمز ماشین جنگی جبهه متحد کفر و سلطه و شرارت داعش را بکشد که اگر نبود این زحمات و خون‌های مقدس، امروز ایران سوریه بود. با این تلاش‌ها ایران عزیز حداقل 13 سال به حفظ این روند البته باز به درخواست سوری‌ها همت گماشت و انصافاً و حقاً، در تمام این سال‌ها اسد در ایفای «نقش منطقه‌ای و بین‌المللی» خود و ضدیت با رژیم صهیونیستی و حمایت از مقاومت اسلامی در منطقه، کارنامه و عملکرد قابل قبولی به جا گذاشت؛ اما نقایص و کوتاهی‌هایی هم داشت و از روندهای مداخله‌گر بیرونی و نابسامانی‌هایی در داخل از جمله در حوزه اقتصادی مردم و وضعیت ارتش غفلت شد که اتفاقاً، از باب درس و عبرت‌آموزی از سوریه باید به همین‌ها توجه کرد. وضعیت امروز سوریه هم عبرت‌آموز است. سوریه امروز نمایشگاهی شده برای تجلی و تبلور این گفته رهبر حکیم انقلاب اسلامی که هزینه تسلیم و سازش با قدرتمندان ناجوانمرد دنیا بیشتر از مقاومت است. (فتح‌الله پریشان) 

  

گزارش روز

  سقوط دمشق پایان ماجرا نیست!

 سوریه به منزله یک کریدور حیاتی برای انتقال تجهیزات، نیرو و هماهنگی میان گروه‌های مقاومت در لبنان، عراق و فلسطین عمل می‌کرد، اما پس از تغییرات گسترده در حاکمیت سوریه، دسترسی به لبنان و دیگر نقاط ممکن است با دشواری‌هایی روبه‎رو شود؛ در این وضعیت، برخی معتقدند این تحولات می‌تواند قدرت محور مقاومت را کاهش دهد؛ اما تجربه نشان داده زمانی که فشار‌های خارجی افزایش یافته، مقاومت توانسته است با طراحی راهکارهای خلاقانه بر این مشکلات غلبه کند.

رهبر‌ معظم انقلاب با تبیینی متفاوت، این رویداد‌ها را فرصتی برای تقویت مقاومت دانستند. ایشان مقاومت را یک «مکتب معنوی و اعتقادی» معرفی کردند که با فشار‌ها و تهدید‌ها نه تنها از بین نمی‌رود، بلکه گسترده‌تر و ریشه‌دارتر می‌شود.گروه‌های مقاومت فلسطین در فضای به شدت محدود و امنیتی سرزمین‌های اشغالی، از مبارزه با سنگ به شلیک موشک به سمت دشمن صهیونیستی ارتقا یافتند و امروز در قالب عملیات «طوفان‌الاقصی»، رژیم صهیونیستی را مقهور قدرت خود کرده‌‎اند.

«حشدالشعبی» عراق از زیر خاکستر جنایات صدام، آمریکا و در زمانی که گروهک داعش در حال تصرف عراق بود، متولد شد. «انصارالله» یمن از میانه جنگ و جنایت محور غربی ـ عبری ـ عربی به قدرت و صلابت امروز رسیده است. امام خامنه‌ای(مدظله‎العالی) تصریح کردند: «مناطق تحت اشغال به دست جوانان شجاع سوری آزاد خواهد شد. این جوانان با ایستادگی، فداکاری و تحمل تلفات بر مشکلات غلبه خواهند کرد.» این سخنان بازتاب‌دهنده اعتماد عمیق به توانایی مردم سوریه در بازپس‌گیری خاک خود و بازیابی نقش مؤثرشان در محور مقاومت است. در واقع، هرگونه فشار خارجی و اقدامات خشونت‌آمیز، فرصتی را فراهم می‌آورد تا جریان‌های جدیدی از مقاومت در میان جوانان سوریه شکل بگیرد. سقوط دمشق پایان ماجرا نیست. اندیشه مقاومت عقبه بسیار عمیقی دارد که با محدودیت‌های جغرافیایی از بین نخواهد رفت. در این بین انقلاب اسلامی به منزله پدیدهای که جریان مقاومت را قوام، گسترش و پرچمداری کرده است، امروز وظیفه‌ای به مراتب سنگین‌تر پیدا کرده است. تاریخ جبهه مقاومت عقلانیت، منطق و تجربیات ارزشمندی دارد که سقوط بشار اسد خللی در آرمان، اهداف و عملکرد آن ایجاد نخواهد کرد. در واقع، با کنار رفتن اسد از قدرت در ارتباط ایران با مقاومت فلسطین و لبنان مشکلاتی ایجاد خواهد شد؛ اما اختلالی در روند حمایت ایران از مقاومت شکل نخواهد گرفت.امروز مقاومت لبنان و فلسطین به مرحله‌ای از خودکفایی، بلوغ سیاسی، قدرت نظامی و برخورداری از تکنولوژی رسیده‌اند که با اتکا به این توانمندی‌ها می‌توانند روی پای خود ایستاده و به مقاومت و مبارزات ضد صهیونیستی در چارچوب راهبردهای کلان‌ محور مقاومت ادامه دهند. (مصطفی علیجان‌زاده)

خبر ویژه    

  پزشکیان نمی‌خواهد دعوا راه بیندازد!

