تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۹  ، 
کد خبر : ۳۱۸۴۹۲
تحلیلی بر اغتشاشات آبان ۹۸

اعتراض، اغتشاش یا فتنه؟

نقش مقام معظم رهبری در حمایت از تصمیم دولتمردان که به تفکیک مسائل توسط مردم منجر شد.
پایگاه بصیرت / حسین عبداللهی فر
در حالی که عده‌ای بر این نظرند که حوادث تلخ روز‌های اخیر، واکنش مردمی و اعتراضات ناراضیان به افزایش قیمت بنزین بوده، ادله بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد این رویداد‌های تلخ و ناگوار، بخشی از پروژه سرویس‌های اطلاعاتی جبهه غربی، عبری و عربی برای ایجاد فتنه‌ای فراگیر در ایران می‌باشد که ادبیات دشمنان انقلاب اسلامی از آن به عنوان «پروژه ۲۰۲۰» یاد می‌شود.
بر اساس این پروژه افزایش قیمت بنزین نقش شتاب دهنده و کاتالیزور را داشته که می‌توانسته اقشار ضعیف جامعه را درگیر و عنوان اعتراضات را از مسائل سیاسی به مسایل اقتصادی درآورد.
ادله‌هایی که این ادعا را اثبات می‌کند عبارتند از:

۱- هشدار ۲۰ روز پیش مقام معظم رهبری به نیرو‌های مسلح جهت آمادگی نسبت به فتنه
از هشدار صریح مقام معظم رهبری به نیرو‌های حافظ امنیت کشور نسبت به وقوع فتنه چند روزی نگذشته است که طراحان فتنه به بهانه نارضایتی مردم از افزایش قیمت بنزین اقدام به اغتشاشاتی در سراسر کشور نمودند.
فرماندهی معظم کل قوا در هشتم آبان ماه در جمع دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش با اشاره به اینکه «امنیّت از مهم‌ترین و مؤثّرترین عوامل مورد نیاز یک جامعه است و اگر امنیّت در یک جامعه‌ای نباشد، در آن جامعه هیچ کار درست و مثبتی نمی‌شود انجام داد" در خصوص نقش دشمنان انقلاب اسلامی در ایجاد فتنه و آشوب می‌فرمایند:
«بزرگ‌ترین لطمه‌ای که دشمنان می‌توانند به یک کشوری بزنند، این است که امنیّت آن کشور را سلب کنند. کاری که امروز شما می‌بینید در بعضی از کشور‌های منطقه ما دشمنان شروع کرده‌اند، دارند انجام می‌دهند، امنیّت را از مردمِ آن کشور می‌گیرند؛ عوامل این خباثت‌ها هم شناخته شده‌اند. در دنیا قدرت‌های استکباریِ امروز، بیشتر از همه آمریکا، سرویس‌های اطّلاعاتیِ غربی با پشتوانه پولِ بعضی از کشور‌های مرتجع منطقه دارند آشوب به پا می‌کنند در کشور‌های همسایه ما و نزدیک ما و کشور‌های این منطقه؛ امنیّت را از بین می‌برند؛ این بدترین دشمنی و خطرناک‌ترین کینه‌ورزی علیه یک ملّت است.»
معظم له در پایان فرمایشات خود بر سخت‌تر بودن و بزرگتر بودن فتنه از کشتار در آیات الهی، خطاب به حافظان امنیت کشور فرمودند: «خب اگر فتنه از قتل بدتر است، پس بایستی نیرو‌هایی که حافظ امنیّت هستند آرایش لازم را، نظم لازم را برای مقابله با فتنه هم بگیرند، آمادگی‌های خودشان را برای فتنه هم بایستی حفظ بکنند؛ این آن چیزی است که دستگاه‌ها بایستی به آن توجّه داشته باشند.»
معظم له در سال گذشته نیز از احتمال اینکه دشمن بخواهد زهر خویش به کشور را در سال ۹۸ بریزید، هشدار داده بودند.

