صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۵  ، 
شناسه خبر : ۳۷۴۳۶۱
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): همه بدانند! مواضع ما همان مواضعی است که بود، دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی هم همان است که بود. تهدید میکنند که شرارت خواهند کرد. البتّه ما خیلی اطمینان نداریم و احتمال زیاد نمیدهیم که از بیرون شرارتی انجام بگیرد، امّا اگر شرارتی انجام بگیرد، قطعاً ضربه‌ی متقابلِ محکم خواهند خورد. و اگر به فکر این باشند که در داخل کشور فتنه راه بیندازند، مثل بعضی از سالهای قبل که راه انداختند، جوابشان را خود ملّت ایران خواهند داد، همچنان که در گذشته دادند. خداوند شما را موفّق و مؤیّد بدارد. 11/1/1404
حرف روز
 تعطیلات و تبلیغات جنگ!

برگرديم به سال ۲۰۰۱ میلادی؛ زمانی که پس از حادثه مشکوک ۱۱ سپتامبر، جنگ تبلیغاتی سنگین رسانه‌ای آمریکا آغاز شد. رئیس‌جمهور وقت آمریکا با شعار «محور اهریمنی» برای برخی کشورهای جهان خط و نشان کشید. او گفت کشورهای دنیا دو دسته هستند؛ یا با ما هستند یا با تروریست‌ها! ماشین جنگ روانی آمریکا به موازات ماشین جنگی آنان به راه افتاد.‌ در داخل ایران، جمعی از نمایندگان مجلس ششم خطر وقوع جنگ را قطعی و نزدیک دانستند و با نگارش نامه به رهبر معظم انقلاب اسلامی، از ایشان خواستند در برابر آمریکا مسیر سازش و تسلیم‌ را پیش بگیرند. رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در پاسخ به جنگ تبلیغاتی مقامات‌ کاخ سفید که مع‎الاسف تا داخل کشور نیز امتداد پیدا کرده بود، فرمودند: «ما نه با شما هستیم و نه با تروریست‌ها.»

حمله به افغانستان در سال ۲۰۰۱ و مدتی بعد حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ برای برخی جای تردیدی باقی نگذاشته بود که به زودی عملیات نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران پیاده خواهد شد؛اما این اتفاق هرگز نیفتاد. در اینکه دشمن اقدام نظامی علیه ایران را آرزو می‌کرد، بحثی نبود؛ نشانه‌ها نیز گواهی می‌داد جنگ علیه ایران به زودی واقع خواهد شد؛ اما هیچ گاه خواب مقامات آمریکا تعبیر نشد. در سال۱۳۹۷ و دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ و خروج از توافق هسته‌ای، ماجرا به شکل دیگری تکرار شد. اغراق نیست در یک نشست تخصصی این پرسش مطرح شود که چرا کمپین فشار حداکثری آمریکا در سال ۹۷ به جنگ نظامی علیه سرزمین ایران اسلامی منجر نشد؟! چون دشمن همه طراحی‌ها و الزامات یکسره کردن کار ایران را به زعم خود مهیا کرده بود.

پاسخ به این‌ پرسش که ایران اسلامی چگونه در آن سال‌ها بر طراحی‌های پیچیده دشمن غلبه پیدا کرد، برای امروز ما بسیار سودمند خواهد بود. حالا اما فقط زمانه عوض شده و ظاهر تحولات تغییر پیدا کرده، والا ماهیت ماجرا یکسان است. تهدید ایران عزیز به حمله نظامی و تلاش برای تغییر محاسبات از طریق عملیات روانی به صورت شبانه‌روز در حال کار بر روی جامعه ایران است. انسجام ملی و فراگیر و نیز اراده قاطع برای اعمال قدرت نظامی علیه دارایی‌های دشمن کلیدی‌ترین عامل در بازداشتن دشمن از هرگونه شرارت علیه ایران اسلامی به شمار می‎آید. عاملی که در گذشته نیز سهمگین‎ترین توطئه‌ها را از کار انداخته است. در عملیات روانی، دشمنان به دنبال آنند تا چیزی را که در تهاجم نظامی نمی‌توانند به دست بیاورند، در فضاسازی‌های تبلیغاتی کسب کنند. همه حواس ها باید در این نقطه متمرکز شود؛ جدی‌ترین نقطه تهدید دقیقاً از همین جا ممکن است نشئت بگیرد.

(عزیز غضنفری)

    گزارش روز     

 اولویت سرمایهگذاری

«سرمایهگذاری برای تولید» در ظاهر شعار و در باطن راهبردی است که رهبر فرزانه انقلاب برای سال جاری تعیین کرده‌اند. به نظر می‌رسد، شعار امسال برخلاف شعار سال‌های گذشته که  تنها جنبه اقتصادی داشت، حائز جنبه‌های سیاست خارجی نیز هست. در واقع، تحقق شعار امسال نمیتواند محدود به رویکردهای اقتصاد داخلی باشد؛ بلکه ریشه‌هایی از آن در حوزه سیاست خارجه نهفته است؛ چرا که اساساً یکی از مبادی جذب سرمایه برای تولید، استفاده از فرصتهای سرمایه‌گذاران خارج از کشور است. با این حال، در اینجا یک نکته خیلی مهم نهفته است و آن، اینکه  عدهای به اشتباه تصور می‎کنند تحقق شعار امسال، یعنی رشد تولید در گرو عقبنشینی از منافع سیاست خارجی کشور برای جذب سرمایههای اقتصادی است. در واقع، این افراد تصور دارند بدون سرمایه گذاری خارجی امکان رشد تولید فراهم نمیشود. از قضا رهبر حکیم انقلاب نیز در سخنرانی اول فروردین امسال به این نکته اشاره داشتند و فرمودند: «تا می‌گوییم سرمایه‌گذاری، ذهن بعضی‌ها به سمت سرمایهگذاری خارجی‌ها می‌رود؛ نه، سرمایه‌گذاری مردم خودمان است.»

بله، با وجود تصور این افراد، واقعیت شروع رشد تولید در کشورهای پیشرفته نمایش دیگری را به تصویر میکشد.  بدون استثنا «آغاز» توسعه و پیشرفت کشورها از مدیریت و استفاده از نقدینگی و سرمایههای خرد و کلان  داخلی بوده است و سرمایه‌های خارجی بیشتر نقش مکمل را دارند. در واقع، کشورها برای جبران کمبود کالاهای سرمایهای مناسب یا نبود منابع مالی از فرصتهای خارجی جذب سرمایه استفاده می‌کنند.

البته منظور نادیده گرفتن یا کم اهمیت جلوه دادن سرمایههای خارجی نیست، بلکه منظور این است که برای تحقق رشد تولید در اقتصاد کشور کدام را باید در اولویت سیاستگذاری  قرار داد؟ بدیهی است که تجربه کشورها و اصول مبرهن اقتصادی نشان از در اولویت بودن رفع موانع جذب سرمایه داخلی دارد. اساساً با رفع موانع داخلی نه تنها مسیر برای جذب سرمایه داخلی فراهم میشود؛ بلکه استفاده از  فرصتهای سرمایه‌‎ای خارجی مستلزم ایجاد بستر و آمادهسازی وضعیت اقتصاد داخلی و داشتن برنامه توسعه صنعتی کارا و مدون است و بدون ایجاد ثبات اقتصادی در همه شاخص های کلان، به خصوص افزایش امنیت سرمایه و حفظ ارزش پول (ممانعت از شوکهای ارزی) و ایجاد ضمانتهای قوی (بیمه ریسک)، هیچ سرمایه خارجی  مؤثری وارد کشور نمیشود. مطالعه و بررسی سیر تحول اقتصاد در دو دهه اخیر در ایران نشان میدهد، بدون تردید نااطمینانی اقتصادی در داخل کشور، تأثیری کمتر از ریسکهای سیاسی در جذب سرمایههای خارجی نداشته است. بنابراین مهم است که قوای سهگانه برنامهریزیها را برای تحقق شعار امسال با نگاه به اولویت بیان شده، سیاست‌گذاری کنند. (علی محمدی)

خبر ویژه   

   بمباران رؤیاهای ترکیه در سوریه!

ارتش رژیم صهیونیستی پس از بمباران فرودگاه شهر تدمر و پایگاه هوایی T۴ در (۲۲ مارس) اعلام کرد: «برای رفع هرگونه تهدیدی علیه اسرائیل به حملات خود ادامه خواهیم داد.» تحلیلگران سیاسی در رژیم صهیونیستی حضور ترکیه و تقویت حکومت «محمد جولانی» را که دارای اندیشههای اخوانی است، تهدیدی برای امنیت خود میدانند. آنها با توجه به تجربه ۷ اکتبر و غافلگیری از این حمله نسبت به سیگنال‌های مثبت دولت جولانی بیاعتماد هستند و به شدت به دنبال تجزیه و تضعیف سوریه‎اند. تحلیلگران نظامی رژیم صهیونیستی نیز استقرار سامانههای دفاع هوایی ترکیهای در سوریه را چالشی برای آزادی عمل نیروی هوایی  رژیم در سوریه برای عملیاتهای آتی می‌دانند. «معاریو» در این باره نوشت: «نیروی هوایی اسرائیل تلاش‌های ارتش ترکیه برای دستیابی به جای پا در داخل سوریه و انتقال اسکادران‌‌هایی از نیروی هوایی ترکیه به این مناطق را خنثی کرد.»

  اخبار

این همه ولخرجی برای رتبه ۵۸ جهان شدن؟

«وعده صعود به جمع ۲۰ تیم برتر جهان دادید، اما الآن ۵۸ ‌ام هستیم!» این اظهارات انتقادی «ترکی الحربی» خبرنگار نشریه «البلاد» عربستان درباره بدقولی مسئولان فوتبال این کشور است. مسئولان سعودی برای تحقق این وعده بیش از ۱۰۰ میلیون یورو در فوتبال ملی هزینه کردند تا ولخرج‌ترین فدراسیون آسیا شناخته شوند. انتقادها از مسئولان سعودی به دلیل ریخت‌ و پاش‌های زیاد این کشور با دستور بن سلمان در فوتبال است. عربستان در لیگش بیش از ۲ میلیارد دلار هزینه کرده تا ستارگان سرشناسی، مانند رونالدو، بنزما و نیمار را جذب کند، اما این اقدام موجب افت شدید فوتبال ملی‌اش شده است. خبرنگار عربستانی با انتقاد می‌نویسد، یادتان هست که مسئولان فدراسیون و وزیر ورزش کشور وعده قرار گرفتن در جمع ۲۰ تیم برتر دنیا در ردهبندی فیفا را دادند، اما تیم ملی الآن در رده ۵۸ جهان و هفتم آسیاست! وعده مسئولان سعودی در حالی محقق نشده که تیم‌ملی فوتبال ایران در ردهبندی جدید فیفا در رده ۱۸ جهان ایستاد و با صعودی زودهنگام به عنوان ششمین تیم دنیا به جام جهانی ۲۰۲۶ راه یافت.

آقای ویتکاف کار شما احمقانه بود!

«لارنس نورمن» خبرنگار «وال استریت ژورنال» اظهار داشت: «جالب بود که ویتکاف(نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه) تصمیم گرفت به‌ طور مستقیم در ایکس به عراقچی پاسخ دهد، اما جالب‌تر این است که سپس تصمیم به حذف آن گرفت. این کار واقعاً احمقانه بود. با توجه به اینکه چقدر این پاسخ به طور گسترده دیده شد. این نشانه‌ای دیگر از کشمکش واقعی در واشنگتن در مورد ایران است.» عراقچی، وزیر خارجه در حساب کاربری خود در شبکه ایکس(توئیتر سابق) نوشت: «تعامل دیپلماتیک در گذشته کارآیی خود را نشان داده؛ هنوز هم می‌تواند کارساز باشد.» استیو ویتکاف ابتدا در پاسخ به اظهارات عراقچی نوشت: «عالی»، اما پس از ساعتی این اظهار نظر خود را حذف کرد.

ردّ پای موساد در ترور رهبران انصارالله یمن!

یک رسانه عبری زبان ادعا کرد، یکی از مسئولان عالیرتبه انصارالله در صنعا به شهادت رسیده و اخبار جسته و گریخته‌ای در رابطه با اینکه موساد به این ترور دست زده است، وجود دارد. شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد، «عملیات تروری که در صنعا، پایتخت یمن انجام گرفته، احتمالاَ ساخته و پرداخته موساد بوده است.» براساس گزارش این رسانه عبری زبان، اطلاعات منتشر شده نشان می‌دهند خودروی این فرد که به «ابو ایهم» معروف است، نه از طریق حمله هوایی؛ بلکه به وسیله یک بمب که در آن کار گذاشته شده بود، کشته شده است. این نوع اقدامات تاکتیک‌‌هایی است که موساد در آن تبحر ویژه‌ای دارد و همین امر باعث می‌شود تا این پرسش مطرح شود، آیا موساد حملات خود را در یمن آغاز کرده است؟

پیشنهاد ایران را رد نمی‌کنیم

یک رسانه آمریکایی نوشته است، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال پرهیز از مذاکرات طولانی با ایران درباره برنامه هسته‌ای آن است و تلاش می‌کند ایران را به مذاکرات مستقیم میان مقامات ارشد طرفین ترغیب کند. روزنامه «وال استریت ژورنال» با انتشار این مطلب نوشت: «اگر ایران موافقت کند که وارد این گفت‌وگوها شود، این مذاکرات اولین گفت‌وگوهای مستقیم و پایدار بین دو کشور از زمانی خواهد بود که ترامپ در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ خارج شد. دولت ترامپ همچنین به دنبال دستیابی به نتایجی فراتر از آنچه در توافق دولت اوباما به دست آمد، در یک جدول زمانی فشرده است.» این مقام آمریکایی گفت: «دولت ترامپ فکر می‌کند مذاکرات مستقیم شانس موفقیت بالاتری دارد، اما چارچوب پیشنهادی ایران را رد نمی‌کند و با وساطت عمانی‌ها بین این دو کشور مانند مواردی در گذشته مخالفتی ندارد.» با این حال، به گفته مقام‌های آمریکایی که در جریان این روندهای دیپلماتیک بوده‌اند، هیچ تصمیمی گرفته نشده و بحث‌های داخلی ادامه دارد.

اخبار کوتاه

«ابوآلاء الولائی» دبیرکل گردان‌های سیدالشهدای عراق به تهدیدهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران واکنش نشان داد. وی در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، گفت: «انسان شرافتمند هرگز در برابر حق و باطل، [حضرت] موسی (ع) و فرعون، [حضرت] محمد (ص) و ابوجهل و ایران و آمریکا بی‌طرف نخواهد ماند.» دبیرکل گردان‌های سیدالشهدای عراق تصریح کرد: «همانطور که در کنار فلسطین ایستادیم، هر زمان نیاز باشد، با جان، وجدان و خون خود در کنار جمهوری اسلامی ایران خواهیم ایستاد و از آن دفاع خواهیم کرد.»

در پی انتشار نقل قول‌هایی از حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی مبنی بر لزوم بخشش ترامپ و مذاکره با او، مسئول پایگاه اطلاعرسانی دفتر معظم‌له مسئله مذکور را تکذیب کرد. «حجت‌الاسلام وحید علیان‌نژاد» ضمن ردّ نقل قول منتشر شده، مواضع و نظرات معظم له را کاملاً متفاوت با مطلب منتشر شده دانست. مسئول پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر آیت‌الله العظمی مکارم‌شیرازی متذکر شد: «همانگونه که بارها اعلام شده است منبع انتشار دیدارها، مواضع و بیانات معظم‌له پایگاه اطلاعرسانی ایشان به آدرس MAKAREM.IR است و هر مطلبی که در پایگاه موجود نباشد، مردود است.»

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره مذاکرات ایران و آمریکا گفت: «ایران دارای منطق گفتمانی است و اهل مذاکره است به شرط آنکه طرف مقابل قلدرمآبی نکند و در موضع برابر خواستار مذاکره باشد.» «ابراهیم عزیزی» با تأکید بر راهبرد مقاومت در برابر استکبار افزود: «عقل، تدبیر و هوشمندی حکم می‌کند که در جنگ ترکیبی دشمن، از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم و این مسئولیت همه ما را بیشتر می‌کند.»

روسیه اعلام کرد: «مسئله پرونده هسته‌ای ایران باید از راه سیاسی و دیپلماتیک حل شود.» «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در این باره گفت: «ما بر این باوریم که موضوع هسته‌ای ایران باید مورد رایزنی قرار گرفته و از راههای سیاسی و دیپلماتیک حل و فصل شود.» وی افزود: «بر این باوریم که همه طرف‌ها باید خویشتنداری کامل به خرج دهند و به شکل خاص روی تلاش‌های دیپلماتیک برای حل همه مشکلات متمرکز شوند.» پسکوف به خبرنگاران گفت: «شما می‌دانید که ما در حال حاضر در حال احیای روابطمان با ایالات متحده هستیم؛ اما ایران شریک و متحد ماست و ما با ایران روابط همه جانبه و قوی داریم.»

«هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد: «ترکیه خواهان رویارویی با اسرائیل در سوریه نیست.» این موضعگیری پس از حملات گسترده رژیم صهیونیستی به سوریه انجام میگیرد. وی در حاشیه نشست وزیران خارجه ناتو در بروکسل گفت: «اقدامات اسرائیل زمینهساز بیثباتی منطقه در آینده است.» فیدان گفت: «اگر دولت جدید دمشق خواهان دستیابی به تفاهمات خاصی با اسرائیل است، این موضوع به خودشان مربوط است.»