پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه جوان ـ 1396/11/25 ـ شماره 5311 ـ صفحه 15)
به گزارش «جوان»، در شرایطی كه مقامات و نیروهای بسیج مردمی عراق موسوم به حشدالشعبی، مخالفت خود را با حضور امریکاییها در عراق اعلام كردهاند و گفتهاند كه با نابودی گروه تروریستی داعش دیگر لزومی به ماندن امریکاییها در خاكشان نیست، اما امریکاییها با اجرای پروژههای جدید سعی دارند جای پای خود را در این كشور محكم كنند. بررسی نقشه استقرار و پراکندگی نیروهای نظامی امریکا در عراق حاکی از این است که نیروهای این کشور همچنان در عراق حضور دارند و هدف اصلی آنان تنگ کردن عرصه بر نیروهای حشدالشعبی و کاهش دایره نفوذ آنان است. روزنامه الاخبار لبنان روز سهشنبه در گزارشی درباره اقدامات پنهان امریکا در عراق نوشت:«درحالی که عراق برای برگزاری انتخابات پارلمانی در 12 می آینده آماده میشود، پرونده حضور نظامی امریکا در خاک عراق نیز در میان افزایش تهدیدهای گروههای مختلف زیرمجموعه حشدالشعبی، از نظر سیاسی و رسانهای خود را نشان میدهد». بر اساس این گزارش، یک منبع آگاه عراقی از قصد امریکا مبنی بر تبدیل نقطه مشترک میان نیروهای امنیتی و ائتلاف بینالمللی در نزدیکی منطقه «امام ویس» واقع در مجاورت مرزهای مشترک عراق و ایران به یک پایگاه نظامی یا چیزی مشابه آن خبر داد و گفت که امریکا از زمانی نه چندان دور برای تأسیس این پایگاه نظامی با هدف جلوگیری از نفوذ حشدالشعبی در مناطق مورد مناقشه «جلولا»، «السعدیه» و «المقدادیه» برنامهریزی کرده است. الاخبار در ادامه گزارش خود نوشت:«واشنگتن قصد دارد در مناطقی که نیروهای حشدالشعبی حضور دارند، پایگاه نظامی تأسیس کند. از جمله پایگاههای نظامی احداث شده و در حال احداث، «القیاره» است که با هدف جلوگیری از نفوذ بسیج مردمی در مناطق «الشرقا» در استان صلاحالدین و شهرستان «الحویجه» از توابع کرکوک احداث شد. یک پایگاه نیز نزدیک «تلعفر» در استان نینوی احداث شده که مانع نفوذ نیروهای حشدالشعبی در سنجار و مرزهای مشترک عراق و سوریه شود.» احداث پایگاههای جدید امریکا در حالی است كه هفته گذشته برخی مقامات عراقی از خروج نیروهای امریکایی خبر دادند كه این مسئله از سوی مقامات پنتاگون تكذیب شد. امریکا این شیوه را در سوریه نیز به كار گرفته است و با احداث پایگاههای نظامی و افزایش نیروهای خود، تلاش میكند حضور خود را به بهانه مقابله با تكفیریها تثبیت كند.
احتمال درگیری با حشدالشعبی
نیروهای مردمی عراق هم از اقدامات مخفیانه امریکا برای احداث پایگاههای جدید در عراق خبر دادند. به گزارش شبكه سومریهنیوز، احمد محیی، سخنگوی گردانهای حزبالله عراق هم روز سهشنبه از وجود بیش از ۱۰ پایگاه نظامی امریکایی در خاک این کشور خبر داد که پنج مورد از آنها در کردستان است. محیی گفت:«امریکاییها فکر احداث پایگاه دیگری در اقلیم کردستان عراق را در سر میپرورانند.» وی گفت:«به دلیل پنهانکاری دولت، آمار دقیقی از میزان حضور امریکاییها در عراق یا آمار نهایی از تعداد پایگاههای امریکا در عراق وجود ندارد. تنها اطلاعاتی که در این باره در دست است این است که امریکا پنج پایگاه اصلی از جمله پایگاه «الحبانیه» و «عین اسد» و پنج پایگاه دیگر در کردستان دارد.» امریکا از سال 2014 به بهانه مقابله با داعش، بیش از 5هزار نیروی نظامی خود را به عراق اعزام كرد اما در اصل هدف امریکاییها مقابله با نیروهای مردمی بود كه موفقیتهای زیادی را در مقابل داعش به دست آوردند و امریکاییها در عملیات آزادسازی شهرها، موانع زیادی را بر سر راه نیروهای عراقی ایجاد كردند و حتی به جای مقابله با تروریستها، مواضع عراقیها را مورد هدف قرار دادند. اكنون نیز با وجود اینكه كار تروریستها در عراق پایان یافته است اما واشنگتن همچنان اصرار دارد كه در این كشور بماند، چراكه هدف اصلی امریکا مقابله با نفوذ ایران و حشدالشعبی بود نه داعش. هرچند آمار دقیق نیروهای امریکایی در عراق مشخص نیست اما برخی مقامات عراقی تعداد آنها را تا 8هزار نفر تخمین زدهاند. امریکاییها از افزایش نفوذ ایران در عراق نگران و مدعیاند كه نیروهای مردمی تحت امر ایران هستند و از تشكیل حزبالله دوم در منطقه واهمه دارند.
نیروهای حشدالشعبی در ماههای اخیر بارها هشدار دادهاند كه اگر نیروهای امریکایی خاك عراق را ترك نكنند به زور متوسل میشوند و به گفته بسیج مردمی، هر لحظه احتمال درگیری با امریکاییها وجود دارد اما امریکاییها بدون توجه به این هشدارها، همچنان در سودای ماندن در عراق هستند. امریکاییها قبل از پایان كار داعش بارها مدعی شده بودند كه در عراق پساداعش هم باقی میمانند. امریکا كه با شكست داعش، معادلات خود را در عراق از دست رفته میبیند در پی توطئههای جدید برای پیشبرد توطئههایش در عراق از طریق حفط حضور نظامی در عراق و مداخلات فزاینده در امور داخلی این کشور در مرحله پساداعش است. این تحرکات امریکا درحالی است که سیاستهای مداخلهجویانه امریکا در عراق جز مخاطرات و تبعات منفی از جمله تخریب و کشتار و فتنهگری از جمله رشد و گسترش تروریسم در این کشور نتیجه دیگری نداشته است. باتوجه به اینكه نیروهای حشدالشعبی در تصمیم خود برای خروج امریکاییها جدی هستند، بنابراین حضور امریکاییها میتواند به درگیری بین نیروهای عراقی و امریکا منجر شود.
افزایش مأموریت ناتو
همزمان با تلاشهای امریکا برای ماندن در عراق، متحدان واشنگتن نیز در پی ایفای نقش فعالتر در عراق هستند. ینتس استولتنبرگ، دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از پیشنهاد امریکا مبنی بر حضور گسترده این سازمان در عراق در قالب مأموریت آموزشی استقبال کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، استولتنبرگ دیروز گفت که این سازمان آمادگی دارد به درخواست امریکا برای گسترش مأموریت خود به منظور آموزش و حمایت از ساختو ساز در عراق پاسخ دهد. وی تأكید كرد:«من انتظار دارم که وزرای دفاع در زمینه مدرنیزه کردن ساختار مأموریت ناتو تصمیمگیری کنند و به مأموریت مشترک برای منطقه آتلانتیک روی بیاورند و به طور ویژه به حمایت از امریکا، اروپا و ارتباطات دریایی توجه داشته باشند». دبیرکل ناتو گفت:«قدرت یافتن ناتو مسئلهای است که ما همواره درباره آن اتفاقنظر داشتهایم تا به این وسیله از یکدیگر حمایت و دفاع کنیم». استولتنبرگ همچنین ابراز امیدواری کرد که در نشست روز پنجشنبه وزرای دفاع ناتو در بروکسل برنامهریزی در این مورد آغاز شود تا بتوان در ماه جولای به جمعبندی نهایی رسید. اظهارات دبیركل ناتو برای آموزش نیروهای عراقی درحالی است كه امریکا و متحدانش در سه سال اشغالگری عراق توسط داعش، هیچ كمكی به ارتش عراق نكردند و به جای آن كردها را به سلاحهای پیشرفته مجهز كردند و همین قدرتگیری كردها، سبب بروز درگیریها بین بغداد و اربیل شد.
ش.د9604945