پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
قیمت نفت در معاملات روز جمعه افزایش یافت و تحت تاثیر نشانههایی از بهبود تقاضای جهانی در بحبوحه شاخصهای اقتصادی قویتر چین و آمریکا، در مسیر ثبت نخستین رشد هفتگی خود درسه هفته گذشته حرکت میکند. بهای معاملات نفت برنت با ۳۹ سنت معادل ۰.۴۷ درصد، به ۸۳ دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه رسید.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۲ سنت معادل ۰.۲۸ درصد افزایش، به ۷۹ دلار و ۴۵ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت از ابتدای هفته جاری تاکنون، حدود یک درصد و شاخص نفت آمریکا، ۱.۵ درصد افزایش داشته است.
کلوین وانگ، تحلیلگر ارشد بازار OANDA در شرکت گفت: به نظر میرسد قیمت نفت آمریکا پس از کاهش ۹ درصدی نسبت به هفته گذشته، به دلیل دو هفته متوالی کاهش ذخایر نفت آمریکا و تدابیر محرک اقتصادی بیشتر در چین، در حدود ۷۸ دلار و ۴۰ سنت، کف قیمت پیدا کرده است.بازارهای نفت با رشد تولید صنعتی چین به میزان ۶.۷ درصد در آوریل و سرعت گرفتن روند احیای بخش خدمات که به رشد قویتر تقاضا اشاره دارد، حمایت شده اند. کاهش ذخایر نفت و فرآوردههای نفتی در مراکز تجاری بزرگ جهانی هم خوشبینی نسبت به رشد تقاضا برای نفت ایجاد کرده و روند رشد ذخایر را که در هفتههای گذشته به شدت بر قیمت نفت، تاثیر گذاشته بود، معکوس کرده است.شاخصهای اقتصادی اخیر آمریکا، باعث خوشبینی نسبت به تقاضای جهانی شده است. دادههایی که روز چهارشنبه منتشر شد، نشان داد قیمتهای مصرفکننده آمریکا، در آوریل کمتر از حد انتظار افزایش یافت و انتظارات برای کاهش نرخ بهره در این کشور را تقویت کرد. این انتظارات با دادههای روز پنجشنبه که ثبات بازار کار آمریکا را نشان میداد، بیشتر تقویت شدنرخهای بهره پایینتر میتواند به کاهش ارزش دلار آمریکا کمک کند و باعث میشود نفت برای سرمایهگذاران دارنده ارزهای دیگر، ارزانتر شود و تقاضا برای آن، افزایش پیدا کند.در بخش عرضه، سرمایهگذاران بیشتر به دنبال گرفتن سیگنال از نشست آتی اوپک پلاس در اول ژوئن هستند که احتمالا به صورت آنلاین برگزار میشود. به گفته وانگ، تمدید کاهش تولید نفت اوپک پلاس پس از ژوئن، احتمالا به افزایش قیمتها در میان مدت منتهی خواهد شد.بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران گروه ANZ در یادداشتی برای مشتریان نوشتند: سه سناریو احتمالی برای نتیجه نشست اول ژوئن شامل تمدید، تسهیل تدریجی کاهش تولید یا حذف کامل کاهش داوطلبانه ۲.۲ میلیون بشکه در روز میبینیم. مدل فعلی ما مبتنی بر تسهیل تدریجی این کاهش تولید در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ است. با این حال، انتظار داریم بازار دچار کمبود عرضه شود زیرا تقاضا برای نفت اوپک، بالاتر از عرضه خواهد بود.
تولیدکنندگان نفت خارجی در ونزوئلا مجوز میگیرند
واشنگتن پس از احیای تحریمها علیه ونزوئلا، در حال آماده شدن برای صدور مجوزهای محدود برای برخی شرکتهاست که در حال حاضر، فعالیتهای تولید نفت در این کشور آمریکای جنوبی دارند. منابع آگاه به رویترز گفتند: شرکتهایی که قبلا در ونزوئلا فعالیت میکنند، از جمله شرکتهای شورون، رپسول اسپانیا، انی ایتالیایی، شرکت فرانسوی مورل اند پرام و شِل که همگی در ونزوئلا تولید نفت دارند، در اولویت دریافت مجوز قرار داند. در عین حال، رویترز خاطرنشان کرده است که شرکت ریلاینس اینداستریز هند که دارایی در ونزوئلا ندارد، احتمالا هیچ مجوزی از آمریکا دریافت نخواهد کرد.شرکتهایی که به دنبال ورود به ونزوئلا هستند، ممکن است در این فهرست قرار نگیرند. طببق گزارش رویترز، احتمالا این تصمیم به منظور تشویق شرکتهایی است که قبلا در آنجا فعالیت میکردند تا پروژههای خود را فعال کنند و به طور بالقوه فعالیتشان را گسترش دهند.این تصمیم، در صورتی که صحت داشته باشد، نشان میدهد واشنگتن امیدوار است با وجود بازگشت تحریمها به دلیل نقض شرایط توافق مربوط به برگزاری انتخابات آزاد در ژوئیه توسط نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، به افزودن بشکههای نفت ونزوئلایی به بازار ادامه دهد. توافق جدید همچنین سقفی برای کسب درآمد دولت ونزوئلا از نفت ایجاد میکند. آمریکا هفته گذشته، یک مجوز عمومی را تا ۱۵ نوامبر تمدید کرد که اجازه میدهد برخی مبادلات با شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا برای خاتمه فعالیتها، انجام شود. طبق اطلاعیه وزارت خزانهداری آمریکا، این مجوز تمدید شده، بازیگران اصلی در صنعت شامل هالیبرتون، شلومبرژه، بیکر هیوز هولدینگز و وِدِرفورد اینترنشنال را تحت پوشش قرار میدهد.وزارت نفت ونزوئلا در نوامبر گذشته، اعلام کرد تولید نفت خام این کشور از ۷۸۶ هزار بشکه در روز در اکتبر، به ۸۵۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرده است.