(روزنامه آرمان - 1394/07/08 - شماره 2865 - صفحه 3)
تصمیمی متفاوت شاید!
به نظر میرسد میل باکس، صندوق نامههای پستی و تلفنها و دیدارهایی که با آیتا... سید حسن خمینی میشود او را مجاب به اندیشیدن به تصمیمی متفاوتتر از همیشه کرده است. سیدحسن خمینی امروز را نباید سیدحسن خمینی 10 سال پیش دانست؛ او از نظر خصایص اخلاقی همان است اما طبق رسم همسو شدن با زمانه خود، تغییراتی در او پدید آمده است یعنی اگر در سالهای دور او به این مساله میاندیشید که باید از مسایل انتخاباتی و سیاسی به دور باشد اکنون که بسیاری از مراحل از جمله خودسازی و مدارج علمی را طی کرده است شاید تکلیف خود را پاسخ مثبت به درخواستها بداند و به عنوان کاندیدای حضور در مجلس خبرگان اعلام آمادگی نماید.
چرا در مجلس خبرگان باید باشد؟
برخی این سوال را مطرح میکنند که چرا این میزان درخواست برای حضور آیتا... سیدحسن خمینی در مجلس خبرگان وجود دارد که پاسخ این سوال آسان است. نخستین دلیل اصرارها برای حضور او در مجلس بزرگان به مشی اعتدالی او بازمیگردد. او به دنبال احیای شعار اصلی پدربزرگ خود یعنی«وحد ت کلمه» در کشور است از سوی دیگر از آنجا که مهمترین ویژگی اعضای مجلس خبرگان باید بیطرفی سیاسی و به عبارتی فراجناحی بودن است سیدحسن خمینی بارها دارا بودن این ویژگی را به اثبات رسانده است. نمیتوان نمونهای را آورد که او مدافع اصلاحطلبان یا اصولگرایان بوده و این موضوع را بهصورت علنی نشان داده باشد بلکه همواره بر طبل منافع و مصالح ملی کوبیده و تاکید کرده است که برای او حرکت در مسیر اعتدال مهمترین موضوع در تمام بخشها است.
البته از سیدحسن خمینی نمیتوان انتظاری غیر از این هم داشت چرا که او بر سر سفرهای نشسته است که امام خمینی حضور داشته و از پدربزرگ آنچه را آموخته که دیگران فرصت این آموختنها را نداشتهاند. او اکنون مجتهدی است که بسیاری از مجتهدان سوالات خود را از او جویا میشوند و او با سعه صدر آنها را راهنمایی میکند و در عین حال از پرسیدن سوال از علما و مجتهدان دیگر ابا ندارد و این تصور را نمیکند که شأن و جایگاهش در صورت سوال از دیگران تغییر خواهد کرد. آیتا... موسوی بجنوردی پدر همسر سیدحسن خمینی در این باره به آرمان میگوید: او در هر جمع و مکانی که حضور دارد برای دانستن بیشتر و افزودن به اطلاعاتش سوالهایی میپرسد و این سوالات را نه از سر کم بودن اطلاعاتش بلکه برای افزودن بر آنها مطرح میکند.
از سوی دیگر او باید در مجلس خبرگان حضور داشته باشد تا آنچه به رسم امانت در سینه دارد به دیگران منتقل کند. این امانت هم درسهایی است که از بنیانگذار انقلاب اسلامی آموخته است اگر بررسی شود بسیاری از حرکات و گفتارهای او شباهت زیادی به امام خمینی دارد که از جمله آنها صبوری اوست. سیدحسن خمینی در برابر هجمهها واکنشی نشان نمیدهد چون حضور در کنار امام خمینی(ره) در هنگام هجمههای ضدانقلاب و دشمنان و سکوت وی به او آموخت تنها حق باقی خواهد ماند و ناحق از صحنه حذف خواهد شد پس او هم همین مسیر را طی میکند چنانکه در دهه80 هجمههای زیادی به او شد، تنها سکوت کرد و در دهه90 دیگر نشانی از تندروها و هجمهگران باقی نماند.
حالا او باید به مجلس خبرگان برود و در عمل و گفتار یکبار دیگر مشی امام خمینی را در اذهان زنده کند. او به مجلس خبرگان باید برود تا در مباحث کارشناسی این مجلس به اظهارنظر بپردازد تا در نهایت بهترین تصمیم از سوی بزرگان کشور که منافع ملی برایشان در راس قرار دارد اتخاذ شود. او از سال 90 تدریس خارج فقه را آغاز کرده است. وی در طول دوره تحصیل خود از محضر اساتیدی چون مرحوم آیتا... فاضل لنکرانی، مرحوم آیتا... سلطانی طباطبایی و مرحوم آیتا... پایانی و حضرات آیات عظام وحید خراسانی، سید موسی شبیری زنجانی، جوادی آملی، موسوی اردبیلی، محمد مؤمن، گرامی قمی، سید علی محقق داماد، میرزا یدا... دوزدوزانی، رضا استادی و یحیی انصاری شیرازی تلمذ کرده است.
همه در حمایت از او
نکته قابل توجه این است که همگان از حضور سیدحسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان استقبال میکنند؛ از اصلاحطلب تا اصولگرای میانهرو با علم به غیرسیاسی بودن مجلس خبرگان از او میخواهند تا در انتخابات این مجلس حضور پیدا کند. نامه هم در این راستا نوشت: «آیتا... جوان» همچون عموی خود«آیتا... مصطفی خمینی» میراثدار شخصیت کاریزماتیک امام خمینی است. رهبر کبیر انقلاب، سید مصطفی را امید اسلام میدانست و بسیاری از پیروان امام امروز سیدحسن خمینی را از امیدهای آینده ایران و اسلام میدانند. کسی که هم از نظر چهره کاریزماتیک، هم از نظر بیان و هم قدرت علمی شباهت فراوانی به پدربزرگ خود دارد.» در طی سالهایی که برخی بیاخلاقیها در عرصه کشور دلسوزان را نگران کرده بود وجود تفکر اعتدالی همانند آنچه در وجود سیدحسن خمینی ریشه دارد، در کشور احساس میشد و اکنون بهترین فرصت برای استفاده از این ظرفیت است که در همین راستا نمیتوان مخالفان زیادی برای حضور او یافت البته هنوز سایه برخی تندرویها بر بخشهایی وجود دارد که حضور میانهروهایی مانند سیدحسن خمینی آن سایه کمرنگ را هم محو خواهد کرد.
ش.د9404099