(روزنامه جوان ـ 1396/05/12 ـ شماره 5153 ـ صفحه 2)
به گزارش دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي، علي شمخاني در گفتوگويي رسانهاي افزود: تنها با اتكا به قدرت و توانمنديهاي ملي ميتوان با سياستهاي استكباري امريكا مقابله كرد و منطق هزينه - فايده اين كشور براي پيگيري سياستهاي ضد ايراني را تغيير داد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به بيتأثير بودن برجام در كاهش دشمني امريكا با ملت ايران افزود: ذات سياست خارجي امريكا اعمال نفوذ و فشار به منظور تسليمسازي و تحقير كشورهاي مخالف خود است و در اين مسير تمامي ابزارهاي نامشروع و شيطاني را نيز به خدمت ميگيرد.
وي فقدان هوشمندي و ابتكار در مجموعه هيئت حاكمه جديد امريكا را فرصتي مناسب پيش روي دستگاه ديپلماسي كشور برشمرد و با قابل پيشبيني عنوان كردن رفتار امروز امريكا در قبال برجام اظهار داشت: مجموعهاي از اقدامات در حوزههاي تقنيني، فني، هستهاي، اقتصادي، سياسي دفاعي و نظامي از سوي هيئت نظارت بر برجام تعيين شده كه به صورت موازي و هماهنگ دنبال ميشوند. شمخاني تحريم چند شخص و شركت را بر استمرار مسير توسعه و رشد كشوري با مشخصات جمهوري اسلامي ايران بيتأثير خواند و گفت: هر بار كه امريكا در حوزههاي غيرهستهاي تحريمي عليه اشخاص و نهادهاي ما وضع كرده، در همان حوزه يك دستاورد جديد را به بهرهبرداري رساندهايم كه بخشي از آنها رسانهاي نيز نشده است. دبير شوراي عالي امنيت ملي افزود: امريكا در پي خروج از برجام با هزينه ايران است كه قطعاً اين فرصت از سوي ما در اختيار اين كشور قرار داده نخواهد شد. البته اين به مفهوم حفظ برجام با هر هزينهاي نيست. شمخاني ارزش برجام به عنوان يك توافق بينالمللي در گرو احترام و اجراي آن از سوي همه طرفها و ايجاد منافع يكسان براي امضاكنندگان آن دانست و خاطرنشان كرد: در حوزه سياسي نيز عملاً پنج كشور در برابر امريكا قرار گرفتهاند و همه آنها تصريحاً يا تلويحاً امريكا را ناقض برجام ميدانند كه اين نيز دستاوردي سياسي براي ايران با صرف كمترين هزينه است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام يكي از دلايل عصبانيت امريكا از شرايط فعلي را عدم توفيق اين كشور براي تغيير سياستهاي اصولي ايران در منطقه در شرايط پسا برجام دانست و افزود: از نظر جمهوري اسلامي ايران براي مهار گاو خشمگين بايد انرژي او را به مسير دلخواه هدايت كرد تا بدون صرف هزينه اضافي و آسيب ديدن بتوان به هدف مورد انتظار رسيد.
شمخاني توسعه توان دفاعي بهويژه برنامههاي متعارف موشكي ايران را غيرقابل مذاكره و از حقوق مسلم كشورمان عنوان كرد و اظهار داشت: قدرت دفاعي ايران تاكنون در برابر بسياري از تهديدات بازدارنده بوده و در چارچوب دكترين دفاعي كشور براي هر نوع تهديدي سلاح دفاعي متعارف لازم را طراحي و توليد خواهيم كرد. وي توانمندي موشكي جمهوري اسلامي ايران را كاملا بومي و متناسب با تهديدات بالقوه كشور ذكر كرد و گفت: ضربه موشكي سپاه به تروريستهاي تكفيري در سوريه نشان داد كه نيروهاي مسلح ايران متكي بر ظرفيتهاي داخلي در بالاترين سطح آمادگي براي پاسخگويي به هرگونه شيطنت و اقدام ناامنكننده عليه كشورمان هستند.
نخستين برخورد با تحريمهاي آمريكا
وزير امور خارجه كشورمان با تاكيد بر موافقت وزارت خارجه با اقدام مجلس در راستاي مواجهه با اقدامات اخير امريكا، گفت: تصويب طرح اقدام متقابل مجلس احتمالاً نخستين برخورد با تحريمهاي امريكاست.
محمدجواد ظريف ديروز در حاشيه نشست هيئت دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالي درباره اقدام متقابل ايران در مقابل نقض برجام از سوي امريكا گفت: اقدامات مختلفي را در هيئت نظارت بر برجام بررسي كرديم، احتمالاً اولين برخورد ما تصويب مصوبه مجلس شوراي اسلامي در راستاي اقدام متقابل با نقض برجام است. وي افزود: مجلس مذاكرات و بررسيهاي اوليه را در اين باره انجام داده است، وزارت امورخارجه از ابتداي كار همراه مجلس بوده است و هم اكنون نيز ما موافق اقدام مجلس هستيم البته پس از اين اقدام نيز اقدامات ديگري طراحي شده است. وزير امور خارجه با بيان اينكه « اجراي ماده 36 و 37 در متن برجام در جاي خود انجام خواهد شد»، تصريح كرد: كميسيون مشترك برجام در حال رسيدگي به موضوعات و مشكلات است اما اين ضرورتا به معناي اعمال ماده 36 نيست. وي با تاكيد بر استفاده از مسير كميسيون مشترك برجام در راستاي استيفاي حق ملت ايران، خاطر نشان كرد: البته مسيرها و اقدامات حقوقي و سياسي ديگري نيز طراحي شده است كه در زمان مناسب به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.
http://www.javanonline.ir/fa/news/865261
ش.د9601745