مراسم نخستین سالگرد شهید جمهور
«آیتالله رئیسی» با حضور «محمد مخبر» مشاور و دستیار رهبر معظم انقلاب، «سردار علی فدوی» جانشین فرمانده سپاه، «حجتالاسلام و المسلمین حاجیصادقی» نماینده ولیفقیه در سپاه و مسئولان و ردههای سپاه بهصورت ارتباط تصویری برگزار شد. در این مراسم «محمد مخبر» به بیان نکات مهمی درباره عملکرد دولت سیزدهم، نقش کلیدی رهبر معظم انقلاب، سپاه پاسداران و ویژگیهای برجسته شهدای خدمت، بهویژه رئیسجمهور فقید، آیتالله سیدابراهیم رئیسی، پرداخت.
به گزارش خبرنگار صبح صادق؛ در ابتدای این مراسم نماینده ولیفقیه در سپاه، شخصیت آیتالله رئیسی را در قامت یک سرباز واقعی ولایت توصیف کرد و اذعان داشت: «روی سنگ قبر شهید سلیمانی نوشته شده است «سرباز وطن»، روی سنگ قبر آیتالله بهجت نوشته شده است «العبد» این اظهار بندگی و تواضع از اینرو است که درجهها و مراتب علمی ابزار کار ما هستند آنچه که از همه چیز بالاتر است، سربازی و سر باختن در راه خدا است. این سربازی، انسان را به مقام عبودیت میرساند. آیتالله رئیسی نیز همینگونه بود؛ او سربازی بود که همه وجودش را در راه خدا و ولایت فدا کرد.»
حاجی صادقی با اشاره به ویژگیهای برجسته رئیسجمهور شهید، او را شخصیتی جامعالاطراف دانست که معنویت، جهاد، سیاست، اخلاق و تقوا را در وجود خود جمع کرده بود.
شهید رئیسی جامعالاطراف بود
وی گفت: «رئیسی جامعیت داشت. نه معنویتش او را از جهاد بازمیداشت، نه حضورش در صحنه سیاست، اخلاق و تقوایش را کمرنگ میکرد. او در سازمان ملل قرآن بهدست گرفت و یاد حاج قاسم را زنده کرد؛ شهید رئیسی حتی در سختترین روزها هم نماز شبش را فراموش نکرد. این تکبعدی نبودن و همهچیز را با هم داشتن، درس بزرگی از مکتب امیرالمؤمنین (ع) است که رئیسی آن را به ما آموخت.»
امیدآفرینی واقعی در مکتب شهید رئیسی
وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش آیتالله رئیسی در ایجاد امید واقعی در جامعه اشاره کرد و افزود: «ما بعد از رهبر معظم انقلاب، کسی مانند رئیسی ندیدیم که اینگونه امیدآفرین باشد؛ نه امید واهی و نه امیدی ناشی از بیخبری. او با اشراف بر همه مسائل، باور داشت که میتوانیم گامهای بزرگی برداریم.»
خاطرهای از شهید رئیسی
دکتر حاجی صادقی با بیان خاطرهای از آخرین دیدار خود با رئیسجمهور شهید در مشهد، گفت: «سه چهار روز قبل از شهادتش در مشهد، وقتی وارد اتاق شدم، دیدم اشک میریزد. با لبخند به من گفت: من هر چه دارم؟ همهچیزم از امام رضا (ع) است. این اخلاص و تواضع، راز عظمت او بود.»
شاکر نعمت ولایت باشیم
نماینده ولیفقیه در سپاه همچنین به نقش محمد مخبر در مدیریت کشور پس از شهادت آیتالله رئیسی اشاره کرد و اظهار داشت: «باید شاکر نعمت ولایت باشیم. همانطور که آقای مخبر گفتهاند هنوز خبر شهادت رئیسی نرسیده بود که حضرت آقا اولین جلسه را با ایشان برگزار کردند و دستورات لازم را دادند. تشکر میکنیم از آقای مخبر و همه کسانی که در آن ۷۰ روز، آرامترین روزها را برای کشور رقم زدند. دشمن امیدوار بود که مشکلات بزرگی ایجاد شود، اما آن ایام، روزهای بسیار خوبی در حوزه اقتصاد و دیگر مسائل بود.»
سپاه؛ تکیهگاه دولت مردمی
در ادامه مراسم دکتر «محمد مخبر»، در سخنانی به بیان نکات مهمی درباره عملکرد دولت سیزدهم، نقش کلیدی رهبر معظم انقلاب، سپاه پاسداران و ویژگیهای برجسته شهدای خدمت، بهویژه رئیسجمهور فقید، آیتالله سید ابراهیم رئیسی، پرداخت. مخبر با اشاره به نقش بیبدیل سپاه پاسداران در طول دولت سیزدهم، این نهاد را «یار و یاور» و «موجب دلگرمی» دولت توصیف کرد و اظهار داشت: «در هر مشکلی، از بحرانهای داخلی گرفته تا مسائل منطقهای، حضور سپاه بهعنوان یک تشکیلات «حل مسئله» همواره مایه اطمینان خاطر رئیسجمهور فقید و کابینهاش بوده است.» به گفته وی، این نقشآفرینی نهتنها در تهران، بلکه در سراسر کشور و در تمامی لایههای مدیریتی مشهود بود. مشاور و دستیار رهبر معظم انقلاب با نقلقولهایی از شهید رئیسی، تأکید کرد که آیت الله رئیسی بارها در دیدار با رهبر معظم انقلاب از تلاشهای بیوقفه سپاه قدردانی کرده و این نهاد را بازوی توانمند دولت در حل مشکلات معرفی کرده بود.
الگوهایی در تراز نظام اسلامی
مخبر با اشاره به شخصیت برجسته شهید رئیسی، وی را مدیری کلاننگر و جامعهنگر توصیف کرد و اذعان داشت: «شهید رئیسی، ویژگیهای شخصی و شخصیتی امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب را در خود نهادینه کرده بود.»
وی تأکید کرد: «تصمیمگیریهای سریع و قاطع رئیسی، ریشه در اعتقادات عمیق و معنوی او داشت که بهصورت ملکه در وجودش جا گرفته بود. به گونهای که وقتی از او پرسیدند آیا با رئیس جمهور آمریکا دیدار یا مذاکره میکنید قاطعانه پاسخ دادند:نه!»
در این مراسم شهید حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه فقید، نیز از دیگر چهرههای برجستهای بود که مورد تجلیل قرار گرفت. به گفته مشاور و دستیار رهبر معظم انقلاب، امیرعبداللهیان نهتنها وزیر خارجه ایران، بلکه «وزیر محور مقاومت» بود که با مدیریت راهبردی خود، انسداد دیپلماتیک کشور را در ابتدای دولت سیزدهم شکست و روابط ایران با کشورهای منطقه و جهان را به سطحی بیسابقه ارتقا داد. حضور سران بیش از ۶۰ هیئت خارجی در مراسم تشییع شهدای خدمت، گواهی بر جایگاه بینالمللی این وزیر شجاع و مقتدر بود.
شهید آیتالله آلهاشم، امامجمعه تبریز، نیز بهعنوان نمونهای از یک روحانی مردمی معرفی شد که با سلوک ساده و ارتباط صمیمی با مردم، موانع میان مسئولین و جامعه را از میان برداشت. همچنین، شهید مالک رحمتی، استاندار فقید آذربایجان شرقی، بهعنوان مدیری با بصیرت، متدین و موفق مورد تعریف قرار گرفت که حتی در مدت کوتاه مسئولیت خود، تأثیرات عمیقی بر مدیریت استان گذاشت.
حل ناترازیها با خدمت به مستضعفین
معاون اول دولت شهید رئیسی، با اشاره به چالشهای متعددی که دولت سیزدهم با آن مواجه بود، از جمله بحران کرونا، مشکلات ارزی، ناترازیهای اقتصادی و جنگ روانی دشمنان، تأکید کرد که این دولت با تکیه بر توان داخلی و راهبردهای کلان رهبرمعظم انقلاب توانست گامهای بلندی در مسیر پیشرفت کشور بردارد.
وی به برخی دستاوردهای دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: «بیمه ۱۲ میلیون نفر از افراد فاقد بیمه، پوشش بیمهای مادران باردار و کودکان زیر ۶ سال، تأمین داروهای بیماریهای خاص، و اجرای طرحهای مسکن و واگذاری زمین رایگان به نیازمندان از جمله دستاوردهای دولت شهید رئیسی برای مردم بود.»
مخبر در خصوص دغدغه اصلی شهید رئیسی اذعان داشت: «یکی از نقاط قوت دولت سیزدهم، تمرکز بر رسیدگی به مستضعفین بود و این موضوع دغدغههای اصلی شهید رئیسی نشئت میگرفت که برگرفته از آرمانهای انقلاب اسلامی و تأکیدات امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب بود.»
امام خامنهای سکاندار آرامش در مشکلات
مشاور و دستیار رهبر معظم انقلاب با اشاره به نقش بیبدیل حضرت آیت الله العظمی خامنهای در مدیریت کشور پس از شهادت رئیسجمهور، از آرامش و ثبات کمنظیری گفت که بهرغم تهدیدات خارجی و بحرانهای داخلی، در کشور حاکم شد.
وی به تشییع میلیونی شهدا در شهرهای مختلف و برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در کمتر از دو ماه اشاره کرد و این موفقیت را نتیجه هدایتهای حکیمانه رهبرمعظم انقلاب و همکاری مردم و مسئولین دانست و تأکید کرد: «پس از شهادت شهید رئیسی و هیئت همراه انتظار میرفت کشور بهم ریخته شود، اما این آرامش در سایه «نعمت ولایت» به دست آمد؛ این موضوع نشاندهنده عمق پیوند میان مردم و نظام اسلامی است.»