«علی شکوری‌راد» دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت درگفتوگویی با «سازندگی» مدعی شده است، پزشکیان با رهبری درباره قانون عفاف و حجاب رایزنی کرده است، او می‌گوید: «پزشکیان با مقاومت‌هایی مواجه است که نمی‌خواهد این مقاومت‌ها را در بیرون افشا کرده و ‌به تعبیر خودش دعوا راه بیندازد، بلکه می‌خواهد با تعامل آنها را از سر راه بردارد و در این کارش هم تا حدی موفقیت‌هایی داشته است. مثلاً ازجمله در مورد این قانون عفاف و حجاب، من شنیدم که ایشان با رهبری گفت‌وگو کرده و گفته که اگر این قانون بخواهد اجرا شود، نظام جمهوری اسلامی آسیب می‌بیند و من به همین دلیل نمی‌توانم آن را ابلاغ و اجرا کنم. خب من نباید اینها را نقل‌قول کنم، اما به هرحال نتیجه آن گفت‌وگو این بود که قالیباف هم قرار شده بود ابلاغ نکند!» نکته مهم در میان هزینهکرد مکرر دولت و اصلاحطلبان از رهبری در رسانه‌ها و اهداف‌شان است!

 

اخبار

اولین تاوان حمایت از تروریست‌ها برای حماس

«خالد مشعل» طی مصاحبه‌ای با شبکه «العربی» قطر، سقوط دولت اسد را تبریک گفت و از معارضان حکومت بشار اسد حمایت کرد. همچنین خالد مشعل در پیامی خطاب به «جولانی» سرکرده تحریرالشام، خواستار دخالت نکردن در امور دفاتر مقاومت فلسطینی و حفظ استقلال آنها شد؛ اما خبرهای منتشره نشان می‌دهد، گروه‌های تروریستی و تکفیری به دفاتر حماس و جهاد اسلامی در سوریه حمله کرده، تجهیزات و سلاح‌های این دفاتر را مصادره کردند و پادگان‌های آموزشی وابسته به جنبش‌های مقاومت را تعطیل کردند. این گروه‌ها اعلام کردند، در ساختار جدید سوریه، جایی برای فعالیت‌های مقاومت فلسطینی وجود نخواهد داشت. واقعیت تلخی که خالد مشعل پس از سقوط حکومت بشار اسد با آن مواجه شد، ناکامی فرضیات او در خصوص نتایج این تحولات بود. او تصور می‌کرد حمایت از معارضان و تلاش برای سرنگونی حکومت اسد، می‌تواند موقعیت حماس را در سوریه تقویت کند؛ اما اشتباهات در شناسایی دقیق دوستان و دشمنان به تحمیل هزینه‌های سنگینی بر جنبش مقاومت فلسطینی منجر شده است.

تا ما بودیم، مردم سوریه زندگی می‌کردند

«سرلشکر سلامی» با بیان اینکه «برای عبور از صحنه‌های سخت ملت‌ها نیازمند مردان و رهبران بزرگ است. برای ایستادگی به یک مکتب و باور عمیق نیاز است تا یک ملت بایستد، ایستادن و ثبات، موضوعی مربوط به تجهیزات نیست و دفاع مقدس این خصوصیات را داشت.» گفت: «وقتی رهبری یک جامعه می‌ایستد و ملت را از طوفان‌ها عبور می‌دهد، می‌فهمیم که جامعه ما چه نعمتی دارد و ملت ما از انقلاب، اسلام و عزت خود کوتاه نمی‌آیند.» فرمانده کل سپاه افزود: «در سوریه همه دیدند؛ تا ما بودیم، مردم سوریه زندگی می‌کردند. ما نرفته بودیم که خاک آنها را به کشور خود ملحق کنیم. ما رفته بودیم که کمک کنیم عزت ملت آنها حفظ شود و بعد از رفتن ما صهیونیست‌ها با چشم غیر مسلح می‌توانند درون خانه مردم دمشق را ببینند، اما همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند؛ جوانان سوریه سرزمین‌های اشغالی را آزاد خواهند کرد و صهیونیست‌ها سقوط خواهند کرد.» وی تصریح کرد: «ما قاطعانه از سرزمین و ملت خود دفاع خواهیم کرد، زیرا اینجا سرزمین انسان‌های بزرگ و سرزمین حماسه و رشادت است.»

