پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه آرمان ـ 1396/07/16 ـ شماره 3436 ـ صفحه 2)
هر چه داریم از علم است
دکتر حسن روحانی دیروز در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری که در دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه آغاز مهرماه و شروع تحصیلات برای ما بسیار حائز اهمیت است، گفت: ما هر چه داریم از علم است و توانا بود هرکه دانا بود. حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی با اشاره به گفتوگوهای امام حسین پیش از خروج از مدینه با حاکم شهر خاطرنشان کرد: پیش از آنکه امام حسین(ع) قیام خود را آغاز کند، با حاکم مدینه حرف زد و برای او استدلال آورد و گفت که چرا با او بیعت نمیکند؛ حاکم مدینه دلایل امام حسین(ع) را نپذیرفت. در آن زمان میتوانست جنگ شکل بگیرد اما امام حسین(ع) بنا به دلایلی نگذاشت که جنگ آغاز شود. ایشان مهلت خواستند تا در این زمینه بیندیشند و در فرصتی دیگر پاسخ حاکم را بدهند. رئیسجمهور با بیان اینکه امام حسین(ع) برای حفظ حرمت کعبه از مکه خارج شدند، اظهار کرد: امروز در جامعه ما حرمت، جایگاه و شخصیت افراد خدوم و خدمتگزار و محبوب مردم توسط برخی قلمها و زبانها شکسته میشود. وی به ماجرای دستور امام حسین(ع) برای پر کردن تعداد بیشتری مشک آب جهت رفع تشنگی دشمنان اشاره و خاطر نشان کرد: امام حسین(ع) حتی برای رفع عطش دشمنان خود آب ذخیره میکردند و در زمانی که با حر مواجه شدند در پاسخ به یکی از اصحاب خود که اصرار داشت تا عدد دشمنان کم است به آنها حمله شود، تاکید کردند که من هرگز دوست ندارم آغازگر جنگ باشم و هیچگاه نیز آغازگر جنگ نخواهم بود. روحانی تصریح کرد: مهمترین موضوعی که در مکتب عاشورا مطرح است، پیوند این مکتب با ملت است. در این زمینه وظیفه دانشگاه، برقراری پیوند میان جامعه و فرهنگ متعالی بشریت است.
مدیریت قطعه قطعه
روحانی با بیان اینکه دانشگاهیان ابتدا باید معضلات خود در دانشگاهها را حل کنند و سپس معضلات و مشکلات جامعه را حل نمایند، به طرح انتقاداتی از وضعیت مدیریت دانشگاهها پرداخت و اظهار کرد: من بارها در جلسات مختلف ازجمله شورای انقلاب فرهنگی و هیات دولت اعلام کردهام که معلوم نیست در مدیریت دانشگاهها راه خوبی را پیش میرویم یا نه، چراکه اداره دانشگاهها را قطعه قطعه کردهایم و برخی مسئول دین، برخی مسئول انقلاب و برخی مسئولیتهای دیگری برعهده دارند. این درحالی است که نباید این تقسیم بندیها انجام شود. وی در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه اساس علم و دانشگاه بر مبنای رقابت نهادینه شده است. اظهار کرد: مقام اساتید بر مبنای رقابت است و قطعا باید مقام استادی که جزوه او ده سال تغییری نکرده با استادی که مدام در حال کسب علم و دانشوری است، تفاوتی داشته باشد. قطعا باید مسیر کسب علم از سوی اساتید همواره مورد توجه و استمرار قرار بگیرد.
علت احضار
رئیس دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه باید همواره میان دانشگاهها، کلاس درس و گروههای دانشجویی رقابت وجود داشته باشد، گفت: ما در جامعه یک رقابت آن هم ناسالم تحت عنوان جناحهای سیاسی ایجاد کردهایم؛ در همه انتخاباتها این جناحها مشارکت میکنند، اما در آخر به جای آنکه همه به خاطر مشارکتشان تشویق شوند و جایزه بگیرند، یکی جایزه میگیرد و جناح دیگر تنبیه میشود. آیا نتیجه این روش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی ایجاد میکند؟ روحانی با بیان اینکه ممکن است برخی از دستگاهها بیکار باشند و برای ایجاد شغل برای خود عدهای را احضار کنند، اظهار کرد: یک جناحی از اول انقلاب دیوارش کوتاه ساخته شده است. نمیدانم جریان چه بوده است. اگر کسی خیلی هم تاثیرگذار باشد مثلا برای تشویق مردم تکرار کند که بیایند پای صندوق. باید ببینیم چه کسی را تنبیه کنیم، چه کسی را تشویق.
رئیسجمهور با تاکید براینکه باید از این مسیرها رها شویم به نتایج رای مردم در انتخاباتهای سالهای ۹۲ تا ۹۶ اشاره و خاطر نشان کرد: یک بار در سال ۹۲ و مجددا در سالهای ۹۴ و ۹۶ این تجربه حاصل شد. در اقتصاد، علم و مدیریت، انحصار بسیار خطرناک است و ما باید برای نقد و مشارکت، همه جامعه را تشویق کنیم. وی همچنین با بیان اینکه بیان نقد به ویژه در دانشگاه باید آزاد باشد، تصریح کرد: اگر استاد یا دانشجویی در دانشگاه کلامی مطرح کند که آن کلام مورد پسند من نباشد، باید تشویق شود.
کاهش رقم بیکاری
روحانی با انتقاد از پذیرش بیش از حد دانشجو در برخی رشتههای تحصیلی اظهار کرد: دانشگاه برای حل و فصل مسائل و پیچیدگیهای جامعه است اما امروز موضوع فارغ التحصیلان دانشگاهی خود یک معضل برای جامعه ایجاد کرده است. این در حالی است که ابتدا باید بررسی کنیم که چه شغلی نیازمند تحصیلات دانشگاهی است، سپس در آن رشته دانشجو بپذیریم. رئیسجمهوری خاطر نشان کرد: مدیریت نیروی انسانی بر مبنای هرم امکانپذیر است. ما امروز در حال ایجاد یک استوانه در این بخش هستیم و میخواهیم همه کلاس اولیها را با مدرک دکترا از نظام آموزش خارج کنیم. این درحالی است که براساس برخی بررسیهایی که در کشورهای مختلف درباره نیاز مشاغل به تحصیلات دانشگاهی انجام شده، ۴۰ الی ۴۵ درصد مشاغل نیازی به تحصیلات دانشگاهی ندارند. روحانی با اشاره به وجود مشکل بیکاری در جامعه خاطر نشان کرد: دولت و همه نهادها باید در زمینه ایجاد شغل در کشور تلاش کنند. در این زمینه من بسیار خوشحال هستم که نسبت به سال گذشته رقم بیکاری ۱ درصد کاهش یافته که این به معنای آن است که مسیر درستی انتخاب شده و باید با سرعت بیشتری طی شود. وی همچنین با تاکید بر لزوم پیشرو بودن دانشگاهیان و دانشجویان در مسائل روز کشور گفت: من نمیگویم که یک دانشجو یک دیپلمات است، اما یک دانشجو باید مسائل سیاسی جامعه خود را بداند و به خوبی نقد و انتقادات خود را مطرح کند، چرا که سن دانشجویی، سن خلاقیت و طراحی نقد و انتقاد است. اساتید دانشگاه نباید بگذارند عدهای جامعه را نسبت به آینده مایوس کنند و کار ارزشمند ملت را زیر علامت سوال قرار دهند.
دلیل خوشحالی
رئیسجمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود، اظهارات رئیسجمهور آمریکا را عجیب و غریب خواند و خاطر نشان کرد: ممکن است در کشوری براساس برخی مبناها فردی رئیسجمهور شود که با کارهای عجیب و غریب خود همه دنیا را نگران کند. حال ممکن است چنانچه معضلی که در یک کشور ایجاد شده به کشورهای دیگر دنیا نیز سرایت کند و بر ما نیز فشارهایی وارد شود، اما ما نباید نسبت به مسیری که انتخاب کردهایم، تردید کنیم. وی با انتقاد از طرح برخی اظهارات از سوی عدهای در داخل کشور در این زمینه اظهار کرد: من نمیدانم چرا عدهای از این موضوع و اینکه کشور دچار مشکل شود، خوشحال میشوند و نان خود را در دعوا میبینند. با این وجود ما معتقدیم تضارب آرا هیچ مشکلی ندارد، اما باید در موضوعات مربوط به منافع ملی همه یک صدا باشند. روحانی با اشاره به توافق هستهای ایران و 1+5 تصریح کرد: ما در توافق برجام به منافع غیرقابل بازگشتی دست یافتهایم و نهتنها ترامپ بلکه چنانچه ده ترامپ دیگر در دنیا روی کار بیایند، آن منافع غیرقابل بازگشت هستند. در مذاکرات هستهای ما قدرت سیاسی خود را به جهانیان نشان دادیم و دیپلماتهای ما آنقدر قوی و قدرتمند با شش قدرت بزرگ دنیا حرف زدند و به توافق رسیدند که آن طرف توافق آمریکا میگوید ایرانیها ما را فریب دادهاند. رئیسجمهوری ادامه داد: گرچه این حرف نادرست است و مبنای ما در این توافق برد- برد بوده، اما ما به عنوان یک توانمند سیاسی در صحنه مذاکرات با قدرتهای دنیا ظاهر شدیم و نشان دادیم نه تنها در جنگ و اقتصاد قوی هستیم بلکه در صلح و سیاست نیز قدرتمندیم که این نیز یک موضوع غیرقابل بازگشت است.
شکستن اتحاد علیه ایران
وی با تاکید بر اینکه ما اتحاد جهانی علیه ایران را شکاندیم، به سخنرانی سران کشورهای عضو سازمان ملل در مجمع عمومی این نهاد اشاره و خاطر نشان کرد: همه کشورها علیه ایران متحد شده بودند. در سازمان ملل از نخستین ناطق تا آخرین سخنران، همه علیه ما حرف میزدند و حتی کشورهای به ظاهر دوست نیز صحبتی به نفع ما نمیکردند، اما امسال در مجمع عمومی سازمان ملل بیش از ۱۶۹ کشور دنیا حرف ایران را بر زبان آوردند و تنها یک کشور به نام آمریکا و یک رژیم اشغالگر به نام اسرائیل علیه ایران حرف زدند. روحانی تصریح کرد: ایران در صحنه دیپلماسی جهان موفق و پیروز شد و در پاسخ به آمریکا و برخی از کشورها که میگفتند ایران دروغ میگوید و به دنبال بمب هستهای است، به دنیا گفت که در پی ساخت بمب اتم نیست بلکه به دنبال انجام فعالیت صلح آمیز هستهای است. به همین دلیل برجام پیروزی اخلاقی ما نیز به حساب میآید.رئیسجمهوری با اشاره به لغو تحریمهای هستهای علیه ایران و بسته شدن پرونده PMD افزود: برخی میگفتند که پرونده PMD هیچگاه بسته نمیشود، ولی ما توانستیم در مذاکرات هستهای این پرونده را ببندیم و آژانس رسما اعلام کرد که دیگر سوالی درباره فعالیتهای هستهای ما ندارد. ما همچنین توانستیم قطعنامههای سازمان ملل را که سالها علیه کشور تصویب شده بود را لغو کنیم. روحانی همچنین با انتقاد از طرح برخی مسائل در داخل نسبت به احتمال اعمال تحریمهای جدید علیه ایران گفت: ممکن است فردی بگوید بعدا نیز قطعنامههایی صادر خواهد شد. این حرف مانند آن است که ما میگوییم در جنگی پیروز شدهایم و عدهای میگویند ممکن است در جنگ بعدی پیروز نشویم؛ در پاسخ ما اعلام میکنیم که چنانچه روزی سازمان ملل بخواهد علیه ما قطعنامهای صادر کند ما تجربه لغو قطعنامههای قبلی را داریم. رئیسجمهور با طرح این پرسش که چرا عدهای نادرست با مردم صحبت میکنند، اظهار کرد: مردم توانستند حق هستهای خود را تا وین و نیویورک ببرند و آن را تثبیت کنند؛ اگر امروز آمریکا مرتکب تخلفی شود همه دنیا آن را محکوم میکنند. اما بازهم عدهای در داخل میگویند که چرا به آمریکاییها اعتماد کردید.
روحانی با اشاره به انعقاد معاهدات مختلف میان پیامبر اسلام و کفار و نقض مکرر این معاهدات از سوی کفار ادامه داد: آیا ما باید به پیامبر ایراد بگیریم که چرا به کفار اعتماد کرد و آیا متضرر ضررهایی شد؟ در حالی که ایستادن پای عهد به ضرر معاهده کننده نیست، بلکه به ضرر آن کسی است که نقض عهد میکند و اعتبار خود را زیر پای میگذارد. رئیسجمهور در بخشهای دیگری از صحبتهای خود به بیان برخی وظایف اساتید و دانشجویان پرداخت و خاطر نشان کرد: یکی از وظایف مهم دانشگاهها وظایف سیاسی و بیان واقعیات برای مردم از طریق دانشجو و کلاسهای درس است. روحانی اظهار کرد: مردم سال 92 راهی را انتخاب کردند و در سالهای 94 و 96 بار دیگر آن راه را تایید کردند، اما عدهای میخواهند بگویند که ملت ایران مرتکب اشتباه شدهاند. این در حالی است که ملت در این انتخاباتها راه درست را برگزیدهاند و امروز عظمت و اعتبار بینالمللی ایران و همچنین روابط ما با جهان افزایش یافته و مسیر تعاملی که مقام معظم رهبری فرمودهاند، هموار شده است. رئیسجمهور در پایان با تاکید بر لزوم حمایت دولت از دانشگاهها و مراکز علمی خاطر نشان کرد: دولت توقع دارد که همه دانشگاهها معضلات کشور را معضلات دولت ندانند بلکه آنها را معضلی برای همه کشور تلقی کنند و برای حل آن دست به دست هم بدهند.
http://www.armandaily.ir/fa/news/main/200076
ش.د9602550