یکی از پرسشهای مطرح در باب مجلس خبرگان رهبری آن است که آیا مواردی داشتهایم که مجلس خبرگان سؤالاتی از رهبری داشته باشد و ایشان در مقام پاسخگویی قرار گیرند؟ و آیا مخالفتهایی با برخی تصمیمات رهبری در خبرگان صورت گرفته است؟ در پاسخ به این پرسش باید یادآور شد که رهبری در طول بیش از سه دهه از زعامتشان نشان دادهاند که از هرگونه پرسشگری و نظارت استقبال میکنند. حضور ایشان در پشت تریبونهای متعدد پاسخگویی از دانشگاه تا حوزه و... به خوبی حکایت از آن دارد که ایشان از این امر استقبال میکنند. رهبر معظم انقلاب اسلامی با صراحت اعلام داشتهاند: «من نظارت را دوست میدارم و از گریز از نظارتـ اگر در کسی و در جایی باشدـ بهشدّت گلهمندم. بر خود من هم هرچه بیشتر نظارت کنند، خوشحالترم.» ( 1379/12/22)
آیتالله اراکی از اعضای مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به این پرسش که «در این سه دوره تجربهای که حضرتعالی در مجلس خبرگان داشتهاید، وجود چالش بین عضو یا تعدادی از اعضای خبرگان با رهبر انقلاب را تجربه کردهاید؟ چون بالاخره تفکرات و سلایق مختلفی در بین اعضا وجود دارد» میگوید: «بله! بوده؛ به طور جزئی. یعنی وجود داشتهاند افرادی که به هر حال ایرادی داشتهاند؛ اعتراض و اشکالی داشتهاند به بعضی از سیاستهای مقام معظم رهبری و اعلام میکردند و میآمدند و میگفتند. از این ناحیه همیشه مجلس خبرگان رهبری فرصت کافی داده به افراد برای اظهارنظر. در سخنرانیهای پیش از دستور که اعضا، اظهارنظرهای خودشان را منعکس میکنند، معمولاً این معنا اتفاق افتاده. آنهایی که به هر حال حرفی داشته باشند برای گفتن و نظری داشته باشند؛ ولو مخالف باشد با مقام معظم رهبری، آمدهاند و گفتهاند.
منتها در مجلس خبرگان صلاح دیده نشده که سخنرانی پیش از دستور، مثل سخنرانی مجلس شورای اسلامی به طور مستقیم از رسانهها پخش شود. گفتوگوها در مجلس خبرگان به لحاظ حساسیتهایی که دارد و تنشهایی که ممکن است در جامعه بهوجود بیاورد، این گفتوگوها و سخنرانیها و اظهارنظرها و همه آنچه گفتوگو میشود محرمانه است. تنها در حد گزارشی که هیئترئیسه تهیه میکند به رسانهها داده میشود و از رسانهها مطرح میشود.»
این اظهارات به خوبی حکایت از آن دارد که نمایندگان مجلس خبرگان بدون هیچگونه محدودیت و ملاحظاتی به انجام وظیفه قانونی و شرعی خود در باب نظارت بر رهبری مشغولاند و به عهدی که در برابر مردم به عنوان نمایندگان ایشان بستهاند، پایبند هستند.