تصمیم مسکو درباره پایگاه‌های نظامی در سوریه چیست؟

خبرگزاری انگلیسی «رویترز» گزارش کرد، با وجود تصمیم روسیه برای خارج کردن نیروهای خود از خطوط مقدم، پایگاه‌های نظامی خود در سوریه را ترک نخواهد کرد. به نوشته این خبرگزاری، روسیه هیچ برنامه‌ای برای خروج نیروهای خود از پایگاه هوایی حمیمیم در لاذقیه و تأسیسات دریایی در طرطوس که نیروهای روسی و تجهیزات آنها در آن مستقر هستند، ندارد. با وجود این، نیروهای روس مستقر در شمال سوریه مواضع خود را ترک کردند؛ اما طبق گزارش رویترز، تصاویر ماهواره‌ای گرفته شده از ابتدای دسامبر ۲۰۲۴ حاکی از خروج مداوم کشتی‌های روسی از طرطوس و همچنین تخلیه تجهیزات از این پایگاه‌هاست. منابع ناشناس به رویترز گفتند، برخی از تجهیزات نظامی و همچنین افسران عالیرتبه ارتش اسد به روسیه بازگردانده می‌شود.

 

فراخوان اولین جشنواره هادیان جهادگر فضای مجازی (روایت حقیقت)

قالب‌های جشنواره: مقاله و یادداشت/ پادکست / عکس نوشت/ کلیپ/ توییت/ موشنگرافی.

محورهای جشنواره: سیاست داخلی/ منطقه و بینالملل/ مسائل اقتصادی/ فرهنگ و رسانه.

 زمان جشنواره: بهمن ماه 1403

* آثار خود را حداکثر تا تاریخ یکشنبه ۹ دی ماه ۱۴۰۳، به نشانی Basirat_faa@ ارسال کنید.

*به همراه آثار ارسالی خود فرم زیر را تکمیل کرده و ارسال فرمایید.

نام و نام خانوادگی، استان و شهرستان و شماره تماس:

معاونت سیاسی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه

 

  اخبار کوتاه

  خبرگزاری «رویترز» به نقل از منابع آگاه گزارش داد، رئیس جمهور منتخب آمریکا در حال بررسی انتصاب رئیس پیشین اطلاعات ملی به‌عنوان نماینده ویژه او در امور ایران است. دو نفر از افراد مطلع از برنامه‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا برای انتقال قدرت و تعیین کابینه آینده خود می‌گویند که او اکنون در حال بررسی این است که «ریچارد گرینل» را به‌عنوان فرستاده ویژه رئیس جمهور در امور ایران انتخاب کند. گرینل از منتقدان سرسخت توافق هسته‌ای ایران (برجام) بود. او در ژوئن ۲۰۱۸، در مصاحبه‌ای با رسانه‌های آلمانی، برجام را یک توافق «ضعیف» خواند که به گفته او، مانع از رفتار‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه نمی‌شود. او تأکید کرد، سیاست ایالات متحده خروج از برجام و اعمال فشار اقتصادی بر ایران است.

رئیس هیئت مذاکره‌کننده یمن در بیانیه‌ای اعلام کرد،‌ وضعیت یمن با آنچه در سوریه اتفاق افتاد، کاملاً متفاوت است. «محمد عبدالسلام» هشدار داد: «شعله‌ورکردن هر جنگی در یمن، یعنی شعله‌ورکردن جنگی آتشین در زمین، دریا و هوا. صنعا ید طولایی در هدف قرار دادن همه حامیان چنین جنگی دارد و جنبش انصارالله در برابر کسی که از مزدور و خائنی حمایت کند، ساکت نخواهد ماند. ما قادریم هر شرکت‌کننده یا حامی چنین جنگی را هدف قرار دهیم.» روزنامه «الاخبار» لبنان گزارش کرده است، این پاسخ صنعا در پی تهدیدهای «طارق صالح» سرکرده گروه‌های وابسته به امارات در سواحل غربی یمن است.

«سردار تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه «در حال ساخت شناور‌های ۶۷ متری آلومینیومی با آلیاژ نرم هستیم؛ ‌این در شرایطی است که کشور‌های محدودی توانایی تولید این محصول را دارند.» گفت: «امروز افتخار ما این است که ساخت شناور‌های موشک‌انداز هدایتی را آغاز کرده‌ایم.» وی همچنین افزود: «تهدیدات دشمنان کاملاً رصد می‌شود ‌‌و با قدرت بازدارندگی ایران اسلامی، این تهدیدات را ‌خنثی می‌کنیم.»

 

سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) که تحت حمایت آمریکا قرار دارد، طی سخنانی اعلام کرد، ما از تکرار سناریوی لیبی در سوریه بعد از به قدرت رسیدن مخالفان مسلح می‌ترسیم؛ زیرا اختلافاتی بر سر ساختار نظام جدید حاکم بر کشور وجود دارد. «عبدالسلام احمد» اظهار داشت: «نیروهای شبه نظامی بر سر سرنگونی دولت قبلی توافق کرده‌اند، اما در مورد شکل حکومت سیاسی آینده به تفاهم نرسیده‌اند.»

«هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه در گفت‌وگو با شبکه «العربیه» اظهار داشت: «ما به دنبال ایجاد دولت مدنی دموکراتیک در سوریه هستیم.» فیدان گفت: «آنکارا آماده میانجیگری میان واشنگتن و دولت جدید در سوریه است.» وزیر خارجه ترکیه همچنین افزود: «نمی‌خواهیم حکومت جدید در سوریه، اقدامات بشار اسد را تکرار کند.»