صفحه نخست >>  عمومی >> تیتر اول
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۱  ، 
کد خبر : ۳۷۰۱۲۴
در گفتگو با بصیرت مطرح شد

بغزیان: مردم و دولت باید در مدیریت مصرف و جلوگیری از هدر رفت انرژی همکاری داشته باشند

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: رسانه‌ها باید به مردم هشدار دهند که صرفه‌جویی به نفع آنهاست چرا که اگر آنها با دولت در امر صرفه‌جویی همراهی نکنند دولت مجبور به قطع گاز و برق واحد‌های صنعتی می‌شود. قطع برق بر تولید صنایع و تولید کالا‌های مورد نیاز مردم در میان مدت اثرگذار است.
پایگاه بصیرت / گروه اقتصاد/ گفتگو با آلبرت بغزیان

به گزارش بصیرت، موضوع مدیریت انرژی مساله‌ای بسیار مهم است بخصوص در پیک مصرف اعم از تابستان که مصرف برق افزایش می‌یاید یا زمستان که تقاضای مصرف گاز بالا می‌رود. دولت از مردم درخواست همراهی با پویش دو درجه کمتر و کاهش مصرف انرژی را کرده است. بصیرت در گفتگو با کارشناس اقتصادی نگاهی دارد به چرایی اهمیت تاکید بر مصرف بهینه و عوایدی که از این مسیر به مردم می‌رسد.

آلبرت بغزیان کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در خصوص پویش دو درجه کاهش دما برای رفع ناترازی گاز و برق در ماه‌های سرد پیش رو گفت: اصولا در همه کشور‌ها اعم از کشور‌های توسعه یافته مردم و دولتمردان حساسیت ویژه‌ای روی مصرف سوخت و صرفه‌جویی در سوخت دارند چرا که این منابع تجدید ناپذیرند و استفاده بی‌رویه از آنها به غیر از تحمیل هزینه‌های بالا به اقتصاد کشور و مردم موجب آلودگی و تبعات دیگری می‌شود بنابراین در جوامع توسعه یافته سال هاست صرفه‌جویی در مصرف انرژی به یک فرهنگ مردمی تبدیل شده است.

وی در ادامه بحث خاطر نشان کرد: آنچه در این موضوع حائز اهمیت است اینکه در کنار آموزش‌دهی و فرهنگسازی در جامعه که از همان سنین کودکی در مهدکودک و مدارس می‌توان آغاز کرد تا فرزندان خانواده و بزرگتر‌ها به کاهش مصرف و صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌ها و انرژی ترغیب شوند ایجاد و استفاده از ساز و کار‌هایی است که منجر به بهره‌وری و کاهش مصرف به طور طبیعی شود.

وی در این باره توضیح بیشتری داد و گفت: اصولا در دنیای امروز برای بهره‌وری بیشتر سوخت و گرمایش بیشتر در آپارتمان‌ها به موضوعات مختلفی توجه می‌شود مثل عایق‌کاری مناسب در زمان ساخت و ساز مسکن. دنیای امروز دنیای صرفه‌جویی و بهره وری است. در این موضوع شکی نیست که باید ساخت و ساز منازل براساس جلوگیری از هدر رفت انرژی ساخته شود لذا این موضوع باید در دستور کار نهاد‌های مرتبط با ساخت و ساز مثل شهرداری‌ها و سازمان‌های عمرانی کشور که بر امر چگونگی ساخت و ساز‌ها و استاندارد‌های آن نظارت دارند قرار داده شود.

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی معتقد است: به این خاطر باید آموزش و فرهنگ سازی از مهد‌های کودک و مدارس آغاز شود چرا که همکاری و همراهی فرزندان با خانواده برای کاهش و مصرف بهینه بسیار مهم است. اگر به فرزندانمان و به بزرگتر‌ها آموزش دهیم که با مصرف بهتر منابع انرژی طبیعی خدادای به نفع خودمان عمل می‌کنیم و سود و عایدی این روند در میان مدت و بلند مدت به خودمان می‌رسد قطعا گام بزرگی درنهادینه سازی صرفه جویی انرژی برداشته ایم.

آلبرت بغزیان کارشناس و تحلیلگر اقتصادی تاکید کرد: رسانه‌ها باید به مردم هشدار دهند که صرفه‌جویی به نفع آنهاست چرا که اگر آنها با دولت در امر صرفه‌جویی همراهی نکنند دولت مجبور به قطع گاز و برق واحد‌های صنعتی می‌شود. قطع برق بر تولید صنایع و تولید کالا‌های مورد نیاز مردم در میان مدت اثرگذار است.

وی در این باره توضیح بیشتری داد و گفت: با توجه به اینکه بخشی از قیمت‌گذاری محصولات ناشی از عرضه و تقاضاست، یعنی اگر عرضه کالا‌های تولیدی در بازار بیشتر شود به تثبیت یا حتی کاهش قیمت منتهی می‌شود پس با قطع برق و گاز و به تعویق افتادن تولید شاهد افزایش نرخ‌ها در بازار خواهیم بود.

وی در این باره بیان داشت: بی‌تردید کاهش تولید کالا و عرضه محدودتر نسبت به ماه‌های قبل در افزایش نرخ‌ها اثر گذار است بنابراین برای کمک به صنعت و رشد تولیدات و کمک به معیشت و تامین نیاز‌های اساسی خود باید فرهنگ مصرف درست را بیاموزیم و به فرزندانمان آموزش دهیم.

آلبرت بغزیان یادآور شد: آنچه در این موضوع وظیفه دولت است مانع تراشی بر سر راه هدر رفت انرژی از مسیر‌هایی است که اتفاق می‌افتد. دولت با شناسایی این مسیر‌ها باید مانع هدر رفت انرژی به اشکال مختلف شود. اگر دولت در این موضوع عزم جدی داشته باشد و مصرف نیز توسط مردم به بهترین نحو ممکن مدیریت شود و از آن سو زمینه‌های لازم برای بازکردن فضای سرمایه‌گذاری در صنایع مرتبط با انرژی مثل برق و گاز فراهم شود قطع به یقین نه تنها نیاز داخلی تامین می‌شود بلکه می‌توانیم صادر کننده انرژی نیز باشیم.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات