صفحه نخست >>  عمومی >> تیتر اول
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۱  ، 
شناسه خبر : ۳۷۲۹۹۳
در گفت‌و‌گو با بصیرت مطرح شد
کارشناس و تحلیلگر آب و محیط زیست گفت: وقتی آب نباشد، یعنی حیاتی وجود ندارد. این موضوع باید به صورت بسیار روشن برای مردم بیان شود و به آنها هشدار‌های لازم در خصوص اخذ جرایم و استفاده از ابزار‌های تشویقی داده شود.
پایگاه بصیرت / گفتگو با محمود یزدانی

محمود یزدانی کارشناس و تحلیلگر آب و محیط زیست در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در خصوص راهکار‌های کنترل، کاهش و مصرف بهینه آب با توجه به کاهش بارش‌ها نسبت به سال‌های گذشته به چند نکته بسیار مهم اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که در بحث مصارف خانگی باید مورد توجه قرار بگیرد کار فرهنگی بخصوص روی کودکان و نوجوانان است تا مصرف درست آب و سایر حامل‌های انرژی ملکه ذهن آنها شود. قطع به یقین در صورتی که الگوی مصرف رعایت شود و از ابزار‌های تشویقی نیز استفاده شود گام‌های خوبی در راستای کاهش مصرف آب و انرژی‌های دیگر برداشته می‌شود.

وی در این خصوص خاطر نشان کرد: استفاده از ابزار‌های تشویقی در تمام کشور‌های دنیا رایج است، زیرا تشویق و تنبیه می‌تواند راهکار‌های خوبی برای ایجاد انگیزه مصرف درست باشد. به عنوان مثال در کشور هلند کوپن‌هایی برای صرفه‌جویی انرژی یا آب به اقشار مختلف جامعه داده می‌شود تا آنها با استفاده از کوپن‌ها اجازه خرید ادوات کاهنده یا اقلام بهینه‌ساز انرژی پاک را داشته باشند.

کارشناس و تحلیلگر آب و انرژی گفت: به عنوان مثال، به مشترکان کم مصرف کمک هزینه نقدی پرداخت می‌شود به این معنا که اگر کسی الگو را رعایت کرد و زیر ۵ متر مکعب آب مصرف کند قبض وی به صورت رایگان صادر می‌شود.

کارشناس بازار انرژی تصریح نمود: سران کشور ایتالیا با راهکار‌های مختلفی مردم خود را تشویق به نصب پنل‌های خورشیدی می‌کنند این اتفاق اینک در این کشور در حال اجراست. دولت جمهوری اسلامی ایران می‌تواند این راهکار‌ها را به عنوان الگو‌های خوبی در دستور کار خود قرار دهد تا تنبیه و تشویق مشترکان پرمصرف و کم مصرف عملیاتی شود.

محمود یزدانی کارشناس آب و انرژی گفت: خوشبختانه زاویه تابش در ایران عمود است یعنی در اکثر ماه‌های سال ظرفیت بسیار خوبی برای تولید برق از انرژی خورشیدی داریم لذا نباید این نعمت را دست کم بگیریم و بلااستفاده بگذاریم، زیرا ضمن تامین برق مورد نیاز کشور می‌توانیم صادرات برق داشته باشیم.

وی در ادامه بحث یادآور شد: فرزندانمان باید بدانند و بیاموزند که یک لیوان اب گوارایی که در منزل نوش جان می‌کنیم براساس چه فرایند فوق‌العاده و سختی قابلیت شُرب یافته است به همین خاطر لازم است رسانه‌ها بیش از پیش برای آگاهی مردم وارد عمل شوند و دولت نیز ورودی جدی به این حوزه داشته باشد هر چند که رئیس‌جمهور و دولتمردان به این نکته اشاره کردند که آب مایه حیات اگر نباشد هیچ راهی برای جبران آن نیست.

محمود یزدانی کارشناس و تحلیلگر بازار انرژی به بصیرت گفت: وقتی آب نباشد، یعنی حیاتی وجود ندارد. این موضوع باید به صورت بسیار روشن برای مردم بیان شود و به آنها هشدار‌های لازم در خصوص اخذ جرایم و استفاده از ابزار‌های تشویقی داده شود. مثلا دولت می‌تواند تعرفه‌های آب و سایر حامل‌های انرژی را طبقاتی کند.

وی در این باره توضیح بیشتری داد و گفت: در صورت مصرف بیشتر و خارج از عرف، نرخ‌ها صعودی شوند و قیمت‌ها بالا برود. امروز بسیاری از کشور‌هایی که با بحران آب دست و پنجه نرم می‌کنند برای جلوگیری از تعمیق بحران بی‌رو دربایستی از ابزار‌های تنبیهی و تشویقی استفاده می‌کنند بنابراین ما نیز در این موضوع نباید تعلل داشته باشیم لذا انتظار می‌رود رسانه‌ها بخصوص رسانه ملی در این موضوع همگام با دولت آگاهی رسانی را در دستور کار خود قرار دهد و نسبت به این موضوع اهتمام لازم برای هوشیاری همه مردم جامعه را داشته باشد.

وی یادآور شد: با بیان این موضوعات نمی‌خواهیم اذهان عمومی را تشویش کنیم و مردم را نگران کنیم، اما نباید فراموش کنیم کشور ما خشک است لذا باید الگوی مصرف بهینه جدی گرفته شود. در دهه‌های گذشته مثلا ابتدای دهه ۷۰ سال‌های پربارشی داشتیم، اما در دهه ۸۰ متاسفانه نزولات آسمانی کاهش یافت ضمن اینکه جمعیت ایران نسبت به دهه‌های گذشته رشد کرده است لذا با بیش از ۸۵ میلیون جمیت و کاهش ریزش‌های جوی باید همه ساختار‌های فرهنگی و اجتماعی برای کنترل و کاهش مصرف مورد استفاده قرار بگیرند.