تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۳  ، 
کد خبر : ۲۹۵۶۸۹
سخنگوی فراکسیون امید مطرح کرد:

مرتضوی تنها مسئول کهریزک نبود

(روزنامه همدلي – 1395/06/27 – شماره 419 – صفحه 2)

سخنگوی فراکسیون امید در گفت‌وگو با ایلنا عذرخواهی مرتضوی در مورد حوادث کهریزک که منجر به کشته شدن سه‌ نفر از بازداشت‌شدگان حوادث سال ۸۸ شد گفت: قطعاً آقای مرتضوی تنها مسئول این حوادث نبوده و باید مشخص شود آیا از دیگر آمران و عاملان فجایع کهریزک نام خواهد برد یا خیر.

مرتضوی 88 دروغ گفت

«بهرام پارسایی» با اشاره به فرموده رهبری مبنی بر اینکه حوادث سال 88 لطمه‌ای به نظام بود، یادآور شد: اگر قرار باشد این خسارت‌ها ریشه‌یابی شود، نیاز به برگزاری دادگاهی ویژه است تا مشخص شود در امتداد جریان کهریزک چه کسانی آمر و عامل بروز این مسائل بودند.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در همین رابطه اضافه کرد: فاش شدن حوادث کهریزک در سال ٨٨ که حتى توسط دادستان وقت بارها تکذیب شد، منجر به ایجاد جو بى‌اعتمادى و جریحه‌دار شدن افکار عمومى و حوادث پس از آن شد. اگر آن‌چه را امروز به آن معترف شده‌اند همان ۷ سال پیش می‌پذیرفتند و بر دفاع از عمل ناشایست خود اصرار نمی‌کردند، قطعاً تبعات کمتری برای نظام ایجاد می‌شد و حتی می‌توانست از بروز اتفاق‌های بعدی جلوگیری شود.

مرتضوی کهریزک را نمی‌توانست کتمان کند

نماینده مردم شیراز با اشاره به برخی انگیزه‌های احتمالی مرتضوی از اعتراف به کوتاهی در حوادث کهریزک، گفت: احتمال دارد مستندات جدیدی ارائه شده باشد که امکان ادامه کتمان جنایات کهریزک ازسوی مرتضوی سلب شده یا به هر دلیل، مجبور به چنین اعترافی شده باشد اما مسلم است که مرتضوی با شفافیت بیشتر به آن بپردازد و ابهام‌های ایجاد شده نزد افکار عمومی را برطرف کند.

مرتضوی به فسادهای دیگرش هم اعتراف کند

پارسایی تصریح کرد: مرتضوی فارغ از حوادث سال ۸۸ در پست‌های اقتصادی مهمی در دولت نهم و دهم منصوب شد و در سازمان تامین اجتماعی و هلدینگ شستا مرتکب انحراف‌های اقتصادی فراوانی شد و امروز باید در این باره نیز اعتراف کند که مرتکب چه خطاها و مفاسدی در این پست‌ها شده، چرا که متاسفانه تا به امروز در خصوص فسادهاى کلان مالى پیگیری و اقدام دقیقی انجام نشده است.

کهریزک هم شخصی است؛ هم عمومی

سخنگوی فراکسیون امید نامه عذرخواهی مرتضوی را اعتراف‌نامه دادستان سابق تهران دانست و گفت: در بررسی پرونده کهریزک باید به دو جنبه شخصی و عمومی این جنایت توجه کرد؛ به لحاظ شخصی، خانواده‌های افرادی که بی‌گناه کشته شدند و همچنین خانواده‌ها و خود افرادى که تحت آزار و اذیت قرار گرفته‌اند و در نتیجه به‌لحاظ روحی و روانی دچار آسیب‌های جدی شدند، باید تصمیم بگیرند که مرتضوی و دیگر آمران و عاملان مجازات شوند یا مورد بخشش و عفو قرار گیرند؛ اما فارغ از تصمیم این افراد و خانواده‌ها، جنبه دیگر این پرونده، جنبه ملی و عمومى آن است که باید با رویکردی عمومی و کلان به آن توجه کرد.

او در همین رابطه افزود: پس از انتشار این اعتراف‌نامه، اظهارنظرهایی از طرف خانواده‌های جانباختگان حوادث کهریزک در رسانه‌ها منتشرشده و تاکید کرده‌اند که رضایت نخواهند داد، با این حال با فرض رضایت‌دادن خانواده‌ها، مرتضوی و همدستانش باید در قبال آسیبی که به منافع ملی و حیثیت نظام وارد کرده، پاسخگو باشند.

برخی در کهریزک آزار و اذیت شدند

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس با تاکید بر این‌که تصمیم‌گیری درخصوص جبران خسارت‌های وارده برعهده دادگاه صالحه است، تصریح کرد: مسئله مهم دیگر این است که به‌جز سه نفری که در کهریزک جان باختند، تعدادی از زندانیان نیز، همچون جان‌باختگان مورد آزار و اذیت قرار گرفتند و باید مشخص شود که آیا مرتضوى حاضر به عذرخواهى از این افراد هم هست یا خیر.

پارسایی گفت: درصورتی که درخصوص این مسئله شفاف‌سازی شود، اعتماد مردم به نظام بیشتر خواهد شد و پشتوانه مردمی نظام افزایش می‌یابد اما اگر این موضوع سیاسی برخورد کنند و بخواهند با اکتفا به همین نامه، از ادامه بررسی‌ها ممانعت کنند، بی‌اعتمادی مردم به دستگاه قضایی بیشتر خواهد شد.

مرتضوی تنها مسئول کهریزک نبود

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس گفت: انتظار می‌رود قوه محترم قضاییه و مدعی‌العموم در قبال این اعتراف ساکت نماند و با اقدامی درخور، به‌گونه‌ای رفتار کند که مردم نتایج آن را به‌طور ملموس احساس کنند. او با تاکید بر این‌که رسیدگی کامل به این موضوع به صلاح نظام است، گفت: قطعاً آقای مرتضوی تنها مسئول این حوادث نبوده و باید مشخص شود آیا از دیگر آمران و عاملان فجایع کهریزک نام خواهد برد یا خیر. این نماینده در توضیح انگیزه مرتضوی از استفاده از عنوان «شهید» برای جان‌باختگان حوادث سال ۸۸، یادآور شد: مفهوم «شهید» مشخص و تعریف‌شده است. مرتضوی باید بپذیرد اگر جان‌باختگان «شهید» هستند، راهشان راه حق بوده است.

مرتضوی باید 88 نامه می‌نوشت

پارسایی در پایان با اشاره به دلجویی مقام معظم رهبری از خانواده‌های برخی از جان‌باختگان کهریزک گفت: بهتر بود مرتضوی و دیگر آمران و عاملان حوادث کهریزک همان زمان به احترام دلجویی مقام معظم رهبری از این خانواده‌‌ها، اعتراف می‌کردند.

http://www.hamdelidaily.ir/?newsid=18697

ش.د9501954

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات