پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
از سوی دیگر این آمار حاکی از آن است که در سال 94 نسبت به سال 93 به میزان ۱۲ میلیارد و ۷۰ میلیون دلار ارز کمتری صرف واردات شده است. به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اقتصاد، همچنین در این مدت حجم صادرات ایران به ۹۳ میلیون و ۵۲۰ هزار تن و حجم واردات ایران به ۳۵ میلیون و ۷۰ هزار تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ترتیب 7.18 درصد و 18.47 درصد کاهش داشته است.
اما مثبت شدن تراز تجاری ایران نشاندهنده چه تغییراتی در وضعیت تجاری کشور است؟ اسدالله عسگراولادی، عضو اتاق ایران درباره این موضوع گفت: مثبت شدن تراز تجاری خبر چندان خوبی نیست. اگر واردات کاهش یابد نمیتوانیم نیازهای کشور را تأمین کنیم. باید از طریق بانک مرکزی راهی باز کنیم که واردات کالاهای مصرفی کم شود، اما واردات ماشینآلاتی که برای تولید لازم داریم، افزایش پیدا کند.
او در ادامه اظهار کرد: کاهش واردات کالاهای مصرفی خوب است، ولی واردات ماشینآلات و مواد اولیه باید تشویق شود، وگرنه قاچاقچیها این اقلام را وارد میکنند. بسیاری از واردکنندهها پنجره واحد گمرک را مفید نمیدانند، چون سبب افزایش قاچاق شده است. باید حتما جلسهای با رئیس کل گمرک داشته باشیم تا درباره مفید بودن پنجره واحد گمرک صحبت شود.
این عضو اتاق ایران اضافه کرد: کم شدن صادرات هم نوعی هشدار است. باید تلاش کنیم صادرات هر سال نسبت به سال قبل افزایش یابد. علت کاهش صادرات در سال 94 نیز دو مسأله است؛ اولی مسائل مالیاتی و گرفتاریهایی که وزارت دارایی برای صادرکنندهها ایجاد کرد و دیگری نوسان نرخ ارز که موجب شده صادرکنندهها ندانند چه اتفاقی برای نرخ ارز رخ خواهد داد.
عسگراولادی سپس عنوان کرد: بانک مرکزی باید شرایطی فراهم کند که صادرکنندهها بدانند نرخ ارز چند ماه بعد چه وضعیتی خواهد داشت و تفاوت آن با بیمه پرداخت شود. در غیر این صورت صادرات کاهش مییابد.