صبح صادق >>  پرونده >> پرونده
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴  ، 
کد خبر : ۳۶۲۶۵۴

انگلیس حماقت نخواهد کرد

پایگاه بصیرت / صابر محمدی/ گروه پرونده
سپاه پاسداران جزء ارکان اصلی کشور و از پایه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های گوناگون به شمار می‌آید. با نگاهی به فعالیت‌های سپاه، مشخص می‌شود که جلوگیری از سوگیری‌های کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی ایران، از شاخص‌ترین اقدامات سپاه در چند دهه اخیر بوده است. با این حال، قدرت‌های غربی در تلاش هستند با روش‌های گوناگون دشمنی خود با سپاه را در راستای محدودسازی آن اعلان کنند. به همین دلیل تروریستی نامیدن سپاه را مطرح و دنبال می‌کنند. اگرچه تا به حال موفق نشده‌اند و علنا روندها تا به امروز از ناممکن بودن آن خبر می‌دهند؛ ولی در صورت حماقت کشورهای غربی نسبت به متخاصم نامیدن سپاه با واکنش سخت و متقابل ایران همراه خواهد شد و این آغاز بحرانی جدید، به ویژه برای کشورهای اروپایی به شمار می‌آید. هر نوع برچسب‌زنی به سپاه پاسداران از سوی یک دولت خارجی با اقدام متقابل ایران درباره ارتش و نیرو‌های طرف متقابل مواجه خواهد شد و آنگاه ایران در منطقه به ویژه خلیج‌فارس با مراکز و نیرو‌های طرف مقابل به مثابه طرف متخاصم رفتار می‌کند.
با این حال، قدرت‌گیری حزب کارگر موجب شد دوباره مسئله سپاه و تروریستی خواندن آن در انگلیس مطرح شود، زیرا حزب کارگر یک روز پیش از انتخابات پارلمانی، در منشور خود سپاه پاسداران را یک «سازمان متخاصم» توصیف کرد. شماری از فعالان این حزب تا پیش از انتخابات گفته بودند که سپاه باید تروریستی اعلام شود. این در حالی است که در گذشته دولت‌های محافظه‌کار بریتانیا در زمان نخست‌وزیری بوریس جانسون، لیز تراس و ریشی سوناک در برابر خواسته‌های مطرح شده در این کشور برای تروریستی نامیدن سپاه پاسداران مقاومت کرده بودند.
با این حال، «دیوید لمی» وزیر خارجه جدید از حزب کارگر، به «گاردین» گفت: «او باید به دقت این موضوع را بررسی کند و ببیند سیستم پیشین تاکنون چگونه تصمیم گرفته است؟»
به نوشته گاردین، مشاوران دیوید لمی گفتند او در حال بررسی اصلاحیه‌ای بر قانون کنونی است که تاکنون به دولت امکان می‌داد علیه فعالیت سازمان‌های مرتبط با دولت، مانند سپاه پاسداران، محدودیت‌هایی قائل شود. روند تهیه اصلاحیه بر قانون کنونی «زمان‌بر» خواهد بود.
«دیوید کامرون» وزیر خارجه در دولت ریشی سوناک، در میانه بهار امسال تأکید کرد تروریستی نامیدن سپاه می‌تواند به قطع رابطه سیاسی انگلیس و ایران منجر شود. کامرون ۱۲ اردیبهشت در نشست یک کمیته پارلمان گفت کشورش سپاه را به‌طور کامل تحریم کرده و می‌توان این تحریم را تقویت کرد، اما تروریستی خواندن سپاه همین مناسبات مختصر دو کشور را نیز از بین خواهد برد.
گاردین نوشت: «دیوید لمی قرار است درباره سیاست خارجی دولت جدید ایران با مشاوران خود رایزنی کند. لمی گفت برنامه‌های رئیس‌جمهور پزشکیان را زیر نظر دارد و هنوز برای نتیجه‌گیری زود است. جمهوری اسلامی ایران در ماه‌های گذشته به کشور‌های اروپایی نسبت به تروریستی نامیدن سپاه پاسداران هشدار داده بود. دولت کانادا به تازگی سپاه پاسداران را «تروریستی» معرفی کرده است؛ اما اتاوا ۱۳ سال است در حالت قطع کامل رابطه با ایران به سر می‌برد و برخلاف انگلیس، دارای سفیر و سفارتخانه در تهران نیست.»
به جز انگلیس، کشور‌های اتحادیه اروپا نیز در دو سال گذشته کوشش‌ها در کشور‌های خود و درخواست رژیم صهیونیستی را برای تروریستی نامیدن سپاه نپذیرفتند.
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات