تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۶  ، 
کد خبر : ۳۱۰۲۶۸
«آرمان» از تشكيلات جديد لاريجاني، باهنر و همفكران آنها روايت مي‌كند

رونمایی از جریان سوم، قبل از انتخابات!

پایگاه بصیرت / مطهره شفیعی

(روزنامه آرمان - 1395/12/18 - شماره 3276 - صفحه 3)

علی لاریجانی به نشریه دولت گفته است:«ارتباط نزدیکی برای اینکه بدانم اینها در شرایط فعلی چگونه عمل می‌کنند، ندارم که بدانم اینها چه محورهایی را مدنظر دارند و چه سیاستی را دنبال می‌کنند.» این اظهارات سبب حیرت برخی شد که تصور می‌کردند رئیس مجلس با اصولگرایان کنونی همسوست. احتمال رونمایی از جناح جدید سیاسی در کشور وجوددارد و پیش‌بینی می‌شود این گروه پیش از انتخابات موجودیت خود را اعلام کند؛ طیفی متشکل از علی لاریجانی به عنوان لیدر سیاسی و با همراهی افرادی مانند باهنر، نعمتی، کاظم جلالی، تاجگردون و.... اهداف این جریان سوم درابتدا رسیدن به کرسی‌های قدرت تعریف نخواهد شد، بلکه سعی در بازگشت اخلاق و قانونمداری دارند. چندی پیش علی لاریجانی گفت:‌«اخلاق و معنویت ارکان مهم نظام اسلامی هستند.» او درمجلس هم بارها نشان داد که بی اخلاقی و تهمت را تحمل نمی‌کند و واهمه‌ای از برخورد با اتهام زنندگان ندارد.

وقتی چند نماینده تندرو در مجلس قبل از تلاش برای تخریب تیم مذاکره کننده هسته‌ای‌ و دستاوردهای آن هیچ ابایی نداشتند، لاریجانی بودکه به صراحت گفت:‌«برادری مطرح کرده که تمامی واحدهای هسته‌ای تعطیل شده است و یا برادری در جای دیگری گفته که دار و ندار هسته‌ای ما را به آمریکایی‌ها داده‌اند و شخص دیگری نیز مردم را تحریک می‌کند که رهبری تنهاست و مردم باید به میدان بیایند. پرسش اینجاست که چرا بدون اطلاع و آگاهی از مسائل خلاف سخن می‌گویید و به هیات مذاکره کننده هسته‌ای تهمت می‌زنید.شما اگر خودتان مشکل دارید، لازم نیست پشت سر رهبری مخفی شوید؛ حرف‌های شما با سخنان رهبری یکی نیست.» باهنر هم شخصیتی مشابه لاریجانی داردکه البته به تازگی این روحیه تقویت شده است. وی چندی پیش گفت:«به گفته آیت‌‌ا... مهدوی‌کنی اگر بحث وحدت و همدلی را داریم، بحث ما وحدت فلسفی نیست. قرار نیست از مواضع خود دست برداریم. ممکن است اختلاف‌نظرهایی هم وجود داشته باشد. باید متحد و همدل در انتخابات ریاست جمهوری حضور داشته باشیم.»

قطار اصولگرایان بدون لاریجانی

برخی اصولگرایان جدا شدن طیف لاریجانی را محتمل می‌دانستند. درانتخابات مجلس دهم لاریجانی حاضر به قرارگرفتن در لیست اصولگرایان برای انتخابات اسفند 94 نشد و مستقل شرکت کرد. لاریجانی نشان داده که بدون تعارف با اصولگرایانی که اعتقادی به اخلاق و منافع ملی ندارند و هدفشان ماهیگیری از آبی است که خودشان گل‌آلود کردند، همراه نیست. وی در مواجهه با اظهارات برخی اصولگرایان علیه مصوبه مجلس درباره حقوق‌های مقامات گفت‌:«براي من جالب است برخي تشكل‌هايي كه تازگي‌ها هم به وجود آمده و در فضاي انتخابات فعاليت مي‌كنند، با يك بيان بي‌ادبانه نسبت به مجلس حرف‌هاي نادرست زدند. مهم نمی‌دانم در کشور از این حرف‌ها زده شود، ولی بی جهت اعتماد مردم را تخریب نکنید.‌اگر ایرادی دارید، به شورای نگهبان بگویید. این طور نیست که شما به خاطر انتخابات حرف خلافی بزنید و کسی چیزی به شما نگوید. برخی آقایانی را که این حرف‌ها را زدند، من نمی‌خواهم نام ببرم. اینها در مجلس سابقه دارند و دریافتی‌هایشان در مجلس وجود دارد. می‌دانم چطور بودند؛ این‌قدر جانماز آب نکشند.»

پیش از آن مشخص بود که اصولگرایان انتظار جدا شدن لاریجانی از خود را دارند. از سوی دیگر مرضیه وحید دستجردی گفت: «موضوع جذب لاریجانی به جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی را باید از خود ایشان سوال کرد.» این جمله گویای واقعیات زیادی است که نخستین نکته آن را می‌توان بی‌علاقگی لاریجانی به این مجموعه دانست و البته با نگاهی به اعضای «جمنا» دلیل نبودن رئیس مجلس در جمع آنها عیان خواهد شد.

انگ‌زنی به باهنر تمام نمی‌شود

باهنر هم به طور کلی قید حضور در مجلس را زد و ترجیح داد در مسئولیت‌های دیگری انجام وظیفه کند. البته هر ازگاهی نام او از سوی اصولگرایان به میان می‌آید، اما آنها به خوبی می‌دانند که نباید روی وحدت او با خودشان در شرایط به هم ریخته اردوگاه اصولگرایی حساب باز کنند! زمانی که باهنردر گفت‌وگو با«آرمان» از پیروزی روحانی در انتخابات 96 گفت، بسیاری به او هجمه بردند؛ از جمله احمد بخشایش، عضو جبهه پایداری گفت:«تنها فکر باهنر پیروزی روحانی در انتخابات است، ولی قصد هم ندارد که جبهه خود را برای آینده از دست بدهد. او علاقه دارد که روحانی برنده شود و در همین جهت حرکت می‌کند، چون از نظر فکری به روحانی نزدیک است، اما اینکه روحانی بعدا زحمات باهنر را جبران کند یا خیر، نمی‌دانم. ذات سیاست برخی بده‌بستان‌ها را اقتضا می‌کند. تمام مصاحبه‌های باهنر در جهت حمایت از روحانی است، شاید به این دلیل که نیروی دلخواه خود را در بین اصولگرایان پیدا نکرده است.»

بیشترین مخالفان مشی اعتدالی باهنر اعضای جبهه پایداری هستند. به عنوان مثال روزی که او گفت روحانی اصولگراست، حمید رسایی در اینستاگرام خود با انتشارعکس باهنرنوشت:«باهنر:دراصولگرا بودن روحانی تردیدی نیست،‌ همان‌طور که در اصولگرا بودن باهنر تردید نیست؛ برای همین ما از اصولگرا بودن اعلام برائت می‌کنیم !» اکنون باهنرهم آن‌چنان تمایلی به همراهی با«جمنا» ندارد و ترجیح می‌دهد در تشکیلات جدید همراه لاریجانی و دیگر میانه‌روها باشد.

http://www.armandaily.ir/fa/news/main/180481

ش.د9504520

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات