تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۷  ، 
کد خبر : ۲۸۵۱۸۶
آیت‌الله هاشمی در دیدار رئیس‌جمهور قرقیزستان:

برنامه ایران برای گسترش خط آهن در آسیای میانه جدّی است

(روزنامه جمهوري اسلامي - 1394/06/15 - شماره 10398- صفحه 1)

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این نکته که «برنامه ایران برای گسترش خط آهن در آسیای میانه جدّی است»، گفت: علاوه بر تسهیل حمل‌ونقل تولیدات اقتصادی، کشاورزی و صنعتی و ایجاد تحول در صنعت توریسم، راه دسترسی به آب‌های آزاد را بر شما و دیگر کشورها کوتاه می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا،‌ آیت‌الله هاشمی رفسنجانی عصر دیروز در دیدار رئیس‌جمهور قرقیزستان، سفر هیات بلندپایه را عزم جزم آن کشور برای تقویت و ایجاد تحول در روابط بیشکک ـ تهران دانست و با اشاره به سوابق روابط دو کشور، گفت: در سفرم به قرقیزستان تفاهم‌نامه‌ای در 14 بند امضا کرده بودیم که اگر پیگیری می‌شد، می‌توانست پایه و اساسی برای تقویت روابط دو کشور و الگویی برای کشورهای منطقه باشد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به روحیات مذهبی مردم قرقیزستان و علاقه فرهنگی آنها به شخصیت‌ «مناس» و اشتراکات آنها با جایگاه «رستم» در فرهنگ ایران، گفت: گذشته مشترک می‌تواند بهترین راهنمایی مردم و مسوولان در جهت ترسیم دورنمای همکاری‌ها در آینده باشد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در تاکید بر این نکته که «برنامه ایران برای گسترش خط آهن در آسیای میانه جدّی است»، گفت: علاوه بر تسهیل حمل‌ونقل تولیدات اقتصادی، کشاورزی و صنعتی و ایجاد تحول در صنعت توریسم، راه دسترسی به آب‌های آزاد را بر شما و دیگر کشورها کوتاه می‌کند.

وی ظرفیت‌های دو کشور را برای گسترش روابط بسیار بالا توصیف کرد و با تاکید مجدد بر خوشحالی‌های مردم ایران برای استقلال کشورهای آسیای میانه، به برنامه‌های دولت جمهوری اسلامی در آن سال‌ها اشاره کرد و گفت: ایران اهمیت والایی به کشورهای آسیای میانه و به خصوص قرقیزستان می‌دهد و راه برای افزایش تبادلات باز است و اراده سیاسی مسوولین می‌تواند خواسته‌های قلبی دو ملت را برآورده نماید.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به تقاضای رئیس‌جمهور قرقیزستان که خواستار ایجاد خط ریلی (راه آهن) از طریق افغانستان، تاجیکستان بین دو کشور و ایجاد مرکزی در ساحل بندرعباس برای قرقیزستان و مرکزی در بیشکک برای ایران جهت ارتباط بیشتر با کشورهای ماچین و دسترسی آسیای میانه به دریای آزاد بود، گفت: این کار می‌تواند علاوه بر تسهیل رفت وآمدها، باعث دلگرمی بخش خصوصی دو کشور، در جهت سرمایه‌گذاری‌های متقابل باشد.

آقای آلماس بیگ آتامبایف نیز در این دیدار با یادآوری ایام بسیار سخت اوضاع کشورهای آسیای میانه پس از فروپاشی شوروی و استقلال کشورها، بر نقش آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مقام ریاست جمهوری ایران برای عبور این کشورها از گردنه‌های سخت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، گفت: می‌دانیم بر کشور شما هم مثل کشور ما از سوی قدرت‌های جهانی فشار است، اما توکل بر خدا کردیم که مافوق همه قدرت‌هاست و انسان باید فقط از خدا بترسد.

رئیس جمهور قرقیزستان تقویت روابط دو کشور در زمینه‌های رفت‌وآمدهایی هوایی و ریلی برای دسترسی به آب‌های آزاد در جنوب ایران را برای مردم کشور متبوع خود مهم دانست و گفت: روح آزاده دو ملت که ریشه در فرهنگ مشترک تاریخی دارد، ما را تشویق به گسترش روابط در عالی‌ترین سطوح می‌نماید.

وی با اشاره به دشمنی‌هایی همیشگی قدرت‌های استکباری با قرقیزستان، گفت: در تمام سال‌های پس از استقلال بر عدم دخالت کشور‌های دیگر در امور داخلی خویش تاکید می‌کردیم که گاه همین روحیه هزینه‌هایی برای مردم ما داشت.

آقای آتامبایف، بی‌سوادی را مشکل تاریخی کشور خویش و دیگر کشورهای اسلامی و غیر اسلامی در منطقه دانست و با اشاره به برنامه‌ریزی‌های دشمنان مردم برای ورود گروه‌های تروریستی به این سرزمین‌ها، گفت: با تمام توان خویش علیه این گروه‌ها می‌ایستیم.

http://jomhourieslami.net/paper/?newsid=60777

ش.د9402444

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات