تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۷  ، 
کد خبر : ۲۶۸۶۵۹

اخبار ویژه روزنامه های شنبه 25 مرداد


*کیهان

ستاد تصمیم‌ساز اقتصادی دولت در قبضه عاملان تورم 49 درصدی!


« در حالی که دولت در ادعاهای خود همواره بر لزوم اجماع کارشناسی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی تاکید می‌کند، عملکردها، خلاف این رویه را نشان می‌دهد.»وبسایت الف با انتشار این تحلیل نوشت: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور با صدور احکامی جداگانه دبیر و اعضا کارگروه ستاد هماهنگی امور اقتصادی را منصوب کرد. با حکم معاون اول رئیس‌جمهور، مسعود نیلی به عنوان دبیر و محمدعلی نجفی، فرهاد نیلی، حسن درگاهی، سیدمهدی برکچیان، اکبر کمیجانی، شاپور محمدی، سیدحمید پورمحمدی و پیمان قربانی به عنوان اعضای این ستاد منصوب شدند.

الف نوشت: هر چند جهانگیری در این احکام که به صورت جداگانه صادر شده، آورده است که «با توجه به جایگاه مهم ستاد هماهنگی امور اقتصادی در تنظیم سیاست‌های کلان اقتصاد کشور و رویکردهای دولت برای دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده توسط رهبر معظم انقلاب، تشکیل کارگروهی با عضویت کارشناسان برجسته اقتصادی، جهت بررسی موارد پیشنهادی به آن ستاد ضروری به نظر می‌رسد.» اما تعلق خاطر اکثر کارشناسان اقتصاد کلان عضو این ستاد به یک حلقه فکری نشان می‌دهد که خروجی کار نیز احتمالا در قالب‌های تنگ و تار جهت‌گیری‌های باندی گرفتار خواهد شد.

الف تصریح کرد، بی‌مهری دولت به بدنه عظیم اقتصاددانان و بسنده کردن به یک حلقه خاص، نشان‌دهنده رویکرد انحصارگرایانه در سیاستگذاری است که بدون شک همان‌گونه که در دوره‌های قبل و در کشورهای دیگر منشاء مشکلات فراوانی شده است، در دولت جاری نیز آفات فراوانی به دنبال خواهد داشت.از سوی دیگر خبرگزاری مهر با طرح این سوال که «مسعود نیلی یا محمد طبیبیان؛ کدامیک هدایت‌گر اقتصادی دولت یازدهم هستند؟» نوشت: دولت یازدهم مدل اقتصادی‌اش را به صورت رسمی اعلام نمی‌کند و همچنان این پرسش مطرح است که هدایت‌گر اقتصادی دولت تدبیر و امید کیست و یا چه کسانی هستند؟ در این شرایط صاحب‌نظران معتقدند احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی که از سوی رئیس‌جمهور سابق تعطیل شد در اسرع وقت ضروری است تا زمینه پاسخگویی مناسب فراهم شود؛ و گرنه اتفاقات ناشی از بی‌مسئولیتی اقتصادی دوران گذشته با تشکیل کارگروه‌های فاقد قدرت اجرایی، در این دولت هم تکرار خواهد شد.

مهر می‌افزاید: اما این پایان داستان نیست. هر چه که به جلوتر می‌رویم، از نحوه چیدمان کارگروه‌های تخصصی اقتصادی، می‌توان به راحتی غالب شدن تفکر و مکتب خاص را در این دولت دید و لمس کرد؛ شاید هم حسن روحانی به طور خاص هنوز نمی‌داند که چه اتفاقی در اطراف او در حال رخ دادن است. بر همین اساس، اقتصاد رفته رفته، لباس سی  و چند ساله خود که نسل اولی‌های این مکتب ‌پوشیدند، را دوباره بر تن می‌کند و شاید در ادامه هم، دولتمردانی که از این مکتب اقتصادی حمایت نمی‌کنند، فضای کاری را برای ادامه مهیا نبینند و مجبور به کناره‌گیری شوند. حرف از نظام قیمت‌گذاری بازار آزاد است و آنهایی که بدون هیچ‌ قید و بندی و حتی فکر کردن عاقلانه، معتقد به اجرای این نظام و آنهم در بازار فوق‌العاده غیر رقابتی، غیرشفاف و بعضا رانتی اقتصاد ایران به هر طریق ممکن هستند؛ حال هر اتفاقی می‌خواهد بیفتد. یکسری، ناگهانی میلیاردر و سری دیگر، زیر چرخه توسعه آن، له شوند. دیگر فرقی نمی‌کند و بحث سود و زیان مطرح است. یکی می‌برد و یکی می‌بازد، این، حکم مکتب است و عدالت در آن معنا ندارد و رشد اقتصادی به هر طریقی، ملاک عمل قرار می‌گیرد. نسل اولی‌ها به خوبی به یاد دارند که پیروان این مکتب و با اجرای سیاست‌های تعدیل اقتصادی با اقتصاد ایران چه کردند؟

مهر تأکید می‌کند که در واقع ترکیب آرا در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت 8 به یک است و آنجا نیلی و طبیبیان به عنوان قائلان به اقتصاد آزاد حاکمند.یادآور می‌شود عملکرد این تیم در دولت سازندگی با سیاست موسوم به تعدیل اقتصادی منجر به تورم 49 درصدی در سال 74 شد و برخی آشفتگی‌های اجتماعی را در پی داشت.

این حاشیه‌سازی برای کتمان کدام کوتاهی‌های دولت بود؟!

جمله رئیس جمهور به منتقدان در حالی که اخیراً هیچ انتقادی درباره عملکرد هسته‌ای دولت مطرح نشده بود گمانه‌زنی‌هایی را درباره علت این اظهارات پیش می‌کشد.وب‌سایت جهان‌نیوز ضمن طرح این موضوع نوشت: اظهارات آقای روحانی درست زمانی بیان شد که تقریباً هیچ انتقادی در روزهای پیش از آن درباره موضوع هسته‌ای بیان نشده بود که حتی هفته‌های پیش از آن هم فضای انتقاد از عملکرد هسته‌ای دولت، کاملاً آرام و بدون حاشیه بود. با توجه به این واقعیت، نگاه بخشی از ناظران سیاسی به سمت و سوی دیگری رفت و گمانه‌زنی‌هایی درباره پشت پرده این هجمه ناگهانی مطرح شد. در نهایت این تحلیل شکل گرفت که هدف اصلی رئیس جمهور نه تاختن به منتقدان رویکرد هسته‌ای که «انحراف افکار عمومی از چند واقعه مهم غیرسیاسی» بوده است.جهان‌نیوز می‌افزاید: همزمانی سخنرانی آقای روحانی با صدور رأی دادگاه لاهه به نفع امارات در پرونده کرسنت، افزایش انتقادات از رانت 650 میلیون یورویی و استیضاح وزیر علوم، تحلیل فوق را به واقعیت نزدیک‌تر کرد. دولت در حالی پرونده کرسنت را در دادگاه لاهه به امارات واگذار کرد که بسیاری از دلسوزان از همان روز رأی اعتماد زنگنه هشدار دادند که انتخاب وی به عنوان وزیر نفت به صلاح نیست. پس از آن هم بارها کوشیدند که دولت به رد و بدل شدن رشوه در این پرونده اذعان و آن را ملغی کند یا دست کم وزیر نفت با پیگیری مجدانه پرونده، برای دوری از ضرر هنگفت در معامله گازی با امارات بکوشد اما رأی دادگاه از واقعیت دیگری حکایت داشت.

در ادامه این تحلیل آمده است: این خبر تلخ و کم‌کاری بزرگ مسئولان دولتی در شرایطی رسانه‌ای شد که اعتراضات منتقدان به دفاع رئیس جمهور از مسئولان اعطا کننده رانت 650 میلیون یورویی، بالا گرفته بود. در چنین شرایطی ایجاد یک محور ثانویه و منحرف ساختن نگاه‌ها به سمت موضوعی حاشیه‌ای و کاذب می‌توانست تا مدتی خیال دولتمردان را از پاسخگویی به چند اشتباه سهمگین راحت کند؛ کاری که رئیس جمهور یک تنه آن را برعهده گرفت، حتی به بهای عبور از شعارها و وعده‌های خود.جهان‌نیوز همچنین نوشت: البته یک تحلیل همسوی دیگر هم در میان برخی محافل سیاسی مطرح است که علت اصلی تندی اخیر رئیس جمهور را برآورد او از نتیجه مذاکرات هسته‌ای می‌داند. براساس این تحلیل، آقای روحانی به این نتیجه رسیده که مذاکرات به شکست انجامیده و به منتقدان پرخاش کرده است.

در همین حال وب‌سایت شفاف در تحلیلی با اشاره به یک سالگی دولت احتمال داد سخنان تند و اهانت‌آمیز روحانی مقدمه‌چینی برای جور‌چین فرافکنی در آینده است. این سایت می‌نویسد: انحراف افکار عمومی از سوء مدیریت‌ها و تصمیمات غلط و چرخاندن پیکان تقصیر به سمت کسانی که یک میلیونیم قدرت، بودجه و اختیارات دولت را ندارند، نهایت سیاسی‌کاری است. مردم می‌دانند که چرا و چگونه، بعضی سیاست‌مداران به سبک رونالدینهو، به یک سو نگاه می‌کنند و به سوی عکس پاس می‌دهند. مردم اصلاً واکنش مثبتی به این بازی‌ها نشان نداده‌اند.

حمله به غزه خطای بزرگی بود که اسرائیل را با باخت استراتژیک مواجه کرد

محافل غربی بالاتفاق مقاومت اسلامی فلسطین را برنده جنگ 28 روزه غزه در برابر اسرائیل می‌دانند.روزنامه فرانسوی فیگارو در این باره از بن‌بست استراتژیک اسرائیل در جنگ خبر داد و نوشت: اسرائیل با بن‌بست راهبردی روبرو شده است. به قول معروف رویدادها یک بار به شکل طنز و یک بار به صورت تراژدی تکرار می‌شوند. حملات اخیر ارتش اسرائیل به نوار غزه به حمله جنوب لبنان در سال 1982 شباهت داشت. می‌توان با فاصله زمانی به این نتیجه رسید که اسرائیل کمترین درس راهبردی از ماجراجویی نظامی‌اش در سال 1982 در جنوب لبنان نگرفته است؛ در این ماجراجویی نظامی، اسرائیل بیش از هزار تن از سربازان خود را تا سال 2000 از دست داد و پس از کشتار صبرا و شتیلا به سیمای خود در جامعه جهانی شدیداً خدشه وارد آورد.

فیگارو افزود: در این ماجراجویی نظامی، دولت اسرائیل همچنین شیعیان لبنان را به دشمنی رسمی تبدیل کرد و زمینه ایجاد حزب‌الله لبنان را نیز فراهم نمود. دولت اسرائیل با حملات خونینش به نوار غزه، عملاً آب به آسیاب حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی می‌ریزد و همزمان نیروهای سکولار و سازشکار به ویژه سازمان فتح را به حاشیه می‌راند.از سوی دیگر نشریه فرانسوی نوول‌ابزرواتور ضمن پاداش به قلم ژان دانیل که خود یهودی است، نوشت: خاطره هولوکاست دیگر نگهبان اسرائیل نیست. از این پس همه دنیا با حکومت اسرائیل دشمن خواهند بود. هولوکاست دیگر نمی‌تواند چتر حمایتی برای اسرائیل باشد. از نگاه جهانیان اسرائیل دیگر مظلوم نیست. حمله به غزه خطای تاریخی و بزرگ اسرائیل بود و حماس به عنوان گروه کوچک، بزرگ‌ترین برنده جنگ است.در همین حال روزنامه هافینگتون پست در تحلیلی به قلم دیوید هیرست تصریح کرد: مقامات اسرائیل ادعا می‌کنند که جنبش حماس در این جنگ ضربه سختی از جانب ارتش اسرائیل متحمل شده است اما سازمان‌های جاسوسی این رژیم اعلام می‌کنند که این جنبش همچنان سه هزار موشک کوتاه برد و میان برد را در اختیار دارد.

