تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۱  ، 
کد خبر : ۲۹۱۳۳۳
رئيس سازمان انرژي اتمي مطرح كرد:

احتیاط در فروش آب سنگین به آمریكا بعد از قضیه ۲ میلیارد دلار

(روزنامه آرمان - 1395/02/22 - شماره 3035 - صفحه 6)

رئیس سازمان انرژی اتمی از ادامه مذاكره برای فروش آب سنگین به آمریكا خبر داد و گفت: این فرایند در جریان است، قرار بود كه آب سنگین برود اما بعد از قضیه ۲ میلیارد دلار احتیاط كردیم. فعلا در حال مذاكره هستیم و باید نحوه پرداخت پول كاملا مشخص شود. به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علی اكبر صالحی گفت: سازمان انرژی اتمی توجه ویژه ای به حوزه سلامت دارد و از سرریز تجارب اندوخته شده در این سازمان در حوزه های مختلف استفاده می شود. وی ادامه داد: در دو- سه سال اخیر یكی از تجهیزات گلوگاهی و بسیار مهم یعنی سانتریفیوژهای پاپیولار را به وزارت بهداشت تحویل دادیم و امسال هم سانتریفیوژهای زونال و اولترا را تحویل دادیم. رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه كرد: این تجهیزات برای ساخت داروهای نوتركیب و جدید و جداسازی پروتئین‌ها، RND و DNA به كار گرفته می شود.

صالحی افزود: در بازار بین‌المللی كشورهای دارنده این تجهیزات، آنها را تحت عنوان تجهیزات دوگانه در اختیار كشوری قرار نمی دهند و لذا ما وارد این عرصه شدیم. وی در ادامه به تولید رادیوكیت ها اشاره كرد و اظهارداشت: بیش از ۲۰ مورد رادیوكیت های مختلف تشخیصی و درمانی را تولید می كنیم و به ۱۵۰ مركز پزشكی خدمات ارائه می كنیم. صالحی ادامه داد: علاوه بر این FDG پدها را تامین می كنیم. ضمن اینكه سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیارد تومانی در حوزه GMP و GPP می كنیم تا با كمك صندوق توسعه ملی رادیوداروها را در قالب GMP تولید كنیم. رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینكه مقدمات راه اندازی این مركز فراهم شده اظهارامیدواری كرد: امسال این مركز راه اندازی شود. به گفته صالحی تاسیس بیمارستان پزشكی هسته ای با بهره گیری از مدرن ترین تجهیزات موجود از دیگر اقدامات سازمان انرژی اتمی است كه البته راه اندازی آن حدود چهار الی پنج سال طول می كشد.

وی در ادامه ضمن قدردانی از جامعه پزشكان اظهارداشت: جا دارد به سهم خود از مجموعه پزشكان كشور تشكر ویژه كنم. خود من سال گذشته و بعد از شصت و اندی سال برای اولین بار از كمك های پزشكان بهره مند شده‌ام و آقای دكتر فاضلی ما را از یك مرگ حتمی نجات دادند و به سهم خودم از زحمات این عزیزان قدردانی می كنم. رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: پزشك را واسطه فیض الهی می دانم كه یك دست آن در دست خدا و دست دیگرش بر سر بیمار است. صالحی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بخش سلامت در فضای پساتحریم گفت: در حوزه سلامت می شود گفت سایه تحریم بر سر این بخش نیست. وی با اشاره به سفر هفته های اخیر خود به اروپا اظهارداشت: هفته پیش با متخصصان كشورهای چك و اسلواكی درباره همكاری های هسته ای صحبت كردیم به ویژه كشور چك پیشینه خوبی در صنعت هسته ای دارد و می تواند تمام تجهیزات را از ابتدا تا انتها بسازد و با این كشورها برای ساخت نیروگاه های بعدی وارد گفت‌وگو شدیم.

معاون رئیس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره راستی آزمایی های آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: در اتریش با آقای آمانو جلسه مفصلی داشتیم و مروری بر سه ماه برجام. اینكه چه اقداماتی تا امروز انجام شده و چه اقداماتی باید انجام شود و همچنین درباره هماهنگی های لازم، گفت‌وگو كردیم. صالحی یادآور شد: در این دیدار نسبت به تفسیر و تاویل‌های یك طرفه برجام هشدار دادیم. خوشبختانه زبان برجام زبان گویایی است و به انگلیسی نوشته شده است و نباید تصور كنند به زبان دیگری نوشته شده، چون گاهی پیش می‌آید كه حتی از برخی كلمات تفاسیر مختلفی می‌شود.

وی در عین حال گفت: وقتی شما سند قطوری مانند برجام دارید كه چند صد صفحه و چند صد بند دارد، یقینا در برخی امور با مسائلی روبه‌رو می‌شوید كه قابل رفع است و مشكلی خاصی نداریم. رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین از گفت‌وگوها با روسیه برای فروش آب سنگین خبر داد. صالحی همچنین از ارائه خدمات به ۱۵۰ مركز پزشكی هسته ای در كشور خبر داد كه از تجهیزات مرتبط با پرتوها استفاده می كنند و گفت: تجهیزاتی همچون گاما كامرا و ایكس ری از جمله تجهیزاتی هستند كه سازمان انرژی اتمی در حوزه سلامت آن را تامین می كند.

وی با بیان اینكه سازمان انرژی اتمی به عنوان دستگاه پایشگر، درستی به كارگیری تجهیزات را ارزیابی می كند، اظهارداشت: پروژه جدیدی تحت عنوان ساخت شتابگرهای كوچك خطی در سازمان تعریف شده است، ضمن اینكه در زمینه سیكلوترون‌ها كار می‌كنیم كه یك مورد داریم و یكی هم می‌خریم. رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: یك دستگاه رودوترون ساختیم كه در قزوین نصب می شود. به گفته صالحی علاوه بر این، پروژه ای هزار میلیارد تومانی چشمه نور را داریم كه اجرایی شدن آن ۱۰ الی ۱۵ سال زمان می برد و امسال مجلس ۶۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص داده است.

http://www.armandaily.ir/fa/Main/Detail/151110

ش.د9500115

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات