پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
به گزارش گروه سیاسی بصیرت به نقل از خبرگزاری فارس، آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یکشنبهشب 19 دی ماه بر اثر عارضه قلبی در بیمارستان شهدای تجریش دار فانی را وداع گفت.
پس از انتشار خبر درگذشت وی رسانههای جهان از جمله رسانههای بریتانیا گزارشها و یادداشتهای بسیاری درباره وی منتشر کردند.
روزنامه انگلیسی گاردین جزء اولین رسانههای انگلیسی بود که خبر درگذشت آیتالله هاشمی رفسنجانی را منتشر کرد. این روزنامه انگلیسی نوشت، هاشمی رفسنجانی دومین شخصیت سیاسی ایران بود و از وی به عنوان یکی از پایهگذاران انقلاب اسلامی ایران نام برد.
در ادامه گاردین نوشت، هاشمی رفسنجانی، محرم اسرار رهبر جمهوری اسلامی، آیت الله علی خامنهای بود اما بعدها و در سال 88 تفاوتهایی با رهبر ایران داشت و به سوی اصلاح طلبان گرایش پیدا کرد.
گاردین در ادامه درگذشت آیت الله رفسنجانی را ضربهای برای حسن روحانی رئیس جمهور کنونی دانست چراکه رفسنجانی از حامیان اصلی روحانی است. گاردین همچنین نوشت، رفسنجانی از اعضای مجلس خبرگان و همواره چهره شاخصی در ایران بود.
شبکه خبری بیبیسی در گزارشی نقش هاشمی رفسنجانی در انقلاب 57 را نقشی اساسی عنوان کرد و نوشت با وجود بروز اختلاف نظرها میان وی و رهبری ایران، آیت الله خامنهای در پیام تسلیت خود از رفسنجانی به عنوان همسنگر و همگام دوران مبارزات توصیف کرد و مرگ وی را سخت و جانکاه خواند.
شبکه سلطنتی بریتانیا در ادامه نوشت، رفسنجانی رابطهای صمیمی با حسن روحانی رئیس جمهور ایران داشت و مشاور و آموزگاری برای روحانی بود. بیبیسی ضمن اشاره به سوابق تحصیلی و فعالیتهای هاشمی رفسنجانی افزود، وی یکی از کلیدیترین بازیگران برای توسعه برنامه هستهای ایران بود و اخیرا از توافق هستهای حمایت کرد.
روزنامه فایننشال تایمز در یادداشتی هاشمی رفسنجانی را یکی از رهبران جمهوری اسلامی ایران و سیاستمداری زیرک نام برد. این روزنامه انگلیسی در ادامه نوشت، رفسنجانی به عنوان ناجی ایران در دوران بحرانی شناخته میشود چراکه تلاش کرد ایران به توافق هستهای برسد و جلوی وقوع جنگ را بگیرد.
فایننشال تایمز افزود، درگذشت رفسنجانی شوکی برای ایرانیان بود و انتظار میرود پیامدهایی برای نظام اسلامی در پی داشته باشد. این روزنامه پیشبینی کرد با درگذشت هاشمی رفسنجانی درگیری قدرت میان اصلاح طلبان و اصولگرایان شدت یابد.
خبرگزاری رویترز هم در یادداشتی نوشت، درگذشت رئیس جمهور اسبق ایران ضربه بزرگی برای اصلاح طلبان است چراکه تاثیرگذارترین حامی آنها فوت شده است. رویترز ادامه داد، رفسنجانی به عنوان یکی از ستونهای انقلاب اسلامی توصیف میشد و سیاستهای وی برای ارتباط بهتر با غرب، مورد توجه ایرانیان زیادی بود.
در ادامه رویترز نوشت، بعد از شکست هاشمی رفسنجانی و خانوادهاش در انتخابات سال 88، این خانواده دچار انزوای سیاسی شدند و اکنون که ایران در آستانه انتخابات دیگری قرار دارد، درگذشت وی ضربه بزرگی برای اصلاحطلبان خواهد بود.
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت هم نوشت، رفسنجانی چهرهای تاثیرگذار در ایران بود و ریاست مجمع تشخیص را برعهده داشت که مسئولیت حل مناقشات میان مجلس و شورای نگهبان را برعهده دارد.
این روزنامه افزود، رفسنجانی به عنوان یکی از ستونهای انقلاب اسلامی نام برده میشد و درگذشت وی ضربهای برای اصلاحطلبان است.
شبکه خبری اسکای نیوز هم با انتشار خبر درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی نوشت، وی یکی از چهرههای پیشتاز ایران از قبل از انقلاب اسلامی و در مبارزه با شاه بود.
اسکای نیوز با نقل قول از یک مقام ایرانی نوشت رفسنجانی مدیری لایق و سیاستمداری کارکشته بود که مرگش میتواند به حسن روحانی که برای انتخاب دوباره به عنوان رئیس جمهوری ایران تلاش میکند، ضربه بزند.
روزنامه تلگراف هم در گزارشی درباره درگذشت هاشمی رفسنجانی نوشت، وی چهرهای تاثیرگذار در ایران بود و از ستونهای انقلاب شناخته میشد.
این روزنامه انگلیسی همچنین به حضور مهدی هاشمی بر سر پیکر پدرش اشاره کرد و نوشت، مهدی که فرزند هاشمی و به اتهام فساد در زندان به سر میبرد با اسکورت پلیس بر سر پیکر پدرش حاضر شد.
روزنامه دیلی میل هم رفسنجانی را از تاثیرگذارترین چهرههای ایران توصیف کرد و نوشت، وی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که اختلافات میان شورای نگهبان و مجلس را برطرف میکرد.