وی خاطرنشان کرد؛ از جمله نتایج منفی جنگ اخیر علیه غزه برای تل‌آویو این است که ارتش اسرائیل با حمله علیه غزه شرایط را برای متحد شدن گروه‌های مقاومت فلسطین فراهم کرده است.هیرست تأکید کرد؛ جنبش حماس و همچنین جنبش جهاد اسلامی فلسطین طی عملیات خود در جنگ اخیر غزه به ارتش رژیم صهیونیستی ثابت کردند که این دو جنبش از آنچه که تصور می‌کرد آماده‌تر و مجهزتر هستند.
در همین حال امانوئل والرشتاین نظریه‌پرداز آمریکایی در وب‌سایت شبکه الجزیره خاطرنشان کرد: حماس در میان مدت برنده جنگ با اسرائیل در حوزه افکار عمومی است. حماس آشکارا در این جنگ برنده است.

اولاند خرده‌ تلگرافچی اسرائیل است

«رسانه‌هایی مانند فاکس‌نیوز در غرب به اسم نگاه رسانه‌ای منصفانه‌ و متعادل به جنگ غزه واقعیت‌های مهمی را تحریف و سانسور می‌کنند».لوموند دیپلماتیک در تبیین بیشتر این تحلیل نوشت: تظاهر رسانه‌های افراطی مانند فاکس‌نیوز به انصاف و تعادل خالی از ریشخند نیست. این ادعا موجب فراموشی این نکته می‌شود که چه کسی اشغالگر است. همچنین برای بیشتر روزنامه‌نگاران غربی، این امر ابزاری جهت حفاظت از خود در برابر تعصب مخاطبان یک خبر ناراحت‌کننده است که ادعا می‌کنند بلافاصله نقطه‌نظر مقابل آن را نیز باید مطرح کرد.  افزون بر این که چنین رفتاری در بحران‌های دیگر بین‌المللی، به عنوان نمونه بحران اوکراین دیده نمی‌شود. تعادل واقعی رنجور است. به خاطر این که بین تصویر کشتار شدید و خونین غزه و پرتاب راکت به یک پلاژ در تل‌آویو تفاوت زیادی وجود دارد.

لوموند با بیان اینکه براساس فضاسازی رسانه‌های گویا جنایت جنگی از هر دو سو صورت می‌گیرد، نوشت: به این ترتیب، باقی موضوع یعنی مطلب اساسی فراموش می‌شود؛ اشغال نظامی کرانه باختری، محاصره اقتصادی غزه، اشغال رشدیابنده اراضی. اما، به نظر می‌آید که تداوم خبری هرگز وقت کافی برای پرداختن به این جزئیات را ندارد. به عنوان مثال، چقدر از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان خبر می‌دانند که بین جنگ 6 روزه و جنگ عراق یعنی بین سال‌های 1967 و 2003، بیش از یک سوم قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، توسط یک دولت یعنی اسرائیل زیر پا نهاده شده و غالب این قطعنامه‌ها در مورد اشغال اراضی مناطق فلسطینی بوده است. می‌توان گفت که یک آتش‌بس ساده در غزه به مفهوم تداوم تجاوز شناخته شده به حقوق بین‌المللی است.لوموند با سرزنش دولت فرانسه نوشت: برای یادآوری این امر نمی‌توان روی پاریس حساب کرد. پاریس از زمانی که در 9 ژوئیه گذشته بدون گفتن یک کلمه درباره قربانیان غیرنظامی فلسطینی اعلام کرده که این حق دولت تل‌آویو است که «برای حفاظت از خود در برابر تهدیدات همه اقدامات لازم را انجام دهد»، آقای فرانسوا اولاند دیگر در بند «تعادل» نیست. او به خرده تلگرافچی دست راستی‌های اسرائیل تبدیل شده است.

*خراسان

دستور فوری دولت برای بدهی های بانکی تولیدکنندگان

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر مسئولان اجرایی به فعالان اقتصادی و صنایع تولیدی، مقرر شده واحدهای مذکور سریعا نسبت به ارسال آمار و اطلاعات مربوط به بدهی معوق بانکی خود با ذکر جزئیاتی چون وضعیت فعلی واحد تولیدی و میزان و نوع بدهی مذکور اقدام و این اطلاعات را از طریق خانه های صنعت و معدن به وزارت صنعت ارسال کنند تا پس از جمع آوری اطلاعات مذکور، درباره آن تصمیم گیری شود.

 

خبر خوش برای معافیت مرزنشینان

پس از بروز مشکلاتی در زمینه ورود کالا توسط مرزنشینان کشورمان و اطلاع مسئولان ارشد اجرایی از این موضوع، با صدور دستورالعملی به دستگاه های مسئول اجرایی و نظارتی مقرر شده از این پس کالاهای مندرج در فهرست قابل ورود توسط مرزنشینان از گروه کالایی اولویت دهم مستثنی شده و ضوابط و شرایطی که برای واردات این اقلام در گمرکات اجرایی شده، برای این افراد حذف شود.

*ایران

ادامه سریال تخلفات وزارت علوم دولت قبل

افشاگری درباره تخلفات وزارت علوم در دولت قبل همچنان ادامه دارد. در همین زمینه ایلنا گزارش داد «با توصیه یکی از معاونان وقت وزارت علوم، 700 نفر از اعضای برخی تشکل‌های دانشجویی و سایر کسانی که با این مجموعه‌ها در ارتباط بوده‌اند، برای استفاده از مزایای بورسیه معرفی شده‌اند.» این خبرگزاری مدعی شده به اسنادی از تخلفات گسترده مالی در برخی از دانشگاه‌ها دست یافته است. بنابر این گزارش، «تنها طبق یکی از این اسناد، مبلغ 20 میلیارد ریال به یکی از دانشگاه‌های کشور ابلاغ اعتبار صورت گرفته است، اما دانشگاه مزبور حق استفاده از این اعتبارات را نداشته و ملزم شده عین اعتبارات دریافتی را به صورت بن کارت در اختیار یکی از افراد مورد نظر مدیران وقت وزارت علوم قرار دهد. اکنون هیچ ردی از این بن کارت‌ها و محل هزینه‌ آنها وجود ندارد.»

اعتراض وزارت دادگستری  به رأی پرونده کرسنت

وزیر دادگستری از اعتراض به رأی پرونده کرسنت خبر داد. به گزارش ایرنا، مصطفی پورمحمدی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از <مجتمع صنایع زر> در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر نمی‌توانم میزان دقیق جریمه در پرونده کرسنت را  اعلام کنم اما مقدمات این اعتراض نیز در حال انجام است.
وی همچنین درمورد پرونده «بابک زنجانی» و ادعای برخی افراد برای پرداخت بدهی وی گفت: این حرف‌ها را بسیار شنیده‌ام و ادعایی بیش نیست. پورمحمدی در مورد استفاده از روغن پالم در صنایع لبنی نیز گفت: موضوع وجود روغن پالم در صنایع لبنی را اولین بار مسئولان دولتی اعلام کردند و هر کس که مشخص شود از این روغن استفاده کرده، معرفی خواهد شد.

تکذیب مذاکره ایران و امریکا بر سر تعیین نخست وزیر عراق

ادعای رویترز مبنی بر مذاکرات ایران و امریکا در مورد تعیین نخست‌وزیر عراق تکذیب شد.  یک مقام مسئول در وزارت امور خارجه به ایرنا گفت: «خبرسازی انجام شده کذب محض بوده و جمهوی اسلامی ایران همان گونه که بارها اعلام کرده است، تعیین مقامات در عراق را صرفاً در چارچوب قانون اساسی، خواست و اراده مردم و همچنین ساز و کارهای سیاسی داخلی عراق دانسته و هرگونه دخالت خارجی در امور این کشور را مردود می‌داند.»

سفر معاون بان کی مون به تهران

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور انساندوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری فردا  به تهران می‌آید. به گزارش ایسنا، «والری آموس» با محمدجواد ظریف و معاونان وزیر امور خارجه دیدار می‌کند.

حکم توقیف بهار قطعی شد

حکم توقیف روزنامه بهار قطعی شد. «جمال خندان»، وکیل مدافع روزنامه‌ بهار به ایسنا گفت: روزنامه بهار از سوی شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به 6 ماه توقیف و سعید پور عزیزی مدیر مسئول آن به 91 روز حبس تعزیری با دو سال تعلیق محکوم شده است و شعبه 32 دیوان عالی کشور حکم شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران در پرونده روزنامه بهار را تأیید کرد.

صدور حکم عاملان قتل معاون وزیر صنعت در این هفته

این هفته حکم پرونده قاتل معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت توسط شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران صادر می‌شود. «محسن افتخاری» سرپرست دادگاه‌های کیفری استان تهران با اعلام این خبر گفت: شعبه رسیدگی کننده به این پرونده در شرف صدور رأی است. 19 آبان ماه سال 92 صفدر رحمت‌آبادی، معاون پارلمانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در یک دستگاه پژو در خیابان گلبرگ از ناحیه سر مورد اصابت دو گلوله قرار گرفت و به قتل رسید. سخنگوی قوه قضائیه سال گذشته از شناسایی ضاربین معاون وزیر صنعت خبر داده بود و گفت: در این پرونده دو نفر که زن و شوهر هستند، به اتهام مباشرت و معاونت در قتل بازداشت شده‌اند. به گفته غلامحسین محسنی اژه‌ای، «قتل معاون وزیر صنعت، امنیتی و سیاسی نبوده بلکه موضوع کاملاً شخصی بوده است.»

*جمهوری اسلامی

* افشای خبر اعطای 3 هزار بورسیه غیرقانونی توسط وزارت علوم دولت احمدی‌نژاد توسط مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، موجب شد نمایندگان مجلس در پی استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برآیند. به گزارش "تیک"، بعضی از وزرای دولت گذشته که از طراحان اصلی استیضاح به شمار می‌روند، از جمله کسانی بودند که از این بورسیه غیرقانونی استفاده کرده‌اند. پس از اعلام وصول طرح استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مجلس شورای اسلامی، فهرستی از اسامی دانشجویانی که به طور غیرقانونی از بورسیه‌ها استفاده کرده‌اند منتشر شد.

* ابراهیم الربیش، از رهبران بارز سازمان "القاعده در جزیرة العرب" که در یمن به سر می‌برد، با تجلیل از آنچه "دستاوردهای داعش در عراق" نامید، احتمال وجود همکاری میان این دو شبکه تروریستی را قوت بخشید. وی که مغز متفکر القاعده در یمن به شمار می‌رود، در پیامی تصویری که بر روی پایگاه‌های اینترنتی منتشر شد، اعلام کرد: پیروزی‌های به دست آمده توسط برادرانمان در عراق را به همه مجاهدان(!) در سراسر جبهه‌های نبرد تبریک می‌گویم. وی سپس به صدور فتوای تکفیری روی آورد و اعلام کرد: برای سنی‌های عراق، مشخص شده است که همزیستی ممکن نیست. بنابر این کشتار رافضی‌ها (شیعیان) واجب شرعی و الزامی است. الربیش، سپس سنی‌های یمن و دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس را به "الگو گرفتن از تروریست‌های داعش در عراق و اجرای الگوی داعش در این کشورها" فراخواند.

* العربیه خبر داد: داعش 700 زن ایزدی را برای فروش به مزایده گذاشته است. مسیحیان عراقی که به تازگی از این کشور به فرانسه پناه برده‌اند، از برخورد وحشیانه گروه تروریستی داعش با مسیحیان و ایزدی‌ها بویژه زنان، این اقلیت‌های دینی خبر داده‌اند. به گزارش شفقنا به نقل العربیه، فروش زنان، ختنه آنها، ممنوع شدن مشاهده تلویزیون، در مناطق تحت کنترل گروه داعش از جمله حوادثی است که پناهجویان مسیحی در پاریس آنها را فاش کرده‌اند. پاتریک کرم رئیس سازمان "مسیحیان خاورمیانه در خطر مرگ" در گفت و گو با العربیه درباره کمک‌های فوری فرانسه و تلاش‌های سیاسی و انسانی این کشور برای نجات مسیحیان عراق سخن گفت. کرم افزود: که اولویت کنونی شکست محاصره دشت نینوا و ارسال کمک‌ها از طریق هوا برای مردم محاصره شده در این منطقه است. "الیش یاقوت" مدیر کنفرانس بررسی اوضاع مسیحیان عراق برای آگاهی از آخرین اوضاع مسیحیان این کشور، تلفنی با "پاپ انیس حنا المنیکی" یکی از محاصره شدگان در دشت نینوا گفت و گو کرده است. حنا درباره برخورد داعش با زنان ایزدی گفت: این گروه روز چهارشنبه گذشته، 7000 زن داعشی را برای فروش به بازار موصل بردند و آنها را در مزایده علنی قرار دادند. به گفته وی هر یک زن به ارزش 150 دلار به فروش می‌رفت. براساس این گزارش گروه داعش علاوه بر اجرای قوانین خود در مناطق اقلیت‌های دینی و قومی، زنان و دختران را به زور ختنه می‌کند.

* رئیس کل جمعیت العلماء اهل سنت سریلانکا اعضاء گروه تروریستی داعش را فاقد صلاحیت و افکار آنها را انحرافی دانست. الحاج شیخ رضوی مفتی اعلام کرد: "با توجه به موقعیت کنونی مسلمانان سریلانکا، آنها باید به طور کامل از تمام فعالیت‌هایی که مروج افکار و اندیشه‌های گروه تروریستی داعش است، اجتناب کنند".

* سوتارمان، رئیس پلیس اندونزی معتقد است شرایط این کشور فضای بسیار مناسبی را برای رشد و توسعه تفکرات داعش فراهم نموده است. به همین دلیل آحاد جامعه باید بیش از پیش مراقب تحولات اطراف خویش باشند. وی با اشاره به حضور برخی از گروه‌های تندرو در داخل اندونزی گفت: متأسفانه تأثیرگذاری بر روی این گروه‌ها امری بسیار آسان است لذا اقدامات پیش‌گیرانه در دستور کار پلیس اندونزی قرار گرفته است. به گزارش ابنا، وی با تأکید براینکه گروه داعش از اقدامات خشونت آمیز جهت دستیابی به اهداف خود استفاده می‌نماید، خاطر نشان کرد: دولت اندونزی موضع خود درخصوص داعش را مشخص نموده است و ما آماده هستیم با عاملان گسترش ایدئولوژی این گروه در اندونزی با قاطعیت برخورد کنیم. براساس همین گزارش، "سوسیلو بامبانگ یودهویونو" رئیس‌جمهور اندونزی در کنفرانس خبری اخیر خود در جمع نمایندگان رسانه‌های داخلی و خارجی به بخشی از اقدامات دولت این کشور برای جلوگیری از گسترش اندیشه‌های گمراه داعش در اندونزی با همکاری نهادهایی همچون اداره مبارزه با تروریسم، اداره پلیس، مجلس العلماء، دولت‌های محلی و اداره مهاجرت اشاره نمود که اهم آن به شرح ذیل می‌باشد: ممنوعیت هرگونه مراسم یا صدور بیانیه در حمایت از گروه داعش، تشدید برنامه‌های نظارتی و مشاوره‌ای جهت آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی کامل به شهروندان در مورد خطر داعش، استفاده از کمک مردم و معاضدت پلیس، علمای اهل سنت و حوزه‌های علمیه اسلامی جهت تخریب و از بین بردن هرگونه سمبل مربوط به داعش که در برخی نقاط اندونزی وجود دارد، تشدید قوانین مربوط به صدور ویزا برای اتباع کشورهای خاورمیانه توسط اداره مهاجرت و اقدامات ویژه پلیس برای مبارزه با تروریسم و دستگیری و پاکسازی بسیاری از مناطق اندونزی از حامیان داعش. 

*قدس


به فکر انتقال فرودگاه مهرآباد هستیم

فارس: قالیباف شهردار تهران، با بیان اینکه مطالعات در مورد فرودگاه مهرآباد و تأثیرات آن در آلودگی هوای شهر انجام شده است، گفت: به علت نقش نگران کننده این فرودگاه در آلودگی هوا، انتقال فرودگاه به مکان دیگر باید به سرعت انجام شود.

احتمال انتقال آب خزر به خراسان

مهر: محمدحسین جعفری، مدیر عامل آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: بحث انتقال آب از دریای خزر در دستور کار قرار دارد.

سدهای تهران برای 40 روز آب دارند

تسنیم: محمد پرورش مدیرعامل آبفای تهران با بیان اینکه سد لتیان را تا امروز با کاهش فشار آب کنترل کردیم و تا شهریور می‌توانیم بگذرانیم گفت: اما با ادامه مصرف و نبود بارش برای فصل پاییز امکان برداشت آب از سد لار و لتیان نداریم. این در حالی است که هفت کلانشهر کشور نیز در مرز بحران آبی قرار دارند.

تکذیب خبر مذاکرات ایران و آمریکا 

ایسنا: یک مقام مسؤول در وزارت خارجه کشورمان در واکنش به خبر کذب منتشر شده از سوی خبرگزاری رویترز در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا در مورد تعیین نخست‌وزیر دولت عراق گفت: خبرسازی انجام شده در این خبرگزاری که مسبوق به سابقه است و بارها در موضوعات مختلف شاهد آن بوده‌ایم، کذب محض است.

ادعای مشاوره «پیشمرگه» با ایران

فارس: روزنامه وال استریت ژورنال مدعی شد که نیروهای پیشمرگه منطقه کردستان عراق از رایزنی با مشاوران نظامی ایران بهره می‌برند.

پناهندگی با شنا!

العالم: مسؤولان کره جنوبی اعلام کردند که دو شهروند کره شمالی در حادثه‌ای نادر توانستند مرزهای دریایی بین دو کشور را شنا کرده و به کره جنوبی پناهنده شوند.

نابودی 900 هزار قلاده فوک خزر 

ایسنا: محمدرضا برجی مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به تهدیدات علیه اکوسیستم خزر گفت: جمعیت فوک دریای خزر از یک میلیون قلاده به حدود 100 هزار قلاده رسیده است.

تفکیک جنسیتی منعی ندارد 

جهان: آیت‌ا... ‌ناصر مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید، با اشاره به تفکیک جنسیتی در ادارات گفت: مگر در شهرداری تهران گناه کبیره صورت گرفته که برخی این گونه جار و جنجال به پا می کنند؟ در حال حاضر در سطوح نماز جماعت، زنان و مردان از هم جدا هستند، بنابراین باید در بسیاری از ادارات نیز تفکیک جنسیتی انجام شود و با این کار هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.

علت حضور ظریف در مجلس 

قدس آنلاین: اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جلسه هفته جاری خود ضمن استماع گزارش رئیس کارگروه روابط خارجی این کمیسیون درباره روابط ایران با عربستان سعودی، آخرین تحولات روابط ایران با پاکستان را بررسی می‌کنند. 
محمدجواد ظریف وزیر خارجه نیز برای پاسخ به سؤالهای نمایندگان در جلسه هفته جاری کمیسیون امنیت ملی حضور خواهد داشت.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات