(روزنامه آرمان - 1394/06/30 - شماره 2858 - صفحه 2)
«کسی نمیتواند حریت بشر را به بند بکشد» این جمله را دیروز آیتا... هاشمی در دیدار مسئولان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بیان کرد. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اشتغال زایی به ویژه اشتغال جوانان تحصیلکرده را امری مهم و ضرروی برشمرد. آیتا... هاشمی رفسنجانی «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» را نه فقط یک شعار احساسی، بلکه یک هدف عقلانی برای انقلاب توصیف کرد و گفت: اگر چه در این مسیر حرکتهای بسیار خوبی شده، اما هنوز این سه بخش کاملا محقق نشده و باید تلاش کنیم تا در آینده آن را کامل کرده و به قله افتخارات آن سه هدف متعالی، برسیم. وی در بحث استقلال با تأکید بر استقلال کامل سیاسی نظام اسلامی، به عدم تکمیل استقلال اقتصادی اشاره کرد و اشتغالزایی به ویژه، اشتغال جوانان تحصیلکرده را امری مهم و ضروری برشمرد و افزود: متأسفانه در شرایط فعلی، بیشترین آمار بیکاری مربوط به جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی است که باید با توسعه پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان زمینه اشتغال آنها را فراهم کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، «آزادی» انسانها را مخصوصا اگر بر پایه ساختار متعالی اسلام باشد، باعث ارتقای جایگاه بشریت خواند و گفت: پیامبر(ص) و ائمه(ع) مسلمین تأکید کردهاند که انسان، آزاد آفریده شده و کسی نمیتواند حرّیت بشر را به بند بکشد. هاشمی رفسنجانی، با استناد به قانون اساسی و اصول مربوط به انتخاب مسئولان براساس آرای مردم، گفت: با اینکه امام بارها بر اصل بودن مردم برای انتخاب نظام تأکید میکردند و رهبری هم با تعبیر «حقالناس» برای رأی مردم، مسیر انقلاب اسلامی را در سپردن مسئولیتها به مردم ترسیم کرده، اما تاکنون به بخشی از اهداف انقلاب و منویات امام و رهبری نرسیدهایم. وی در ادامه سخنان خویش «جمهوری اسلامی» را سخنی بر حق دانست و تأکید کرد: مردم در جامعه وظایف فردی و اجتماعی دارند که باید با رعایت اخلاق انسانی و اسلامی به آنان بپردازند، اما همیشه عدهای افراطی، در این مسیر سنگاندازی کردهاند.
هاشمی رفسنجانی با تجمیع مباحث مربوط به سه اصل «استقلال»، «آزادی» و «جمهوری اسلامی» و تأکید بر این نکته که اصل و اساس این هدف در اسلام راستین نهفته است، گفت: قبل از اسلام، در جزیرهالعرب که باسوادان آن اندک و از ابتداییترین رفاهیات زندگی انسانی بیاطلاع بودند، دینی آمد که در اولین آیات بر دانش تأکید کرد و باعث خلق تمدنی در جهان شد که تمام تمدنهای آن روز دنیا را تحتالشعاع قرار داد.
فقط 23 درصد از برنامه چهارم اجرا شد
وی در بخش دیگری از سخنانش، به مقطع انقلاب اسلامی به ویژه پس از پایان جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: وقتی قرار شد کشور را بسازیم، متوجه شدیم که نقطه ضعف ما، عدم همخوانی علم و صنعت در کشور است. هاشمی رفسنجانی، تدوین برنامههای 5 ساله را، راهی برای گذشتن از روزمرگی و ترسیم آیندهای کوتاه مدت با دورنمای علم و دانش دانست و گفت: در مقطعی به این نتیجه رسیدیم که باید افق دور دستتری داشته باشیم که اسناد و منابع تمدن بزرگ اسلامی ایران 1400 در دولت سازندگی تهیه شد که متأسفانه در دولتهای بعدی پیگیری نشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح برنامههای آن مقطع، که از بخشهای میانی جامعه خواسته بودند تا داشتهها و نیازها را اعلام کنند، گفت: متوجه شدیم که وقتی حرکت کشور به سوی پیشرفت سرعت بگیرد، شاید شکاف طبقاتی ایجاد شود که برای جلوگیری از آن، لایحه تأمین اجتماعی جامع را در دولت تصویب کردیم که برای حل مراحل قانونی به مجلس فرستاده بودیم و متأسفانه پیگیری نشد.
هاشمی رفسنجانی، انبوه مصوبات استانی دولت گذشته را یکی از مستندات عدم موافقت دولت با برنامهها و سیاستهای کلی دانست و گفت: نتیجه این شد که در آخر اعلام کردند فقط 23درصد از برنامه چهارم اجرا شد، در حالی که اگر هیچ دولتی نبود، مردم با زندگی عادی خود همین مقدار از برنامه را اجرا میکردند. وی «دانش محوری» را اصل و اساس سند چشمانداز و سیاستهای کلی آن دانست و عدم توجه به آن را «جاهلانه» خواند و گفت: مگر میشود در زمانی که دنیا با دانش، کارهایش را پیش میبرد، به قشر تحصیلکرده، محققان و پژوهشگران بیتوجهی کرد.
وی برخوردهای قهرآمیز با دانشگاه آزاد اسلامی، بازنشسته کردن اجباری استادان برجسته دانشگاههای کشور و اقدامات آنها برای تغییر غیرقانونی اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی را مصداقی برای برخورد با علم و دانش، دانست و گفت: خدا را شکر که مردم هوشیار ایران با فریاد خاموش رأی، انقلاب را به مسیر اصلی خویش برگرداندند که یکی از مظاهر آن، توافقنامه هستهای و باز شدن راه تعامل کشور با دنیاست. هاشمی رفسنجانی، در خصوص «برجام» به مباحث مربوط به آن در کنگره و دولت آمریکا و عزم آنها برای اجرا آن اشاره کرد و افزود: در ایران هم اگر چه اکثریت مردم با انتخاب خود ثابت کردهاند که نمیخواهند با دنیا قهر باشند و میخواهند حق تاریخی امروز و نسلهای آینده را بگیرند، یک عده محدود با تندرویهای خویش مانع تراشی میکنند و متأسفانه بعضی از رسانهها هم خواستههای ملی را فدای شعارهای سیاسی یک جناح خاص میکنند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اظهار امیدواری نسبت به حل مسائل هستهای و آغاز دوره جدیدی برای روابط علمی، تحقیقاتی و اقتصادی ایران با جهان، گفت: در این مقطع، نقش محققانی چون شما و مراکز علمی و تحقیقاتی بسیار برجسته خواهد بود.
http://armandaily.ir/?News_Id=128516
ش.د9404113