(روزنامه كيهان ـ 1395/11/17 ـ شماره 21554 ـ صفحه 2)
2- این دو اقدام ترامپ هر دو تصمیمات و توصیه های دولت دمکرات آمریکا به جانشینان جمهوری خواه خود بوده و نشان میدهد ترامپ تندرو و افراطی! با اوبامای میانه رو! تفاوتی ندارد و هر دو، دو روی یک سکه هستند. چنان که مقامات دولت ترامپ تاکید کردند« ممنوعیت سفر شهروندان ایرانی به آمریکا به علت تهدیدات تروریستها، تصمیم دولت باراک اوباما بود که دونالد ترامپ اکنون در حال اجرای آن است». جان کری هم علی رغم اینکه به قول آقای عراقچی قول و تضمین داده بود!، در یادداشت خداحافظی خود به ترامپ توصیه کرده بود«دولت اوباما با توسل به برنامه هسته ای، ایران را تحت فشار گذاشت و برجام را امضاء کرد و بعد از برجام، حالا نوبت توست تا با توسل به برنامه موشکی، ایران را تحت فشار قرار دهید و عقب بزنید»!. این گزاره نیز قابل استنتاج است که اگر هیلاری کلینتون هم رئیس جمهور آمریکا میشد، همین اقدامات در دستور کار دولت وی قرار میگرفت.
3- این قضیه باردیگر نشان داد مسئله هسته ای بهانه بود. قبلاً آمریکا با کمک برخی عوامل فتنه در داخل، در جهت تحمیل فشار بر مردم ایران برنامه صلح آميز هستهاي را به عنوان تهديد بين المللي القاء می کرد و اکنون نیز بعداز برجام با تمرکز بر برنامه موشکي سعي مي کند همچنان به ایران فشار بیاورد. چنان که رهبر معظم انقلاب بارها به دولتمردان و مسئولان تذکر و هشدار داده بودند. از جمله 28 مهر امسال در دیدار با نخبگان کشور تاکید کردند: «به مسئولین در جلسات خصوصی گفتم که خیال میکنید اگر شما در قبال مسئله هستهای عقبنشینی کنید، مسئله شما با آمریکا تمام میشود؟ نه آقا، قضیّه موشک پیش میآید ؛ از قضیّه موشک مأیوس بشوند، قضیّه مقاومت پیش میآید...قضیه چیز دیگری پیش می آید...مگر ول میکنند شما را؟». رهبرمعظم انقلاب 25 خرداد امسال نیز در دیدار مسئولان هشدار را داده بودند که: «خب! حالا قضیّه هستهای حل شده، ببینید تمام است قضیّه؟ قضیّه موشکها پیش آمد؛ قضیّه موشکها حل بشود، قضیّه حقوق بشر است؛... قضیّه اصل ولایت فقیه و اصل قانون اساسی و حاکمیّت اسلام است. بنابراین این تصوّر، تصوّر غلطی است».لذا ایشان بارها تصریح داشتند مسئله هستهای و موشکها بهانه است و«اگر جمهوری اسلامی حاضر بود تبعیّت استکبار را قبول بکند، با موشکش هم میساختند، با انرژی هستهای هم میساختند- 3 خرداد 95».
4- این دو اقدام ترامپ نشان داد برخلاف ادعای دولتمردان و تیم مذاکرهکننده هسته ای، ایران هراسی از بین نرفته و همچنان از مهمترین گزینه های محافل سیاسی – رسانه ای آمریکا به استناد تصمیمات دولت و کنگره این کشور است. تا جایی که با فضاسازیهای شبکه هاي غربی و عربی از جمله فاکس نیوز و العربيه آمریکا آزمايش موشکي ايران را به نشست اضطراري شوراي امنيت میکشاند.!
