* حال و هوای این روزهای اصلاحطلبان را چطور میبینید؟
** با توجه به روی کار آمدن دولت تدبیر و امید طیف اصلاحات وضعیت خوبی پیدا کرده است. اگر بخواهم راحتتر بیان کنم اصلاحطلبان در سالهای گذشته شرایط سختی را پیش سر گذاشتند و در حال حاضر از آن وضعیت بیرون آمدهاند و فعالیتهایشان را پررنگتر کردهاند.
* روی کار آمدن دولت یازدهم چقدر در خروج اصلاحطلبان از شرایط گذشتهشان تاثیرگذار بوده است؟
** دولت روحانی یک دولت معتدل است و برخلاف خیلی از دوستان که بر این باور هستند دولت یازدهم دولت اصلاحات است ولی دولت تدبیر و امید، اصلاحطلب به شمار نمیآید ولی همین اندازه برای قشر اصلاحات ایدهآل است و خیلی از همین افراد نیز خوشحال هستند.
* ارزیابیتان از انتخابات آتی مجلس چیست؟
** خیلی زود است که در این باره حرفی زده شود.
* با توجه به اینکه در بحث هستهای به مذاکره نهایی نزدیک میشویم، ارزیابی شما از نتیجه این پرونده چیست؟
** امیدوارم نتیجه خیلی خوبی از این مذاکرات بگیریم. تیم هستهای زمان زیادی را برای این پرونده صرف کرده است. همچنین دولت و خیلی از ارگانهای دیگر در این مورد، حمایتهای ویژهای داشتهاند که امیدوارم نتیجه قابل توجهی در کارنامه دولت ثبت شود.
* حضور آیتا... هاشمی را در انتخابات ریاست مجلس خبرگان چگونه ارزیابی میکنید؟
** آنچه برای آمدن یا نیامدنشان در مجلس خبرگان گفتند را میدانم؛ موضوع خاص دیگری را نمیدانم.
* به نظر شما آیتا... هاشمی در این انتخابات حضور پیدا میکنند؟
** نمیدانم و اطلاعی از تصمیم ایشان ندارم.
* پیش بینی شما چیست؟
** هر پیش بینیای را که نمیتوان گفت.
* یعنی فضای سیاسی طوری است که نمیتوان پیشبینی کرد یا پیشبینی را اعلام نمود؟
** مجلس خبرگان، مجلس علمایی است و نباید آن را سیاسی کرد برعکس جاهای دیگر که همه میخواهند رئیس شوند، در مجلس خبرگان کسی نمیخواهد به این سمت دست پیدا کند. علما نمیخواهند رئیس شوند ولی این موضوع برای برخی سیاسیون تندرو قابل فهم نیست.
* به نظر شما آیتا... هاشمی تمایلی برای ورود دارد؟
** دوره قبل هم آیتا... هاشمی نمیخواست و این دوره هم نمیخواهد رئیس باشد. مجلس خبرگان جای رقابت نیست بلکه رقابت در اینجا معکوس است. آن چیزی که توسط برخی گفته میشود ملاک نیست. اکثر اعضای خبرگان گریزان از ریاست و حتی جو تند سیاسی هستند و کسی نمیخواهد رئیس شود. اعضای خبرگان دنبال انجام تکلیف هستند.
* ویژگی شاخص آیتا... مهدوی کنی در جایگاه رئیس مجلس خبرگان چه بود که از او شخصیتی نمونه ساخت؟
** آیتا... مهدویکنی سیاستمداری بود که حقیقتاً اخلاقی بود. سیاستمدار بودن آیتا... مهدویکنی ایشان را از اخلاقمدار بودن و دینمدار بودن خارج نکرد. ایشان به این مسئله باور داشت که دین از سیاست جدا نیست و آنها را از هم تفکیک نمیکرد و هیچ کدام را فدای دیگری نمیکرد. اوج عملکرد آیتا... مهدویکنی در دوران حیات سیاسی ایشان این بود که هیچگاه از امام و رهبری جدا نشد و هیچگاه خارج از اعتدال حرکتی نکرد چرا که یک سیاستمدار معتدل بود.
* دولت تدبیر و امید برای بازگرداندن امید به جامعه تاکنون چه کرده است؟
** باید دانست اکثر اقشار کشور بر این اعتقادند که طی فعالیت دو دولت قبلی بیتدبیریها انجام و مردم با مشکلاتی مواجه شدند که میشد با تمهیداتی و مشورتهایی از به وجود آمدن آنها جلوگیری کرد. یکی از دلایل پدید آمدن این مشکلات این بود که پیش از اقدام به هر تصمیمی درباره آن تحقیق لازم صورت نمیگرفت و به این فکر نمیشد که کار بدون داشتن پیشبینیهای کارشناسانه چه تبعاتی میتواند داشته باشد.
وابسته کردن جامعه به مصرف، کوپن، یارانه و ... اشتباه بزرگی است. قبلا هم گفته ام که تعداد زیاد افراد یارانهبگیر، افتخار نیست. افتخار این است که همه کار داشته باشند و نیاز به دریافت پول از دولت نداشته باشند. دولت موظف به ارائه خدماتی است و دولت تدبیر و امید با شعار خدمت بیمنت آمده است اما مطمئن باشید تدبیر را لحاظ خواهد کرد و دیگر آن دوران اجرای تصمیمات بدون تدبیر تکرار نخواهد شد.