تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۶  ، 
کد خبر : ۲۶۲۴۰۵
بیانیه اعتراضی 14 انجمن اسلامی خطاب به روحانی

انتخابات دفتر تحکیم وحدت غیرقانونی است


14 تشکل انجمن اسلامی دانشجویان، فرآیند انتخابات دفتر تحکیم وحدت که توسط 9 انجمن اسلامی برگزار می‌شود را غیرقانونی دانسته‌اند و در بیانیه‌ای خطاب به دکتر روحانی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، خواستار دخالت در این مورد شده‌اند. در همین حال معاونت دانشجویی وزارت بهداشت انتخابات دفتر تحکیم وحدت را غیرقانونی اعلام کرد. اما در متن بیانیه 14 انجمی اسلامی خطاب به روحانی آمده است:

بسمه‌تعالی

انتخابات ۲۴ خردادماه که با حضور حماسی مردم نقطه عطفی را در تاریخ انقلاب پدید آورد، پیامی شفاف با خود به‌همراه داشت و آن فراگیرشدن اعتراض مردم به افراط، بی‌اخلاقی و قانون‌گریزی بود. در حالی که صدای اعتدال را مردم ایران به گوش همه جهانیان رساندند متاسفانه عده‌ای در داخل کشور همچنان به افراط‌گری‌های خویش ادامه داده و همچون سال‌های گذشته به‌دنبال آن هستند که با حذف دیدگاه‌های مخالف، حرف خود را به کرسی بنشانند. عجیب آنکه هنوز چند ساعتی از صحبت‌های امیدوارکننده جنابعالی در دانشگاه تهران نگذشته است که رویکردی کاملا متضاد را در مهم‌ترین تشکل دانشجویی کشور شاهد هستیم و دخالت آشکار و پنهان فشارهای محفلی را با تمام وجود حس می‌کنیم.

مصداق بارز این افراط‌گری و قانون‌شکنی، دخالت آنان در امور تشکل‌های دانشجویی باسابقه و شناخته‌شده است. در طول چند سال گذشته به‌خصوص عمر دولت دهم، فضای دانشجویی به‌شدت سنگین بوده و بسیاری از تشکل‌های ریشه‌دار انجمن‌های اسلامی فرصت ظهور و بروز پیدا نمی‌کردند، اما حتی امروز هم که به واسطه رای تعیین‌کننده مردم ایران اسلامی، فرصت‌طلبان و قانون‌گریزان از مصدر بسیاری از امور کنار رفته‌اند، عده‌ای قلیل که به واسطه گشایش فضای سیاسی و تنوع سلایق دانشجویی، تاثیرگذاری اقلیت خود را بر بادرفته می‌بینند، به‌دنبال آن هستند که در باسابقه‌ترین اتحادیه دانشجویی یعنی «دفتر تحکیم وحدت» رخنه کرده و تصمیماتی را اعمال نمایند که خواسته کمتر از یک‌سوم حق رای‌های شورای عمومی این اتحادیه – مطابق اساسنامه – است.

آخرین نمونه این دخالت‌های فرصت‌طلبان، تلاش برای برگزاری انتخابات زودهنگام و غیرقانونی شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت است. انتخاباتی که با تخلفات و شبهات متعددی از جمله موارد زیر همراه است.

۱- تنها ۹ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه‌های امام‌خمینی قزوین، شریعتی تهران، امیرکبیر، پیام نور مشهد، الزهرا، فردوسی مشهد، رامین اهواز، علامه طباطبایی و قوچان قصد دارند که در تاریخ ۲۵ و ۲۶ مهرماه (بدون رعایت قوانین موجود در اساسنامه و آیین‌نامه اتحادیه‌های تشکل‌های دانشگاهی مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی) نشست سالانه برگزار کرده و انتخابات شورای مرکزی برگزار کنند. این در حالی است که طبق ماده ۳ آیین‌نامه اتحادیه تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان (مصوب جلسه ۴۸۸ شورایعالی انقلاب فرهنگی مورخ 1380/8/15) برای اتحادیه قلمدادشدن تشکل‌های اسلامی دانشجویی عضویت حداقل 20 تشکل الزامیست، که متاسفانه این موضوع در مورد اتحادیه دانشجویی دفتر تحکیم وحدت در حال حاضر رعایت نشده است.

۲- با توجه به اینکه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه‌طباطبایی در اساسنامه آن ذکر شده است که عضو هیچ اتحادیه دانشجویی نیست، این انجمن نمی‌تواند تا رسیدگی به این تخلف و طی‌کردن مراحل قانونی، در انتخابات دفتر تحکیم وحدت حضور داشته باشد و همچنین انجمن اسلامی چهار دانشگاه فوق پس از تاسیس مجدد، هیچ‌گاه مراحل عضویت در این مجموعه را طی نکرده‌اند.

۳- طبق تبصره ۱ ماده ۵ آیین‌نامه اتحادیه تشکل‌ها، اتحادیه موظف است زمان دقیق انتخابات را حداقل دو هفته قبل از برگزاری انتخابات به هیات نظارت مرکزی بر تشکل‌های دانشجویی اعلام نماید. (و این در حالی است که در آخرین جلسه شورای عمومی آنچه دفتر تحکیم وحدت خوانده می‌شود، در تاریخ 92/7/19 مصوب شده است که انتخابات شورای مرکزی تحکیم وحدت در تاریخ 92/7/26 در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شود، که تنها یک هفته قبل از انتخابات اعلام شده است.)

۴- ماده ۵ از دستورالعمل اجرایی آیین‌نامه اتحادیه تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی، عنوان می‌کند که دبیرخانه هیات نظارت مرکزی بر اساس اعلام تاریخ و محل انتخابات، از طریق نماینده هیات نظارت مرکزی بر انتخابات نظارت می‌نماید که متاسفانه در تاریخ 1392/5/30 بدون تشکیل جلسه هیات نظارت مرکزی و بدون دعوت از اعضای اصلی آن، فردی به نام مصطفی دزفولی از سوی جناب آقای دکتر خواجه‌سروی به‌عنوان نماینده تام‌الاختیار هیات مرکزی نظارت بر تشکل‌های وزارت علوم معرفی شده است که تصویر این نامه پیوست می‌باشد.

۵- نکته مهم و قابل توجه اینکه طبق ماده ۵ آیین‌نامه تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی و تبصره ۱ ماده ۳ آیین‌نامه اتحادیه‌های دانشجویی جلسه هیات نظارت مرکزی مشترک وزارت علوم و بهداشت برای تصمیم‌گیری وضعیت اتحادیه‌های دانشجویی و رسیدگی به تخلفات احتمالی و صدور مجوز با حضور اعضای زیر تشکیل می‌شود:

۱- وزیر بهداشت ۲- وزیر علوم ۳- یکی از معاونان وزیر علوم به انتخاب وزیر ۴- یکی از معاونان وزیر بهداشت به انتخاب وزیر ۵- رییس نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه‌ها ۶- نماینده شورایعالی انقلاب فرهنگی

سوال این است که چگونه بدون برگزاری این جلسه با حضور اعضای رسمی آن، صرفا توسط یکی از اعضای آن یعنی معاون وزیر علوم، نماینده‌ای برای نظارت بر انتخابات کذا، معرفی شده است و برخلاف بند ۴ ماده ۱ دستورالعمل اجرایی اتحادیه تشکل‌های اسلامی، صرفا توسط دو نفر از اعضای آن یعنی نماینده نهاد مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه‌ها و معاون وزیر علوم، مجوز برگزاری نشست و فعالیت در دانشگاه امیرکبیر در تاریخ ۲۵ و ۲۶ مهر، برای این گروه به نام دفتر تحکیم وحدت صادر شده است؟ و اصولا چه دلیلی برای نادیده‌گرفتن مواد مصرح قانونی وجود دارد؟

افزون بر اینکه، طبق بند ۲ ماده ۱ آیین‌نامه اتحادیه تشکل‌ها؛ جلسات هیات نظارت مرکزی با نظر رییس هیات نظارت و در دفتر ایشان تشکیل شود که رییس هیات نظارت، سرپرست وزارت علوم یا وزیر محترم بهداشت می‌باشد که هیچ جلسه‌ای با حضور ایشان برگزار نشده و نماینده‌ای برای نظارت بر انتخابات معرفی ننموده‌اند و همچنین مجوز برگزاری نشست در تاریخ ۲۵ و ۲۶مهر در دانشگاه امیرکبیر صادر نشده است.

تخلفات آشکار ذکرشده توسط جمعی از انجمن‌های اسلامی معترض به انتخابات مذکور، کتبا به اطلاع مسوولان نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و وزارتین علوم و بهداشت رسیده و درخواست شد برای جلوگیری از افزایش تخلفات و اختلافات، مجوز انتخابات برای هیچ گروهی صادر نشود.

علی‌رغم این اقدامات، درحالی که هیات نظارت بر تشکل‌های دانشجویی وزارت بهداشت و سرپرست وزارت علوم از چنین تصمیمی بی‌اطلاع است، شخص آقای خواجه سروی (معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم از زمان آقای دکتر دانشجو تاکنون) با حمایت از روند موجود، به نظر می‌رسد اهداف خطرناکی چون تضعیف و ایجاد انشعاب دفتر تحکیم وحدت را دنبال می‌کند. همچنان‌که پیش‌تر عطش خود را برای دوباره به قدرت‌رساندن گروه اقلیت با تعیین آقای دزفولی به‌عنوان ناظر انتخابات – آن هم به‌صورت پیش از موعد، خارج از عرف و بدون مصوبه اعضای هیات نظارت مرکزی – نشان داده است.

عدم‌توجه نهادهای مرجع به این تخلفات آشکار درحالی است که برخی رسانه‌های سیاسی خاص طی روزهای اخیر در راستای تامین منافع اقلیت همسو با خود، مطالبه و پیگیری قانونی اکثریت انجمن‌های اسلامی را تلاش جریان مشکوک سیاسی برای انشقاق دفتر تحکیم نمایانده و اصرار دارند تعداد اندک انجمن‌های اسلامی را برخلاف ضوابط و قوانین مصرح به‌عنوان یک اتحادیه دانشجویی به رسمیت بشناسند. بر همین اساس، از این رسانه‌ها و همچنین مسوولان همسوی آنان که خود را در آستانه برکناری می‌بینند مصرانه خواستاریم در راستای تنویر افکار عمومی، تعداد و نام انجمن‌های اسلامی را که اجازه برگزاری انتخابات را به آنان به نام اتحادیه دانشجویی دفتر تحکیم وحدت داده‌اند، اعلام نمایند تا همگان متوجه رفتار گزینشی اینان نسبت به اجرای قوانین بشوند.

بر این اساس ما انجمن‌های اسلامی دانشجویان اعلام می‌کنیم با توجه به تخلفات آشکار ذکرشده در این بیانیه و علی‌الخصوص عطف به عدم صدور مجوز قانونی از طرف هیات نظارت مرکزی مشترک، برگزاری این انتخابات غیرقانونی می‌باشد. اکنون که صراحتا مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی مبنی بر عضویت حداقل ۲۰ تشکل دانشجویی برای اتحادیه قلمدادشدن آن و مفاد دیگری که در بالا ذکر گردید، نادیده گرفته شده است چرا اعضای محترم شورایعالی انقلاب فرهنگی مشی سکوت پیشه کرده و نظارت لازم بر مصوبات این شورا را ندارند؟

لذا از رییس‌جمهور محترم تقاضا داریم به‌عنوان رییس شورایعالی انقلاب فرهنگی ضمن جلوگیری از برگزاری یک انتخابات غیرقانونی، دستور فرمایند در اسرع وقت با تشکیل جلسه رسمی هیات نظارت مرکزی مشترک بین وزارت علوم و وزارت بهداشت، به تخلفات رخ داده رسیدگی شود.

والسلام علی من اتبع‌الهدی

دکتر محمد حسین آیتی در گفتگو با ایسنا،‌ با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: برای تشکیل دفتر تحکیم وحدت، وجود 20 تشکل انجمن اسلامی برای برگزاری انتخابات و تشکیل این اتحادیه ضروری است.

وی افزود: سال گذشته به علت وجود شرایط خاصی ، برخی از دوستان بنا به تعیین مصالحی انتخابات دفتر تحکیم وحدت را با حضور 14 انجمن اسلامی دانشجویی برگزار کردند که از سال گذشته تاکنون اختلاف نظر بسیاری بین این 14 تشکل وجود دارد.

آیتی با اشاره به اعتراض 14 تشکل انجمن اسلامی خارج از گود که خواهان اضافه شدن به این لیست بودند، گفت: بر اساس قانون این 14 انجمن می‌توانستند وارد شوند اما تاکنون به علت برخی اختلاف‌نظرها این انجمن‌ها همچنان در انتظار هستند.

معاون دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به درخواست این 14 تشکل برای ورود به دفتر تحکیم وحدت ،گفت: چند روز پیش نیز این تشکل‌ها درخواست خود را به روسای هیات‌های مرکزی نظارت در وزارت علوم، مطرح کردند.

وی با بیان اینکه حل این اختلافات بر عهده هیات‌ مرکزی نظارت مشترک است، گفت: متاسفانه در این شورا نماینده‌ای از طرف وزارت بهداشت وجود ندارد و تا کنون نیز جلسه‌ای برای رسیدگی به این مشکلات برگزار نشده است.

آیتی با اشاره به قانون و آیین نامه‌های موجود گفت: دفاتری که چند مرکز به صورت مشترک در آن فعالیت می‌کنند باید از تمام آن مراکز نماینده‌ای وجود داشته باشد که متاسفانه در این زمینه این موضوع کاملا نقض شده است.

به گفته وی، در شرایط فعلی دفتری تحت عنوان هیات مرکزی نظارت به تشکل‌های وزارتین در وزارت علوم وجود دارد که نماینده‌ای از طرف وزارت بهداشت در آن حضور ندارد و به جلسات دعوت نمی‌شود، ضمن اینکه در آیین‌نامه تشکل‌های اسلامی چنین هیاتی با این عنوان قید نشده است و آیین‌نامه موضوع "تشکل‌ هیات نظارت مشترک" را تصریح می‌کند.

معاون دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به آیین نامه دبیرخانه شورای نظارت گفت: طبق این آیین نامه باید زمان و مکان انتخابات دو هفته قبل از برگزاری آن اعلام شود، در صورتی که شورای عمومی دفتر تحکیم فعلی 19 مهرماه طی جلسه‌ تاریخ انتخابات 26 مهر ماه یعنی فقط یک هفته بعد اعلام شد که این مسئله نیز خلاف قانون است.

آیتی اظهار کرد: روز سه شنبه نیز نامه‌ای با امضای 13 دفتر انجمن اسلامی به منظور اعتراض نسبت به تاریخ برگزاری انتخابات به نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها داده شد.

وی تصریح کرد: اگر قرار است جنبش دانشجویی با نشاط و فارغ از دغدغه‌های خاص نهادهای مختلف فعالیت آزادانه داشته باشند، لازم است که از حضور حداکثری دفاتر دانشجویی انجمن اسلامی در دفتر تحکیم استفاده شود. چرا که دفتر تحکیم یکی از دفاتر بسیار فعال میان جامعه دانشگاهیان تا کنون شناخته شده است و نباید اجازه افول آن را داد.

معاون دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به 14 انجمن اسلامی عضو اتحادیه فعلی گفت: از میان این 14 دفتر سه دفتر جزو دفاتری هستند که مربوط به دانشگاه علوم پزشکی هستند که نسبت به برگزاری انتخابات معترض بودند و از حضور در این اتحادیه انصراف دادند.

وی افزود: از 11 انجمن باقیمانده چهار دفتر انجمن اسلامی نیز نسبت به حق رای و عضویت آنها در اتحادیه شبهاتی وجود دارد بنابراین انتخاباتی که اعلام شده با حضور تنها هشت دفتر قرار است برگزار شود.

معاون دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه 26 مهرماه قرار است اتحادیه انجمن اسلامی تشکیل شود، گفت: با وجود این هشت انجمن نمی‌توان اتحادیه تحکیم را تشکیل داد و باید به درخواست آن 14 دفتر انجمن اسلامی که خارج از گود منتظر مانده‌اند، طبق قانون رسیدگی شود.

وی خاطر نشان کرد: هیات مرکزی نظارت مشترک باید بر اساس آیین نامه با نظارت وزارت علوم و وزارت بهداشت به مسائل و مشکلات این انجمن‌ها رسیدگی کند و تعداد انجمن‌های فعال در این اتحادیه به 20 انجمن برسد و یک انتخابات قانونمند صورت بگیرد.

آیتی در خاتمه بار دیگر خاطرنشان کرد: بنده به عنوان نماینده رییس هیات مرکزی هیات نظارت تشکل‌های وزارت بهداشت یعنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام می‌کنم این انتخابات از نظر این هیات مرکزی وجاهت قانونی ندارد.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات