صفحه نخست >>  عمومی >> تیتر اول
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۹  ، 
شناسه خبر : ۳۷۲۱۵۲
در گفت‌و‌گو با بصیرت مطرح شد
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: با توجه به اینکه در سال گذشته رقمی نزدیک به ۱۱ میلیارد دلار برآورد تبادلات تجاری بین ایران و عراق بوده است امیدوار هستیم در سال آینده این رقم به ۱۳ میلیارد دلار برسد.
پایگاه بصیرت / گفتگو با یحیی آل اسحاق

یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق و فعال تجاری در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در پاسخ به این پرسش که آیا ترامپ می‌تواند مانع از توسعه روابط ایران و عراق و ادامه فعالیت‌های تجاری بین دو کشور شود، گفت: مجموعه روابط ایران با عراق تحت تاثیر مسائل متعددی قرار دارد که بخشی از آن تحت تاثیر روابط عراق با دنیاست بخصوص با آمریکا؛ در عین حال رابطه ایران و عراق در حد مطلوب است و در زمینه تجاری و فعالیت‌های بازرگانی کوچکترین مشکلی تاکنون ایجاد نشده است و تفاهمات پایداری داریم.

وی در این باره خاطر نشان کرد: تفاهمات و موافقت‌نامه‌های بلند مدت و کوتاه مدت بین دو کشور همچنان برقرار است لذا چالشی در روند تجاری ایران و عراق با ورود آقای ترامپ به کاخ سفید ایجاد نشده است که نگران آن باشیم کما اینکه در عمل روابط تجاری ایران و عراق توسعه نیز یافته است، زیرا طی ۹ ماهه اول سال جاری نسبت به سال قبل رشد ۳۳ درصدی را در توسعه تبادلات تجاری با عراق داشته‌ایم.

آل اسحاق در این باره خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در سال گذشته رقمی نزدیک به ۱۱ میلیارد دلار برآورد تبادلات تجاری بین ایران و عراق بوده است امیدوار هستیم در سال آینده این رقم به ۱۳ میلیارد دلار برسد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق و فعال تجاری و بازرگانی معتقد است: خوشبختانه مجموعه تفاهمات کلی در حوزه‌های اقتصادی بین ایران و عراق وجود دارد منتهی عراقی‌ها در روابط منطقه‌ای و جهانی نسبت به ما با دنیا مشکلاتی دارند که از جمله آنها مسائل تحریم‌هایی است که آمریکا پیش از این هم اعمال کرده است. با توجه به اینکه درآمد حاصل از نفت عراق عمدتاً به دلار است و آمریکایی‌های خواهان آن هستند که بر عراقی‌ها بدین سبب تسلط داشته باشند تلاش می‌کنند مانع توسعه روابط ایران و عراق شوند، اما موفق نشده‌اند.

وی در این باره توضیح بیشتری داد و گفت: آمریکایی‌ها تا کنون به دنبال ایجاد محدودیت‌هایی برای عراقی‌ها نسبت به تبادلات تجاری و بازرگانی با ایران بودند تا نگذارند ما در بازار عراق نفوذ داشته باشیم چه در پروژه‌های بزرگ زیربنایی و در مسئله تجارت.

وی در این باره تصریح نمود: این محدودیت‌ها عمدتاً توسط بانک مرکزی و سلطه بر عراق صورت می‌گیرد حالا اگر سیاست آقای ترامپ این باشد که این سیاست‌ها را تغییر دهد باید ببینیم این تغییر در عمل چگونه صورت می‌گیرد پس اینجا یک بحث نظری مطرح می‌شود یک موضوع عملیاتی کردن تهدیدها. اما آنچه در عمل اتفاق می‌افتد ملاک است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق یادآور شد: اگر سیاست کلی آمریکا ایران این باشد و مجموعه به آن سمت برود که قضایای بین ایران و آمریکا بر سر مسائل برجامی حل شود قطعا می‌توانیم رابطه بیشتری با آمریکا داشته باشیم و ارتباطات خود را توسعه دهیم.

وی دراین باره تاکید کرد: اگر مسائل تحریم‌ها حل شود قطعا می‌توانیم روابط تجاری خود را با عراق افزایش دهیم در غیر این صورت روابط تجاری ما با عراق به شکل قبلی ادامه می‌یابد حتی امیدواریم که افزایش تجارت نیز داشته باشیم و به حدود ۲۰ میلیارد دلار نیز برسیم.

وی درخصوص این موضوع که نوع روابط تجاری ما با عراق براساس دلار است یا ارز‌های ملی نیز گفت: به دلیل سلطه آمریکا بر دلار در عراق به هر حال محدودیت‌هایی وجود دارد که معامله با دلار را به صورت کامل برای ما سخت کرده است با این حال همچنان بخشی از تجارت خارجی ما با دلار است و بخشی از تجارت خارجی در حوزه وزارت نیرو و... توسط دولت‌ها انجام می‌شود که خود دولت‌های ایران و عراق آن را تنظیم می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه اگر تحریم‌های آمریکا باقی بماند گفت: بخش خصوصی در عین باقی ماندن تحریم‌ها به رابطه تجاری خود با عراق ادامه می‌دهد منتهی هزینه بیشتری مثل هزینه در نقل و انتقال پول برای بخش خصوصی در پی دارد.