تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۸  ، 
کد خبر : ۱۴۲۴۶۴

بایسته‌های وحدت ملی از کرد تا بلوچ (بخش نخست)


پریسا جلالی
«ایجاد تفرقه قومی- مذهبی در ایران و بوجود آوردن اختلاف میان جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورهای اسلامی توطئه دو بعدی دشمنان اسلام است.
این توطئه در داخل با هوشیاری ملت از جمله قوم کرد شکست خورد و در جهان اسلام نیز اگرچه این حیله در میان برخی دولتهای وابسته به استکبار موثر افتاد اما ملتها، اندیشمندان، روشنفکران و دانشگاهیان جهان اسلام ایران را افتخار امت اسلامی می دانند و این واقعیات زورگویان جهانی را حیران و درمانده کرده است. اهانت به مقدسات شیعه یاسنی، خط قرمز نظام است و هیچکس چه شیعه و چه سنی حق ندارد با غفلت یا از روی تعصب این خط قرمز را نادیده بگیرد و خواسته یا ناخواسته، به بهترین ابراز دشمن تبدیل شود.»
آنچه که خواندید بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در کردستان بود.

تاکید بر وحدت اهل تسنن و تشیع همچنین هوشیاری نسبت به توطئه غرب و دولت های وابسته به استکبار از رهنمودهای مقام معظم رهبری در حفظ وحدت ملی بوده است. همچنان که اظهارات ایشان همانطور که ذکر شد گواه این ادعا است .
وحدت شیعه و سنی یا وحدت اسلامی دغدغه نظام جمهوری اسلامی ایران است که همواره هدف دست اندازی و بهانه جویی استکبار قلمداد می‌شود.
گفته می شود پانزده درصد مسلمانان جهان شیعه و بقیه اهل سنت هستند. وحدت شیعه و سنی هم به عنوان عاملی در جهت اتحاد کشورهای اسلامی برای مقابله با مشکلات و دشمنان مشترک و هم به عنوان ضامن حفظ وحدت ملی در ایران، و سایر کشورهای در وضعیت مشابه، شمرده می شود .
تقویت وحدت اسلامی و ملی
اما وحدت اسلامی که از آن نام بردیم به معنای نفی باورها و تغییر هویت شیعیان یا اهل سنت نیست، بلکه بدین معناست که طرفین با احترام به باورهای یکدیگر و خودداری از توهین به طرف مقابل، برادرانه در کنار هم زندگی نمایند .
به همین منظور با پیروزی انقلاب اسلامی ایران نظام مقدس جمهوری اسلامی اهمیت بیشتری به این وحدت نشان داد تا جایی که هفته وحدت به منظور تقویت وحدت اسلامی و ملی تعیین شد .
امام راحل نیز در این خصوص تاکید کردند که ما با مسلمین اهل تسنن یکی هستیم. اگر کسی کلامی بگوید که باعث تفرقه بین ما مسلمانها بشود بدانید که یا جاهل است یا از کسانی است که می خواهد بین مسلمانان اختلاف بیندازند. قضیه شیعه و سنی اصلا در کار نیست ما همه با هم برادریم.
ایشان همچنین در جایی دیگر اظهار کردند: لازم است برادران ایرانی و شیعیان دیگر کشورها از اعمال جاهلانه که موجب تفرقه صفوف مسلمین است، خودداری کنند و لازم است در جماعات اهل سنت حاضر شوند و از انعقاد و تشکیل نماز جماعت در منازل و گذاشتن بلندگوهایی مخالف رویه اجتناب نمایند .
به خاطر داریم مقام معظم رهبری نیز در سفر خود به استان کردستان در اجتماع باشکوه مردم سقز تاکید کردند که وفاداری مردم کرد به اسلام و نظام اسلامی حقیقت زیبایی بود که در این سفر برای همه ملت ایران و دوستان و دشمنان جمهوری اسلامی، آشکارتر شد .
اطلاعات دقیق داریم که آمریکایی ها در پشت مرزهای غربی ما، با جمع آوری اطلاعات، هزینه کردن پول و تامین سلاح، مشغول توطئه سازمان یافته و تروریست پروری هستند و افکار شومی در سر می پرورانند بنابراین کرد ایرانی و همه ملت کاملاً بیدار و هوشیار باشند .
امنیت در سایه توصیه‌های رهبری
امروزه دیگر برای ملت ایران در سراسر مرزها آشکار شده است که یکی از سیاست های راهبردی ایران اسلامی حفظ وحدت ملی میان اقوام و مذاهب مختلفی است که در کشور برادرانه در کنار هم زندگی می کنند و البته هیچگاه از اختلافات عدیده ای که استکبار به آن دامن زده است در امان نخواهند بود.
چرا که امنیت در سایه توجه به توصیه های رهبر آن جامعه و ذیل دوستی و مودت ملت با تنوع مذاهب میسر خواهد شد بنابراین حفظ وحدت ملی نیز تا کنون با توسل به همین مهم ممکن شده است و با حمایت گسترده مردم حفظ نظام جمهوری اسلامی تضمین خواهد شد.
محمد قیوم دهقانی نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با خبرنگار سرویس گزارش کیهان وحدت نسبی در جامعه میان اهل تسنن و تشیع را مرهون تاکیدات امام خمینی(ره) می داند .
وی می گوید: در سایه وحدت ملی می توان دستیابی به اهداف عالیه نظام و افق 1404 را با توسل به مشارکت ملی تضمین کرد. انتظار می رود همانطور که رفتار مردم طی سال های پس از انقلاب درخشان جلوه کرده است از این پس نیز با وجود هجمه های جهانی علیه وحدت ملی همچنان پابرجا بماند. همانطور که در راهپیمایی پنجاه میلیونی مردم در 22 بهمن ماه پس از حضوریکپارچه درنهم دی ماه و در سایه فرمایشات مقام معظم رهبری به جهان ثابت شد که مردم هیچگاه در دفاع از ارزش ها و آرمان های انقلاب کوتاهی نمی کنند چه سنی و چه مردم شیعه همواره پشتیبان انقلاب و ارزش ها هستند .
این نماینده منطقه سنی نشین معتقد است: طی حوادث اخیر پس از انتخابات عده ای اغفال شدند تا وحدت ملی را دچار خدشه کنند اما اکنون دیگر متوجه شده اند که شرط ایستادگی ملت در مقابل استکبار همین وحدت ملی است که مذاهب مختلف را حول یک محور واحد جمع کرده است .
دهقانی اظهار می کند: اگر مروری به تاریخ داشته باشیم متوجه می شویم هیچگاه مردم به دنبال تفرقه و نفاق نبوده اند همانطور که برادران شیعه و سنی تلاش می کنند در کنار هم برادرانه زندگی کنند. بنابراین نفاق و تفرقه افکنی تنها توسط عده ای جیره خوار غرب صورت می گیرد تا نتایج اقدامات پلیدشان را به غرب تقدیم کنند اما ملت ایران هوشیار است .
یادآوری خاطرات سال های مبارزه علیه رژیم پهلوی همچنین رشادت های سربازان کرد و بلوچ با شهدایی که اقوام اهل تسنن نثار نظام جمهوری اسلامی ایران کردند، تلاش و فعالیت در دوران سازندگی و همه مجاهدت هایی که اقوام و مذاهب مختلف در ایران داشته اند نمونه هایی از وحدت ملی مردم ایران است.
گفتمان انقلاب و فریب‌خوردگان
سلطه یافتن بر قوم کرد و دیگر اقوام مذهبی که در اقلیت هستند هدف اصلی توطئه گران آمریکایی است.
اما کردها، لرها و دیگر اقوام با خرده فرهنگ های مختص خود همچنین اقلیت های مذهبی آشوری و یهودی و مسیحی حتی در غیر ایران، غالباً خود را ایرانی می دانند و به این مسئله افتخار می کنند اما معدود کسانی که ممکن است با نادیده گرفتن شأن و شرافت این اقوام فریب وعده های استکبار می شوند.
به تعبیر رهبر معظم انقلاب این افراد باید متوجه باشند که در بلندمدت، فقط لعنت و نفرت این اقوام را نصیب خود می کنند . همچنان که تاکید می کنند اهانت به مقدسات شیعه یا سنی، خط قرمز نظام است و هیچکس چه شیعه و چه سنی، حق ندارد با غفلت یا از روی تعصب این خط قرمز را نادیده بگیرد و خواسته یا ناخواسته، به بهترین ابزار دشمن تبدیل شود .
نباید فراموش شود آنچه این خط قرمز نظام را پررنگ تر می کند توجه به گفتمان انقلاب است که مجید مجیری دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در گفت وگو با گزارشگر کیهان بدان اشاره می کند.
وی در توضیح بیشتر می گوید: هر زمان مباحثی که مطرح شده بر گرفته از الگوهای ناب اسلامی و ارزش ها و گفتمان انقلاب اسلامی بوده است، مردم نسبت به آن توجه کرده و در مواقعی که احساس کنند مواضع احزاب از گفتمان امام (ره) و انقلاب فاصله گرفته از آن قهر کرده اند .
غبار زدایی که در انتخابات سوم تیر از گفتمان انقلاب اسلامی صورت گرفت نوید بخش شعارها و برنامه ها و آینده روشنی برای گفتمان انقلاب اسلامی بود و این امید را در اذهان عمومی پدید آورد که انقلاب اسلامی پویایی خود را از سر گرفته و جلوتر از قبل در حال حرکت است .
مجیری اضافه می کند: وقتی مردم این پویایی را ببینند حضور پررنگ تری در صحنه های مختلف در دفاع از ارزش های نظام اسلامی خواهند داشت .
دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان مردم ایران را ملتی معرفی می کند که اساس تفکر آنها برمبنای اخلاق و موازین اسلامی است و اگر بی اخلاقی و تخریب هایی که صورت گیرد را مطلع شوند به طور حتم نسبت به آن واکنش نشان خواهند داد و منطقی و عقلانی برخورد می کنند .
مجیری نقش تشکل های دانشجویی را در استحکام وحدت ملی در مواقع مختلف تاثیر گذار عنوان و تاکید می کند: جریان دانشجویی می تواند با تاثیر بر دانشگاه و بدنه دانشجویی گفتمان انقلاب را به خانواده ها و به همین صورت به بطن جامعه انتقال دهد .
البته تذکر و برخورد با جریاناتی که حرکات تخریب گونه و غیراخلاقی دارند همچنین رصد کردن و به اطلاع افکار عمومی رساندن حرکات های مخرب و وحدت شکن از دیگر وظایف جریان دانشجویی و دیگر اقشار مردمی است.
آرامش در پناه همسایگی برادرانه
سیاست های رژیم طاغوت در نادیده گرفتن اقوام مختلف هرگز از ذهن و یاد اهالی مناطق سنی نشین محو نمی شود.
اما امروز به برکت اسلام و انقلاب، هر فرد ایرانی در هر نقطه از کشور صاحب شخصیت و ارزش مستقلی شده که مجموعه این ارزشها وحدت اسلامی ملت شریف ایران را شکل داده است.
محبوبه امامدادی یکی از ساکنان محله سنی نشین در جنوب کشور است که از مجاورت در کنار اهل تشیع احساس رضایت کرده و این برابری و برادری اهل تسنن و تشیع را حاصل گفتمان امام خمینی و تاکیدات مقام معظم رهبری پس از انقلاب اسلامی ایران برمی شمارد .
وی در مقایسه وضعیت اهالی منطقه اش پیش از انقلاب و پس از آن حرف های زیادی برای گفتن دارد.
وی در گفت و گو با گزارشگر کیهان اشاره می کند: اگرچه در ظاهر عقیده داشتند اهل سنت تفاوتی با شیعیان ندارند اما در باطن تفاوت های بسیاری قایل می شدند. مناطق روستا نشین که دیگر کاملا برای نظام آن روزها فراموش شده بود و اهل تسنن جایگاهی برای دولتمردان نداشتند. حتی اغلب افرادی که به عنوان مدیر و مسئول در منطقه انتخاب می شدند با برخی اعمال و رفتارهای خود تفرقه افکنی می کردند.
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و تاکید امام راحل و مقام معظم رهبری امکانات زیادی به مناطق سنی نشین اختصاص یافت که پیش از انقلاب این امکانات از مردم این مناطق سلب می شد.
اگرچه مخالفان این ملت و دشمنان با ایجاد ناامنی، وقفه ای در خدمت رسانی نظام بوجود آوردند اما دستگاههای مختلف توانسته اند در سه دهه گذشته کارهای فراوانی در این مناطق انجام دهند.
فراموش نکنیم دولت خدمتگزار برای جبران بیشتر کمبودها تصمیمات خوبی گرفت که سرازیر شدن امکانات و رفاه یکی از این نوع اقدامات به شمار می رود.
به ادعای امامدادی این موضوع موجبات رضایت مردم منطقه را فراهم آورده است و حتی باعث شد اهل تسنن و تشیع با آرامش بیشتر و به دور از نفاق با یکدیگر زندگی کنند.
پیش از این اختلافی که میان این دو وجود داشت باعث نزاع های درونی می شد اما اکنون ازدواج زیادی بین این دو رخ می دهد که نشانه زندگی مسالمت آمیز در کنار یکدیگر است.
فراموش نکنیم اگر ایستادگی آگاهانه مردم در پشت سر امام خمینی نبود، عناصر متزلزل سال های اول انقلاب که عقیده ای به آرمان های ملت نداشتند هنوز هم در صدر امور بودند.
این افراد به علت هراس از دولت های غربی به فکر نرمش و تواضع در مقابل زورگویان جهانی بودند بنابراین تلاش می کردند ایران را به وابسته مطلق نظام های استکباری تبدیل کنند که در صورت حضور آنها امروز دیگر از عزت و پیشرفت خبری نبود.
همانطور که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، اگر در پی انتخابات، کسانی در مراکز گوناگون سیاسی و اقتصادی روی کار بیایند که بجای ادامه راه امام و ترویج اصول و ارزش های امام و انقلاب، بخواهند با تملق گویی دولت های مستکبر غربی، به خیال خود موقعیتی برای ایران دست و پا کنند، این برای ملت یک مصیبت است.
بنابراین وحدت ملی و هوشیاری نسبت به خطراتی که نظام جمهوری اسلامی را تهدید می کند نیازی همگانی است اگرچه وحدت موجود هرگز دچار خدشه نخواهد شد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات