صبح صادق >>  صفحه آخر >> یادداشت
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۱  ، 
کد خبر : ۳۴۲۲۴۸

ترشی به اندازه!

پایگاه بصیرت / زهره مهدوی

«ترشی» چاشنی‌ پرطرفداری است که در پاییز و زمستان و در بیشتر سفره‌های ایرانی‌ وجود دارد و البته در سراسر دنیا طرفداران بسیاری را به خود جلب کرده است؛ اما از آنجایی که پاییز و زمستان فصل ترشی درست کردن است، بسیاری از همین حالا به فکر خرید لوازم ترشی سال هستند، اما شاید به مضرات آن فکر نمی‌کنند. عده‌ای دیگر نیز به اشتباه عقیده دارند ترشی یک عامل مؤثر در چربی‌سوزی است و باعث بقای طول عمر انسان‌ها می‌شود؛ اما شاید این گفته قدیمی‌ها هم خالی از اهمیت نباشد که «ترشی نخوری یه چیزی می‌شی». این حرف قدیمی‌ها بی‌حکمت نیست؛ چراکه ترشی موجب کندی حافظه و سرد شدن مغز می‌شود. سرکه یک ماده خوراکی ترش مزه و وجه مشترک تمام ترشی‌ها به علت جلوگیری از فساد خوراکی‌هاست؛ اما باید بدانید که سرکه با کارایی زیاد خود هم موجب ایجاد باکتری‌های مضر درون دستگاه گوارش می‌شود و هم موجب از بین رفتن کیسه صفرا و کمک به سم‌زدایی کبد خواهد شد. همچنین، بهتر است بدانید مصرف سرکه به آرامی قند خون را در افراد دیابتی و غیردیابتی بالا می‌برد. زیاده‌روی در مصرف ترشی منجر به بروز چه بیماری‌هایی می‌شود؟ بیماری‌هایی، مانند ضعف اعصاب، دیابت، چاقی، ام‌اس، پارکینسون، رعشه، دمانس(زوال عقل) و صرع از خوردن بی‌رویه ترشیجات ایجاد می‌شود و ترشی سرکه موجب نابود کردن حنجره و خلط پشت حلق می‌شود. همچنین، ترشی باعث تشدید بیماری آرتروز در افراد بزرگسال و میانسال می‌شود. به عقیده بسیاری از پزشکان، مصرف بی‌رویه ترشی احتمال ابتلا به سرطان معده، زخم معده، اثنی‌عشر و سرطان مری را بالا می‌برد. طبق تحقیقات علمی انجام شده، خوردن زیاد ترشی موجب کاهش سیستم ایمنی دستگاه گوارش در بدن افراد می‌شود. پس بهتر است استفاده از این چاشنی خوشمزه به طور مداوم نباشد تا از مضرات سرکه، آن هم سرکه صنعتی به دور باشیم.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات