تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۵  ، 
کد خبر : ۳۱۹۸۴۹
تدای اربعین در سیل همدلی؛

برپایی موکب های مردمی عشاق الحسین(ع)؛ اینبار در سیستان و بلوچستان

همه مردم از سیلاب ویرانگری که در سیستان وبلوچستان به وقوع پیوست باخبر هستند و دل همه آنها به درد آمد وهر کس در حد توان و بضاعت در کاهش آثار این سیل سهیم شد. برخی ها مالاً و عده ای قلماً و بعضی دیگر جانانه خود را به سیستان وبلوچستان رساندند.
سالهاست که مردمان ایران زمین با شنیدن نام "موکب" به یاد پیاده روی اربعین حسینی در مسیر نجف تا کربلا می افتند. مسیری که عشق معنای دیگری پیدا می کند و قدم زدن در آن مسیر حال و هوای دیگری دارد. در این مواکب رزق محبت، چای ولایت و طعام وحدت آفرین توزیع می شود و همین کلید واژه هاست که اربعین را به بزرگترین اجتماع جهان تبدیل کرده است.
از این موکب ها علاوه بر رزق و روزی دنیوی؛ بصیرت و آگاهی هم برداشت می شود. همان بصیرتی که امروز موجب شده تا مسیر موکب های مردمی کاملاً تغییر کرده و به جای حرکت به سمت شرق، جنوب شرقی ایران اسلامی را برای محل استقرار خود انتخاب کنند.
همه مردم از سیلاب ویرانگری که در سیستان وبلوچستان به وقوع پیوست باخبر هستند و دل همه آنها به درد آمد وهر کس در حد توان و بضاعت در کاهش آثار این سیل سهیم شد. برخی ها مالاً و عده ای قلماً و بعضی دیگر جانانه خود را به سیستان وبلوچستان رساندند.
امروز؛ سیستان وبلوچستان به ایران کوچک تبدیل شده است. همه از اقوام و فرق مختلف خود را به جنوب شرقی کشور رسانده اند تا نام شان در لیست خادمان محرومان و سیل زدگان ثبت شود. دیگر نمی شود گفت که در این راه فقط دستگاه های اجرایی وارد شده اند بلکه در برخی مواقع مردم از دولت هم پیشی گرفته اند.
در این بین آنچه بیشتر از همه به چشم می خورد حضور گروه های مردمی خودجوش است. جوانانی پویا و فعال که بی ریا و بدون چشمداشت از استان های دیگر در این سیل همدلی حضور دارند. اینجا همه هستند. خبرنگار و عکاس و ورزشکار و وزیر و وکیل و کاسب و کارگر...
در سیل سیستان وبلوچستان از طلبه جوان و خانم معلم فرهنگی و مردان آچار به دست حضور دارند تا زنان آشپز و پسرانی که شور و نشاط را در دل اهالی منطقه وارد می کنند. از آن پاسدار سبزپوشی که شادی را با بازی فوتبال به جوانان هدیه می دهد تا ورزشکاران پهلوانی که با صورت پوشیده؛ کمر همت بسته اند تا هر چه سریعتر آرامش به مناطق سیل زده بازگردد.
دراین میان موکب های مردمی اما رنگ و بوی دیگری به منطقه داده اند. از عَلَم و کُتَل هایی که بر بالای سازه های موقت این موکب ها نصب شده و صدای مداحی های روح افزایی که روان آدم را آرام می کند گرفته تا همدلی و همنوایی خدام با بومیان سیل زده مناطق که همه و همه برای یک هدف و آن هم بازگشت منطقه به روال عادی فعالیت می کنند صحنه های غیرقابل وصفی را به وجود آورده است.
سیل بلوچستان تداعی پیاده روی اربعین است. آنجا خادم و زائر در کنار هم بودند و اینجا همان خادمان در کنار مردمان نیازمند به محبت و همدردی؛ روز را در کنار هم و در اوج رفاقت و دوستی به شب می رسانند. موکب دارانی که از چندین استان عازم مناطق سیل زده شده اند و هر یک کاری خاص انجام می دهند.
پخت غذا، برپایی نمازهای جماعت، امدادرسانی های پزشکی و درمانی، لوله کشی و تعمیر تاسیسات مختلف و توزیع بسته های فرهنگی حالا دیگر جزو روزمرگی های خادمان موکب های مردمی در مناطق سیل زده سیستان وبلوچستان شده که با عشق در حال انجام است.
از لهجه های شیرین خادمان معلوم است که سیل همدلی آنها را از استان های مختلف به سیستان وبلوچستان کشانده است. برخی ها که تا امروز حتی یک بار هم به این استان نیامده بودند
 رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات سیستان وبلوچستان گفت :در حال حاضر 12 موکب مردمی از استان های مختلف در مناطق سیل زده جنوب و به ویژه بلوچستان مستقر شده و مشغول خدمت رسانی هستند.
محمدرضا واحدی افزود: مواکب مردمی از استان های تهران، خراسان های رضوی و جنوبی، اصفهان و فارس هستند که در کنار موکب های مردمی استان سیستان وبلوچستان در مناطق سیل زده دلگان، جلگه چاه هاشم، نیکشهر و چابهار مستقر شده اند.
به گفته واحدی؛ در این مواکب به طور میانگین روزانه 60هزار پرس غذای گرم طبخ و میان مردم منطقه توزیع می شود که این روند کماکان ادامه دارد.
رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات سیستان وبلوچستان ادامه داد: علاوه بر توزیع مواد غذایی و امکانات معیشتی دیگر، قصد داریم تا نسبت به ایجاد چشمه های سرویس بهداشتی در مناطق سیل زده دلگان نیز اقدام کنیم و هر خدمت دیگری که در توان ما و موکب های مردمی اعزامی باشد قطعاً انجام خواهیم داد.
نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات