عباس قبادی در جمع خبرنگاران گفت: در ۷۰ درصد کالاهای کشور، تولید داخلی کفایت لازم را برای تأمین نیاز مردم دارد؛ به نحوی که در گوشت قرمز، مرغ، نهادههای دامی و گندم هیچ مشکلی به لحاظ تولید داخلی وجود ندارد، ولی در مورد برخی کالاها از جمله شکر، مصرف کشور بیش از نرم جهانی و استانداردهای سلامتمحور است که باید این شرایط را اصلاح کنیم.
دبیر کارگروه تنظیم بازار افزود: باید با آگاهی رسانی به مردم مدیریت مصرف را نیز صورت داد، چراکه علاوه بر اتلاف منابع کشور، اسراف نیز به شدت در برخی از کالاها زیاد است؛ در حالی که با فرهنگ سازی میتوان شرایطی را به وجود آورد که اسراف کاهش یافته و مردم به تناسب نیاز خود خرید کنند.
قبادی با بیان اینکه در موضوع خودرو، آنچه که در بازار هم اکنون اتفاق میافتد، به هیچ عنوان منطبق بر نیاز واقعی مصرفکنندگان در بازار نیست و بیشتر تلاش شده تا جنبههای مرتبط با تقاضاهای سفتهبازانه در کشور، وضعیت را تحت تأثیر قرار داده و بازار را ملتهب کند.
وی افزود: به نظر میرسد که باید شرایط و وضعیت کشور را درک نموده و بستری را مهیا نمود تا مصرفکنندگان واقعی وارد بازار خودرو شده و نیاز خود را تأمین نمایند.
وی گفت: حدود ۴ یا ۵ سال پیش تعداد زیادی خودرو در انبارهای خودروسازان وجود داشت. با تسهیلات اعطایی به مردم باعث شدیم تا این خودروها به مردم فروخته شود اما اکنون به محض اینکه سایت فروش خودرو باز میشود در مدت زمان کمتر از ۵ دقیقه تمام خودروهای ۶ ماه آینده خودروسازان به فروش میرسد که این مساله نشان میدهد که تقاضا در حوزه خودرو واقعی نیست و باید با روشهایی جلوی آن را گرفت.
قبادی ادامه داد: در برخی از کالاها همچون لبنیات نیز باید شرایط را به نوعی پیش برد که مصرف بالاتر رفته و شرایط را به نفع سلامت بازار پیش برد.
وی از برگزاری نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا خبر داد و گفت: در سراسر کشور ۱۹۹ نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در ایام پایانی سال برگزار خواهد شد که در کنار آن، حراجهای فوقالعاده نیز برگزار خواهد شد؛ این در حالی است که به میزان کافی و مورد نیاز بازار، میوه شب عید شامل سیب و پرتقال تأمین شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بالای ۱۰۰ هزار تن شکر، روغن، برنج، گوشت و مرغ به بازرگانی استانها تحویل داده شده است و در شبکههای مطمئن، توزیع شدهاند؛ قیمت نیز کاملاً مصوب بوده و جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد؛ ضمن اینکه از ابزارهای نظارتی نیز به میزان لازم بهره خواهیم گرفت تا با گرانفروشی و تخلفات در بازار برخورد شود.
وی افزود: توزیع کالاهای اساسی در میادین میوه و تره بار نیز در ایام پایانی سال سرعت خواهد گرفت، ضمن اینکه برنامه شب عید تا پایان ماه مبارک رمضان نیز ادامه خواهد داشت و برای کالاهای پرمصرف این ماه مبارک نیز تدارکات کافی دیده شده است و توزیع در شبکههای توزیعی مطمئن ادامه خواهد یافت.