روزنامه آمریکایی 'واشنگتن پست' نوشت: 'وهابیت' آل سعود به نیجریه رسیده و چهره این کشور را تغییر داده است.
بر اساس گزارش واشنگتن پست، اخیرا 'محمد جواد ظریف' وزیر خارجه ایران گفته است که خشونت به شکل گستردهای در جهان در حال انتشار است و ما به دلیل صدور تعصب و خشونت در قالب اسلامی از سوی عربستان سعودی از طریق ایجاد شرارت و تاسیس گروههای تندرو، در دوران بسیار تاریکی بسر میبریم.
این روزنامه افزود: تعصب و خشونت توسط سعودیها به شمال نیجریه کشیده شد. بطور مثال تاسیس گروه سلفی بزرگی به نام 'بوکوحرام' در شمال نیجریه یکی از این اقدامها است و شکی نیست که عربستان سعودی تاثیر بسیار زیادی در گسترش و شکل گیری این چنین گروههای افراطی در دنیا دارد.
بر اساس این گزارش، 'ابوبکر گومی' رهبر گروه تروریستی بوکوحرام یکی از قاضیان برجسته و مروجان مذهبی نیجریه است که روابط دایمی و خوبی با ریاض دارد و عضو شورای مشورتی دانشگاه اسلامی عربستان سعودی در مدینه است که جایزه 'ملک فیصل' را در سال 1987 (66 ش) دریافت کرده است.
به نوشته این روزنامه، ابوبکر گومی تاکنون حمایتهای مالی فراوانی از سوی عربستانیها دریافت کرده که از آنها برای اقدام علیه شیعیان شمال نیجریه استفاده کرده است.
این روزنامه آمریکایی نوشت: 'جعفر محمود آدم' دیگر رهبری سلفیها است که در شمال نیجریه فعالیت میکند. او نیز فارغ التحصیل دانشگاه اسلامی مدینه در سال 1993 (72ش) است که هنگام بازگشت به کشورش، وابستگی بسیاری به سلفیها پیدا کرده و با آنها بطور کامل هماهنگ شده است.
واشنگتن پست افزود: بیشتر افرادی که اطراف «گومی» و «محمد آدم» اجتماع کرده اند، فارغ التحصیل و یا تحصیل کرده عربستان هستند و آموزههای دینی خود را از بزرگان وهابی در مدینه فرا گرفته اند، ضمن اینکه حمایتهای مالی گستردهای نیز از سوی موسسات اسلامی و خیریه که مقر آنها در لندن است و ارتباط عمیقی با عربستان سعودی دارند، دریافت کردهاند.
این روزنامه افزود: «گومی» و «محمود آدم»، 'عروسک هایی' در دست عربستان هستند و هر دو نفر عامل اصلی برگزاری نشستهای تفکر وهابیت و سیاستگذاری و عقیدتی در شمال نیجریه بشمار میآیند.
گومی بیشتر مروج مذهب 'مالکی' در غرب آفریقا بود، اما محمود آدم بیشتر از او به عربستان سعودی وابسته و تاثیر پذیرفتهتر است.
واشگتن پست نوشت: بر اساس ارتباط گسترده این دو نفر از رهبران گروه تروریستی بوکوحرام با سعودیها و تحصیل آنها در عربستان، اینگونه نتیجه گیری میشود که این گروه تروریستی نه تنها با ریاض مرتبط است، بلکه از نظر تفکر نیز تاثیرپذیرفته از فرقه وهابیت است، چرا که 'محمد یوسف' پایه گذر گروه بوکوحرام در سال 2004 (83 ش) به عربستان سفر کرد و مدتی را نیز در این کشور گذراند، اما 'ابوبکر شیکاو' جانشین وی، ارتباط بهتر و بیشتری را با سعودیها برقرار و کمکهای مالی فراوانی به تجهیز گروه بوکوحرام از سال 2000 میلادی (79 ش) نمود و این گروه را به اصطلاح برای آغاز جهاد آماده کرد.
در زبان 'حوسی'، بوکو حرام به معنای 'حرام بودن تحصیل به روش غربی' است. الگوی آنها شباهت بسیار زیادی با طالبان افغانستان دارد و پیروان آنها محاسنی بلند دارند و روی سر پارچهای قرمز یا سیاه میبندند.
بوکو حرام فعالیت خود را از سال 2003 (82 ش) در نیجریه آغاز کرد و اولین حمله را در سال 2004 (83 ش) انجام داد. مقر اصلی آنها در شمال شرقی نیجریه در اطراف شهر 'میادوگوری' است و یکی از عجیب و غریبترین گروههای تروریستی با اعمال وحشیانه بشمار میآید.
http://jomhourieslami.net/?newsid=112924
ش.د9502978