۲- اهداف دشمنان انقلاب اسلامی جهت سرگرم سازی ایران به مسائل داخلی
پس از ناکامی بزرگ آمریکا در اجرای برنامه‌های خود جهت جلوگیری از برگزاری جشن چهل سالگی انقلاب اسلامی، طرح دیگری جهت ایجاد بی ثبات سازی در ایران اسلامی می‌باشد. آنچه غربی‌ها را در اجرای این برنامه مصمم‌تر ساخته است، عبارتند از:
۱- شکست‌های نظامی و حیثیتی مکرر آمریکا در سال جاری که در ماجرای پهپاد، آرامکو و جنگ کشتی‌ها رقم خورد.
۲- اثبات پوشالی بودن قدرت دفاعی آمریکا در دفاع از مراکز حساس منطقه
۳- شکست امریکا در جنگ نیابتی سوریه و یمن
۴- ناتوانی غرب از دفاع در برابر قدرت دفاعی ایران
۵- بی تأثیر شدن سیاست فشار حداکثری و تحریم‌های این کشور علیه ایران
۶- کاهش نقش عراق در بلاتأثیر کردن تحریم اقتصادی علیه کشورمان
۷- عدم تضعیف برگ برنده جمهوری اسلامی ایران در منطقه از طریق تضعیف حزب الله لبنان
۸- بازگشت جمهوری اسلامی به نقطه قبل از برجام در مسیر کاهش تعهدات هسته‌ای

۳- قرار دادن ایران در معرض فتنه‌های آنلاین (برخط) یا جنگ‌های نسل چهار
شکست‌های پی درپی آمریکا سبب شد تا این کشور اقدام به طراحی جنگ جدیدی علیه کشورمان نماید که از آن به عنوان جنگ‌های «نسل چهار» یاد می‌شود. جنگی که از عوارض آن قرار دادن کشور‌های مورد هجوم در معرض «فتنه آنلاین» می‌باشد. از آنجا که در این نوع جنگ ها، سه رکن «ناکارآمدی»، «فضای مجازی» و «سمن ها» نقش زیادی دارند، از مدت‌ها پیش سرویس‌های اطلاعاتی غرب، برای اجرای برنامه خود همزمان با اقدام دولت ایران در افزایش قیمت بنزین آماده کرده بود.
طراحان اغتشاشات ایران، با اطلاع دقیق از وضعیت داخل کشور از افزایش قیمت بنزین مطئمن بودند. دو علت اصلی که سبب این اطمینان خاطر می‌شد، عبارتند از:
الف) افزایش مشکلات دولت در ادامه پرداخت یارانه بنزین که در هر لیتر به ۵ هزار تومان رسیده است. در این رابطه سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد، دولت سالیانه بیش از ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان پرداخت می‌کند و در ادامه جزئیات این رقم از این حکایت داشت که حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان آن مربوط به حوزه انرژی، نفت و مشتقات آن است و جالب‌تر آنکه از این حوزه بالغ بر ۲۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه به بنزین تعلق می‌گیرد.
ب) روند افزایشی مصرف بنزین که ظرف روز‌های اخیر به حدود ۱۲۰ میلیون لیتر در روز رسید، سبب شد تا جبهه تحریم نسبت به وابستگی کشور به بنزین وارداتی امیدوار شده و تصور نماید که دولت ایران بر سر دوراهی سختی قرار گرفته که یک سوی آن افزایش قیمت بنزین به اندازه‌ای که در کاهش مصرف آن تأثیر محسوسی بگذارد و یا ناگزیر به واردات بنزین مازاد مصرف بر تولید داخلی شود.
افزون بر این، یک سری ملاحظات دیگر هم در این بین وجود داشت که خود آن‌ها عامل تشدیدکننده و تسریع‌کننده در اجرایی شدن این موضوع می‌شد. از جمله این موارد می‌توان به مسئله «قاچاق سوخت» اشاره کرد که یکی از عوامل عمده در اصلاح قیمت‌ها بود.
یارانه‌ای که بابت سوخت و به ویژه بنزین پرداخت می‌شد، سبب شده بود اختلاف قیمت زیادی بین ایران و کشور‌های همسایه ایجاد شود و عاملی باشد برای افزایش قاچاق سوخت و هدر رفت منابع یارانه‌ای که دولت پرداخت می‌کرد.
ایران دومین کشور در جهان است که بنزین ارزان دارد و این در حالی است که در کشور‌های همسایه، مانند ترکیه، پاکستان، آذربایجان، عراق و افغانستان قیمت این کالا چند برابر است و بررسی‌ها نشان می‌دهد، قیمت بنزین در ایران، حداقل فاصله‌ای ۴۸۰۰ تومانی با ارزان‌ترین کشور همسایه دارد. قیمت بنزین در ترکمنستان که ارزان‌ترین بنزین پس از ایران را در میان همسایگان عرضه می‌کند، ۵۸۰۵ تومان است؛ در ترکیه در هر لیتر به ۱۶ هزار و ۶۰۰ تومان، در افغانستان به ۱۰ هزار تومان، در پاکستان به ۸۰۵۰ تومان و در جمهوری آذربایجان در هر لیتر به ۶۳۰۰ تومان می‌رسد. هر چند ۱۰ سال پیش و در قانون هدفمندی یارانه‌ها مصوب شده بود حامل‌های انرژی ۱۰ درصد ارزان‌تر از قیمت تحویل روی کشتی (فوب) در خلیج‌فارس باشد. اجرا نشدن این قانون خودبه‌خود سبب شده بود حاشیه سود برای قاچاقچیان بسیار بالا باشد و لذا افراد سودجو با ترفند‌های گوناگون سوخت را به کشور‌های همسایه قاچاق می‌کردند. «توزیع نامناسب یارانه بین دهک‌ها» عامل بعدی است. طبق آخرین گزارش سازمان برنامه و بودجه دهک بالای درآمدی به دلیل مصرف بیشتر تا ۲۳ برابر بیشتر از سایر دهک‌ها از یارانه بنزین استفاده می‌کنند.

۴- حمایت شتابزده و علنی آمریکا از آشوبگران و تشکیل کارگروه ویژه
دولت آمریکا برای مدیریت اغتشاشات ایران کارگروهی ویژه در این راستا در وزارت خارجه تشکیل داده که ریاست آن به عهده برایان هوک می‌باشد. این کمیته با بودجه‌ای ۲۴۰ میلیون دلاری به کار مشغول شده و مصوبات زیادی در این خصوص داشته که براساس یکی از آن‌ها باید انتخابات در ایران غیرآزاد خوانده شود.

۵- سازماندهی آشوب‌ها بر اساس شواهد میدانی
هماهنگی و همخوانی نوع آشوب‌ها در شهر‌های مختلف حاکی از اجرای برنامه سازماندهی شده می‌باشد که بخشی از علائم آن عبارتند از:
۱. حضور سازماندهی شده عده‌ای با لباس‌های خاص در کلیه تجمعات
۲. تلاش برای کشته سازی
۳. حمله به مراکز نظامی اعم از کلانتری‌ها و پاسگاه‌های نیروی انتظامی و پایگاه ها، حوزه‌ها و نواحی بسیج و سپاه پاسداران و تلاش برای بدست آوردن سلاح که عمده تلفات جانی نیز در همین ارتباط بوده است.
۴. هدفگذاری یکسان و هماهنگ در ایجاد اغتشاش و حمله به مراکز مشخص نظامی، مذهبی، اداری و اقتصادی (حمله به مراکز نظامی، فرمانداری ها، شهرداری ها، حوزه‌های علمیه، فروشگاه‌های زنجیره ای، بانک ها، پمپ بنزین‌ها و ... به صورت هماهنگ و سازماندهی شده)
۵. هدایت شعار‌ها به ارکان حاکمیت
۶. منتسب کردن علت گرانی‌ها به رهبری نظام در شبکه‌های اجتماعی

ارزیابی میزان موفقیت دشمن در ایجاد فتنه
اگرچه اغتشاشات اخیر سبب تحمیل هزینه‌های بالایی به کشورمان گردید و متأسفانه عده‌ای از هموطنان نیز جان خود را از دست دادند، اما دشمنان انقلاب اسلامی از ایجاد فتنه‌ای که بتوانند آن را به اوائل سال میلادی کشانده و به اصطلاح پروژه ۲۰۲۰ را اجراء نمایند، بازماندند. بویژه آنکه فضای کشور هنوز انتخاباتی نشده تا از دوقطبی‌های سیاسی و اختلافات میان جریان‌ها و گروه‌ها استفاده کنند. این در حالی است که گرانی گاه این پروژه بر انتخابات پایان سال استوار شده است. پاره‌ای دیگر از علل و عوامل ناکامی غرب در ایجاد فتنه عبارتند از:
۱- ناتوانی آمریکا و غرب در ایجاد آشوب همزمان در کشور‌های عضو جبهه مقاومت بویژه عراق و لبنان که می‌توانست ضمن همپوشانی و تأثیرگذاری متقابل، جمهوری اسلامی را سرگرم بحران داخلی نموده و سرویس‌های اطلاعاتی غرب بتوانند به اهداف خویش در کشور‌های جبهه مقاومت برسند.
۲- ممنوع سازی پیش دستانه فعالیت‌های کمیته فرهنگی سفارت انگلیس که نقش مدیریت فتنه را به عهده داشته است.
۳- آمادگی دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی از وقوع فتنه و امکان بهره برداری دشمنان ملت ایران از آن
۴- هوشمندی قاطبه مردم نسبت به سوء استفاده دشمنان کشور و عدم همراهی با آشوب گران
۵- نقش مقام معظم رهبری در حمایت از تصمیم دولتمردان که به تفکیک مسائل توسط مردم منجر شد. موضوع مهمی که آیت‌الله العظمی جوادی آملی در خصوص آن فرمودند: الآن که یک مشکلی در این جریان پیدا شده، مسئولین یک وظیفه دارند، مردم یک وظیفه دارند، اما در خصوص دشمن مشترک هر دو یک وظیفه ویژه دارند. مسئولان ما واقعاً، شرعاً و عقلاً موظف‏ هستند که امور را ارزیابی کنند، دقیق بفهمند که فعلاً مصلحت مملکت چیست؟ و اگر در این خصوص کوتاهی یا اشتباهی کنند واقعاً شرعاً ضامن هستند، این وظیفه آنهاست. وظیفه‏‌ای که مردم دارند همان است که دین به ما می‏ گوید: «ادْفَعْ بِالَّتِی هِی أَحْسَنُ السَّیئَةَ» به بهترین روش جلوی اشتباهات مسئولان را بگیریم، این وظیفه ماست! آتش زدن و امثال این کارها، جز ایجاد آشوب مشکلی را حل نمی‏‌کند.
نکته سوم که باید به آن توجه داشت، که هم مسئولان باید آن را ببینند و هم مردم باید آن را ببینند، این دشمن مشترکی است که برای نابودی نظام صف بسته است، بنابراین وظیفه همه مسئولان این است که عالمانه و محققانه، شب و روز تلاش کنند، از اقتصاددانان مملکت مشورت بگیرند و سؤال کنند، اگر اقدامی صلاح مملکت باشد، یقیناً مردم تشخیص می‏‌دهند و به انجام آن رضایت می‏‌دهند. نظام را با تخصص باید حفظ کرد، این به تعبیری از اوجب واجبات است. حفظ نظام از اوجب واجبات است، اگر اقدامی محققانه، عالمانه و همراه با «وَ أَمْرُهُمْ شُورَی» باشد، یک اقدامی خواهد شد که به نفع همه خواهد بود و اعتراض کسی را هم در پی نخواهد داشت.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات