گروه سیاسی - پس از شکلگیری جریان فتنه در ماجرای بعد از انتخابات ریاست جمهوری، صاحب نظران نقش برخی بازیگران پنهان در شکلگیری، اداره، تداوم و خطدهی و حمایت از این جریان به شدت منحرف را پررنگ ارزیابی کردند هاشمی رفسنجانی مهمترین محور مورد اتکای این جریان بود که از یکسو به دلیل قدرت نفوذ در لایههای مختلف حاکمیت و از سوی دیگر برخورداری از اطرافیان کاملا زاویهدار با انقلاب اسلامی و ارزشهای مردم و همسو با بیگانگان، نقشی فعال در تحرک این جریان ایفا کرد. مواضع کاملا جهتدار وی در حمایت از فتنهگران و سکوت او در قبال هتک حرمت نظام، انقلاب، رهبری و مردم و حتی ارزشهای دینی و عاشورایی ملت، هاشمی را که همزمان ریاست مجلس خبرگان رهبری را با تبلیغات فراوان از آن خود کرده بود؛ به کانون ابهام پراکنی در جامعه بدل ساخت. دلسوزان، صاحبنظران حوزوی و دانشگاهی، قاطیه علما و مراجع، سیاسیون و عموم ملت از هاشمی رئیس خبرگان بارها و بارها خواستند که مواضع خود با دشمنان ملت و انقلاب را شفاف کرده و بیش از این آب به آسیاب فتنه صهیونیستی نریزد. به ویژه آنکه از وی به خاطر سوابق انقلابی بیش از دیگران انتظار میرفت. مردم و نخبگان، علما و حتی مراجع قم و یا حتی نجف – نظیر آیتالله سیستانی – در دیدار با هاشمی لزوم پیروی وی از رهبری و عدم زاویه نسبت به انقلاب را به وی تذکر داده و عبرتگیری از سرنوشت منتظری سادهلوح را به وی گوشزد کردند؛ اما چه طرفه که هر چه دلسوزی صورت گرفت، تاکنون او را از این خواب سنگین بیدار نکرده است. در این مجال خوب است که مروری به مواضع اعلامی و عیان وی در قبال فتنهانگیزیهای دشمنان داخلی و خارجی ملت بیافکنیم. این تازه در جایی است که اخبار بسیار نگران کننده از درون جلسات محفلی او با سران و اصحاب فتنه به گوش میرسد – که البته تاکنون نیز ادامه یافته – اما به دلیل رعایت برخی مصالح فعلا از انعکاس آن خودداری میکنیم. چه بسا همین مواضع اعلامی برای تنبه وی و نیز روشنگری برای خبرگان ملت کافی به نظر میرسد. در این بین بدون هرگونه موضعگیری تنها به نقل این مواضع میپردازیم.
کنایه هاشمی در پی هشدار رهبری:
ترس برای ما معنایی ندارد
کمتر از چهل و هشت ساعت پس از آنکه آیتالله خامنهای در سخنانی به طور غیرمستقیم به هاشمی هشدار داد "که نخبگان در صورت عدم موفقیت در امتحان عظیم ... سقوط خواهند کرد"، سایت هاشمی رفسنجانی با انتشار مطلبی که در آن از قول وی تصریح شده که "برای ما ترس معنایی ندارد"، پاسخی ضمنی به اضهارات رهبری داد.
هاشمی در سخنرانی خود از نحوه برگزاری انتخابات انتقاد کرد، خواستار آزادی دستگیر شدگان پس از انتخابات شد و از لزوم بازگشت آنچه اعتماد سلب شده مردم خواند سخن گفت این در حالی است که رهبری مسوولان را در قبال سخنانی که بیان میکنند و حتی سخنانی که بیان نمیکنند مسوول دانسته بودند. وبسایت هاشمی رفسنجانی، بلافاصله بعد از سخنرانی آیتالله خامنهای مطلبی را روی سایت خود گذاشت که بسیاری از محافل خبری از آن به عنوان جواب هاشمی به رهبری یاد کردند.
القای دوگانگی میان مردم و نظام
هاشمی رفسنجانی؛ مردم را از نظام اسلامی نگیرید
امام در تمام مراحل انقلاب آگاهی و انتخاب مردم را مهمترین اصل و ملاک حرکت نهضت اسلامی میدانستند و انقلاب و سپس نظام جمهوری اسلامی را بر شانه اعتماد و اتکا به مردم حرکت کرده، همواره موفق و پیروز بوده است و اگر مردم را از نظام اسلامی بگیریم به آن خدشه وارد خواهد شد.
القای فاصله گرفتن مردم از نظام
هاشمی رفسنجانی؛ مردم نخواهند باید برویم
رفسنجانی، در یک سخنرانی انتقادی در جمع فعالان دانشجویی در مشهد، با انتقاد از برخورد سپاه و بسیج در جریان وقایع پس از انتخابات، گفته است که اگر مردم ما را بخواهند حکومت میکنیم و اگر نخواهند میرویم. حکومت پول و نیرو دارد و میتواند در خیابان آدم جمع کند ولی گروه مقابل یک عده استاد، دانشجو، کارگر، مدیر، صنعتگر هستند. درست نبود که بسیج و سپاه در مقابل مردم قرار داده شوند وی بار دیگر با تأکید بر مواضع ارائه شده در خطبههای نماز جمعه خود گفته که راهکارهایش در مورد شرایط کنونی کشور، همچنان پیشنهادهایی است که در خطبهها صریحاً اعلام کرده است. هاشمی در این سخنان انتقادی همچنین با اشاره به وضعیت زندانیان سیاسی گفته که «این زندانیان سیاسی پای چه کسی است؟ سپاه میگوید ما پیرو رهبریم امام فرمان را هر جور که دلشان میخواهند اجرا میکنند. «شرایط کشور به گونهای است که تحمل اظهار نظرها و انتقادات سازنده را ندارند و برخی عکسالعملها نیز در برابر این اظهارنظرها مفسدبرانگیز است» «نمیشود جامعهای با سه چهار میلیون دانشجو را فریب داد. سانسور در جامعه ما جواب نمیدهد و اگر رسانهها آزاد باشند و مردم قانع شوند و دیگر به خیابان نمیآیند».
القای عدم تحملپذیری نظام
هاشمی؛ تحمل انتقاد سازنده وجود ندارد
جلوگیری از محاکمه مهدی هاشمی
هاشمی رفسنجانی: مهدی خیالش راحت است؛ گفتهام نباید مهدی خیالش راحت است؛ دائماً میخواهد بیاید ولی من به او میگویم نیاید و کارهایش را انجام دهد. من از جریانی که در کشور میگذرد راضی نیستم بخصوص جدا شدن قشر آگاه و متفکر جامعه از نظام نوپای اسلامی. جامعه مومن جامعهای است که آلوده به ظلم نباشد و این خاسته از خواستههای اصلی انقلاب بوده است. حرفی که من میزنم را تندروهای اصولگرا نمیپسندند و رای مردم را زینتی میدانند
نقل حدیث جعلی برای القای جدایی مردم از نظام
پیامبر به حضرت علی(ع) در مجلس خصوصی گفتند که تو حق ولایت و صرف خدا را داری اگر مردم قبول کردند جامعه را اداره کن ولی اگر قبول نکردند خودت را تحمیل نکن
تردید پراکنی در جامعه
من در آن نماز جمعه نگفتم که انتخابات درست است یا باطل؛ فقط گفتم تردید در جامعه حاکم است؛ اما برخی آمدند و به من گفتند چرا گفتی تردید؟ در صورتی که آن روز میلیونها نفر در خیابانها ریخته بودند و قاطعانه میگفتند که در انتخابات تقلب شده است و انتخابات باطل است اما من قاطعانه نگفتم که تقلب شده است ولی گفتم تردید دارم و چطور میشود میلیونها نفر به خیابانها بریزند و تردید نکرد.
القای فریب کاری نظام و تحریک زنان و کارگران به آشوب
جامعهای که 3 الی 4 میلیون دانشجو دارد نمیتواند با فریب اداره شود. خانمها تا امروز مجال نداشتند که اقدامی کنند و الان اکثریت دانشگاها را اشغال کردهاند، در حال حاضر در تجمعات نمیشود با خانمها با خشونت برخورد کرد و من از آن میترسم که این قضایا به دبیرستانها، خانمها و کارگاههای تولیدی برسد و نظام باید بپذیرد
ساختن تصویری خشونتآمیز از نظام
حضرت علی(ع) زمانی که انتقادات از ایشان زیاد شده بود و یک نفر هنگام سخنرانی ایشان در مسجد به امام بدگویی کرد، امام علی(ع) به اطرفیان خود فرمودند که آن شخص را رها کنید و اگر او بدگویی کرده شما هم به او بدگویی کنید و وی را نزنید هیچکس نمیتواند فکر کند که سانسور در جامعه ما جواب میدهد.
القای جزماندیشی به نظام
هیچ قدرت و توجیهی نمیتواند با جزماندیشی و دگماتیسم مردم را قانع کند
تردید افکنی نسبت به حکم جامعه مدرسین در عزل صانعی از مرجعیت
هیچگاه مرجعی توسط جایی نصب یا عزل نشده است
درخواست دلجویی از اغتشاشگران
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حوادث بعد از انتخابات خواستار دلجویی از آسیبدیدگان حوادث (اغتشاشگران) شد در این میان آسیبهایی به خانوادههای معترضین و هم ماموران رسید که باید نسبت به این موضوع اظهار تاسف کرد.
اغتشاش اصلاحطلبی است
اعتراضات به انتخابات اخیر در واقع یک نوع اصلاح است.
القای حاکمیت سلیقهای به نظام
حاکمیت «سلیقه اشخاص» و برتری آن بر «قانون» امنیت روانی مردم و جامعه را مختل میکند
دفاع از آشوبگران زندانی
هاشمی؛ زندان رفتن مردم را بیدار میکند
زندانی شدن افراد «دلسوز و منتقد»، منجر به بیداری مردم میشود و «سکوت» جامعه و مردم در خصوص مسائل موجب «آگاهی» مردم میشود. بازداشتها، عده قابل توجهی را در هدف «ثابت قدمتر» کرده و «شک نباید کرد که این زندان رفتنها در مجموع سازنده است.» «جای دلسردی نیست، وقتی کسی وارد فعالیت سیاسی میشود، نباید فکر کند معادلات آن قدر ساده است که با چند راهپیمایی همه چیز حل میشود.» «جوانان اصلاحطلب» در جهت آگاه کردن اقشار مختلف جامعه تلاش کرده و آگاهیهای خود را مبنای تعقل و تحلیل خود قرار دهند «کار برای مردم، زحمت و مرارت دارد و سختیهای مسیر را باید تحمل کرد. مطمئن باشید کسانی که در زندان یک سیلی میزنند، به اندازه 10 سیلی باید جوابگو باشند.» «حکومتها در دنیای امروز به دنبال اقناع افکار عمومی هستند و دوران سرکوب و تحمیل پایان یافته است.
دفاع از سخنان تفرقه افکن در نماز جمعه
هنوز به راهحلهای نماز جمعه معتقدم
اصرار به حضور موسوی در جلسه دانشگاه آزاد
دانشگاه آزاد متعلق به ما و فرزندان ماست!
میرحسین موسوی در جلسه هیئت موسس دانشگاه آزاد که در دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل شده بود، شرکت کرده است. بعد از ورود وی به جلسه، آقای قمی به وی اعتراض کرده و میگوید براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شما دیگر عضو نیستید و موسوی میگوید، میدانم که عضو نیستم ولی با اصرار فراوان جاسبی در جلسه شرکت کردهام. در ادامه این گفتوگو، رفسنجانی، ضمن تمجید از موسوی ابراز میدارد حالا که ایشان آمده، بهتر است که در جلسه بماند
«ما وقتی میخواستیم این دانشگاه را تاسیس کنیم پنج شش نفر بودیم که رفتیم به ثبت شرکتها و اینجا را به ثبت رساندیم و از جهت قانونی و قانون ثبت شرکتها، مالک محسوب میشویم و در صورت فوت ما فرزندان ما میتوانند برای تصاحب دانشگاه اقدام نمایند. ما طبق قانون ثبت شرکتها مالک هستیم و میتوایم این مال را وقف کنیم و اگر وقف را باطل کنند ممکن است فرزندان ما نسبت به مالکیت دانشگاه اقامه دعوی کنند!! جاسبی هرجا میرود با استقبال گسترده دانشجویان و اساتید روبرو میشود و جمعیت زیادی به استقبال ایشان میآیند و از ایشان حمایت میکنند!! جاسبی میگوید که ایشان در اوج محبوبیت!! است!
عدم پشیمانی از نامه اهانتآمیز به رهبری
آیتالله هاشمی: تا به حال از نوشتن نامهای پشیمان نشدهام! انتظار من و همه دلسوزان واقعی نظام این بود که رهبری عکسالعمل نشان دهند. چون من تنها نبودم نامهای تهیه کردم. میگویند چرا قبل از انتخابات نامه را دادم. مگر ایشان هدفی غیر از انتخابات در طرح آن مباحث خلاف واقع داشت؟ نامه را تهیه کردم و در آخرین فرصت قبل از انتخابات که عصر سهشنبه بود، برای رهبری فرستادم. چون اگر سهشنبه میدادم، روزنامهها چهارشنبه مینوشتند و اگر چهارشنبه میدادم، پنجشنبه کسی حق نداشت بنویسد. در آخرین لحظاتی که میخواستم خدمت ایشان بروم، منتشر کردم.
نامه اهانتبار به رهبری
اگر نظام نخواهد یا بتواند با پدیدههای زشت و گناهآلودی مثل تهمتها؛ دروغها و خلافگوییهای مطرح شده در آن مناظره برخورد کند و اگر مسئولان اجرای قانون در اعلان افراد به عنوان فاسد که فقط بعد از اثبات تخلف در دادگاه قابل اعلان است، رسیدگی کنند و اگر فردی در موقعیت ریاست جمهوری بدون مراعات شأن منصب مقدسش خود را مجاز به ارتکاب چنین گناهان کبیره و اخلاقشکن علیرغم سوگند به مراعات شرع و قانون بداند، چگونه میتوانیم خود را از پیروان نظام مقدس اسلامی بدانیم؟ بیشک بخشی از مردم و احزاب و جریانها، این وضع را بیش از این برنمیتابند و آتشفشانهایی که از درون سینههای سوزان تغذیه میشوند، در جامعه شکل خواهد گرفت که نمونههای آن را در اجتماعات انتخاباتی در میدانها، خیابانها و دانشگاهها مشاهده میکنیم ... از جنابعالی (مقام معظم رهبری) با توجه به مقام و مسئولیت و شخصیتتان انتظار است برای حل این مشکل و برای رفع فتنههای خطرناک و خاموش کردن آتشی که هم اکنون دودش در فضا قابل مشاهده است، هرگونه که صلاح میدانید اقدام مؤثری بنمایید و مانع شعلهور شدن این آتش در جریان انتخابات و پس از آن شوید. کاری که میتوانید عامل نجات کشور از خطر و باعث تحکیم وحدت ملی و اعتماد عمومی باشد و فتنهگران نتواند با حدس و گمان نص پیامتان در مشهد و در مرقد امام راحل را با هوس خود تحریف کنند و با نادیده گرفتن قانون، بنزین بر آتش افروخته بریزند.
ایستادگی در برابر حکم رهبری درباره بررسی وقف دانشگاه آزاد
هاشمی رفسنجانی: کسی نمیتواند وقف دانشگاه آزاد را به هم بزند
ما با این امکانات و برای حفظ آن، براساس فتوای رهبر و چهار مجتهد که در هیات موسس حضور داریم تصمیم به وقف این دانشگاه گرفتهایم، صیغه آن نیز خوانده شد و قبض و اقباض نیز انجام شد که فکر نمیکنیم کسی بتواند آن را به هم بزند و اگر کسی توانست این کار را انجام دهد از خداوند قویتر است و از او پس میگیرد.
دیدارهای مسالهدار
در حالی که دیدارهای مکرر رئیس مجلس تشخیص مصلحت نظام با برخی جریانهای دانشجویی رادیکال موجی از اعتراضات را در میان جامعه دانشگاهی و سیاسیون کشور برانگیخته است، جزئیات دیدار انجمن تهران با هاشمی رفسنجانی منتشر شد این در حالیست که با توجه به گرایشات افراطی اعضای انجمن دانشگاه تهران و به ویژه اقدامات این انجمن در وقایع پس از انتخابات، دیدار مکرر رئیس مجمع تشخیص مصلحت با این تشکل رادیکال، ذهن دانشجویان را به خود مشغول کرده است.
دیدار سیدمحمد خاتمی با آیتالله هاشمی رفسنجانی
خاتمی با رئیس تشخیص مصلحت نظام دیدار کرد.
دیدار هاشمی با مدیران دولت اصلاحات
دیدار آقای هاشمی با مدیران دولت آقای خاتمی را باید در راستای "رویکرد استراتژیک" رئیس مجمع تشخیص و "پیوستگیهای پنهان" وی با مدیران دولت اصلاحات ارزیابی کرد.
حمایت از آشوبگران با عنوان سیاسی
خواستههای خانوادههای زندانیان را از طریق رهبری پیگیری میکنم اگر بخواهم خواسته شما را به مأموران منتقل کنم مطمئن نیستم جواب مساعد بگیرم و شاید نتیجه عکس بدهد.
دیدار دوباره با خاتمی
سیدمحمد خاتمی اخیرا با آقای هاشمی رفسنجانی دیدار کرده است.
دیدار علی کروبی با هاشمی رفسنجانی
به دنبال دیدار و عیادت فرزندان هاشمی با علی کروبی، وی به دیدار هاشمی رفسنجانی رفت.
دفاع هاشمی از علیرضا بهشتی متهم براندازی نظام
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار با اشاره به اقدامات انجام شده بر ضرورت پیگیری وضعیت علیرضا بهشتی (که جزوه براندازی نظام با روشهای مخملین از او کشف و ضبط شد) تاکید کرد.
بنابر آنچه ذکر شد به نظر میرسد که سکوت توام با تایید هاشمی از جریان فتنه، که بارها از سوی این جریان نیز به عنوان عنصر مشروعیت بخش مورد استفاده و استناد قرار گرفته، از سوی ملت و نمایندگان آنان در مجلس خبرگان رهبری مورد تحمل قرار نخواهد گرفت. اکنون که قریب سه هفته به برگزاری جلسات سالیانه مجلس خبرگان رهبری باقی است، شعارهای ملت علیه سکوت رئیس مجلس خبرگان در جریان تشیع پیکر پاک شهید جریان فتنه و نیز شعارهای طلاب و فضلا و علمای قم خطاب به اعضای مجلس خبرگان در تجدیدنظر جدی نسبت به ریاست آتی این مجلس، از این دست است.