صفحه نخست >>  عمومی >> تیتر اول
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۷  ، 
شناسه خبر : ۳۷۰۳۵۴
در دور جدید عملیات‌های موشکی انصارالله یمن علیه سرزمین‌های اشغالی، میزان ناتوانی و تعداد شکست‌های پدافند هوایی رژیم صهیونیستی و سامانه پدافند بالستیک تاد در برابر حملات موشکی یمن بسیاری از کارشناسان نظامی و رسانه‌های جهان را متعجب کرده است؛
پایگاه بصیرت / گروه سیاسی

در دور جدید عملیات‌های موشکی انصارالله یمن علیه سرزمین‌های اشغالی، میزان ناتوانی و تعداد شکست‌های پدافند هوایی رژیم صهیونیستی و سامانه پدافند بالستیک تاد در برابر حملات موشکی یمن بسیاری از کارشناسان نظامی و رسانه‌های جهان را متعجب کرده است؛ حملاتی که با یک یا ۲ فروند موشک بالستیک از فاصله دور انجام می‌شود و ارتش رژیم صهیونیستی و متحدان غربی و عربی رژیم از رهگیری و شناسایی این موشک‌ها ناتوانند و موشک‌های بالستیک مافوق صوت «فلسطین ۲» یمنی‌ها به قلب سرزمین‌های اشغالی یعنی تل‌آویو اصابت می‌کند.

نیرو‌های یمنی تاکنون بیش از ۲۰۱ موشک و ۱۷۰ پهپاد به سرزمین‌های اشغالی شلیک کرده‌اند و اگرچه سطوح نظامی اسرائیل تلاش دارد واقعیت شکست در رهگیری این موشک‌ها و پهپاد‌ها را مخفی نگه دارد، اما روند حوادث اجازه این کار را نمی‌دهد. ناتوانی و شکست مکرر سامانه‌های دفاع هوایی رژیم صهیونیستی در رهگیری موشک‌های شلیک‌شده از یمن، عدم آمادگی تل‌آویو در ابعاد اطلاعاتی و فناوری را نشان می‌دهد.

در همین راستا سرویس جاسوسی نظامی رژیم صهیونیستی «امان» تلاش دارد اطلاعات خود را در زمینه سکو‌های پرتاب موشک‌ها در یمن تقویت کند. از سوی دیگر سامانه‌های دفاع هوایی رژیم صهیونیستی شنبه ده‌ها موشک رهگیر به سمت موشک بالستیک یمنی‌ها شلیک کردند، اما نتوانستند آن را منهدم کنند. این نشان می‌دهد یمن تهدیدی استراتژیک برای رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود، آن هم در شرایطی که تحلیلگران نظامی رژیم صهیونیستی معتقدند تل‌آویو نمی‌تواند این تهدید را از بین ببرد.

«یواف زیتون» تحلیلگر مسائل نظامی روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت نیز به شکست سامانه‌های دفاع هوایی این رژیم در رهگیری موشک‌های یمن اشاره و تاکید کرد: در شرایطی که سامانه حیتس در این عملیات شکست خورده و سامانه‌های دیگر نیز کاری از پیش نمی‌برند، چه کسی می‌خواهد از حریم هوایی اسرائیل در برابر این موشک‌ها حفاظت کند؟ وی که پیش از این بار‌ها در روند سرپوش گذاشتن بر شکست سامانه‌های هوایی رژیم صهیونیستی مشارکت داشته و مدعی «رهگیری جزئی موشک‌های شلیک‌شده از سوی یمن» بوده است، این بار برای نخستین بار اذعان کرده رژیم صهیونیستی در رهگیری موشک بالستیک یمنی‌ها شکست خورده و تحقیقات درباره این شکست را آغاز کرده است. این در حالی است که بسیاری از کارشناسان صهیونیست درباره مفهوم «رهگیری جزئی موشک‌ها» ابراز تردید کرده و آن را بی‌معنی می‌دانند. از جمله این افراد «زفیکا حایمویچ» است که فرمانده یکی از بخش‌های دفاع هوایی رژیم صهیونیستی است که نسبت به این روند هشدار می‌دهد و خواستار جدی گرفتن آن شده است.

رجزخوانی نتانیاهو از سر نگرانی است
نخست‌وزیر جنایتکار رژیم صهیونیستی که به وضوح از ضربات دردناک وارده از سوی مقاومت یمن بویژه ۳ حمله پیاپی پنجشنبه تا شنبه به تل‌آویو به خشم آمده، تلاش کرد با لفاظی و رجزخوانی به افکار عمومی اسرائیلی‌ها روحیه دهد. با این حال آنچه در رسانه‌های عبری منتشر شده، نشان از جدی بودن معضل حملات یمن به اراضی اشغالی برای صهیونیست‌هاست. بنیامین نتانیاهو در سخنانی مدعی شد «همان‌طور که ما پیش‌تر علیه نیرو‌های نیابتی ایران در منطقه عمل کردیم، علیه جنبش انصارالله یمن نیز اقدام خواهیم کرد». همان‌طور که پیداست رجزخوانی نتانیاهو واکنش او به پیروزی بزرگی است که انصارالله در روز نخستین هفته با حمله بی‌سابقه به ناو هواپیمابر اتمی آمریکایی «یواس‌اس هری ترومن» و سرنگونی یک فروند جنگنده «اف ۱۸‌ای سوپرهورنت» به دست آورد.  نتانیاهو  مشخصا در واکنش به بیانیه روز یکشنبه سرلشکر یحیی سریع، سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن در همین رابطه گفت: «آمریکا و کشور‌های دیگر نیز مانند ما، این اقدامات یمن را تهدیدی نه تنها برای دریانوردی بین‌المللی، بلکه برای نظم جهانی می‌دانند».

این در حالی است که منابع نزدیک به سازمان استخبارات عربستان سعودی اعلام کرده‌اند ریاض با توجه به تجربه گرانی که از جنگ بیهوده و پرهزینه ۸ ساله علیه یمن داشته، پیش‌تر به آمریکا و ائتلاف آنگلوساکسون و اسرائیلی‌اش سفارش کرده بود از ورود به جنگ با یمن پرهیز کنند و درباره تبعات آن هشدار داده بود. در حقیقت مهم‌ترین دلیل غیرعادی بودن این معضل برای رژیم صهیونیستی و حامیان غربی‌اش این است که سرزمین یمن برخلاف غزه و جنوب لبنان که مناطقی کوچک و در تیررس هوایی اسرائیلی‌ها هستند، یک سرزمین بزرگ  و منبع تهدید دائمی در دوردست، اما با بازوان بلند موشکی و پهپادی برای ضربه زدن به نقاط حساس رژیم است.

از طرف دیگر عبدالباری عطوان، روزنامه‌نگار برجسته جهان عرب و سردبیر نشریه فرامنطقه‌ای رای‌الیوم در جدیدترین سرمقاله خود به نقش مهم و تاریخی انصارالله در ایجاد توازن میان محور مقاومت و وحشیگری رژیم صهیونیستی اشاره کرد و نوشت: «باید تشکر ویژه از یمن داشته باشیم که استوار در کنار غزه و کرانه باختری ایستاده و از شلیک موشک فراصوت و پهپاد دست برنداشته و یافا، تل‌آویو و ام‌الرشراش و ناو‌های آمریکایی و انگلیسی را هدف قرار می‌دهد و با وجود بمباران‌های آمریکا، اسرائیل و انگلیس، استوار ایستاده است؛ موضعی شجاعانه‌ای که در تاریخ ماندگار خواهد شد».

یمن معضلی غیرعادی برای رژیم صهیونیستی
در همین رابطه یک روزنامه عبری نزدیک به کابینه نتانیاهو تلاش کرد واقعیات موجود درباره یمن را به او و سران نظامی رژیم یادآوری کند. این رسانه اعتراف کرد حملات انقلابیون یمن به منافع اسرائیل، به معضلی موجودیتی برای این رژیم تبدیل شده است. روزنامه معاریو دیروز در گزارشی به تحولات اخیر و حملات ارتش یمن به اراضی اشغالی پرداخت و اینکه مساله چگونگی مواجهه با یمن در چنین شرایط بغرنجی، نهاد‌های امنیتی و نظامی اسرائیل را بشدت نگران کرده است. معاریو نوشت: «مشکل با یمن بسیار پیچیده است، چرا که این کشور دشمن عادی نیست و یک منبع امنیتی (اسرائیلی) به صراحت گفته است: «یمنی‌ها چالشی را ایجاد کرده‌اند که ما پیش از این با آن مواجه نبودیم و نمی‌دانیم با آن چگونه برخورد کنیم».

این روزنامه همچنین یادآور شد بزرگ‌ترین چالش صهیونیست‌ها در یمن آن است که اسرائیل اطلاعات بسیار ناچیزی در رابطه با یمن داشته و نهاد‌های اطلاعاتی آن در حال حاضر به دنبال افرادی هستند که مسلط به زبان و فرهنگ یمنی باشند تا بتوانند اطلاعات رسیده از آنجا را تجزیه و تحلیل کنند. در این گزارش آمده است تا همین یک سال و ۲ ماه پیش، حوثی‌های یمن حتی جزو اهداف جاسوسی نهاد‌های اطلاعاتی اسرائیل قرار نداشتند. این واکنشی منطقی از سوی رسانه عبری به عملیات ضدصهیونیستی یک سال و ۲ ماه اخیر ارتش یمن در چارچوب پشتیبانی از فلسطین است؛ حملاتی که بویژه طی یک هفته اخیر شدت و دقت مضاعفی یافته و چند بار با موشک‌های بالستیک مافوق صوت و پهپاد‌های انفجاری یمنی به اهدافی در حساس‌ترین مناطق فلسطین اشغالی، از جمله تل‌آویو و پایگاه‌های نظامی مهم رژیم حمله کرده است که هیچ‌یک از سامانه‌های پدافند اسرائیلی و آمریکایی قادر به رهگیری این پرتابه‌ها نبوده‌اند.

این روزنامه همچنین در ادامه اعتراف کرد رژیم صهیونیستی قادر به ورود به جنگ فرسایشی با ایران نیست، چرا که این کشور قدرت بزرگی است که صدها هزار موشک دارد و اقتصادش صد‌ها بار از اقتصاد اسرائیل بزرگ‌تر است و تل‌آویو نباید ایرانی‌ها را دست‌کم بگیرد.