انتظار می رفت که مجلس در مورد اظهار نظر وزرای پیشنهادی نسبت به فتنه 88 حساسیت بیشتری به خرج دهد./به خاطر دانش آموزان و اینکه در بحث تخصیص بودجه، وزارت اموزش و پرورش بالاصاحب نباشد و این وزارتخانه مهم با یک وزیر و ثبات مورد انتظاراز برنامه و اعتبارات خود دفاع کند نمایندگان به وزیر پیشنهادی دولت رای اعتماد دادند.
به گزارش گروه سیاسی بصیرت، نمایندگان مجلس پس از بررسی صلاحیت و برنامه های آقایان دانش آشتیانی، صالحی امیری و سلطانی فر به عنوان وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان در دو نوبت صبح و عصر روز سه شنبه، در نهایت به هر سه وزیر اعتماد کردند. در این باره خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی بصیرت گفتگویی را با سه تفر از نمایندگان مجلس انجام داده که به شرح ذیل می باشد:
حسن نوروزی، نماینده حوزه انتخابیه بهارستان و رباط کریم
آیا رأی اعتماد نمایندگان به وزرای پیشنهادی به معنی غلبه جریان اصلاح طلبی در مجلس است؟
شکنندگی در مجلس زیاد است. چون ما گفتیم که وزرا باید موضع خودشان را در مورد فتنه مشخص کنند؛ به طوری که در مخالفت هم چندین بار این موضوع گفته شد؛ ولی هیچ کدام از وزرای پیشنهادی موضعشان را به صورت شفاف مشخص نکردند.
در مورد این تعداد رایی که وزرا آوردند آیا فکر نمی کنید فراکسیون ولایت به سمت ائتلاف با دولت گرایش پیدا کرده است؟
در این رأی گیری اکثر مستقلین متمایل به فراکسیون امید بودند و همچنین یک هماهنگی بین فراکسیون های ولایت، اعتدال و امید برقرار شده بود که ماحصل آن رای به وزرا بود. اما توجه داشته باشید که قومیت هم تاثیر بسزایی در رای اعتماد به وزرا داشتند.
نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی
جناب آقای قاضی پور آیا فکر نمی کنید مجلس به اصلاح طلبی رأی داد؟
متاسفانه هیچ کدام از وزرا فتنه را محکوم نکردند
جناب آقای دکتر پس چرا هر سه وزیر پیشنهادی از مجلس رأی اعتماد گرفتند؟
به این دلیل که مجلس نمی خواست این وزارتخانه ها بلاتکلیف و بلاصاحب باشند.
من فکر می کنم به خاطر دانش اموزان و اینکه در بحث تخصیص بودجه، وزارت اموزش و پرورش بالاصاحب نباشد و این وزارتخانه مهم با یک وزیر و ثبات مورد انتظاراز برنامه و اعتبارات خود دفاع کند نمایندگان به وزرای پیشنهادی دولت رای اعتماد دادند.
آیا فکر نمی کنید ائتلاف بزرگتری به سمت حمایت از دولت در حال شکل گیری است؟
نه بنده فکر می کنم به جز این دغدغه ها، موضوع دیگری در تصمیم امروز نمایندگان تاثیر گذار نبوده است.
حمید رضا فولادگر نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی
جناب دکتر تحلیل شما در مورد جلسه امروز مجلس چیست؟
فعلا نمی شود تحلیل کرد، ولی چون ما در سطح فراکسیونی حرکت نکردیم انسجامی وجود نداشت. مواردی که در دوره های قبل اتفاق می افتاد چه در بحث رای اعتماد به وزرا و چه در مورارد دیگر، بالاخره دوتا فراکسیون در مجلس بود و فراکسیون ها هم تاثیر گذار بودند.
ولی در دوره دهم فراکسیون ها زیاد تاثیر گذار نیستند و اصلا به صورت رسمی به میدان نیامدند، حتی فراکسیون ولایت هم که امروز ( سه شنبه صبح) جلسه گذاشت قبل از صحن علنی و حتی وزرا هم آمدند اما به رای گیری نرسید. چه بسا اگر فراکسیونی حرکت می شد در فراکسیون رای گیری می شد و می گفتند خوب مثلا دوتا از وزرا رای آوردند یکی نیاورد و این می شد مبنای کار فراکسیون اما ما الان حرکت فراکسیونی ندیدیم.
به نظرشما دلیل این موضوع چیست؟ آیا می توان نتیجه گرفت که در فراکسیون ولایت اجماع نظر وجود ندارد؟
بله، همینطور است چون در فراکسیون بیشتر روی هیئت رئیسه و ریاست اقای لاریجانی اشتراک نظر وجود داشت؛ ولی در سایر موضوعات اشتراک نظر وجود ندارد.
یعنی فراکسیون ولایت فقط برای به ریاست رسیدن آقای لاریجانی شکل گرفت؟
نه اینطور هم نیست، فراکسیون هرجا که وراد شد تاثیر داشت مثل انتخاب اقای لاریجانی اما در برخی موارد هم اصلا وارد نشد مثل امروز، یعنی حرکت فراکسیونی نشد.
در بحث وزرا اصلا در فراکسیون از اول بحث اینکه فضا دوقطبی شود مطرح نبود و قرار بود هم به سوابق اجرایی وزرای پیشنهادی توجه کنند و هم ضرورت های تغییر و تحول و برنامه های اینها، همچنین بحث حظور و یا عدم حضور وزرای پیشنهادی در فتنه 88 هم در رای دادن مورد توجه قرار گیرد اما به هر صورت بحث اصلی در نظر گرفته نشد.اما خود به خود فضا کمی دو قطبی شد و دوستان ما هم چیزهایی گفتند و دولت هم با مظلوم نمایی از فضا استفاده کرد .
آیا این موضوع که کسانی که به صورت شفاف موضع خودشان را در مورد فتنه اعلام نمی کنند و برای وزارت رای اعتماد از مجلس می گیرند، خطری برای مجلس نیست؟
بالاخره تفاوت این مجلس با مجلس قبل همین است در مجلس قبل مثلا وزرایی که فتنه را در مجلس رسما محکوم می کردند می توانستند رای بیاورند، حتی سه چهار مورد بود که رای نیاوردند، ولی حالا نه .
ما که نمی خواهیم بدبینانه قضاوت کنیم و بگوییم که سلایق دیگر بر مجلس حاکم است یا خدای نکرده ضد ولایت هستند و خارج از دایره انقلابند.
در کل تاکید من این است که اگر فراکسیون امروز به رای گیری می رسید احتمالا یکی از این وزرا در اخذ رأی اعتماد با مشکل مواجه می شد.ولی الان اعضای فراکسیون ولایت بیشتر با سلایق فردی عمل کردند؛! ما این انسجام را در فراکسیون امید شاهدبودیم.
ولی در کل انتظار می رفت که مجلس در مورد اظهار نظر وزرای پیشنهادی نسبت به فتنه 88 بیشتر حساس باشد که نبود.
پایگاه اطلاع رسانی بصیرت از سه نماینده محترمی که وقت خود را در اختیار ما قرار دادند تشکر می نماید
مصاحبه: حسن مولایی