اقتصادی >>  اقتصادی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۰  ، 
کد خبر : ۳۴۹۱۸۹

دست برتر بازارساز و کاهش قیمت دلار با وجود تلاش دلالان

بازارهای مالی در تیرماه روندی کاملا نزولی داشتند و همین مسئله سبب شد تا تقاضا در این بازارها با کاهش شدیدی روبرو شود. تلاش‌های بازارساز برای ایجاد آرامش در بازارهای ارز، طلا و سکه در این ماه به بار نشسته و مردم نتیجه دیپلماسی و سیاست خارجی دولت را نیز دیده‌اند.

دست برتر بازارساز و کاهش قیمت دلار با وجود تلاش دلالان

بررسی‌ها از نرخ ربع سکه نشان می‌دهد که ربع سکه بیشترین ضرر را متوجه دارندگان خود کرده است و صاحبان ربع سکه زیان شش درصدی را در تیرماه متحمل شدند.

بررسی‌ها از معاملات‌ ارز و طلا نشان دهنده نوسانی شدن قیمت‌ها در بازه یک‌ ماهه دارد. دلار آزاد و طلای آب شده در طول یک ماه گذشته بازدهی منفی و کمتر از یک درصد داشته‌اند.

* چه عواملی بازار ارز را با تغییر روبرو کرد؟

قیمت دلار در ابتدای تیرماه رشد کرد؛ زیرا در آن زمان وقوع هرگونه توافق میان ایران و غرب در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت.

در ادامه شورش گروه واگنر در روسیه بازار ارز ایران را متلاطم کرد. روسیه پس از جنگ اوکراین به یکی از شرکای ایران تبدیل شده و تحریم‌های غرب باعث اتحاد ایران و روسیه برای دورزدن تحریم ها شده است. چنین شورشی در یک متحد نگرانی‌ها در بازار ارز را برانگیخت و قیمت دلار را صعودی کرد.

البته مواردی هم اتفاق افتاد که بدبینی نسبت به آینده دلار را تحریک کرد. اولین خبر رشد نرخ خوراک پتروشیمی‌ها تا محدوده ۷۰۰۰ تومان بود که دولت هم تاکنون از آن کوتاه نیامده است.

برخی کارشناسان اقتصادی می‌گویند چنین اصراری از طرف دولت، نشان می‌دهد که احتمالا مشکلات بودجه‌ای جدی است.

خبر انتشار میزان سهم پول از نقدینگی هم از چشم معامله‌گران دور نماند و معامله‌گران هشدار دادند با این میزان پول پر قدرت، هر خبر منفی می‌تواند در بازار تأثیر قابل توجهی بگذارد.

در این آمار گفته شده، سپرده‌های جاری و اسکناس دست مردم در سال ۱۴۰۱ به ۱۶۰۰ همت رسیده است. برخی تصور می‌کنند، این میزان پول می‌تواند یک ریسک برای هر بازار باشد. به عقیده معامله‌گران دولت باید راه حلی برای کاهش نسبت پول به نقدینگی پیدا کند، وگرنه این پول‌ها در هر بازاری بروند نوسان به بار می‌آورند.

* بررسی روند دلار در اولین ماه تابستان

دلار از ابتدای تیرماه روند ثابت به همراه نوسان کوتاه داشته است. اما در هفته پایانی تیرماه روند نزولی این ارز کمی شدت بیشتری به خود گرفت. کارشناسان بازار ارز معتقدند، اگر قیمت دلار در زیر سطح حمایتی 48 هزار و 300 تومان برود، شرط ورود به کانال 47 هزار تومان از دست دادن حمایت 48 هزار و 100 تومان است.

مهمترین مرز حمایت بازار ارز، 47 هزار و 800 تا 900 تومان است که اگر زیر این قیمت دلار زیر این مرز تثبیت دهد، فشار فروش در بازار بیشتر خواهد شد. اگر این مرز از دست برود قیمت دلار می‌تواند به سمت کف 46 هزار و 700 تومان حرکت کند.

در مجموع این روزهای بازار بدون تقاضا راه را ادامه می‌دهد و تنها خبر قطعی منفی یا مثبت می‌تواند نوسان بزرگ به بازار بدهد. در نتیجه اگر خبر خاصی به بازار مخابره نشود، قیمت دلار می‌تواند به کانال 46 هزار تومانی نیز وارد شود.

* چپ پر بازارساز با اجرایی شدن توافقات بین‌المللی

طی یک هفته گذشته دو بار قیمت دلار هرات به کانال 48 هزار تومان برگشته است. پایین آمدن سقف قیمت‌ها در بازارهای موازی ارز مانند دلار سلیمانیه و هرات، نشان می‌دهد، بازار فعلا جان بالایی ندارد. نکته بعدی اینکه در گذشته همیشه دلار هرات 200 تومان بالاتر از نرخ دلار فردایی بود. اما در حال حاضر دلار فردایی و نقدی و دلار هرات به یکدیگر به شدت نزدیک شده اند که منعکس کننده انتظارات نزولی در بازار است.

بعد از توافق با امارات و ورود درهم به بازار ایران و کاهش قیمت دلار، فعالان بازار ارز معتقد بودند بازارساز برای کنترل بازار از طریق حواله‌جات درهم و همچنین بازار ثانویه در حال مداخله‌ است. البته قبل از ورود درهم در بازار گوشزد می‌کردند که درهم سنگین فروشنده‌ است. این دسته معتقدند که چپ بازارساز پر است و مداخله غیرمستقیم دارد.

* شرط درهم برای پایان نزول

نزدیک ترین حمایت برای درهم در محدوده ۱۳ هزار و۱۰۰ تومان قرار دارد و حمایت مهم بعد محدوده ۱۲ هزار ۶۰۰ تا ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان است؛ ولی اگر معامله گران افزایشی جو بازار را در دست بگیرند، محدوده ۱۳ هزار و ۶۵۰ تومان مقاومت پیش روی معامله گران درهم است.

بررسی ها از حباب درهم نشان می‌دهد که درهم در دو روز متوالی رکورد کمترین و بیشترین قیمت ماهانه را ثبت کرده است. بیاد گفت روند حباب درهم در طول ماه جاری افزایشی بوده است، در حالی که میانگین حباب درهم در دهه اول تیر ۵۸۷ تومان بوده این میانگین در دهه دوم به ۷۵۷ تومان و در دهه سوم به ۸۰۳ تومان رسیده است. که فعلا نشان می‌دهد معامله‌گران درهم در حال مقاومت در برابر کاهش بیشتر هستند و اگر حباب درهم به روند کاهشی برنگردد محدوده‌های فعلی می‌تواند کف جدید درهم باشد و افت بیشتر دلار را متوقف می‌کند.

* سکه در تلاطم طلای جهانی و دلار داخلی

در ادامه جریان نزولی دلار تهران سکه کانال ۲۷ میلیون تومانی را از دست داد و وارد کانال ۲۶ میلیون تومانی شد. در معاملات سکه ولی شرایط عکس حباب درهم است و روند حباب سکه در این ماه نزولی بود. نوسانات سکه در این ماه افزایش یافته و فاصله سقف و کف حباب سکه در این ماه بالای ۶ درصد بوده است.

انتظارات نزولی بازار ارز در کنار نوسان انس جهانی، انتظارات در بازار سکه را نیز نزولی کرده است. در تیرماه حباب سکه از سقف حدود ۲۳ درصدی تا کف ۱۶.۸ درصدی نوسان داشته و در نهایت در محدوده ۱۷.۴ درصدی به کار خود پایان داده است.

تحلیلگران تکنیکال می‌گویند اگر مرز حمایتی 26 میلیون و 800 هزار تومانی سکه از دست برود، ممکن است موجب خروج اضطراری برخی از معامله‌گران از بازار شود و قیمت سکه خاکریز 26 را هم از دست بدهد.

اگر واگرایی میان حجم و قیمت در معاملات سکه رفاه ادامه پیدا کند، می‌توان انتظار یک نوسان مثبت رو به بالا را از سکه رفاه داشت.  مهم ترین حمایت سکه رفاه در محدود 25 میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در حمایت سطح ۷۸ درصدی فیبوناچی است که شکست آن می‌تواند سکه را به سمت کانال ۲۴ میلیون تومانی هدایت کند.

مهم‌ترین مقاومت های پیش روی سکه رفاه محدوده 27 میلیون 200 هزار تومان است و پس از آن مقاومت ۲۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان سد محکمی بر راه معامله گران سکه است.

* بازارساز به خوبی بازار ارز را کنترل کرده است

کامران رحیمی، کارشناس اقتصاد ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره بازار ارز و طلا گفت: برنامه بازارساز در زمینه دخالت غیرمستقیم در بازار ارز در وضعیت فعلی توانسته به خوبی قیمت دلار را کنترل کند و در صورتی که این روند با برنامه‌های جدید این بانک ادامه دار باشد، می‌توان امیدوار به ثبات نرخ ارز و تثبیت در کانال 46 هزار تومانی قیمت دلار بود.

وی ادامه داد: بازار ساز در معاملات درهم دست برتر را دارد و تاکنون به خوبی توانسته به کمک درهم جریان معاملات ارزی را کنترل کند. پول امارات تاکنون حمایت خط روند صعودی بلندمدت خود را از دست داده است و فعلا اکثر شاخص‌ها برای ارز درهم احتمال نزول بیشتر در کوتاه مدت را پیش بینی می‌کنند.

این کارشناس اقتصادی با بیان عوامل موثر بر نرخ سکه تاکید کرد: بر اساس فرمول محاسبه نرخ سکه طلا در بازار تهران، مشاهده می‌شود که دو عامل طلای جهانی و دلار آزاد از مهم‌ترین عوامل تشکیل‌دهنده قیمت سکه است. این دو عامل در هفته‌های گذشته نزولی و یا ثابت بوده‌اند و همین موضوع نیز دلیل کاهش قیمت سکه بوده است.

 

منبع: فارس

برچسب ها: نرخ طلا ، بازار ارز ، بصیرت
نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات