صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۷  ، 
شناسه خبر : ۳۷۹۷۶۱
حمید حاج اسماعیلی کارشناس بازار کار و کارگری در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت
کارشناس و تحلیلگر بازار کار و کارگری گفت: بخشی از حمایت دولت از کارگران می‌تواند مشمول افزایش کالا‌های کالابرگی و تخصیص کالابرگ به صورت متوالی در ماه‌های پیش رو باشد. اگر این روند به صورت مستمر در قالب ماهیانه انجام شود بی شک شاهد یک پوشش فراگیر حمایتی از کارگران وخانواده‌های آنها خواهیم بود.
پایگاه بصیرت / گفتگو با حمید حاج اسماعیلی
حمید حاج اسماعیلی کارشناس بازار کار و کارگری در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در خصوص اهمیت بازنگری در حقوق و دستمزد کارگران بنا بر افزایش نرخ تورم و مطالبات معیشتی آنها از کارفرمایان و دولت به راهبرد‌هایی که این امکان را فراهم می‌سازد اشاره کرد و گفت: موضوع اعتراض کارگران به حقوق و دستمزد‌های پایین و وضعیت معیشتی خود مسبوق به سابقه است، یعنی کارگران از گذشته نسبت به بی‌تفاوتی و عدم توجه آنها به تأمین حداقل نیازهایشان در دولت‌های مختلف معترض بوده‌اند، اما متأسفانه راهکاری برای احقاق حق کارگران ارائه نشده است.
وی در این باره یادآور شد: کارگران معترض به عدم اجرای قانون هستند، زیرا قانون بر این موضوع تاکید دارد که دستمزد کارگران باید بر مبنای نرخ تورم تعیین شود. متاسفانه طی سال‌های اخیر شاهد کاهش ارزش افت پول ملی و از دست رفتن قدرت خرید کارگران بوده‌ایم، لذا شرایط معیشتی کارگران و خانواده‌های آنها وخیم شده است. به این اندازه که از دولت و نمایندگان کارفرمایی چنین مطالبه‌ای دارند که حتما در سه ماه دوم سال دستمزد آنها باید مورد بازنگری قرار بگیرد.
کارشناس بازار کار و کارگری خاطر نشان کرد: بی‌شک امیدی به بازنگری دستمزد کارگران در سه ماه دوم سال از سوی دولت نیست، بنابراین نباید راهی را در پیش بگیریم و کاری را کلید بزنیم که در نهایت از چاله به چاه بیفتیم، زیرا در صورتی که روند کارشناسی منطقی چنین موضوعاتی طی نشود قطعاً سایر بخش‌های کشور را نیز دچار مشکلات عدیده‌ای می‌کند از جمله کارفرمایان، صاحبان بنگاه‌های تولیدی کسب و کارها، زیرا آنها نیز به دلیل تورم‌های بزرگ و بی‌ثباتی اقتصادی آسیب دیده‌اند.
حاج اسماعیلی معتقد است: در عین حال دستگاه‌های مختلفی که باید دستمزد‌ها را پرداخت کنند آنها نیز دچار مشکل هستند از این رو به نظر می‌رسد با توجه به تأکید گروه‌های کارگری بر افزایش و بازنگری دستمزد آنها این روند را در نیمه دوم سال محقق کنیم، زیرا در نیمه دوم سال امکان بازنگری در دستمزد‌ها بیشتر از اینک وجود دارد.
وی تاکید کرد: امروز تأمین مالی افزایش دستمزد کارگران به دلیل مشکلات و منابع محدود مالی وجود ندارد، پس این موضوع نیز یک مانع جدی در بازنگری سریع نسبت به دستمزد کارگران است.
حاج اسماعیلی یادآور شد: موضوع دومی که دولت باید بدان توجه کند در نظر گرفتن مزایایی مثل اعطای کالابرگ به صورت اختصاصی برای کارگران است. تعیین و افزایش کالا‌هایی که می‌تواند بخشی از فشار معیشتی کارگران را کاهش دهد ضروری است و بخش دیگر کمک اجاره و اعطای وام ودیعه مسکن به کارگران است. با توجه به اینکه تعداد زیادی از کارگران مستأجر هستند؛ لذا انتظار می‌رود دولت باید ودیعه با کارمزد پایین به کارگران بدهد تا به عنوان ودیعه مسکن از آن برای اجاره مسکن استفاده کنند.
وی معتقد است: بخشی از حمایت دولت از کارگران می‌تواند مشمول افزایش کالا‌های کالابرگی و تخصیص کالابرگ به صورت متوالی در ماه‌های پیش رو باشد. اگر این روند به صورت مستمر در قالب ماهیانه انجام شود بی‌شک شاهد یک پوشش فراگیر حمایتی از کارگران و خانواده‌های آنها خواهیم بود به طوری که حتی می‌تواند تا حد قابل توجهی الزام بازنگری در افزایش دستمزد را تا مهلت مناسب به تعویق بیاندازد و کاهش دهد.