تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۷  ، 
کد خبر : ۲۹۱۴۶۵
با افشاگری سيف، رئیس‌جمهور دستور پیگیری داد

بررسی تخلف ١٧١‌ هزار‌ میلیاردی دولت قبل

(روزنامه شرق - 1394/10/03 - شماره 2478 - صفحه 5)

گویا داستان تخلفات اقتصادی دولت قبل تمامی ندارد. پول‌هایی که مشخص نیست کجا رفته و صاحبان امروزش چه کسانی هستند. حالا معاون اول رئیس‌جمهور خبر از احتمال تخلف بزرگ مالی در دولت قبل می‌دهد که چیزی حدود ١٧١ هزار ‌میلیارد ریال برآورد می‌شود. معاون اول رئیس‌جمهور از احتمال وقوع تخلف بزرگ مالی در دولت قبل خبر داد و گفت: براساس دستور رئیس‌جمهور در حال پیگیری این موضوع هستم.

اسحاق جهانگیری در جریان سفر یک روزه به استان هرمزگان (جزیره کیش) در نشست نقش مناطق آزاد اظهار کرد: «چندی پیش رئیس کل بانک مرکزی طی نامه‌ای به رئیس‌جمهور اعلام کرد که در ماه‌های پایانی سال ٨٩ در یک مرحله مبلغ ٤١‌ هزار ‌میلیارد ریال و در یک مرحله ١٣٠‌ هزار ‌میلیارد ریال از منابع بانک مرکزی بنا به دستور مقامی، [برداشت و] به خزانه واریز شده است. این درحالی است که منابع بانک مرکزی متعلق به مردم است و نباید بدون صدور مجوزهای قانونی از آن برداشت شود». البته جهانگیری در سخنان خود اشاره‌ای به کدام مقام ندارد، اما باید دید کدام مسئول در دولت قبل هنوز چیزی را از آن خود نکرده یا اینکه کرده و رسانه‌ای نشده است.

دولت به بانک مرکزی بدهکار می‌شود؟

وی ادامه داد: آقای رئیس‌جمهور نیز طی نامه‌ای مسئولیت بررسی این موضوع را به من سپردند و گفتند که بررسی کنم و چنانچه مشخص شد که این نقل و انتقال براساس قانون صورت گرفته است، دولت به بانک مرکزی بدهکار می‌شود؛ اما چنانچه پس از پیگیری‌ها مشخص شد که این کار برخلاف قانون صورت گرفته، مقام دستوردهنده را به مراجع قضائی و دادگاه معرفی کنم. من نیز بیش از سه ماه است که در حال پیگیری این موضوع هستم.

به گزارش ایسنا، معاون اول رئیس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری و اقتصادی جزیره کیش اظهار کرد: کیش جزیره‌ای استثنایی و زیبا با طبیعت و سواحل منحصربه‌فرد است که چنانچه برخی محدودیت‌های زیست‌محیطی وجود نداشت امروز از این ساحل درآمدهای‌ میلیاردی حاصل می‌شد. بااین‌وجود کماکان با برنامه‌ریزی‌های دقیق در آینده کیش می‌تواند به یک قطب مهم گردشگری و تجارت در منطقه تبدیل شود. جهانگیری همچنین با بیان اینکه نباید نسبت به جزایر خلیج‌ فارس کم‌توجه باشیم اظهار کرد: یکی از اقدامات بسیار خوبی که در جهت توجه به جزایر مهم خلیج‌فارس انجام گرفته است تحت حمایت قرارگرفتن این جزایر از سوی مناطق آزاد قشم و کیش است.

جزایر جنوبی هیچ‌گاه نباید خالی از سکنه باشند

وی با بیان اینکه عمران و آبادانی جزایر جنوبی و ورود جمعیت به آنها می‌تواند به عنوان یک پتانسیل خوب برای مناطق جنوبی مطرح باشد، به اهمیت جزایر جنوبی از لحاظ امنیت اشاره و خاطرنشان کرد: جزایر جنوبی از بعد امنیت ملی حائز اهمیت هستند؛ چراکه دیگران مکررا تلاش می‌کنند تا یک ناو متحرک را به آب‌های خلیج‌فارس وارد کنند و بگویند که در این خلیج یک ناو دارند. این درحالی است که جزایر جنوبی کشور سرمایه‌های بی‌نظیر امنیتی محسوب می‌شوند و نباید هیچ‌گاه خالی از سکنه باشند. این جزایر سپر اصلی دفاعی کشور هستند و باید حتما در آنها جمعیت و امکانات به اندازه مورد نیاز وجود داشته باشد.

جهانگیری گفت: دولت همواره خود را مسئول اصلی تأمین امنیت خلیج‌فارس دانسته و می‌داند و در آینده نیز از سرمایه‌های این خلیج حفاظت خواهد کرد. وی با اشاره به روند تشکیل مناطق آزاد در کشور خاطرنشان کرد: از زمانی که قانون تشکیل مناطق آزاد به سختی در مجلس تصویب شد، همواره سیاست‌ها و تلاش‌ها در این مسیر بود که مناطق آزاد تبدیل به کانون‌های سرمایه‌گذاری و توسعه صادرات شوند و همگان نیز پیگیر تحقق این امر بوده و هستند. وی خاطرنشان کرد: منطقه آزاد منطقه‌ای است که در آن برخی از مقررات دست‌و پاگیر که در کل کشور اعمال می‌شود برای انجام راحت‌تر کارها در این مناطق اعمال نمی‌شود.

ایران می‌تواند اقتصاد دنیا را به حرکت در آورد

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه ایران در آینده می‌تواند بخشی از اقتصاد دنیا را به حرکت در آورد خاطر‌نشان کرد: امروز دنیا به دنبال کانون‌های آمادگی برای توسعه است. ایران کشور اول دارنده گاز و کشور سوم دارنده نفت در دنیاست و جمعیتی بالغ بر ٧٠‌ میلیون نفر دارد. همچنین اطراف ما نیز بیش از ٤٠٠ ‌میلیون نفر جمعیت زندگی می‌کنند که می‌خواهند گام‌های نخست توسعه را بردارند. همه این امتیازات می‌تواند در کنار تعریف دیپلماسی عاقلانه و تعامل مثبت با دنیا شرایطی را فراهم کند که دنیا متقاعد شود که ایران کشور ارزشمندی برای سرمایه‌گذاری است. ما باید دست‌به‌دست یکدیگر بدهیم که ایران به کانون توسعه منطقه‌ای تبدیل شود.

اجماع با اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی

وی ادامه داد: در مقطع فعلی، اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نخ تسبیحی است که می‌تواند اجماع در کشور و نیز توسعه را در آینده محقق کند. جهانگیری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تأکید به اهمیت بالای منطقه آزاد کشور بر لزوم اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و راهبردهای آن از سوی مدیران عامل این مناطق، خاطرنشان کرد: تمام رویکردهای اقتصاد مقاومتی به‌ویژه بند ١١ این سیاست یعنی توسعه عمل مناطق آزاد به‌منظور انتقال فناوری‌های پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید و تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی باید از سوی مدیران و مسئولان مناطق آزاد مورد تأکید و توجه قرار بگیرد.

رد لایحه دولت برای ایجاد مناطق آزاد جدید

وی همچنین با انتقاد از مخالفت مجلس نسبت به ایجاد مناطق آزاد جدید در کشور اظهار کرد: دولت پس از بررسی‌های بسیار به این نتیجه رسید که برخی از مناطق کشور از جمله زابل در استان سیستان‌وبلوچستان و بانه در استان کردستان تبدیل به منطقه آزاد شوند؛ اما این مسائل پس از کلی کش و قوس و پس از اینکه در صحن علنی مطرح می‌شود، با برخی تفاسیر رد می‌شود. این درحالی است که تصمیم برای ایجاد چنین مناطقی تصمیم توسعه‌ای است و برای رد آن نیز باید حرف منطقی زده شود.

از بگم‌بگم متنفر هستم

وی همچنین با تأکید بر لزوم عملکرد شفاف مدیران مناطق آزاد گفت: متأسفانه با وجود اینکه اطلاعاتم در مورد مفاسد اقتصادی در دوره گذشته بسیار است، برخلاف آنچه برخی رسانه‌ها مطرح می‌کنند، از بگم‌بگم متنفر هستم. همواره نیز شیوه مدیریتی‌ام دفاع از مدیران پیش از خود بوده است؛ اما باید بگویم که در دوره گذشته خیلی در حق کشور ظلم کردند. آنها با شعار (مبارزه با) مفاسد، خوشنام‌ترین و انقلابی‌ترین افراد را از صحنه‌ها حذف کردند؛ اما در همان دوران بدترین فسادهای تاریخ در کشور اتفاق افتاد که یکی از‌آن‌ها آقایی است که امروز درحال محاکمه در مراجع قضائی است. وی با بیان اینکه مناطق آزاد در آن دوران یکی از کانون‌هایی بود که گویی حیات خلوت بوده است، ادامه داد: درباره برخی مناطق آزاد به‌ویژه کیش گزارش‌های خیلی بدی از تخلفات در دوران قبل به ما داده شده است و ما نیز مکلفیم که از بیت‌المال مسلمین دفاع کنیم تا چنانچه در جایی قصوری انجام گرفته یا بی‌قانونی شده است، آن را اصلاح کنیم.

جهانگیری تأکید کرد: درباره مناطق آزاد به‌ویژه قشم، ‌کیش و چابهار گزارش‌های خوبی به من نرسیده است و مدیران عامل این مناطق باید حتما بدون ترس از احدی با جدیت پیگیر آنها باشند. وی اظهار کرد: مبارزه با فساد هزینه می‌خواهد و من نیز این مسئولیت را قبول کرده‌ام و یک ذره هم در من تردید به وجود نیامده است. معاون اول رئیس‌جمهور در پایان با بیان اینکه اتفاقاتی که در گذشته افتاده ممکن است امروز نیز اتفاق بیفتد؛ تأکید کرد: به‌همین‌دلیل است که دولت یازدهم مکررا می‌گوید که هیچ خط قرمزی ندارد و چنانچه گزارش تخلفی به دست ما برسد سریعا عمل خواهیم کرد.

http://www.sharghdaily.ir/News/81706

ش.د9405297

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات