تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۰  ، 
کد خبر : ۲۸۷۳۱۷
در ديدار با رئيس پارلمان كرواسي مطرح شد

نظر آیت‌الله هاشمی درباره حمله روسیه به سوریه

(روزنامه آرمان - 1394/07/14 - شماره 2870 - صفحه 2)

«باز هم دلسوزی برای مردم.» آیت‌ا... هاشمی از جنگ بیزار است و ضمن تقبیح این موضوع اما نگران آن کودکان و مردم مظلومی است که در زمان جنگ آواره و بی پناه می‌شوند. به هرحال او مسئولیت مدیریت جنگ تحمیلی هشت‌ساله علیه کشورمان را داشته و به‌خوبی با تبعات این اتفاق تلخ آشناست و از همین رو اکنون که رئیس پارلمان کرواسی به دیدارش آمده با او در این باره سخن می‌گوید. آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی در دیدار رئیس پارلمان کرواسی با تأکید بر ضرورت اقدام فوری و همه جانبه برای مهار تروریست‌ها گفت: ما در ادبیات فارسی، شعری داریم که این روزها می‌تواند مصداق کار کشورهای قدرتمند دنیا و حتی عقلای دلسوز جوامع بشری باشد که: سر چشمه شاید گرفتن به بیل / چون پر شد، نشاید گذشتن به پیل.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت با یادآوری مصیبت‌های جنگ صربستان و بوسنی و جنایت‌های نسل‌کشانه بعضی‌ها، خاطرنشان کرد: در زمان ریاست جمهوری‌ام بود که تمایل داشتیم و حتی در حدّ توانایی‌های سیاسی خود تلاش می‌کردیم که شرایط جنگی هر چه زودتر به پایان برسد و روابط ما با کشورهای آن منطقه گسترش یابد، هر چند همان زمان بعضی از کشورهای قدرتمند دنیا مانع‌تراشی می‌کردند. آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی، با تأکید بر این نکته که ضروری می‌دانم شما با تمام توان از استقلال‌تان حفاظت کنید، به اقدام‌های انسان‌دوستانه بعضی از کشورهای اروپایی در پناه دادن به مهاجرین آواره و مظلوم از کشورهای مختلف منطقه که بعضا با شرایطی سخت از طریق دریا خود را به مناطق امن در سواحل کشورهای اروپایی می‌رسانند، گفت: شاید این اقدام انسانی شما مشکلاتی هم داشته باشد، اما ماهیت این کار شما مورد پسند همه انسان‌ها با هر دین، مذهب و ملیتی است.

وی ضمن ارائه سوابقی از حضور مهاجران بیش از دو، سه میلیونی همسایه‌های شرقی و غربی و حتی جنوبی در خاک ایران و روابط خوب مردم و مسئولان جمهوری اسلامی با آنان، افزود: شاید براساس معادلات سیاسی در شرایط فعلی که بیکاری یکی از مهم‌ترین مشکلات کشورهاست، پذیرش مهاجران وجه مثبتی نداشته باشد اما انسانیت حکم می‌کند دست آوارگان بی‌پناه، مخصوصا زنان و کودکان بی‌گناه را در این شرایط سخت بگیریم تا وجدان بشریت شاهد مرگ مظلومانه آنان نباشد.

بعید است تروریسم به این زودی ریشه‌کن شود مگر...

آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خویش و در پاسخ به سؤال رئیس پارلمان کرواسی که «دورنمای امنیتی منطقه و جهان با توجه به گسترش دامنه‌ فعالیت‌های تروریست‌ها، چگونه است؟»، اظهار داشت: برای این موضوع باید نگاه عمیق به علل شروع اقدامات تروریستی داشته باشیم تا در ارائه راه‌حل، اشتباهات گذشته را تکرار نکنیم که بی‌تأثیر خواهد بود. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارائه تحلیلی از ظلم‌های تاریخی چند کشور زیاده‌طلب غربی در حق مردم و کشورهای عقب‌افتاده و فقیر اقصی نقاط جهان و بویژه قاره آفریقا و بخش‌هایی از قاره آسیا، تصریح کرد: قرن‌هاست که استکبار به بهانه‌ استعمار و استثمار، مواد خام، نیروهای کار ارزان و بازار بی‌رقیب این کشورهای مظلوم را قبضه کرده و چپاول می‌کند و حتی در تاریخ کمی دورتر کشورهای خود را با کارهای سخت و جانفرسای برده‌هایی آباد کردند که از این کشورها می‌بردند.

وی سوءمدیریت مسئولان کشورهای عقب‌افتاده در طول تاریخ و بویژه در سال‌های اخیر را یکی از علل اقدامات خشن جوانان ناراضی و بیکار برخی از کشورهای آفریقایی و آسیایی دانست و گفت: وقتی از شدت ظلم، ناامنی و بیکاری، کارد به استخوان برسد، جوان ناراضی به فکر انتقام می‌افتد و وقتی دسترسی به مسئولان خود نداشته باشد، در اقدامات و جنایات تروریستی، مردم بی‌گناه را می‌کشد، ناامنی را فراگیر نماید. هاشمی رفسنجانی افزود: اگر غرب واقعا نگران گسترش تروریست‌هاست، که قطعا دیر یا زود با سلاح‌های کشتار جمعی کشورهای دیگر را نیز تهدید می‌کنند، اول باید این مناطق را امن نگه دارد و برای جبران ظلم‌های تاریخی خویش، برای عمران و آبادی و ایجاد اشتغال در این کشورها بکوشد، چون بسیاری از کسانی که صید وعده و وعیدهای گروه‌های تروریستی می‌شوند، جمعیت‌های مستأصل، بیکار و نیازمند هستند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنانش با ارائه تحلیلی از آخرین اخبار مربوط به برنامه‌های تروریستی و همچنین اقداماتی که بعضی از قدرت‌ها به بهانه‌ مبارزه با تروریست‌ها در افغانستان و یمن کرده‌اند، گفت: در افغانستان بیمارستانی را که پزشکان بدون مرز برای مردم فقیر قندوز ساخته بودند، منهدم می‌کنند و بیماران بستری در آن را در آتش می‌سوزانند و در یمن نیز مجلس عروسی در یک روستا را به خاک و خون می‌کشند و ادعا می‌کنند برنامه‌ ما در مبارزه با تروریست‌ها دقیق است! آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی خاطرنشان کرد: با توجه به مجموعه شرایطی که در سوریه، سومالی، عراق، یمن، افغانستان، لیبی، پاکستان و کشورهای دیگر می‌بینیم، بعید است تروریسم به این زودی ریشه‌کن شود، مگر اینکه یک ائتلاف بین‌المللی و با حسن‌نیت و بشردوستانه تشکیل شود و سیاست‌های سلیقه‌ای و منافع جزئی کشورها در آن برنامه‌ها دخیل نباشد.

وی «سرشاخ شدن ابرقدرت‌ها با همدیگر» را نشانه‌ بی‌برنامگی آنان در برخورد با تروریست‌ها دانست و تصریح کرد: مثلا ائتلاف غربی‌ها می‌گوید جنگنده‌های ما برای مبارزه با داعش شش‌هزار سورتی پرواز داشتند و روسیه می‌گوید نیروی هوایی ما برای مبارزه با گروه‌های تروریستی در سوریه 100 سورتی پرواز داشته‌اند، اما هیچ‌کدام نمی‌گویند نتیجه این همه اقدامات نظامی شما چیست و چرا متوجه نمی‌شوید که مذاکره سیاسی بهتر از بمباران مناطق مختلف است که البته در این آتش‌سوزی‌ها مردم فقیر و بی‌پناه بیشتر از همه آسیب می‌بینند؟! رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، خطاب به رئیس مجلس کرواسی گفت: خوب است شما در جلسات پارلمانی و دولت‌های اتحادیه اروپا به طرف‌های درگیر یادآوری کنید که وضع کنونی به نفع هیچ‌کسی نیست و این ویروس دیر یا زود کشورهای دیگر را نیز آلوده می‌کند و عقلای جهانی جلوی گسترش ویروس تروریسم‌پروری را بگیرند.

هاشمی رفسنجانی با تأکید بر این جمله که ایران تجربیات بسیار خوبی در مبارزه با تروریست‌ها دارد، به اتهام حمایت ایران از تروریست‌ها اشاره کرد و افزود: این حرف‌ها نشانه‌ استیصال سیاسی تحلیلگران غربی است، چرا که کشوری را متهم به حمایت از تروریسم می‌کنند که خود بزرگترین قربانی تروریسم در تاریخ معاصر است.

آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی با یادآوری برنامه‌های تروریستی تجزیه طلبان در دو سال اول پس از پیروزی انقلاب که با اقدامات تروریستی مردم مناطق مرزنشین ایران در کردستان، خوزستان، بلوچستان، ترکمن صحرا و حتی آذربایجان را تحریک و تشویق می‌کردند، تصریح کرد: وقتی از مردم ناامید شدند، اقدامات تروریستی خود را متوجه مرکزیت نظام کردند و با ترور به فکر حذف نیروهای بسیج‌کننده مردم بودند که فقط در یک اقدام در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی 72 نفر از بزرگان تراز اول را مظلومانه به شهادت رساندند تا با از رسمیت انداختن مجلس، دولت و قوه قضائیه، زمینه را برای کارهای تروریستی خود فراهم کند. وی در بخش بعدی از سخنانش با ابراز خرسندی از گسترش روابط ایران با کرواسی ادامه داد: ما هیچ محدودیتی برای همکاری با شما در هیچ زمینه‌ای نداریم و مسئولان دو کشور در بخش‌های مربوطه باید برای این کار برنامه‌ریزی کنند.

http://armandaily.ir/?News_Id=130200

ش.د9402740

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات