نکات تحلیلی:
1- هيئت آن اجتماعي مردمي است که با محوريت توجه به مکتب اهلبیت(ع) و محبت و مودت ايشان شکل گرفته است. اين مجموعه مردمنهاد، در مراحل مختلف تاريخ تشيع، ظهور و بروز مختلفي داشته است.
روزگاري پرچمدار احياء نام اهلبیت(ع) بوده است، روزگاري به سنگري براي مقابله با تهاجم اجنبي بدل شده است و زمانهاي پايگاه مبارزه با طاغوت و مجاهدت براي تشکيل حکومت اسلامي قرار گرفته است.
امروز رهبر معظم انقلاب هيئت را «کانون جهاد» و «محل جهاد تببين» معرفي کردهاند و از آن خواستهاند که مبتني بر سيره اهلبیت به روشنگري و بصيرت افزايي در جنگ روايتها بپردازد.
مبتني بر منطق رهبري، امروز ما بايد از هيئت خودمان سؤال کنيم که ما در اين جنگ بياماني که بين حق و باطل وجود دارد و جنگي که بين روايت دروغ و حقيقت وجود دارد، چه نقشي را بر عهده گرفتهایم.
2- در سالهاي اخير جريانهايي انحرافي تلاش کردهاند تا هيئات مذهبي را از روح و جوهره انقلابي خود جدا سازند. اين جريان که توسط حکيم فرزانه انقلاب اسلامي به جريان «تشيع انگليسي» شهرت يافته است، الگويي از هيئتداري را ارائه ميکند که ميتوان آن را «هيئت سکولار» ناميد.
در هيئت سکولار، قرائتي از مکتب اهلبیت(ع) ارائه ميگردد که در آن نسبتي بين اسلام و سياست وجود ندارد؛ خوانشي انحرافی که به جدايي از اردوگاه اسلام ناب ختم خواهد شد! در اين رويکرد هيئت در خدمت انقلاب اسلامي نيست و تلاش دارد تا مرزهايي براي فعاليت خود و ارزشهاي انقلابي ملت تعريف نمايد.
تربيت يافتگان اين مکتب هرچند بهظاهر براي اهلبیت(ع) گريه ميکنند، اما نسبتي با مکتب و مرام و سيره اهلبیت(ع) ندارند و طبیعتاً نقشي در جهاد تبيين در ميدان جنگ روایتها نیز ندارند؛ حتي برعکس به نحوي در خدمت اردوگاه خط تحريف نيز قرار ميگيرند!
3- هيئت انقلابي امروز تريبون دفاع از اسلام علوي است و اعضاي آن ميدانداران جهاد تبيين و روشنگري هستند؛ اهل بصيرتي که دشمن را ميشناساند، شگردهاي جنگ تحريف را شناسايي ميکند، راهکارهاي مقابله با آن را تدبير و اتخاذ ميکند و هنرمندانه تلاش ميکند تا همه سناريوهاي دشمن را يکي پس از ديگري خنثي نمايد و اجازه ندهد که جنگ ادراکي دشمن در وارونه جلوه دادن حقايق، در ذهن مردم اثرگذار باشد.
(نویسنده: مهدی سعیدی)