5- نکته مهم اين است که هم زمان با منع ورود اتباع ايراني به آمريکا رسانههای غربی – عربی و صهیونیستی قانون اچ آر ريس یا طرح حمله پيشگيرانه به ايران در کنگره آمريکا را برجسته کردند. هرچند به اذعان و مستندات خود غربیها و آمریکاییها، جرات و امکان اقدام نظامی علیه ایران را ندارند، اما رئیس جمهور محترم که اصرار دارد در هر سخنرانی این ادعا را تکرار کند که به برکت برجام سایه جنگ از سر ایران برداشته شد، پاسخ دهند با این طرح کنگره آمریکا چه خواهد کرد؟
6- این دو اقدام ترامپ نشان داد در دولت جدید آمریکا نیز همانند دولت اوباما قرار نیست یکی از مهمترین شعارهای رئیس جمهور در انتخابات، یعنی ادعای «بازگشت عزت به پاسپورت های ایرانی» محقق شود. تیر92 قبل از اینکه آقای روحانی دولت را تحویل بگیرد، موسسه هنلی که هر ساله اعتبار گذرنامههای کشورها را رتبه بندی می کند، ایران را در رتبه 86 قرار داده بود.اما مرداد امسال بعداز امضاء و اجرای برجام، ایران را در رتبه ۹۸ و در کنار اریتره و اتیوپی قرار داده است. قطعاً ممنوعیت ورود ایرانیان به خاک آمریکا همین اندک اعتبار از نظر موسسه هنلی در چشم آمریکایی ها هم وجود ندارد. لذا سیاست های ادعایی دولت در جهت تنش زدایی نتیجه عکس داده و منجر به تنش زایی بیشتر شده است.
7- اما در باره اینکه چرا چنین اقداماتی در دستور کار دولت جدید آمریکا قرار گرفته، باید گفت این اقدامات نتیجه سکوت، انفعال و سیاست لبخند دولت در برابر زیادی خواهیها و تهدیدات استکباری آمریکا است.اگر دولت در مذاکرات هستهای از خطوط قرمزِ ترسیمی رهبری عدول و عبور نمیکرد و متن تحمیلی آمریکا را نمیپذیرفت و به اذعان وزیرامورخارجه به آمریکاییها اعتماد نمیکرد و بعد از برجام محکم در برابر بدعهدیهای آمریکا می ایستاد و واکنش نشان میداد، قطعاً دولت ترامپ دست به چنین گستاخی هایی نمیزد. اینکه وقتی ترامپ ایرانیان را از ورود به خاک آمریکا منع میکند، رئیس جمهور بهجای موضعگیری در این خصوص، به دیوارکشی در مرز مکزیک واکنش نشان میدهد و از نزدیکی و آشتی سخن میگوید! و یا اینکه زمانی که وزیرخارجه گستاخ فرانسه در ایران و در حضور وزیر امورخارجه بحث تهدید موشکی ایران را مطرح میکند اما با واکنش در خوری روبرو نمیشود، آیا طرفهای مقابل جز این پیام را دریافت میکنند که در اعمال هرگونه اقدامی علیه ایران مشکلی نداریم؟! برای روشنتر شدن موضوع کافی است به این سؤال نیز پاسخ داده شود که چرا علیه چین که همزمان با ایران یک موشک قارهپیما با قابلیت حمل10کلاهک اتمی را آزمایش کرد، چنین فضاسازیهایی در دنیا صورت نگرفت!؟.
8- در باره واکنش دولت به اقدامات دولت جدید آمریکا تردیدهایی وجود دارد. آنچه که در ظاهر امر آشکاراست این است که تصمیم گیران در دولت دو سناریوی همزمان برای واکنش به اقدامات آمریکا را به اجرا گذاشتهاند. سناریوی اول اتخاذ مواضع انفعالی برای ارسال پیام به خارجی ها و سناریوی دوم اتخاذ مواضع انقلابی برای مصرف داخلی است. البته با اجرای این دو سناریو دولت در یک پیچ تناقض گویی نیز گرفتار شده است. ازیکطرف وزیر امورخارجه در توئیت خود اعلام میکند با آغوش باز از آمریکاییها استقبال میکنیم و از سوی دیگر معاون اول رئیس جمهور ادعا میکند اقدام متقابل انجام میدهیم. سخنگوی وزارت خارجه هم برای تلطیف این واکنش به اصطلاح انقلابی اعلام میکند بحث مقابله به مثل، مثل رفتار مقابل نیست!. رئیس جمهور محترم که همواره تلاش داشتند خود را بعنوان یک حقوقدان مطرح و منشور حقوق شهروندی را رونمایی کرده است، پاسخ دهند در برابر این اقدام خلاف قوانین و تعهدات بينالمللي که حقوق شهروندی ایرانیان زیر پا گذاشته شده، چه اقدامی خواهد کرد؟
9- هجمه گسترده عليه برنامه موشکي را میتوان از ابعاد دیگر نیز تحلیل کرد.اولاً تلاشی براي تشدید ديدگاه ضد ایرانی رئيس جمهور آمريکا است. درحالی که ترامپ در شعارهاي انتخاباتياش بر مسائل داخلی آمريکا تاکيد داشت و صراحتاً اعلام کرد که داعش را وزیر امورخارجه آمریکا پدید آورده، لابی های قدرت و ثروت در تلاشند با فضاسازي هاي ضد ايراني، تمرکز ترامپ را از مسايل داخلي به سوي ايران جلب نمايند. ثانیاً میتوان در جهت تحتالشعاع قرار دادن پیروزیهای محور مقاومت در سوریه و عراق و همچنین در مذاکرات آستانه تلقی کرد. اینکه گفته شده مذاکرات آستانه دستاورد برجام بوده! نیز در این جهت قابل ارزیابی است. تحتالشعاع قرار دادن شکست های عربستان در یمن بویژه غرق شدن ناوچه اين کشور در درياي سرخ با حمله موشکي ارتش يمن را نیز باید مدنظر داشت . ثالثاً انحراف افکارعمومی جهان از اعتراضات جهانی و تظاهرات گسترده مردم آمریکا علیه سیاستهای ضد حقوق بشری این کشور از دیگر سناریوهای پشت پرده ایرانهراسی به بهانه برنامه موشکی است. همچنین تلاش میشود تا توجیهی برای اقدامات ناتو القاء شود. چنانکه استوللنبرگ دبيرکل ناتو ادعا کرده «مسئله آزمايش موشکي ايران اهميت ادامه تلاش هاي ناتو براي توسعه نظام دفاعي را نشان مي دهد.»
10- درحالی تاکنون شاهد واکنش مناسب و درخور شأن ملت ایران از سوی دولت نبودیم که متاسفانه شاهد ایفای نقش مجلس نیز نبودیم. قطعا اگر در مقابل اقدامات ضد ايراني آمریکا منتخبان مردم در مجلس اقدامات مشابه و متقابلی انجام میدادند، اقدامات ضد ايراني آمریکاییها به این همواری اعمال نمی شد. حداقل به استناد مفاد برجام و قوانین بینالمللی میتوانی اقدامات ایران در برجام را متوقف کنید تا فردا در مقابل ملت و تاریخ شرمنده نباشید، چراکه هرچند امکان پاره کردن برجام براي دونالد ترامپ وجود ندارد، اما ترامپ براي تشديد تحريم ها عليه ايران و ایران هراسی، غيرمستقيم برجام را مورد هدف قرار داده است. لذا براساس فرمایش رهبرمعظم انقلاب از یک طرف باید به آمریکاییها تاکید کرد «با این وضعیّتی که شماها دارید، آیا میشود به شماها خوشبین بود؟»، و از طرف دیگر باید به دولت یادآور شد که: «یک تجربه مذاکرات هستهای این است که اگر ما تنازل هم بکنیم، آمریکا دست از نقش مخرّب خودش برنمیدارد- 14 خرداد 95».
http://kayhan.ir/fa/news/97055
ش.د9504271